• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle para mevzularımız...

Maddiyat olarak senin paran benim param eşime borç versemmi gibi şeyler biraz garibime gitti açıkçası. Tabi sizin hayatınız ne yasadiniz bilemem ama bizde para ortaktir yani. Kaldi ki o uyuz görümceden bende de var verin kurtun derim. Cunku böyle insanlar susmayı bilmez. Tukurseniz yarabbi şükür derler.

kenarda birikmişiniz varken borcu bir an önce kapatmak gerekmezmi, eşin elden ister gibi karısından borç istiyor hissettiğinde gayet haklı bence. Ablasıda kenarda paranız olmasına rağmen eşine vermediğini biliyor haliyle çünkü borç ödenmiyor ve kocasıyla tartışıyor, sana da paragöz diyor çok da haksız değil sanki bu durumda

İşte eski konulardan bağımsız düşününce öyle görünüyor tabii. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.

İşte eski konulardan bağımsız düşününce öyle görünüyor tabii. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.

bence sen bu mesajı, ilk mesajının sonuna ekle
yoksa hep aynı türde yorumlar gelecek sanki...

muh
akkak birşeyler yaşanmış onların öfkesi olabilir ama yinede yanlış yaptığın. herseyi bırak empati yap. senin eniştene borcun olsa ve eşin parası olduğu halde vermese ve nihayetinde kız kardeşin eşiyle kavga etse hoşuna gidermiydi

Yahu tabi ki düğünden sonra verdiği borcu bekleyecek kadın. Siz ona bu parayı ödemek zorundasınız zaten... Ha eşiniz ha siz. Ne demek bilezik bozulmasın. Borcunuz varken nasıl rahat edebiljyorsunuz. Benim birine 100 lira borcum olsun verene kadar rahat uyuyamam. Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki görünce sizden iyilik bekliyor. Belki o da birikmisinden bozdu verdi eşinize? ??

Eşinizin başka bir yerde birikmişi varken sizden istese ve vermeseniz anlarım da, bu yaptığınızı anlayamadım ve oldukça ağır buldum.
Sonuçta borç sizin borcunuz, o adamla evlendiğiniz anda borcuyla da kabul etmiş oldunuz.
Ve alacaklının yakınlık derecesi olmaz.
Para istenmişse verilmelidir hem gurur hem güven hem de alacaklının yüzüne bakabilme açısından.
Görümcenize hırs yapıp eşinizi üzmenin ve zor zamanında yardım etmemenin bir manası yok.
Hatanızı biran önce telafi edin.

Yahu tabi ki düğünden sonra verdiği borcu bekleyecek kadın. Siz ona bu parayı ödemek zorundasınız zaten... Ha eşiniz ha siz. Ne demek bilezik bozulmasın. Borcunuz varken nasıl rahat edebiljyorsunuz. Benim birine 100 lira borcum olsun verene kadar rahat uyuyamam. Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki görünce sizden iyilik bekliyor. Belki o da birikmisinden bozdu verdi eşinize? ??

bence yanlış okumuşsunuz
borç görümceye değil ki...
altını vermeyen de eş, konu sahibi değil

Bence çok ayıp etmissinn arkadasim. Sonuçta eniştesi yavaş yavaş öder ne demek? Karısının borç olarak dahi vermediği para için eniştesi niye beklesin ki?. Bizde evlendigimizde eşimin araba borcu vardı. Ve ben kendi birikmesinden çıkarıp kapatmistik o borcu. Eşler arsında böyle şeylerin lafimi olur ya senin paran benim param. Şahsen ben eşimin kimseye borçlu olmasını istemezdim utanirdim daha doğrusu. Eşiniz son derece haklı. Biraz bencillik etmissiniz. Geç kalmadiysaniz telafi edin derim.

bence yanlış okumuşsunuz
Ne demek borç görümceye değil. Görümceye yani dolayısıyla eşine. E hadi altını vermek istemedi zamaninda şimdi zora düşmüş adam eşinden borç istiyor ! Ve eşi vermiyor ben görüncem den pek hoşlanmıyorum zaten banane onlara yavaş yavaş ödesin diye... siz anlamamissiniz bence konuyu.

evet

canım öyle diyormuş görümce, e pek de haksız değil. enişteye borcu var ama karısından alıp kapatamıyor adam borcunu, keseler ayrı hesaplar ayrı

Evin taksidi faturalar hepsi adamın sırtında ama, evlilikte böyle hesaplar kitaplar, borç vermeler. adam görümceye bağış yapmıyor ki borcunu ödüyor. bizim evde birinin borcu varsa o herkesin borcudur. ondan tuhaf karşıladım. sırf karşı taraftan nefret ettiğim için bile eşimin onun karşısında ezilmesini istemezdim. gerçekten tuhaf. böyle bir evlilik yaşamayı asla istemem.

O borc her ne sebeple, ne zaman alinmis olursa olsun.. hayatinizi paylastiginiz insanla paranizi neden paylasamiyorsunuz ki? Empati yapayim dedim uykum kacti uzuntuden.. gercekten cok uzuldum esinizin dustugu duruma.. siz destek olmazken enistesi neden anlayis gostersin ki?

bence yanlış okumuşsunuz

Görümce veya eş ne fark eder ortada istenilen para var. borç borçtur kime olduğunun önemi var mı ? altınları da kendi şahsi hesabına yatırmış. parayı vermeyen altını mı verecek?

Ne demek borç görümceye değil. Görümceye yani dolayısıyla eşine. E hadi altını vermek istemedi zamaninda şimdi zora düşmüş adam eşinden borç istiyor ! Ve eşi vermiyor ben görüncem den pek hoşlanmıyorum zaten banane onlara yavaş yavaş ödesin diye... siz anlamamissiniz bence konuyu.

özür dilerim borçlar karıştı :KK70:
sizin alıntıladığınız mesajdaki borç, arkadaşlara çekilen kredi yüzünden, altınları bozmayan da eş
o borcun görümce-enişteyle alakası yok
o yüzden yazdım

ama evet ilk borç enişteye
ben de onu ablasının eşine diye okumuşum, yani ablasının kendi eşine borcu var gibi :confused:

Görümce veya eş ne fark eder ortada istenilen para var. borç borçtur kime olduğunun önemi var mı ? altınları da kendi şahsi hesabına yatırmış. parayı vermeyen altını mı verecek?

yok yok, haklısınız, ben yanlış anlamışım, yazdım yukarda

Bence çok ayıp etmissinn arkadasim. Sonuçta eniştesi yavaş yavaş öder ne demek? Karısının borç olarak dahi vermediği para için eniştesi niye beklesin ki?. Bizde evlendigimizde eşimin araba borcu vardı. Ve ben kendi birikmesinden çıkarıp kapatmistik o borcu. Eşler arsında böyle şeylerin lafimi olur ya senin paran benim param. Şahsen ben eşimin kimseye borçlu olmasını istemezdim utanirdim daha doğrusu. Eşiniz son derece haklı. Biraz bencillik etmissiniz. Geç kalmadiysaniz telafi edin derim.

Öyle bir borç olsa veririm zaten biz de ortak araba aldık eşyalarımızı ortak aldık senin benim diye bir şey yok.
Ama işte geçmişte düğün öncesi kredi çekip arkadaşına verirken, kendimiz için tutup eniştesinden borç almasına çok kızmıştım. Ve bunu evlendikten sonra öğrendim. Ödemeyeceğimi de belirttim. Biz arkadaşından o parayı büyük zorluklarla yarım yamalak geri alabildik kredi faizlerini de biz ödedik. Bunların kızgınlığı sanırım.
Bu arada eniştenin de durumu çok iyi 4000 tl onun için büyük bir para değil. Tabii ki ödeyeceğiz borcumuzu ama sıkışık halde beklemiyor bunu demek istedim.

Back