• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle para mevzularımız...

Özellikle ablasının eşine borcu varsa sen sakın eşine para verme. Ayrıca eşinede bundan sonra ablanı ve enişteni bu evde istemiyorum biz yabancımıyız hemen paralarını istediler bu ne terbiyesizlik de. Kimseye acıma. Eşin o borçları senle yapmadı sonuçta. Sana güvenerekte o borçların altına girmedi. Ben bu para konuları yüzünden kaynanamı evden kovdum. Ne olursa olsun eşine asla para verme hep dik dur

Evleneli 1,5 yilı geçmiş izin verde istesinler. Sen kendi kocana vereceğin parayi borç veriyorsun o adam neden isteyince terbiyesizlik oluyor ?
Eşinin kötü gününde yanında olmamak hayat arkadaşınla paranı paylasmamak dik durmak mı oluyor ? Size birileri dik durmayı yanlış öğretmiş dik durmak eşini ona buna mahçup etmek mi? Sen dik dururken eşin başkasına ezilsin mi ? Ya sizin gibi aile kurmayı bilmeyenler evlenmesin ya. Siz evlilik mi yapıyorsunuz ticaret mi? Eşine borç veriyorsun eşine paylaşmiyorsun nasıl çocuk yetistirecek paylaşmayı öğreneceksin?

Verdiğin akla bak adam ailesini evden mi kovacak? Ha o zaman o ev adamın evi konu sahibinin değil çünkü evin borcunu adam ödüyor eşi deil madem bu işler böyle evde söz hakkı yok. Nasıl iyi mi ?

nasıl yani eşiniz sizden borç mu istiyor? bana çok garip geldi, evlilikte borç mu olur. Harcamalarınızın da çoğu eşinizdeymiş. Ayrıca ben eşim huzursuz olsun bu konuya üzülsün istemem. her ne olursa olsun o parayı verirdim

ya ortamlarda öyle der, evin içinde durumlar değişir.
ben de hep sözde derim, eşime yardım etmem, gerekirse ek iş tutsun diye.
ama kıyamam orası ayrı.

Aynen öyle, ben normalde de ikimizle ilgili bir harcama olduğunda ayrım gözetmiyorum.Ek iş yapmak istedi yok dedim mesela.
Borç ödeniyor zaten bitti çoğu ama işte giden güven yerine zor geliyor.
Şimdi de öyle bir ikilemdeyim işte versem bir türlü kendimi enayi yerine konmuş hissedeceğim, ona kurulacağım bu da ilişkimize yansıyacak
Vermesem eşimi zor durumda bırakmış olacağım.
Bu borçlardan evlenmedem önce haberim olsaydı hemen evlenmezdim borçların halledilmesini beklerdim kesinlikle.

Bence iyi etmişssin:) Bu tarz parasına puluna sahip çıkamayan, har vurup harman savuran,ona buna borçlanan adama taviz göstermeyeceksin, taviz tavizi doğurur...Ha başka bir yabancıya borçlu olsaydı, o da borcunu isteseydi ver derdim ama zaten borcunu isteyen kişi ablasının eşi, yani aileden birileri, kırk kat yabancı değil, azcık görümcen huzursuz olsun bakalım, sana ettiklerini çeksin:) Gün intikam günü:KK53:Bi kaç ay daha beklesin, eşinde böylece borç alma verme işinin ne kadara pis bi iş olduğunu görsün, akıllansın

Bence iyi etmişssin:) Bu tarz parasına puluna sahip çıkamayan, har vurup harman savuran,ona buna borçlanan adama taviz göstermeyeceksin, taviz tavizi doğurur...Ha başka bir yabancıya borçlu olsaydı, o da borcunu isteseydi ver derdim ama zaten borcunu isteyen kişi ablasının eşi, yani aileden birileri, kırk kat yabancı değil, azcık görümcen huzursuz olsun bakalım, sana ettiklerini çeksin:) Gün intikam günü:KK53:Bi kaç ay daha beklesin, eşinde böylece borç alma verme işinin ne kadara pis bi iş olduğunu görsün, akıllansın

Bir de böyle adamlara taviz gösterdikçe durum daha kötü oluyor benim gördüğüm bu. Eşim aslında maddi konularda savurgan biri değildir hiçbir kötü alışkanlığı yok masrafı yok borcu harcı da gayri meşru sebeplerle değil. Ama düşncesizce yapılmış borçlar.
Evlenmeden önce ufak da olsa bir ev alalım demiştim şart koşmuştum, iyi ki ev taksidine girmişiz diyorum yoksa uzun süre ev falan alamazdık. Bu ev taksidi onu sınırlıyor daha planlı harcamalar yapıyor.
Bir de zorluğunu gerçekten gördü arkadaşı parayı vermeyince sıkıştık. O zaman bana çok hak vermişti. Ama kalkıp da borçlarını al kocacım öde deseydim bunu hiç anlamayacaktı belki de.

Borcu veren kisinin esiyle arasi aciliyor belli ki kadin kardesiyle esinin arasinda kalmis. Bi evin huzurunu bozmaya deger mi dusunmek gerek[/QUOTE]
Ablası ve eniştesiyle ilişkisine karışmam, alacak verecek meselelerine karışmadığım gibi.
Eşiniz yarın öbür gün sebebi belirsiz borçlarla karşınıza çıkınca bayıla bayıla ödersiniz kocişinizin borcunu ne diyeyim...
Yoksa dayanmaz size yani...

Sizinle kafalarımız uyuşmuyor o yüzden laf salatasına gerek yok.Alın paracıklarınızla koyun koyuna yatın ne diyeyim.

Bir de böyle adamlara taviz gösterdikçe durum daha kötü oluyor benim gördüğüm bu. Eşim aslında maddi konularda savurgan biri değildir hiçbir kötü alışkanlığı yok masrafı yok borcu harcı da gayri meşru sebeplerle değil. Ama düşncesizce yapılmış borçlar.
Evlenmeden önce ufak da olsa bir ev alalım demiştim şart koşmuştum, iyi ki ev taksidine girmişiz diyorum yoksa uzun süre ev falan alamazdık. Bu ev taksidi onu sınırlıyor daha planlı harcamalar yapıyor.
Bir de zorluğunu gerçekten gördü arkadaşı parayı vermeyince sıkıştık. O zaman bana çok hak vermişti. Ama kalkıp da borçlarını al kocacım öde deseydim bunu hiç anlamayacaktı belki de.
Canım benim eşimde paraya hiç değer vermeyen biri, çok dürüsttür, iyidir hoştur, ama bildiğin bonkördür, eli çok açıktır, kimseye borçlanmaz ama ailesine para vermeye, millete borç vermeye bayılır:KK43:Bende küçük bir ev aldırdım, mecbur onu ödüyor:KK59:Dinsizin hakkından imansız ( ben) gelirmiş

Ablası ve eniştesiyle ilişkisine karışmam, alacak verecek meselelerine karışmadığım gibi.
Eşiniz yarın öbür gün sebebi belirsiz borçlarla karşınıza çıkınca bayıla bayıla ödersiniz kocişinizin borcunu ne diyeyim...
Yoksa dayanmaz size yani...
saçmalardan seçmeler

Son düzenleme:
Herkes sizinki normal bir evlilikmiş gibi cevap vermiş, kocamın borcu olsa veririm, o benim canım kocam, hayat arkadaşım diye.

İyi de kardeşim, hayat arkadaşı evlenirken evlenmeden önceki borçlarını saklar mı?
Normal mi yani bu insanlar arasında?
Evleniyorsun ama karından bazı şeyleri SAKLıYORSUN????

Bunu anlamıyorlar işte...
Burada bunca eleştirip bana paragöz diyen kadınlar, kocalarının habersiz borç yapmasını normal karşılıyorlar demek. Seve seve öderlerdi eminim...:KK14:
Ben yapıcı oldum üstelik kocamın pişmanlığını gördüğüm sürece...
Ama bir yere kadar.

İki kuruş kazanmak için sabahtan akşama kadar eşşek gibi çalışıyoruz, alnımızın terini tabiki de kimseye yedirmeyecez,gerçekten ihtiyacı olana muhtaç olana yardım edersin, ama onun dışında ne borç alırım ne de kimseye borç veririm, karşı tarafa, benim iznim onayım olmadan borçlanan eşim bile olsa bakmam gözünün yaşına....Ben sinir stres sahibi olacağıma borcu zamanında alan düşünsün, azcık kafa patlatsın, sorumluluk almayı bilsin

Bunu anlamıyorlar işte...
Burada bunca eleştirip bana paragöz diyen kadınlar, kocalarının habersiz borç yapmasını normal karşılıyorlar demek. Seve seve öderlerdi eminim...:KK14:
Ben yapıcı oldum üstelik kocamın pişmanlığını gördüğüm sürece...
Ama bir yere kadar.
Kadinla kizla yemedigi
Uyusturucu kumar icki vs borcu olmadigi surece elbette odemesine yardimci olurum

Kimsenin arasinin acilmasina
Uzulmesine
Arkamdan konusmasina izin vermem
Paşa paşa oderim kafam dik gezerim

Sizin eşiniz evin buyuk yukunu almis
Bi hata etmis dugun uzeri arkadasina kredi cekmis bi nevi iyi niyeti kotuye kullanilmis

Kenarda da para var altin var

Korkma ölmezsin odersen

Para bu gider gelir harcanir birikir

Siz bence paraya bakis acinizi degistirin

Kadinla kizla yemedigi
Uyusturucu kumar icki vs borcu olmadigi surece elbette odemesine yardimci olurum

Kimsenin arasinin acilmasina
Uzulmesine
Arkamdan konusmasina izin vermem
Paşa paşa oderim kafam dik gezerim

Sizin eşiniz evin buyuk yukunu almis
Bi hata etmis dugun uzeri arkadasina kredi cekmis bi nevi iyi niyeti kotuye kullanilmis

Kenarda da para var altin var

Korkma ölmezsin odersen

Para bu gider gelir harcanir birikir

Siz bence paraya bakis acinizi degistirin

%1500 katılıyorum söylediklerinize.

Konuda sürekli tekrarladığınız "onların da zaten paraya ihtiyacı yok, olsaydı öderdim, maddi konıda rahatlar diye ödemiyorum" laflarınız beni irrite etti. İnsanların parası var diye size hibe mi etsin, millet size mi çalışıyor? İsterse para içinde yüzsünler, bu onların borçlarını vakitlice geri alma haklarını silmiyor. İnsanların ne zaman borçlarını geri almayı hakedip haketmediğine siz mi karar veriyorsunuz borçlu olarak? Hayret bir şey ya, sen iyi ol borç ver. Sonra borçlun baksın sen ne zaman o borcu hakedersin, senin maddi durumuna göre o karar versin geri ödeyip ödemeyeceğine. Ya bu yüzsüzlük değil de nedir, var mı böyle bir şey? Bu zihniyete göre, o insanlar da "paraları olmasa istemem borcumu, kenarda biriktiriyorlar, benim paramı vermiyorlar diye istiyorum" diye düşünüyorlardır o zaman ve çok da haklılar. Çünkü onlar alacaklı, kendi paralarını istiyorlar. Sizin onların maddi durumlarına bakıp geri ödeyip ödememe kararını vermenize kalmamışlar. Sizin bu konuda karar muhakemenizi sormuyorlar. Kendi paralarını istiyorlar, net. İster sürünsünler, ister para içinde yüzsünler, bunun lafını yapamazsınız.
Demek borç alan kişilerde böylr bir zihniyet de söz konusu olabiliyor. İnsan bunları okuyunca borç vermekten soğuyor. Resmen milletin parasının üstüne yatıyorsuuz onların durumu iyi diye. Ama böyle bir dünya yok.
O kadar borcu olan insanın, bir de alacaklıları borcunu isterkeb kenarda birikim yapma lüksü yoktur borçlar kapanmadan. Siz bu konuları çok yanlış anlamışsınız.

Konuda sürekli tekrarladığınız "onların da zaten paraya ihtiyacı yok, olsaydı öderdim, maddi konıda rahatlar diye ödemiyorum" laflarınız beni irrite etti. İnsanların parası var diye size hibe mi etsin, millet size mi çalışıyor? İsterse para içinde yüzsünler, bu onların borçlarını vakitlice geri alma haklarını silmiyor. İnsanların ne zaman borçlarını geri almayı hakedip haketmediğine siz mi karar veriyorsunuz borçlu olarak? Hayret bir şey ya, sen iyi ol borç ver. Sonra borçlun baksın sen ne zaman o borcu hakedersin, senin maddi durumuna göre o karar versin geri ödeyip ödemeyeceğine. Ya bu yüzsüzlük değil de nedir, var mı böyle bir şey? Bu zihniyete göre, o insanlar da "paraları olmasa istemem borcumu, kenarda biriktiriyorlar, benim paramı vermiyorlar diye istiyorum" diye düşünüyorlardır o zaman ve çok da haklılar. Çünkü onlar alacaklı, kendi paralarını istiyorlar. Sizin onların maddi durumlarına bakıp geri ödeyip ödememe kararını vermenize kalmamışlar. Sizin bu konuda karar muhakemenizi sormuyorlar. Kendi paralarını istiyorlar, net. İster sürünsünler, ister para içinde yüzsünler, bunun lafını yapamazsınız.
Demek borç alan kişilerde böylr bir zihniyet de söz konusu olabiliyor. İnsan bunları okuyunca borç vermekten soğuyor. Resmen milletin parasının üstüne yatıyorsuuz onların durumu iyi diye. Ama böyle bir dünya yok.
O kadar borcu olan insanın, bir de alacaklıları borcunu isterkeb kenarda birikim yapma lüksü yoktur borçlar kapanmadan. Siz bu konuları çok yanlış anlamışsınız.

Konusahibinin o yorumlarini okumamistim.
O zaman durum daha kotu

Zamaninda babam bize para verdi
Borc da demedi ustelik ihtiyaci da yoktu
Odeyecek param da yoktu
Para biriktirecek olsam uzun sure odeyemeyecektim
Gittim taki setimi bozdurdum odedim
Hem kendi adima hem esimin adina o parayi odemek zorunda hissettim
Nasilsa bigun oderim diyemedim
İhtiyaclari yokki istemediler ki diyemedim
Esim satma izin vermiyorum acelesi yok vs dese cok uzulurdum

Borclu olmamak icin zamaninda alyansina kadar satmis biriyim konu sahibini ve onun gibi dusunenleri anlamam mumkun degil

Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere eşimle para mevzularında bozuştuk. Daha önceden eşimin bazı borçları ve alacakları vardı ve aramızda çok sorun olmuştu bunlar. Ve bazı borçlarından evlenmeden önce haberim yoktu. Böyle konularım var hatta. Bu borçları alacakları çok şükür hallettik, az bir borcumuz kaldı var onu da eşim ödüyor. Ayrıca ev taksidi ödüyor ve faturalar da onun üstüne. Yani yükün büyük kısmı onda. Ben de yiyecek, benzin ve giyim masraflarını ve karşılıyorum o da bu masraflara da katkı yapıyor. Kısaca benim maaşımın büyük kısmı birikiyor. Düğün altınlarımız ve daha önceden de bazı birikimlerim var bunların hepsi benim hesabımda.
Mesele şu ki, eşimin, ablasının eşine bir miktar borcu vardı, düğün öncesi alınmış bir borç. 4000 tl si kalmıştı. Ve geçen hafta eniştesi bu borç yüzünden ablası ile tartışmış yani istiyormuş borcunu. Eşim de benden borç istedi, geri ödemek üzere alıp eniştesine toplu halde verip borcu kapatmayı teklif etti. Fakat ben kabul etmedim. Ne var bunda diyeceksiniz ama bu borç alacak meseleleri sebebiyle biz çok tartıştık, evliliğimiz çok sarsıldı. Ayrıca ablasıyla da bazı sıkıntılar yaşadık ve çok yıprandım.Hatta eski konularım var bu sorunlarla ilgili. Ve ben artık hiçbir fedakarlık yapmamaya karar vermiştim. Bu yüzden parayı vermedim ancak eşim çok bozuldu ve kötü oldu pek bir şey diyemese de. Bana bakışlarını görmeliydiniz.:KK43: Geri öderdi biliyorum ama yine de içimden gelmedi, sonuç itibari ile eniştesi ve ona da yavaş yavaş ödeyebilir diye düşünüyorum çünkü gerçekten çok yıprandım maddi konularda. Artık hiç bir fedakarlık yapasım gelmiyor. Hele de bana hakaret eden, paragöz olmadığım halde öyle ima eden, eşime destek olmadığımı söyleyen ablası var işin içinde. Biz borç yüzünden tartıştığımızda ablası beni çok suçlamıştı ve hakaret etmişti. Bütün bu geçmişte yaşananları hatırlattım ona. Haklısın ama bazı şeyleri aştığımızı sanıyordum sen vermeyince sanki bir yabancıdan para istedim gibi hissettim çok kötü oldum dedi. İnsan karısından borç mu ister ben geri de ödeyecektim 4000 tl çok sıkılıyorum huzursuz oldum vs. dedi.Bu mesele yüzünden biraz aramız bozuldu soğuk davranıyor. Ama hiç tartışmadık kavgalar etmedim eskisi gibi. Sonradan eşimin düştüğü durumu düşündüm verse miydim dedim. Ayrıca ablası birikmiş paramız olduğunu biliyor yüksek ihtimal baya bir konuşuyordur arkamızdan.Sizce doğru mu yapmışım yoksa vermeli miydim? Eşimi zor durumda mı bırakmış oldum fazla mı acımasız oldum ki??? o_O
Yanlış anlaşılma olmasın diye ekleme yapayım, eski konularımı herkes bilmiyor tabii..
İşte eski konulardan bağımsız düşününce paragöz olduğum sonucu çıkıyor. Görümcem altınlarımı eşimin borçları için vermedim diye bana paragöz imasında bulunmuştı. Kaldı ki eşim istemedi bileziklerimi bozmayalım diye. Ablası vazife çıkardı durumdan.
Eşimin borçları da şöyle, düğün öncesi arkadaşına kredi çekip vermesi ve bir türlü o parayı geri alamayışımız, ayrıca maaşının bir kısmı hacizliydi ve bunlardan benim haberim yoktu evlendikten sonra tesadüfen öğrendim.
Eşim uzun bir süre bu borçların sebebini bile anlatmamıştı hafiyelik yaparak borçlarının sebeplerini buldum. Sonradan bana hak verdi çok pişman oldu ama kırılıp döküldük...
Vermeliydin.

evet bu mantığı burada çok okudum ben.. "zaten durumları iyi" diye borcu geciktirenler ya da ödemeyenler var.. o yüzden kural 1: yurdum insanına borç verme..

ben hala, senin paran - benim param olayına takıldım.. yaşlı bir çift vardı tanıdığım.. "bey, senin ekmeğinden 2 dilim aldım yarın kendi ekmeğimden iki dilim veririm" diyordu da dalga geçiyorduk.. demek varmış böyle evlilikler gerçekten..

Back