Birde şu var;ağzına sağlık , sonunda da adamın eşinden bir yabancıdan ister gibi para istemesi de olayların tuhaflığını gösteriyor güven olmuş sıfırr.Biz bitmiş sen ben var
8000 TL imiş 4000 Tl taksit taksit ödenmiş geri kalanda taksit taksit ödensin deniyor.Para olmuş pul.Kocanın yerinde olsam madem destek olmuyorsun ,zaten ben bu parayı düğünümüz için çekmiştim der ,altınları bozdurur ablama borcumu kapatırdım.Kimseyi konuştutturmazdım.Kadını da bundan sonra eşim değil iş ortağım gibi görürdüm.Birde şu var;
Enişteden borc Tl olarak alinmis
Buyuk ihtimal turk lirasi olarak odenecek
Aradan gecmis 1 bucuk yil
Paranin alim gucu dusmus
Konu sahibi hala bana parca parca odeyecegine enistesine yavas yavas odesin diyor
Parayi öldürdüler resmen
Konuyu iyi oku zaten banlanmışın hakkettiğini almışın. Gerçi konu sahibide cevabını vermiş ama neyse ban yemekte senin gibilere yetmezAynen kaynanasını evden kovmuş birde. İyi akıl veriyorlar pess.
Ablası ve eniştesi eve girmeyecekmiş.Adamlar borç veriyor ,istediler diye suçlu oldular iyi mi? Ne tuhaf insanlar var.Allah sabır versin böyle eşleri olanlara iyi dayanıyorlar.
Konuyu iyi oku zaten banlanmışın hakkettiğini almışın. Gerçi konu sahibide cevabını vermiş ama neyse ban yemekte senin gibilere yetmez
Özellikle ablasının eşine borcu varsa sen sakın eşine para verme. Ayrıca eşinede bundan sonra ablanı ve enişteni bu evde istemiyorum biz yabancımıyız hemen paralarını istediler bu ne terbiyesizlik de. Kimseye acıma. Eşin o borçları senle yapmadı sonuçta. Sana güvenerekte o borçların altına girmedi. Ben bu para konuları yüzünden kaynanamı evden kovdum. Ne olursa olsun eşine asla para verme hep dik dur
Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere eşimle para mevzularında bozuştuk. Daha önceden eşimin bazı borçları ve alacakları vardı ve aramızda çok sorun olmuştu bunlar. Ve bazı borçlarından evlenmeden önce haberim yoktu. Böyle konularım var hatta. Bu borçları alacakları çok şükür hallettik, az bir borcumuz kaldı var onu da eşim ödüyor. Ayrıca ev taksidi ödüyor ve faturalar da onun üstüne. Yani yükün büyük kısmı onda. Ben de yiyecek, benzin ve giyim masraflarını ve karşılıyorum o da bu masraflara da katkı yapıyor. Kısaca benim maaşımın büyük kısmı birikiyor. Düğün altınlarımız ve daha önceden de bazı birikimlerim var bunların hepsi benim hesabımda.
Mesele şu ki, eşimin, ablasının eşine bir miktar borcu vardı, düğün öncesi alınmış bir borç. 4000 tl si kalmıştı. Ve geçen hafta eniştesi bu borç yüzünden ablası ile tartışmış yani istiyormuş borcunu. Eşim de benden borç istedi, geri ödemek üzere alıp eniştesine toplu halde verip borcu kapatmayı teklif etti. Fakat ben kabul etmedim. Ne var bunda diyeceksiniz ama bu borç alacak meseleleri sebebiyle biz çok tartıştık, evliliğimiz çok sarsıldı. Ayrıca ablasıyla da bazı sıkıntılar yaşadık ve çok yıprandım.Hatta eski konularım var bu sorunlarla ilgili. Ve ben artık hiçbir fedakarlık yapmamaya karar vermiştim. Bu yüzden parayı vermedim ancak eşim çok bozuldu ve kötü oldu pek bir şey diyemese de. Bana bakışlarını görmeliydiniz.Geri öderdi biliyorum ama yine de içimden gelmedi, sonuç itibari ile eniştesi ve ona da yavaş yavaş ödeyebilir diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok yıprandım maddi konularda. Artık hiç bir fedakarlık yapasım gelmiyor. Hele de bana hakaret eden, paragöz olmadığım halde öyle ima eden, eşime destek olmadığımı söyleyen ablası var işin içinde. Biz borç yüzünden tartıştığımızda ablası beni çok suçlamıştı ve hakaret etmişti. Bütün bu geçmişte yaşananları hatırlattım ona. Haklısın ama bazı şeyleri aştığımızı sanıyordum sen vermeyince sanki bir yabancıdan para istedim gibi hissettim çok kötü oldum dedi. İnsan karısından borç mu ister ben geri de ödeyecektim 4000 tl çok sıkılıyorum huzursuz oldum vs. dedi.Bu mesele yüzünden biraz aramız bozuldu soğuk davranıyor. Ama hiç tartışmadık kavgalar etmedim eskisi gibi. Sonradan eşimin düştüğü durumu düşündüm verse miydim dedim. Ayrıca ablası birikmiş paramız olduğunu biliyor yüksek ihtimal baya bir konuşuyordur arkamızdan.Sizce doğru mu yapmışım yoksa vermeli miydim? Eşimi zor durumda mı bırakmış oldum fazla mı acımasız oldum ki???
Yanlış anlaşılma olmasın diye ekleme yapayım, eski konularımı herkes bilmiyor tabii..
İşte eski konulardan bağımsız düşününce paragöz olduğum sonucu çıkıyor. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.
Eşim uzun bir süre bu borçların sebebini bile anlatmamıştı hafiyelik yaparak borçlarının sebeplerini buldum. Sonradan bana hak verdi çok pişman oldu ama kırılıp döküldük...
Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere eşimle para mevzularında bozuştuk. Daha önceden eşimin bazı borçları ve alacakları vardı ve aramızda çok sorun olmuştu bunlar. Ve bazı borçlarından evlenmeden önce haberim yoktu. Böyle konularım var hatta. Bu borçları alacakları çok şükür hallettik, az bir borcumuz kaldı var onu da eşim ödüyor. Ayrıca ev taksidi ödüyor ve faturalar da onun üstüne. Yani yükün büyük kısmı onda. Ben de yiyecek, benzin ve giyim masraflarını ve karşılıyorum o da bu masraflara da katkı yapıyor. Kısaca benim maaşımın büyük kısmı birikiyor. Düğün altınlarımız ve daha önceden de bazı birikimlerim var bunların hepsi benim hesabımda.
Mesele şu ki, eşimin, ablasının eşine bir miktar borcu vardı, düğün öncesi alınmış bir borç. 4000 tl si kalmıştı. Ve geçen hafta eniştesi bu borç yüzünden ablası ile tartışmış yani istiyormuş borcunu. Eşim de benden borç istedi, geri ödemek üzere alıp eniştesine toplu halde verip borcu kapatmayı teklif etti. Fakat ben kabul etmedim. Ne var bunda diyeceksiniz ama bu borç alacak meseleleri sebebiyle biz çok tartıştık, evliliğimiz çok sarsıldı. Ayrıca ablasıyla da bazı sıkıntılar yaşadık ve çok yıprandım.Hatta eski konularım var bu sorunlarla ilgili. Ve ben artık hiçbir fedakarlık yapmamaya karar vermiştim. Bu yüzden parayı vermedim ancak eşim çok bozuldu ve kötü oldu pek bir şey diyemese de. Bana bakışlarını görmeliydiniz.Geri öderdi biliyorum ama yine de içimden gelmedi, sonuç itibari ile eniştesi ve ona da yavaş yavaş ödeyebilir diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok yıprandım maddi konularda. Artık hiç bir fedakarlık yapasım gelmiyor. Hele de bana hakaret eden, paragöz olmadığım halde öyle ima eden, eşime destek olmadığımı söyleyen ablası var işin içinde. Biz borç yüzünden tartıştığımızda ablası beni çok suçlamıştı ve hakaret etmişti. Bütün bu geçmişte yaşananları hatırlattım ona. Haklısın ama bazı şeyleri aştığımızı sanıyordum sen vermeyince sanki bir yabancıdan para istedim gibi hissettim çok kötü oldum dedi. İnsan karısından borç mu ister ben geri de ödeyecektim 4000 tl çok sıkılıyorum huzursuz oldum vs. dedi.Bu mesele yüzünden biraz aramız bozuldu soğuk davranıyor. Ama hiç tartışmadık kavgalar etmedim eskisi gibi. Sonradan eşimin düştüğü durumu düşündüm verse miydim dedim. Ayrıca ablası birikmiş paramız olduğunu biliyor yüksek ihtimal baya bir konuşuyordur arkamızdan.Sizce doğru mu yapmışım yoksa vermeli miydim? Eşimi zor durumda mı bırakmış oldum fazla mı acımasız oldum ki???
Yanlış anlaşılma olmasın diye ekleme yapayım, eski konularımı herkes bilmiyor tabii..
İşte eski konulardan bağımsız düşününce paragöz olduğum sonucu çıkıyor. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.
Eşim uzun bir süre bu borçların sebebini bile anlatmamıştı hafiyelik yaparak borçlarının sebeplerini buldum. Sonradan bana hak verdi çok pişman oldu ama kırılıp döküldük...
Pardon da siz nasıl karı kocasınız bir borç var ortada yani eşiniz ablasına borçlu yani ortada bir şey yokken para istemiyor madem para göz diyorlar size o zaman vermemekle bunu daha çok ortaya koymuş oluyorsunuz değil mi bir de geri ödeme koşuluyla demiş eşiniz eşler arasında geri ödeme mi olur sizin ağabeyinize falan borcunuz olsa vericem deseniz eşiniz vermek istemese ne yaparsınız ayrıca zaten eşiniz yükün çoğunu üstlenmiş ikinizin oturduğu evin kredisini ödüyor adam ve benim maaşımın çoğu birikiyor altınlarım var diyorsunuz adam da para yok niye yok evine harcıyor sonuçta ve sizden istemiş eşinize laf mı söyletiyorsunuz. Hiç ikiletmeden verir ağızlarını kapatırdım evlilikte ayrı gayrı mı olurmuş.
banın kalkmış ama hala uslanmamışın. neyse sen böyle devam et aferin:)Ne banından bahsediyorsunuz? Banlandığım falan yok uydurmayın.Bence siz ne yazdığınızı okuyun.Adamlar borç vermiş istediler diye kocasına ablanla enişteni istemiyorum diyecekmiş. Saçmalamışsınız.Adamlar aylardır taksitle alıyorlar paralarını iyi niyetli davranmışlar daha ne olacaktı.Hibemi edeceklerdi?
Altta önceki yazdığınız cevap var .Hala aynı fikirdeyim.Eşinize sabır diliyorum.
canım boşuna anlatıp kendini yoruyosun çünkü anlamazlarİşte bunları benim değil eşimin düşünmesi gerekiyordu yani evlenirken bana şu şu borcum var demedi. Ben evlendikten sonra öğrendim. Hatta kendisi de anlatmadı tesadüfen gördüm. Planı neydi bilmiyorum. Sonuçta ben çalışmıyor olsam asla o borçlar ödenmezdi ve maddi açıdan böyle olmazdık asıl o zaman yük onun sırtında olurdu.Biz ilk yıl sırf borç ödedik bazılarını hala bilmem. Ama bir yere kadar...
Düğün öncesi kredi çekip arkadaşına vermiş bundan da haberim yoktu mesela. O krediyi arkadaşına çekip vereceğine bizim için harcasaydı eniştesinden borç almasına gerek olmazdı.
Alırken verirken bana sormuyor açıklama yapmıyorsa öderken de sormayacak o zaman. Nasıl ödeyeceğini düşünüyorsa o şekilde ödesin diye düşündüm. Bir daha borç verirken alırken iyice düşünsün benden gizlemesin en azından. İlerde nasıl olsa sevgili karım öder nasıl olsa nolacak demesin diye düşündüm ama bir yandan da eşimin iyi niyetini ve pişmanlığını görüyorum. Bu yüzden ikilemde kaldım ve konu açtım...
Ama ne paragözlüğüm kaldı ne de başka bir şey...
Eee tamam işte iyi niyetini görüyorum demişsiniz, iyi niyet indirim yapın ve kapatın gitsin. Zaten şak diye vermiş olmayacaksınız, adama kötü hissettirmişsiniz. İyice dersini almıştır. Yani baya kötü günler geçirmişsiniz, kedi açınızdan haklı olabilirsiniz ama imkanınız varken, eşinizi, borcu yüzünden arkasından laf edilen adam sıfatından çıkarmalısınız bence. Sonuçta artık onun gururu sizinde gururunuz.İşte bunları benim değil eşimin düşünmesi gerekiyordu yani evlenirken bana şu şu borcum var demedi. Ben evlendikten sonra öğrendim. Hatta kendisi de anlatmadı tesadüfen gördüm. Planı neydi bilmiyorum. Sonuçta ben çalışmıyor olsam asla o borçlar ödenmezdi ve maddi açıdan böyle olmazdık asıl o zaman yük onun sırtında olurdu.Biz ilk yıl sırf borç ödedik bazılarını hala bilmem. Ama bir yere kadar...
Düğün öncesi kredi çekip arkadaşına vermiş bundan da haberim yoktu mesela. O krediyi arkadaşına çekip vereceğine bizim için harcasaydı eniştesinden borç almasına gerek olmazdı.
Alırken verirken bana sormuyor açıklama yapmıyorsa öderken de sormayacak o zaman. Nasıl ödeyeceğini düşünüyorsa o şekilde ödesin diye düşündüm. Bir daha borç verirken alırken iyice düşünsün benden gizlemesin en azından. İlerde nasıl olsa sevgili karım öder nasıl olsa nolacak demesin diye düşündüm ama bir yandan da eşimin iyi niyetini ve pişmanlığını görüyorum. Bu yüzden ikilemde kaldım ve konu açtım...
İşte bunları benim değil eşimin düşünmesi gerekiyordu yani evlenirken bana şu şu borcum var demedi. Ben evlendikten sonra öğrendim. Hatta kendisi de anlatmadı tesadüfen gördüm. Planı neydi bilmiyorum. Sonuçta ben çalışmıyor olsam asla o borçlar ödenmezdi ve maddi açıdan böyle olmazdık asıl o zaman yük onun sırtında olurdu.Biz ilk yıl sırf borç ödedik bazılarını hala bilmem. Ama bir yere kadar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?