Eşimle para mevzularımız...

Yazık adama...

Ben olsaydım verirdim. İnsanların ağzını kapatırdim. Dunyada ki hicbir kagit parcasi icin aileme laf ettirmezdim.

4000 lira esinizden kıymetli mi ki onu elin adamına ezdiriyorsunuz? O yaşadığınız problem çok farklı bu çok farklı.

Bu arada diyelim ki parayi verdiniz,esiniz parayi ablasına değilde direk eniştesine versin.

Sonuçta enistesine olan da borç neden az az ödesin vermeniz gerekirmiş yok demeniz bile eşinizi kırmış ne yaşanmış olursa olsun o borç sizin sonuçta eşiniz başını öne egecegine borcunu verip rahatlaması daha uygun olurdu.

İyi günde kötü günde birbirinize destek olmayacaksanız niye evlendiniz? Niye o sözü verdiniz? Bunlar nasıl evlilikler ya, biri borcu yüzünden alacaklısıyla tartışıyor, karısından bile yardım isteyemiyor. " Yok fedakarlık yapmam, borç senin borcun, sen sürün, banane" Yahu evlisiniz, artık kadının borcı, erkeğin borcu diye bir şey mi var. İnsan yeri geliyor, arkadaşından istiyor da alıyor maddi yardım, sizinkine yatağını, hayatını paylaştığı kendi karısı bile el uzatmıyor. Bana bu tür meseleler evlilikleri sınayan meseleler gibi geliyor açıkçası. Siz bu sınavı verememişsiniz. Eşinize tam da "ben nasıl bir insanla evlenmişim" diye sorgulatacak bir ortam yaratmışsınız. Hem siz sanıyor musunuz ki eşinizin bu derece maddi sıkıntısı varken siz mutlu mesut yaşayabileceksiniz? Şimdi bir de eşinize alenen sırtınızı dönmüşsünüz. Eşiniz kendisi de duygylarını dile getirmiş zaten. Bu saatten sonra size eskisi kadar güvenmesini veya ilişkinizin onun içine sinmesini beklemeyin. İnanın sizin gibi bir insanla evli olmak istemezdim. Eşinizin yerinde olsam sizden boşanırdım. Siz bu durumda "sen başının çaresine bensiz bak, benim param da param" mesajı vererek bu evliliğin ne kadar sakat temeller üzerinde olduğunu ve kötü günde asla kocanızın yanınızda olmayacağınızı kanıtlamışsınız. Ayrıca yaptığınız koca bir bencillik bana kalırsa.

ozur dilerim ama evet paragozsunuz... hem de fazlasiyla... altinlar sizde maasiniz birikiyor daha ne istiyorsunuz. is ortaginiz gibi bahsetmissiniz esinizden. ben esimin ne kadar kazandigini bile bilmiyorum . cok enteresan. eskiden borcu varmis da bilmiyormussunuz da birine borc vermis alamamis da... ben bunlari okurken hayret ettim. ne alaka simdi. maasinda hazic varmis eee size mi odetti herseyi. adam hala evi gecindiriyor ama siz yazmissiniz bunu da. altinlari da satmamis. siz ltd.sti mi kurdunuz evlendiniz mi? benim esim benden 12 yas buyuk evlenirken de tum birikimini kaybetti birazini biliyordum birazsini da sonradan ogrendim bisey de demedim bana zaten zengin para babasiyim dememisti. eee benim kazancimi da kaptirmadi elinden geleni de yapiyor isime gelmezse ayrilirdim ama hesap soramazdim car car. sonuc olarak kumar mi oynadi barda mi yedi esiniz. borcunu vermek icin sizden borc istiyor elaleme el acar gibi siz de icimden gelmedi diyorsunuz. esinize de pesss denir . ben onun yerinde olsam evin kirasini da odemem eve de zirnik para vermem. yada ev arkadasi gibi herseyi 2 ye bolerim altinlarin da yarisini isterim. yarin bigun bosansaniz siz adamin donuna kadar alirsiniz cunku

Sizi kirmis bazi konularda ama anladigim kadariyla sizi somurmeye calisan kotu niyetli bi es degil gibi kocaniz. Ben de olsam evlenirken benden sakladigi borclar icin BENIM olan bileziklerimi bozmazdm. Evliyken bozmadim da. Bozmaya yeltendim ama tuttum kendimi cunku benim durum cok cok farkliydi. Yalan dolan borclar faturasi dahi getirilmeten kanitlanmayan borclar. Sadece somuru amacli bileziklermin pesine dsulmustu. Bu konulardan patlak verdi bosandk.

Ama esiniz bnmki gbi adi biri degil gibi. Hatta uzuldum burdan. Yerinizde olsam gonlunu alirdim. Ablasina karsi mahcup duruma dusmesine kiyamazdim. Arti enistenizin durumu iyi olsa bile o onun parasi ve geri istiyor. Esiniz vermek zorunda. Bana da smdi kardesimin borcu olsa, karisi birikim yapiyo olsa tuhaf gelir. Odeyecek durumlari var ama odemiyolar diye daha kotu olurum.

Gerci sizin paranzsa vermek zorunda deglsnz ama hatir gonul olaylari. Bence kiymayin esinize :) eski gunleri hatirladim bi an sinirlendim deyip gonlunu alin. Tabi guveniyorsaniz.

Ben mesela kanip da bi bilezigimi yedirseydm simdi kafami duvarlara vuruyodum enayilik hissinden. Bana borcum var diye kandirmaya calisan adam smdi bi de altna araba cekmis adi

Eski konunuzu biraz hatırlıyorum. Eşinizi borçsuz bilirken ,bir dolu borç ortaya çıkınca yıprandınız muhakkak ama bu durumu toparlamışsınız,eşiniz borçları ödüyor,sizde birikim yapabiliyorsunuz,altınlarınız satılmamış. Şayet altın bozdurmadan elinizdekiyle verebiliyorsanız verin derim sonuçta buda borç olarak alınmış bir para,geri ödenmesi gerekiyor,ablayı geçtim arada enişte var. Eşinizi zor durumda bırakmayın derim. Eşiniz bir hata yapmış evet,kim olsa bir şok yaşardı bu durumda ama sonuçta toparlamak adına elinden geleni yapmıs yapmayada devam ediyor yani şu anda eşiniz haketmiyor bu yaptığınızı,ablaya sorun çıkartmak isterken eşinizi kötü duruma sokuyorsunuz. Boşverin hayat arkadaşinız o sizin. Oturun konuşun,neden sorun çıkarttığınızı anlatın ve ardından ekleyin veriyorum parayi ödeyelim kimseye eyvallahımız olmasın ama birbirimizden habersiz borç yapmayalım bir daha,çok yıprandık diye.

evlenmeden önce maaşımla bilezikler almıştım birikmiş paramda vardı
eşim evlenirken borçlu evlendi ve benim bundan haberim evlendikten sonra oldu
zor durumlar yaşamadım çünkü hem altınlarımı hemde hemde paramı yeri geldikçe eşime verip borçları kapattık
hiç zoruma gitmedi çünkü eşimi üzgün görmektense mutlu görmek daha güzeldi
hatta kimseye mahçup olsun istemem borçu olsun istemedim
ama 9 yıl oldu evleneli ve bundan hiç pişman olmadım
ben bu güne kadar onun ekmeğini helal bir şekilde yiyiyorum
hiç eksiğim olmuyor çok şükür mutlu mesut yaşıyorum allah ondan razı olsun
eşine destek olacağın yerde köstek olmanı hiç tavsiye etmem
ver parayı eşinin de mutlu olsun
yok yere yuvanı huzursuz ediyorsun

Vermezdim. Ben vermiyorum artik. O bana veriyor artik birikim yap napiyosan yap diye, buna ragmen yine borc olsa vermem. Cunku bu sonradan cikan borclardan ben de yilmistim, hakimin kapisindan donduk (anlasmali olacakti). Bir daha bilmedigim borc cikarsa ve yetmezse parasi, bana gelirse bosanicam kesinlikle.

Bence yanlis yapmissiniz, sizin ayri bir hesabinizin olmasi bile bana yanlis geliyor bir taraf cok musrif degilse hesap hep ortak olmali. Evlilik bu, hayatlarinizi birlestirmissiniz kazandiklarinizi da birlestirin bana gore...adam isterken bile utanmistir siz vermemissinjz ustelik.

İlk düşüncem şu oldu.. Acaba benim eşimin bana son 5yılda birikmiş borcu ne kadardır? Oturdum şuan hesap kitap yapıyorum

görümceyle enişte sanki borç istiyorlarmış gibi eski defterler açılmış yok onları sevmiyorum falan filan,insanlar kötüde olsalar aranız bozukta olsa kendi paralarını istiyorlar,siz kocanıza borç vermek istemezken kocanıza zamanında zor durumdayken borç vermiş insanlara ne olursa olsun borcu ödemeniz lazım,nasıl kafanızı yastığa rahat koyup uyabiliyorsunuz birilerine borçluyken aklım almıyor,eşiniizn borcunu kendi borcunuz olarak görmediğiniz bir evlilik ne kadar sağlıklı bilemiyorum.

Herkes sizinki normal bir evlilikmiş gibi cevap vermiş, kocamın borcu olsa veririm, o benim canım kocam, hayat arkadaşım diye.

İyi de kardeşim, hayat arkadaşı evlenirken evlenmeden önceki borçlarını saklar mı?
Normal mi yani bu insanlar arasında?
Evleniyorsun ama karından bazı şeyleri SAKLıYORSUN????

Sen eşini zor durumda bırakıyorsun ve eşinin gözünde görümcenin söylediği şeyleri haklı çıkarıyorsun bence sonuçta o biriken para sadece senin de değil sizin ortak paranız . Ben olsam verirdim parayı eşimi zor durumda bırakmak istemezdim.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama bence eşiniz ne dese haklı

Eşinizin ablasına borç vermiyorsunuz.
Eşinizin zor durumda kalmaması için verecektiniz o parayı..
Eşiniz çok haklı..
Siz böyle davrandıkça daha çook suçlanırsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…