İşte bunları benim değil eşimin düşünmesi gerekiyordu yani evlenirken bana şu şu borcum var demedi. Ben evlendikten sonra öğrendim. Hatta kendisi de anlatmadı tesadüfen gördüm. Planı neydi bilmiyorum. Sonuçta ben çalışmıyor olsam asla o borçlar ödenmezdi ve maddi açıdan böyle olmazdık asıl o zaman yük onun sırtında olurdu.Biz ilk yıl sırf borç ödedik bazılarını hala bilmem. Ama bir yere kadar...
Düğün öncesi kredi çekip arkadaşına vermiş bundan da haberim yoktu mesela. O krediyi arkadaşına çekip vereceğine bizim için harcasaydı eniştesinden borç almasına gerek olmazdı.
Alırken verirken bana sormuyor açıklama yapmıyorsa öderken de sormayacak o zaman. Nasıl ödeyeceğini düşünüyorsa o şekilde ödesin diye düşündüm. Bir daha borç verirken alırken iyice düşünsün benden gizlemesin en azından. İlerde nasıl olsa sevgili karım öder nasıl olsa nolacak demesin diye düşündüm ama bir yandan da eşimin iyi niyetini ve pişmanlığını görüyorum. Bu yüzden ikilemde kaldım ve konu açtım...
Ama ne paragözlüğüm kaldı ne de başka bir şey...
banın kalkmış ama hala uslanmamışın. neyse sen böyle devam et aferin:)
Eşinizin arkadaşı krediyi tekrar eşine ödedi mi? Çok benzer şeyler yaşamışız ama benim ki birinden borç almak yerine bankalardan birsürü kredi çekmişti. Arkadaşına da para vermişti, sonra arkadaşından istemiş, param yok demiş (birde yüzyüze görüştüğümüz birisiydi, sonra gitti ev aldı falan) Benimkinin kafasının etini yedim o parayı isteyeceksin zorla alacaksın diye, gerekirse çocuğun babasını ara dedim, yoksa bütün insanların içinde senin paranı yedi diye rezillik çıkartırım dedim. Çocuğun babası ısrarlar sonucunda parayı gönderdi
Sen yanlış yapmamışsın, eşin senden gizli borç alıp vermelerinin cezasını çekiyor.
Erkeklere zerre acımıyorum ben. Bir hata yaparken karım ne düşünür onun gözünde değerim ne olur diye düşünmüyorlar, mağdur olduklarında ise biz hemen üzülüyoruz. Yapmasınlar arkadaş, hata yapmasınlar, araya gizli saklı sokmasınlar, yarını düşünerek davransınlar. Özellikle maddi konularda karılarından biraz çekinsinler.
ana kuzusu ve tüm kazandığını evi yerine anasına veren bir kocam olmadığı için çok mutluyum. neyse yalancı kişilerle işim olmazBan man görmedim ben . Sizin gibi bencil insanların aferinini ne yapayım.Para için kayınvaldenizide evden kovmaya devam edin,diğer akrabalarınızı da. Bir aferinde benden size olsun.
ana kuzusu ve tüm kazandığını evi yerine anasına veren bir kocam olmadığı için çok mutluyum. neyse yalancı kişilerle işim olmaz
banlanmadım diyosun ya iki gün önce ban yemiştin tatlım:) hadi iyi yalanlar canım beni çok seven kocam geldi yalancılarla kıskançlıklarla uğraşacak vaktim yok. ha birde eğitim önemli cahillik en kötü şeydir Allah korusun:)Ne yalanı ya kendiniz dediniz forumda kaynanamı evden kovdum diye.Neyse çok sıkıldım vakit kaybından başka bir şey değil sizle konuşmak
yazacağımı yazdım cumartesi 11 de yazmışım . Hiç öyle dediğiniz gibi bir şey görmedim gözümemi inanacağım sizemi neyse çok sıkıldımmm zatenbanlanmadım diyosun ya iki gün önce ban yemiştin tatlım:) hadi iyi yalanlar canım beni çok seven kocam geldi yalancılarla kıskançlıklarla uğraşacak vaktim yok. ha birde eğitim önemli cahillik en kötü şeydir Allah korusun:)
Arkadaşına kredi çekip verdiğini öğrenince kıyameti kopardım, nasıl güvenir de verirsin belki ödemeyecek diye. O da "çocuklk arkadaşım çok yakınız vs vs. daha önce de beraber iş yaptık verir saçmalama" dedi. Ama ben haklı çıktım. Eşim çok da pişman oldu verdiğine tövbeler etti ama giden de gitti. Borcun vadesi geldi geçti artık adamla iyice kötü oldu, kaç kez gitti geldi. Baskılarla kavgalarla paranın hepsini olmasa da büyük kısmını alabildik onla kapattık krediyi. Yine de biraz borcu kaldı bize. Tabii ben bu süreçte çok tartışmalar yaşadım eşimle bizi de yıprattı bu durum.
Erkekeler bu konularda niyeyse fazla eli açıklar, ailesine kredi çeker, arkadaşına çeker millete kefil olur çok dydum böyle erkek. O borçlar da bir türlü ödenmez....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?