- 21 Ekim 2009
- 411
- 707
- 303
evet bu mantığı burada çok okudum ben.. "zaten durumları iyi" diye borcu geciktirenler ya da ödemeyenler var.. o yüzden kural 1: yurdum insanına borç verme..
ben hala, senin paran - benim param olayına takıldım.. yaşlı bir çift vardı tanıdığım.. "bey, senin ekmeğinden 2 dilim aldım yarın kendi ekmeğimden iki dilim veririm" diyordu da dalga geçiyorduk.. demek varmış böyle evlilikler gerçekten..
Durumları iyi derken ödemeyeceğiz anlamında demedim.
Zaten borcu alan ben değilim ve aralarında nasıl anlaştılar bilemiyorum.
Dediğiniz doğru, ödeyemeyeği borcu almamalı insan ya da baştan planlı şekilde olmalı.
Biz de alacaklı halde bekledik hem de faizli bir kredi ödeyerek bir yandan.
Bu güne kadar da çok yardımcı oldum eşime borçlarını ödedik beraber. Eşimin maaşı hacizliydi.
Eşiniz size sormadan yapmış yanlış tamam. Bunu da evlenirken söylememiş oda tamam. Bütün geçim yükünü eşinizin üstüne yıkmışsınız kendi paranızı biriktiriyorsunuz. Bu borcu nasıl ödeyecek peki. Kısaca siz ödemesini istememissiniz. Şimdi eşiniz giderler ortak olacak dese veya alınacak şeylere param yetmiyor sonra alırım dese yeni bir tartışma başlayacak. Eşiniz kadar siz de hatalısınız. Siz şirket yönetmeye başlamışsınız. Eşinizide kazıklıyorsunuz.
bakın hala yapıyorsunuz, yardımcı oldum diyorsunuz yanlış.. daha doğrusu benim açımdan yanlış.. nasıl ki evlendikten sonra çocuklar, ev, eşya ortak oluyorsa borçlar da ortak oluyor.. hayatta her şey planlandığı gibi gitmiyor ne yazık ki konu sahibi.. belki de eşinizin de hayatı planladığı gibi gitmedi, borcu ödeyemedi.. bu olanlar eşinizi ortada bırakmanızı haklı çıkartmaz..
çok açık söyleyeyim eşinizin yerinde olsam evin kredisini borçlarım bitene kadar sizin ödemenizi isterim.. sonuçta ev de ortak..
Yardımcı oldum derken onun kendi borçları yani evlenmeden önce yapıp da bana anlatmadığı...Kaldı ki ben ne olduğunu bilmediğim borçlarını da ödedim...Ve bana aylarca anlatmadı.
O taraftan bakınca böyle görünüyor tabii eşim bana çok kırılsa da haklı olduğumun farkında bu yüzden bir şey diyemiyor zaten...
Senin maasin birikim oluyor cunku odemelerin buyuk kismini esin yapiyor yazdiklarina gore.Bakalim evin masrafi yari yariya olsa o parayi nasil biriktirecektin...haksiz buldumBaşta maddi meselelerde çok sorunlar yaşadık ve bu noktaya geldik. Benim maaşımın birikim gibi oluyor bir nevi. Başka şey olsa borç olarak değil normal veriyorum tabii ki evin arabanın harcamaları için.
Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere eşimle para mevzularında bozuştuk. Daha önceden eşimin bazı borçları ve alacakları vardı ve aramızda çok sorun olmuştu bunlar. Ve bazı borçlarından evlenmeden önce haberim yoktu. Böyle konularım var hatta. Bu borçları alacakları çok şükür hallettik, az bir borcumuz kaldı var onu da eşim ödüyor. Ayrıca ev taksidi ödüyor ve faturalar da onun üstüne. Yani yükün büyük kısmı onda. Ben de yiyecek, benzin ve giyim masraflarını ve karşılıyorum o da bu masraflara da katkı yapıyor. Kısaca benim maaşımın büyük kısmı birikiyor. Düğün altınlarımız ve daha önceden de bazı birikimlerim var bunların hepsi benim hesabımda.
Mesele şu ki, eşimin, ablasının eşine bir miktar borcu vardı, düğün öncesi alınmış bir borç. 4000 tl si kalmıştı. Ve geçen hafta eniştesi bu borç yüzünden ablası ile tartışmış yani istiyormuş borcunu. Eşim de benden borç istedi, geri ödemek üzere alıp eniştesine toplu halde verip borcu kapatmayı teklif etti. Fakat ben kabul etmedim. Ne var bunda diyeceksiniz ama bu borç alacak meseleleri sebebiyle biz çok tartıştık, evliliğimiz çok sarsıldı. Ayrıca ablasıyla da bazı sıkıntılar yaşadık ve çok yıprandım.Hatta eski konularım var bu sorunlarla ilgili. Ve ben artık hiçbir fedakarlık yapmamaya karar vermiştim. Bu yüzden parayı vermedim ancak eşim çok bozuldu ve kötü oldu pek bir şey diyemese de. Bana bakışlarını görmeliydiniz.Geri öderdi biliyorum ama yine de içimden gelmedi, sonuç itibari ile eniştesi ve ona da yavaş yavaş ödeyebilir diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok yıprandım maddi konularda. Artık hiç bir fedakarlık yapasım gelmiyor. Hele de bana hakaret eden, paragöz olmadığım halde öyle ima eden, eşime destek olmadığımı söyleyen ablası var işin içinde. Biz borç yüzünden tartıştığımızda ablası beni çok suçlamıştı ve hakaret etmişti. Bütün bu geçmişte yaşananları hatırlattım ona. Haklısın ama bazı şeyleri aştığımızı sanıyordum sen vermeyince sanki bir yabancıdan para istedim gibi hissettim çok kötü oldum dedi. İnsan karısından borç mu ister ben geri de ödeyecektim 4000 tl çok sıkılıyorum huzursuz oldum vs. dedi.Bu mesele yüzünden biraz aramız bozuldu soğuk davranıyor. Ama hiç tartışmadık kavgalar etmedim eskisi gibi. Sonradan eşimin düştüğü durumu düşündüm verse miydim dedim. Ayrıca ablası birikmiş paramız olduğunu biliyor yüksek ihtimal baya bir konuşuyordur arkamızdan.Sizce doğru mu yapmışım yoksa vermeli miydim? Eşimi zor durumda mı bırakmış oldum fazla mı acımasız oldum ki???
Yanlış anlaşılma olmasın diye ekleme yapayım, eski konularımı herkes bilmiyor tabii..
İşte eski konulardan bağımsız düşününce paragöz olduğum sonucu çıkıyor. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.
Eşim uzun bir süre bu borçların sebebini bile anlatmamıştı hafiyelik yaparak borçlarının sebeplerini buldum. Sonradan bana hak verdi çok pişman oldu ama kırılıp döküldük...
ağzına sağlık , sonunda da adamın eşinden bir yabancıdan ister gibi para istemesi de olayların tuhaflığını gösteriyor güven olmuş sıfırr.Biz bitmiş sen ben varKadinla kizla yemedigi
Uyusturucu kumar icki vs borcu olmadigi surece elbette odemesine yardimci olurum
Kimsenin arasinin acilmasina
Uzulmesine
Arkamdan konusmasina izin vermem
Paşa paşa oderim kafam dik gezerim
Sizin eşiniz evin buyuk yukunu almis
Bi hata etmis dugun uzeri arkadasina kredi cekmis bi nevi iyi niyeti kotuye kullanilmis
Kenarda da para var altin var
Korkma ölmezsin odersen
Para bu gider gelir harcanir birikir
Siz bence paraya bakis acinizi degistirin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?