Eşimle para mevzularımız...

Ya bence kızcağızın mewzusu paradan öte başta demiş zaten ewlendiğimizde bilmediğim çok borcu çıktı ödedik dio bence görünmesinin daha önceki kawgalarına karışıp hakaret etmesine içerlemiş oyüzden kararsız kalmış.. Ne yalan söyleyeyim bende hak werdim kim olursa olsun hakaret edemez 1 ewet eşler arasında para konu olmaz ama kimsenin gizlisi saklısıda olmaz buyüzden eşiyle kesesini ayıran çok gördüm herkesin kendince haklı nedenleri war kocası karısına güvenip mi yapmış borcu en önemli nokta adam almış borcu... Biz kadınlar sadece kendimizi deil geleceğimizi cocuklarımızıda düşünüoruz we böyle gizli işleri olan bi adam güwen wermiyosa kendini bu şekilde sağlama almış olabilir

Normalde bende borç hiç sewmem WE gerekirse temel ihtiyaçlarımı kısarak weririm hemen eşimde çok şükür şeffaftır oyüzden sen ben olmaz herşeyimiz ortak ama bende bireylerden şüphe etseydim bide böle dış kapılardan hakaret falan ne yapardım bilmiorum ama işin rengi değişirdi

Eşimin borcu ne demek yaa. Borç da para da ortaktır. Kaldı ki eşiniz eli açık biriymiş. Ben de olsam, benden bir şeyleri kaçırdığını hissettiğim adama veremezdim ama size cömert olduğunu bildiğiniz adama para vermemeniz guvenmemeniz için hiç bir sebep yok

Durumları iyi derken ödemeyeceğiz anlamında demedim.
Zaten borcu alan ben değilim ve aralarında nasıl anlaştılar bilemiyorum.
Dediğiniz doğru, ödeyemeyeği borcu almamalı insan ya da baştan planlı şekilde olmalı.
Biz de alacaklı halde bekledik hem de faizli bir kredi ödeyerek bir yandan.
Bu güne kadar da çok yardımcı oldum eşime borçlarını ödedik beraber. Eşimin maaşı hacizliydi.Benim param senin paran diye düşünmedim ama bu da bir yere kadar işte bazı şeyleri kendisi halletmesi gerekiyor...

bakın hala yapıyorsunuz, yardımcı oldum diyorsunuz yanlış.. daha doğrusu benim açımdan yanlış.. nasıl ki evlendikten sonra çocuklar, ev, eşya ortak oluyorsa borçlar da ortak oluyor.. hayatta her şey planlandığı gibi gitmiyor ne yazık ki konu sahibi.. belki de eşinizin de hayatı planladığı gibi gitmedi, borcu ödeyemedi.. bu olanlar eşinizi ortada bırakmanızı haklı çıkartmaz..

çok açık söyleyeyim eşinizin yerinde olsam evin kredisini borçlarım bitene kadar sizin ödemenizi isterim.. sonuçta ev de ortak..

Eşiniz size sormadan yapmış yanlış tamam. Bunu da evlenirken söylememiş oda tamam. Bütün geçim yükünü eşinizin üstüne yıkmışsınız kendi paranızı biriktiriyorsunuz. Bu borcu nasıl ödeyecek peki. Kısaca siz ödemesini istememissiniz. Şimdi eşiniz giderler ortak olacak dese veya alınacak şeylere param yetmiyor sonra alırım dese yeni bir tartışma başlayacak. Eşiniz kadar siz de hatalısınız. Siz şirket yönetmeye başlamışsınız. Eşinizide kazıklıyorsunuz.

Bütün geçim yükü onun üzerinde değil, sadece ev taksidi ve faturalar. Küçük bir miktar da borcu bar onu ödüyor ve eline para kalıyor. Diğer geri kalan masrafları ben hallediyorum.
O zaten eniştesine borcunu taksitle ödüyordu...
Eşimi kazıklasam taaa baştan ne halin varsa gör derdim hiçbir şeyini ödemezdim. Ben aylarca ne olduğunu bile bilmediğim borçla ödedim durdum ve sürekli başka başka borçlar çıkıyordu bazılarını hala bilmiyorum bitti gitti.

Ağır yük onda demiştiniz. Ne olursa olsun bir ailesiniz. Madem bu şekilde devam ettireceksiniz borç verseydiniz eşinize (ki geri öder dediniz) dışarıya karşı rezil olmasaydınız.

Yardımcı oldum derken onun kendi borçları yani evlenmeden önce yapıp da bana anlatmadığı...Kaldı ki ben ne olduğunu bilmediğim borçlarını da ödedim...Ve bana aylarca anlatmadı.
O taraftan bakınca böyle görünüyor tabii eşim bana çok kırılsa da haklı olduğumun farkında bu yüzden bir şey diyemiyor zaten...

bence size bir şey diyememesinin nedeni haklı olmanız değil, verdiğiniz kırıcı tepkiler.. bakın kaç sayfa oldu, yüzde 90'nı sizin hatalı olduğunuzu söyledi ama hala kendinizi savunuyorsunuz.. arkadaşın dediği gibi evlilik değil şirket olmuş sizin ki, siz bu şekilde memnunsanız diyecek bir şey kalmıyor zaten.. ama yaşantınız normal mi? değil.. en azından buradaki insanlara göre değil..

Eşim böyle bir borca girse öderdim, eşimin gururu benim de gururum sonuçta. Hele de o böyle rica edecek ikiletmem bile, elin adamının ve görümcemin ağzına laf vermezdim.

Başta maddi meselelerde çok sorunlar yaşadık ve bu noktaya geldik. Benim maaşımın birikim gibi oluyor bir nevi. Başka şey olsa borç olarak değil normal veriyorum tabii ki evin arabanın harcamaları için.
Senin maasin birikim oluyor cunku odemelerin buyuk kismini esin yapiyor yazdiklarina gore.Bakalim evin masrafi yari yariya olsa o parayi nasil biriktirecektin...haksiz buldumGorumceyin ve enisteyin yerinde olsam cok bozulurdum.Borc var arada ama siz birikim pesindesiniz.Herkesin paraya ihtiyaci var sonucta millet faizsiz banka degil....kardes bile olsa kimse kimseye borclu kalmamali.Hadi sikisinca para alinir da ilk firsatta geri cevirilmeli

ahh ahh esiniz cok saflik etmis bu devirde millet babasina guvenip borc vermiyor , kaldiki arkadas icin kredi cekilsin, sizden cekinmis soyleyememis tabiki haksiz bir evlilige koca bir yalanla baslanmaz tartismakta haklisiniz. ablasinin yaptigida isguzarlik size hakaret etmesi ic islerinize karismasi cok ayip ama yinede gecmise sunger cekmekse niyetiniz esinize esinizde size biryerden guvenmeye baslamalisiniz.

Madem eniste ablayi sikistiriyor iste paramizi diye, birikmisiniz oldugunuda biliyorsa verin kurtulun sevmediginiz insanlarla ne siz nede esinizi yuz goz etmeyin 4000 lira icin.

Herkesin aile duzeni isleri farklidir ama artik evlisiniz senin paran benim param yok, esiniz kendi maasiyla bile kapatmis olsa o borclari sonucta aile ortak butcenizden cikti yani, oyle dusunun. enisteye olan borcda dugun icin alinmis bir borc zaten.

Bence esinize o parayi geri yerine koymasi sartiyla verin ki birikiminiz eksilmesin, siz guven gosteririseniz oda umarim karsiliksiz birakmaz guveninizi. sonucta biriken parada ikinizin gelecegi icin , bankadan cekip kacmayacaksiniz ya.

Allah kosurun bosanma durumunda bile yari yariya boluyor hakimler malvarligini demek istedigim para konularinda talihsiz bir baslangic yapmissiniz ama bunu gittikce kemisklesen bir problem haline getirmeyin esinizla aranizda. Sadece herseyden haberdar etmesini saglayin sizi ki bir daha arkadasina kandirildigini gibi kimseye kandirilmasin.
Buda size guvenmesinden gecer, unutmayin size guvenmezse gizli sakli islerini saklar hep.

Kontrolu elinize alin.

Görümcenizde sizin umurunuzda olmasa bile eşine karşı zor durumda kalmış ..
Sizin yada eşinizin sonuçta ailenizde para var ve siz borcu paranız olduğu halde ödemeyen kişiler durumuma düşmüşsünüz. .
Ve evet ben olsam verirdim elin adamına eşim mahçup olsun ezik olsun istemezdim..

ağzına sağlık , sonunda da adamın eşinden bir yabancıdan ister gibi para istemesi de olayların tuhaflığını gösteriyor güven olmuş sıfırr.Biz bitmiş sen ben var

banamı sordu isterse düğünümüz için almış olsun aman boşver ben keyfime bakarım isterse abla kardeş birbirine düşsün isterse abla enişte birbirine düşsün bide paragöz diyorlar..maaşta bende, altınlarda bende ,birikimde bende sefam olsun ohhh ne güzel hayat???

Son düzenleme:
Varya sinir krizi geçirten konu,eşin senden borç isteyemez çünkü o ikinizin parası. İkinizin parasını hesabından çekip vermeni istemiş sende carlayip vermemm moduna girmissin,madem dagildin yikildin paraları tamamen ayır evde alman usulü yaşayın iste o zaman senin paran benim param olur,iyice manyak bi toplum olma yolundayiz

ablası esinden borç istese eşin sana gelse ver geri vercem dese sen vermesen sonuna kadar haklısın ama eşinin borcu o yani eşinin senin yok daha doğrusu o sizin borcunuz sen kötü gününde eşine destek olmamissin senin kötü günün geldiğinde eşin de sana destek olmazsa yalnız bırakırsa eminim çok üzülürsun bu unutulacak bi durum değil evlilikte derin yaralar açar bence önce eşinin gönlünü al Özür dile sonra da parayi ver. para pul eşinin sana olan guveninden daha önemli değil

Bu nasıl evlilik. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Evin en büyük yükünü eşiniz çekiyor. Siz paraları istifliyorsunuz. Hayat arkadaşınıza 4 bin lirayı borç (!) Olarak bile vermiyorsunuz. Kusura bakmayın ama asla böyle bir evliliğim olsun istemezdim. Hiç sağlam temelli bir evlilik gibi gözükmedi bana. Benim annem çok saf o zaman :) Karşı taraftan ne kadar hoşlanmasanız da o sizin eşiniz. Asıl parayi verseydiniz karşı tarafa en güzel cevabı verirdiniz. Şu yaptığınız görümceyi haklı çıkartmış.
Eşinize çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…