Eşimle para mevzularımız...

ağzına sağlık , sonunda da adamın eşinden bir yabancıdan ister gibi para istemesi de olayların tuhaflığını gösteriyor güven olmuş sıfırr.Biz bitmiş sen ben var
Birde şu var;
Enişteden borc Tl olarak alinmis
Buyuk ihtimal turk lirasi olarak odenecek
Aradan gecmis 1 bucuk yil
Paranin alim gucu dusmus
Konu sahibi hala bana parca parca odeyecegine enistesine yavas yavas odesin diyor
Parayi öldürdüler resmen

8000 TL imiş 4000 Tl taksit taksit ödenmiş geri kalanda taksit taksit ödensin deniyor.Para olmuş pul.Kocanın yerinde olsam madem destek olmuyorsun ,zaten ben bu parayı düğünümüz için çekmiştim der ,altınları bozdurur ablama borcumu kapatırdım.Kimseyi konuştutturmazdım.Kadını da bundan sonra eşim değil iş ortağım gibi görürdüm.

Ya da madem destek olmayacaksın , faturaların bir kısmını sen karşılayacaksın. Sonuçta doğalgazıda,elektiriğide,suyuda ortak kullanıyoruz derdim.Hanyayı konyayı gösterirdim.

Son düzenleme:
Konuyu iyi oku zaten banlanmışın hakkettiğini almışın. Gerçi konu sahibide cevabını vermiş ama neyse ban yemekte senin gibilere yetmez

evlilik tek kişilik hayatı iki kişilik yaşamak değil mi ?
nasıl bi ilişkiniz var ki sizin bir birikiminiz var, ve eşiniz sizden borç istiyor
kimseyi yargılamak değil amacım, ama ilk defa böyle bir şey duyuyorum.
çok ama çok yanlış yapıyosunuz.

Son düzenleme:
Öyle ya da böyle düğün ikinizin düğünü.. dolayısıyla borç da ikinizin borcu.. paragoz olduğunuzu söyleyen birinin ekmeğine yağ surmussunuz.. eniştesidir azar azar oder diyorsunuz da siz de karisisiniz sizden borç istemek de neyin nesi??

bir de tek parça alınan borcu taksit taksit ödemek kadar gıcık olduğum birşey yok. o adama 400 i nakit saymak var. her ay 500 500 kira verir gibi vermek var adama ne faydası var parçalayarak vermenin. birikmiş paran ver sen huzursuz bile olmuyorsun elaleme borç içinde rahat rahat oturuyosun hayret..

Konuyu iyi oku zaten banlanmışın hakkettiğini almışın. Gerçi konu sahibide cevabını vermiş ama neyse ban yemekte senin gibilere yetmez

Ne banından bahsediyorsunuz? Banlandığım falan yok uydurmayın.Bence siz ne yazdığınızı okuyun.Adamlar borç vermiş istediler diye kocasına ablanla enişteni istemiyorum diyecekmiş. Saçmalamışsınız.Adamlar aylardır taksitle alıyorlar paralarını iyi niyetli davranmışlar daha ne olacaktı.Hibemi edeceklerdi?
Altta önceki yazdığınız cevap var .Hala aynı fikirdeyim.Eşinize sabır diliyorum.

Son düzenleme:

Vermemek adına haklı sebeplerin varmış. Senden önce borç almış, seni ilgilendirmez. Yavaş yavaş biriktirip ödesin. Bir yerde dur diyemedikten sonra gerisi geliyor.

Pardon da siz nasıl karı kocasınız bir borç var ortada yani eşiniz ablasına borçlu yani ortada bir şey yokken para istemiyor madem para göz diyorlar size o zaman vermemekle bunu daha çok ortaya koymuş oluyorsunuz değil mi bir de geri ödeme koşuluyla demiş eşiniz eşler arasında geri ödeme mi olur sizin ağabeyinize falan borcunuz olsa vericem deseniz eşiniz vermek istemese ne yaparsınız ayrıca zaten eşiniz yükün çoğunu üstlenmiş ikinizin oturduğu evin kredisini ödüyor adam ve benim maaşımın çoğu birikiyor altınlarım var diyorsunuz adam da para yok niye yok evine harcıyor sonuçta ve sizden istemiş eşinize laf mı söyletiyorsunuz. Hiç ikiletmeden verir ağızlarını kapatırdım evlilikte ayrı gayrı mı olurmuş.

Böyle davranarak sadece eşini ezmişsin baska da kimseye birsey olmamis... Ablasi sizden borc para istese ve vermesen burada haklisin.. Ama bu esinin ablasina olan borcu ve var ise vermeliydin diye dusunuyorum.. Geri ödeyecegine de eminsin madem... Esini zor durumda birakmissin...

İşte bunları benim değil eşimin düşünmesi gerekiyordu yani evlenirken bana şu şu borcum var demedi. Ben evlendikten sonra öğrendim. Hatta kendisi de anlatmadı tesadüfen gördüm. Planı neydi bilmiyorum. Sonuçta ben çalışmıyor olsam asla o borçlar ödenmezdi ve maddi açıdan böyle olmazdık asıl o zaman yük onun sırtında olurdu.Biz ilk yıl sırf borç ödedik bazılarını hala bilmem. Ama bir yere kadar...
Düğün öncesi kredi çekip arkadaşına vermiş bundan da haberim yoktu mesela. O krediyi arkadaşına çekip vereceğine bizim için harcasaydı eniştesinden borç almasına gerek olmazdı.
Alırken verirken bana sormuyor açıklama yapmıyorsa öderken de sormayacak o zaman. Nasıl ödeyeceğini düşünüyorsa o şekilde ödesin diye düşündüm. Bir daha borç verirken alırken iyice düşünsün benden gizlemesin en azından. İlerde nasıl olsa sevgili karım öder nasıl olsa nolacak demesin diye düşündüm ama bir yandan da eşimin iyi niyetini ve pişmanlığını görüyorum. Bu yüzden ikilemde kaldım ve konu açtım...
Ama ne paragözlüğüm kaldı ne de başka bir şey...

banın kalkmış ama hala uslanmamışın. neyse sen böyle devam et aferin:)

canım boşuna anlatıp kendini yoruyosun çünkü anlamazlar

durum ne olursa olsun sizin paraniz varken esinizin borcunu kapatmamaniz bana cok garip geldi. bankada biriken para yalnizca sizin degil ikinizin ortak parasi olmaliydi ve aslina bakarsaniz esiniz sizden birc istememeli tatlim 4 bin cekermisin bana ablamin parasini odicem seklinde kendi hesabi gibi kullanabilmeliydi. araniza mesafeyi esiniz degil siz koymussunuz

Karı koca olmayı kk da karı koca olmayı ne kadar becerebildiği belli olmayanlardan öğren konu sahibesi. Böyle karı kocalık mı olur öyle mi olur çok severler karı kocalığı öğretmesini:) konu sahibi sayenizde öğreniyor nasıl karı koca olunacağını (!)

Neyse ben size hak veriyorum. kendi evliliğimde asla para mevzusu olmaz ama benim eşim evlenmeden öncede sonrada 1 lira borcunu dahi saklamaz nereye ne harcadığınıda söyler bende öyleyimdir. Ben asla haberim olmayan borçlar ödemedim, ödeseydim sizden çok daha katı davranabilirdim ben hem evde çalışayım hem işte birde haberim olmayan borçlar ödeyim! Ya ona buna inanıp saçma sapan borçlar yapmıcak yada benden 1 lira alamaz. O yüzden şuan vermek istememenizi anlıyorum enayi yerine konulmak istemiyorsunuz ve onu dizgnlemek içinde evin büyük bir masrafını ona yıkmışsınız haklısınız.

Lakin pişman olduğundan ve artık sizden habersiz borçlar yapmayacağından eminseniz paranın yarısını verip kalan yarısını sen öde diyebilirsiniz. Tamamen sizin paşa gönlünüze kalmış.

Bir musibet bin nasihatten iyidir. Eşinizin başkasından borç istiyormuş gibi hissetmesi çok iyi olmuş. Borç yapmadan önce geçmişte hissettiği duyguları hatırlar. 4 bin lira eşten esirgenmez ama esirgeniyorsa otursun düşünsün.

Eee tamam işte iyi niyetini görüyorum demişsiniz, iyi niyet indirim yapın ve kapatın gitsin. Zaten şak diye vermiş olmayacaksınız, adama kötü hissettirmişsiniz. İyice dersini almıştır. Yani baya kötü günler geçirmişsiniz, kedi açınızdan haklı olabilirsiniz ama imkanınız varken, eşinizi, borcu yüzünden arkasından laf edilen adam sıfatından çıkarmalısınız bence. Sonuçta artık onun gururu sizinde gururunuz.

Karım öder nasılsa dediğini zannetmiyorum sonuç olarak bu adam çalışmıyor değil ki niçin bu borcu kendi ödeyemiyor bir sorun bence kendinize adam evinizin kredisini ödüyor masrafları ödüyor hatta sizin yaptığınız masraflara da katkı sağlıyor evlendikten sonra senin borcun benim borcum olur mu eşinizi düşünseniz zor durumda kalsın milletten laf duysun istemezdiniz duyan da uçan kuşa borcu var da evine bakmıyor zanneder siz artık aile oldunuz. Sizinde borcunuz olaiblirdi adam da para kalmadığı için istiyor peki siz ne harcıyorsunuz benzin giyim bilmem ne ki ona bile yardım ediyor bu adam tamam o zaman ben borcumu ödüyeceğim o masraflara el sürmüyorum desin.

Evlilikte para degil huzur on planda olmali abiniz degilki borc para istesin bundan iki uc sene snra siz evde oturursnz o çalışır ne yapicaksnz ozaman sizmi borc istiyiceksiniz alacakli verecekli olmus sizin evlilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…