Eşimle Maddiyat ve kararsızlık

Evliligim sürsün diye yapmiyorm ama ayakta durup bitirebilmem ve biseyleri degistirebilmem icin ailemin yardimina her kadin gbi ihtiyacm var.

Hayır evliliğin sürsün diye, kendine dürüst ol burda hepimiz anonimiz.

Eşin evliliğin tüm imkanlarından faydalanıyor ( yemek temizlik cinsellik ) sen ise eşinin sana vermesi gereken maddi ihtiyaçlarını ailenden gideriyorsun.

Normalde aile evet yardım eder ihtiyaç duyar her insan ama kocanın görevlerini ailen yapmak zorunda değil.

Eşin sana cinsellik dışında hiç bir şey veremiyor neden duruyorsun yanında neden koca diye tutuyorsun yanında ailene yazık değil mi ?

Peki onların aralarindaki konuşmada size karşı hakaretlermi vardi? Eşiniz ne diyordu? Aslinda bu tarz şeyleri kurcalamamak cok şey bilmemek gerekiyor. İnsanın kendi sağlığı için

Nasıl kafalar yaşıyorsunuz da şu durumda bile isteye hamile kalıyorsunuz. Adam gibi işiniz yok, bir ihtimal atama bekliyorsunuz ama ülke zaten karışık, ne olacağı belli değil. Kocanızın ailesinin durumu ve tutumu ortada. Güya kocanıza güvenmişsiniz ama kısacık evlilikte birçok defa baba evine kavgayla gittiğinizi siz söylüyorsunuz. Üstelik hamile hamile annenizin yanına gitmek istemediğinize göre ailenizin durumuda evladınıza bakmaya yeterli değil. Anne olmak herşeyden önce bencil olmamayı gerektirir. Ben anne olmak istiyorum bencilliği ile böyle ortama çocuk getirmeniz hiç doğru bir davranış değil. Kaldı ki atamalar hemen olmazsa ya da beklediğiniz gibi olmazsa şu ortamda ve böyle bir yoklukla o çocuğa nasıl bakacaksınız. Aklınızı başınıza alın ve bencilliği bırakın. Elinizde adam gibi bir gerekçeniz yok. Kocanızın durumu ortadaymış baştan beri siz bile bile yapmışsınız ne yapmışsanız. Baştan kabul ettiğiniz şeyler için şimdi şu durumda kaos çıkarmanın faydası yok. Sizin evladınıza karşı sorumluluklarınız var. Onu herşeyden önce sağlıklı bir aile ortamında büyütmek için uğraşmanız lazım. Yok yere yeni kaoslar çıkarıp ortalığı karıştırmayın.. Kaldı ki kocanınızın annesi ile özelini okumanız hele hele üçüncü bir kişiye gönderip ifşa etmeniz, üstelik eşinizin annesi ile bu nedenle kavgaya tutuşmamız çok ahlaki bir davranış değil. Eminim sizde burada bile bu kadar şikayet ettiğiniz evliliğiniz hakkında hayırlı konuşmuyorsunuz aile ve arkadaşlarınız ile. Ne yapsın eşiniz o da sizin gibi özelinizi didikleyip kavga mı çıkarsın. Evladınızın hatırına inşallah atanırsınız diyorum ancak bu kafa ve zihniyetle nasıl bireyler yetiştireceğinizden korkuyorum.

Bu arada bekarlık borcunu ödemek bana hep tuhaf gelmiştir. Adı üzerinde bekarken yapmış o borcu. Kendi ödesin bir zahmet. Bekarken yediği parayı ben mi tahsil edeceğim faizi ile.
O kadar sinir bozucu ki o.
Benim bekarlıktan KYK borcum var 9 bin falan yani ahım şahım bir borç değil. Evlendik ev sattık aldık vs 2 milyon TL vardı elimizde. Yine de o 9 binlik borcu ödetmedim. Kiminle harcadığımı bile hatırlamadığım bir borcu eşime ödetmeye vicdanım el vermedi. Kendim ödüyorum

Ben evliliğinizde bir sıkıntı göremiyorum ya. Borcu varmış , bunu biliyordunuz. Tamam dışarda yemek yiyemiyorsunuz ama havalar güzelleşti bi kurabiye yapıp terminale çay koyup çıkın parka havalar güzelleşti.
Kayınvalidene eşin cevabını vermiş zaten sen niye hakaret ediyorsun ki sadece iletişimi kesecektin. Hakaret edince haklıyken haksız duruma düşüyorsun eşinin gözünde.
Bu arada eşin memur mu ? Yoksa özel sektörde mi ?
Umarım memurdur ve başka yere tayin olur gidersiniz.
Borçlarınızî ödeyince gezersiniz çok üzülmeyin.

Malesef var böyle tipler sorsan da ‘ annem babam madem yapmasaydı beni yaptılarsa bakacaklar ‘ diye savunuyorlar.

Kendine 1 kıyafet bile alamıyorsun, dışarda 1 yemek yiyemiyorsun vs. cocuk yapıyorsun. Yazık değil mi bu çocuğa ? Kredi borcu olduğu ne malum, parayı köşeye atmak için öyle diyor ya da anasına veriyor. Annesi ile konuşması iğrenç. Bu adam sana koca olamamış, böyle evlilik mi olur

Kendi güvenceniz olmayan bir ortamda bebek niyetine girmeseydiniz keşke ona sağlam güvenli bir gelecek inşa edebilecek bir ortam yok anlattıklarınıza göre

Evliliğini neden bitiriyorsun ben anlamadım ?

Artık nasıl bi evliliğiniz varsa bu evlilikte bi sıkıntı göremiyormuşsunuz

Gelecek cevabınızı da biliyorum ‘ ivlilik iyli himin bitirilicik bir kirim diil, sibir idiciksin siniyi çikiciksin, şimdiki ginçlir himin bişinmik istiyir’

Ben ortada zaten borçlu oldugunu karisinin bilerek evlendiği , zamanında karısını küçümsemiş ama evlilik terapistine gitmeyi teklif eden, annesine de gereken cevabı verebilen bir adam görüyorum. Adam çabalıyor bence.
Ayrıca bence evliliği bitirmek için sadece sevginin bitmesi bile bir sebep. Ama ortada çocuklar varsa ve eş çaba gösteriyorsa tekrar denemek vicdanen gerekir. Denersin aile terapisini olmuyorsa öyle boşanırsın.
Bu şekilde dalga geçerek konuşmanız terbiye seviyenizi gösteriyor başka bisey değil.

Son düzenleme:
Burada gördüğüm bir profil var: Atama bekliyorlar, aynı anadili konuşmadıkları kişilerle evliler, hamileler, kv anasının gözü ve geline eziyeti reva görüyor, kızlar eşlerini seviyor, cefakar kız anneleri maddi destekte bulunuyor.

Ben yerinizde olsam benden önce yapılmış borç için kılımı kıpırdatmam, ne harcayacaksam harcarım. Madem gırtlağına kadar borç vardı, evlenmeseydi.

Aile terapisti meselesi başka konuda galiba. Kafam dalgın konuları karıştırdım sanırım. Tekrar okudum. Sigarasından taviz vermeyip bebeğine eşya almayan bir adam varmış konuda. Haklısınız boşanma olmalı.
Ama yine de bu terbiyesiz bir cevap verdiğiniz gerçeğini değiştirmez

Harbi Ya :) bu bahse konu insanlar yurtdışına göçseler Türkiye’nin nüfusu bir milyon kalır o kadar çok ki,

Yeni nesil çok şanssız böyle mutsuz ve mantıksız ebeveynleri olan çocuklar üretiliyor ( yetiştiriliyor diyemeyeceğim çünkü böyleleri çocuklarına ne verebilir ? )

çok doğru

Ben hala koca kişisinin kendi telefonunda anasıyla görüşmesinin ses kaydını neden aldığı kısmındayım.Ciddiyim. Sabahtan beri aklımdan çıkmıyor.

Hem konuları karıştırıp doğru okumayıp hem de milleti şikayet mi ediyorsunuz ne enteresansınız
Size şikayet edince verdiğiniz tek tepki bu mu ? Çok daha azı için birçok kez ceza aldım. Neyse canınız sağolsun
pes

Size şikayet edince verdiğiniz tek tepki bu mu ? Çok daha azı için birçok kez ceza aldım. Neyse canınız sağolsun
Burundi ikinizde şikayet edilmişsiniz, ikinize de polemik cezası verip geçebilirdim bunun yerine zorunluluğum olmadığı halde henüz ikiniz için de yol yakınken uyarı mesajı yazmayı tercih ettim.

Ceza kıyaslaması yapılacaksa şayet, siz 2015’ten beri üyesiniz ve 2015’ten bu yana aldığınız toplam ceza sayısı 19.
Gold 2022 de üye olmuş toplam ceza sayısı 12.

İkinizi de ne tanırım ne bilirim, hoş tanısam da fark etmez kurallar ne gerektiriyorsa herkese o yapılır lakin arada tartışmalar son bulsun uyarı almayın diye insiyatif kullanıp sakin olun, polemiğe girmeyin, üsluplara dikkat edin diyorum, demek ki hata ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…