- 26 Şubat 2022
- 667
- 3.088
- 43
- Konu Sahibi melek196276
-
Bulundular zaten ailemi o donemde dinleseydim bir akli başında olarak onlar esimin yetistigi kulturun de bana uygun olmadigini soylemislerdi annesinin boyle seyler yapma ihtimalinin oldugunu da soylemislerdi.ama o donem onlari dinlemk yerine suanki hayatimdan farkli yasiyordum sevgiliyken nisanliyken geziyorduk konusup sohbet edebiliyorduk birseyler paylasabiliyorduk.77 KPSS tam sınır puan, atanırsanız da merkezi bi yere atanmayacaksınız 4 sene de çakılı kalacaksınız gittiğiniz yerde bebek ile nasıl yapacaksınız? eşiniz gelebilecek mi? Devlet memuru mu?
Önce iş sonra eş diye aileniz hiç mi telkinde bulunmadı size M melek196276
Çocuk yaparken uyarmadılar mı, o zaman ne düşündünüz ?Bulundular zaten ailemi o donemde dinleseydim bir akli başında olarak onlar esimin yetistigi kulturun de bana uygun olmadigini soylemislerdi annesinin boyle seyler yapma ihtimalinin oldugunu da soylemislerdi.ama o donem onlari dinlemk yerine suanki hayatimdan farkli yasiyordum sevgiliyken nisanliyken geziyorduk konusup sohbet edebiliyorduk birseyler paylasabiliyorduk.
Atanamazsanız ne yapacaksınız?Bulundular zaten ailemi o donemde dinleseydim bir akli başında olarak onlar esimin yetistigi kulturun de bana uygun olmadigini soylemislerdi annesinin boyle seyler yapma ihtimalinin oldugunu da soylemislerdi.ama o donem onlari dinlemk yerine suanki hayatimdan farkli yasiyordum sevgiliyken nisanliyken geziyorduk konusup sohbet edebiliyorduk birseyler paylasabiliyorduk.
Ben esime kizmiyorum aslinda kendi aklima kiziyorm tercihime secimlerime kiziyorum. Ama kizmak artik bir cozum degil yoksa aynalara bakamayacak kendime olan nefretim cogalacak . Kararsizim cunku dedigim gbi ne yapsam artik bos kimseyi degistiremem dusuncesini degistiremem ama boyle gderse de cok ağır psikolojik hasta olacagimŞimdiye kadar oluşturduğunuz hayat yolu yanlış seçimlerden ibaret. Bundan sonra doğru yolu seçin. Bekarken borca battığını sizden gizleyip üstelik yeni evliyken ve çocuk yapmaya çalışırken bile sizi maddi anlamda uyarmayıp eski hayatına devam eden kocanıza yol verin. Annesiyle olan konuşmalarını gizlice kaydetmesi benim kanımı dondurdu gerçekten. Bu bir suç en basitinden. Hayat arkadaşına karşı böyle iğrenç bir plan yapmasına zaten diyecek sözüm yok.
Hadi evlenene dek tanımadınız da evlendikten sonra ortaya borç çıkınca da mı eşinizin yalancılığından dolayı çocuk fikrini biraz erteleyeyim demediniz? Parasını sizden esirgeyen bir erkeğin sevgisini çocuğuna vereceğine nasıl ikna oldunuz? Adam kendini gizlememiş ki neden ona kızıyorsunuz? Evlendikten sonra yalanı dolanı ortaya çıktığı halde evliliğe devam edip çocuk da ekleyen sizsiniz değil mi? Neden şimdi kararsızlık?
Ataninca sihirli bir degnek gelmiyor ama daha planlı yasayabilirim kendi adima diye dusunuyormAtanınca da sihirli bir değnek değmiyor emin ol. Kırsal bir bölgeye gidiyorsun büyük ihtimalle ve eşin kamuda öğretmen değilse , bir araya gelene kadar kaç sene geçiyor. Bu süre içinde bebek büyütmek vs manevi açıdan da zor.
Zaten ayrı 2 ev , 2 ayrı masraf oluyor. Çift maaş algısı yürümüyor. Uzun süre yıpratıcı seneler geçiyor. Hatta o noktada kendini çok sorgulayacaksın. O mutluluk gelmiyor yani.
Dilerim hakkında hayırlısı olur.
Sizin maddi sorunlar dışında , manevi sorunlar da varmış. Maaşın gizlenmesi, evi terk etme vs..
Hani erkek vardır, taşı sıksa suyunu çıkarır derler, evinden - eşinden esirgemez.
Ôyle olsaydı belki bir şeyler aşılabilirdi. Ancak eş para gizliyor, borcu farklı söylüyor vs bilemedimBöyle insan kat kat kazanmış olsaydı da sıkıntı.
Yani atansanız bile bir süre çalışamayacaksınız.Başka bir şehir,düzen kurmanız lazım.Nasıl yapacaksınız bunları bebekle?Ataninca sihirli bir degnek gelmiyor ama daha planlı yasayabilirim kendi adima diye dusunuyorm
Kimseyi değiştiremezsiniz o yüzden kendinizi değiştirin. Gidin ailenizin yanına. Eşinizin 3 kuruşluk faydası yok zaten size.Ben esime kizmiyorum aslinda kendi aklima kiziyorm tercihime secimlerime kiziyorum. Ama kizmak artik bir cozum degil yoksa aynalara bakamayacak kendime olan nefretim cogalacak . Kararsizim cunku dedigim gbi ne yapsam artik bos kimseyi degistiremem dusuncesini degistiremem ama boyle gderse de cok ağır psikolojik hasta olacagim
Aslında demek istediğim şey, atanınca evliliğin düzelmeyecek.Ataninca sihirli bir degnek gelmiyor ama daha planlı yasayabilirim kendi adima diye dusunuyorm
Atanamazsam eger buyuk ihtimalle ucretli calisacagim. Veya baska bir is bulmaya bakacagim.Atanamazsanız ne yapacaksınız?
Ailemden yardim alacagim annem ve kizkardesim var her turlu annem yanimda olacagini soyledi. Atanamazsam bile baska bir ise girsem dahi biraz yardim alabilirim oyle degil mi? Baska sehir baska duzen ber türlü olacak olma ihtimaliolan seydi zaten. Bunlari dusundum.Yani atansanız bile bir süre çalışamayacaksınız.Başka bir şehir,düzen kurmanız lazım.Nasıl yapacaksınız bunları bebekle?
Atanamazsam eger buyuk ihtimalle ucretli calisacagim. Veya baska bir is bulmaya bakacagim.
Ailemden yardim alacagim annem ve kizkardesim var her turlu annem yanimda olacagini soyledi. Atanamazsam bile baska bir ise girsem dahi biraz yardim alabilirim oyle degil mi? Baska sehir baska duzen ber türlü olacak olma ihtimaliolan seydi zaten. Bunlari dusundum.
Aslında demek istediğim şey, atanınca evliliğin düzelmeyecek.
Anlattığın şeylere bakarak söylüy
Sesi ben kaydetmedim esimin kndi telefonu kaydediyor. Ha dinlemek suc mu orasini bilmiyorm.esim telefonla konustuktan sonra bayagi cani sıkılmıştı bnde annesinin pna ne soyledigini sordugumda bni gecistirdi anlatmadi haliyle. Ama telefonum kirildi kndi telefonunu bna bir gunlugune vermisti bnde dayanamadim ve konusmayi actim dinledim. Bana soyle.isti ses kaydi aldigini telefonunun .onceden bir uygulama yuklemis ve uygulama silindiği halde bu sefer ses kaydediciye kaydediyor demistiBiriniz bekarlıktan kalma borcu varken evlenmiş diğeriniz atanmadan evlenmiş. Çok lazım gibi çocuk yapmışsınız. Ses kaydetmek suç bu arada, üstüne bir de arayıp kadına hakaret etmişsiniz. Dışarıdan yemek yemenin lüks olduğu bir ekonomik durumda o çocuğa nasıl bakmayı, yetiştirmeyi düşünüyorsunuz? Siz şu an çalışıyor musunuz?
Bu maddi sıkıntılar borçlar varken bebek olması için biraz bekleseydiniz çok iyi olurmuş. Kaynananizi arayıp kötü şeyler söylemeden önce, anlayışlı şekilde konuşmayı deneseydiniz. Şimdi hamilesiniz, atama bekliyorsunuz, simdi kayanayla nasil yuzyuze bakacaksınız, eşinizde size soğuk yapiyorsa, karşılıklı anlasamiyorsaniz çok zor. Allah yardımcınız olsun. Bebek olduktan sonra çok iyi korunun . Bu evliliği daha sürdürmek istemiyorum dersenizde ilk etapta mecbur ailenizin yanina gitmeniz gerekir . Çünkü bebeğiniz olacak . Tam herkesin size destek olma zamanı.Merhaba arkadaşlar. benim 1 aydır canımı fazlasıyla sıkan konular var. Ama ne yapacagim nasil yol izleyeceğim konusunda bir fikrim yok. Aslinda daha oncesinde de eşimle aramda maddi sorunlar oluyordu cunku esimin kredi borcu var bekarliktan kalma ve aldigi maastan kesiliyor haliyle su zamanda geriye hic bir sey neredeyse kalmıyor sadece mutfak alisverisi ve faturalar odenebiliyor. Gezmek eglenmek disardan birseyler yemek bir kiyafet almak bunlar bir kere bile yapsak ay boyunca sıkıntı verecek şeyler ki yapmiyoruz da zaten.Daha iki yillik evliyim ve sanki yillardr evli gbi hissediyorm kendimi cok yorgun bitkin umutsuz bakiyorm gelecegime. Hayatimda iki beklentim var birisi Allah izin verirse anne olacagim nisan sonuna. İkincisi ise kismet olursa ogretmen atamasi bekliyorum.Benim maddi olarak da gozumu aslinda kayinvalidem açtı once saftirik gbi devam ediyordum hayatima takmiyordum parasizligi ve diger sorunlari bir sekilde halletmeye çalışıyordum. Ama esimle arasindaki konusma kaydini dinleyene kadar. Konusma kaydinda esimin aldigi maasi bana ve anneme soylememesi gerektigini söylüyordu.sonra diyordu ki ya da istersen soyle çatlasinlar diyordu.esim kürt ve bu konusmayi yaparken kurtce konusuyordu kayinvalidem. Ben kendim anladim aralarindaki diyalogu ve bir Kürt arkadasima gonderdim o da bana cevirdi. Aynen anladigim gbi cikti. Kizlar ben maddi olarak esimin bekarliktan kalma kredi borcu yuzunden rahat degilken aldigim herseyin hesabini yaparken annem de yeri geliyor bana yardımcı oluyorken bu sozleri bu fesatligi kaldiramadm. Ve kayinvalidemi arayip cok kotu kelimeler soyledim. Hakaretler ettim o da bana etti. Ama icim soğumadi hala o laflarinin etkisindeyim esimlede aram cok soguk bir turlu artik isinamiyorum ve maddi olarak kndisine artik guvenmiyorum. Simdi beni yanlis anlamayin hayatini bir erkegin parasi uzerine mi insa ediyorsun da bu guvensizlik nerden geliyor diye dusunmeyin bu oule bisey olsaydi sinavlara girip atanmaya calismazdim. Veya simdiye kadar coktan bu duruma takmis olurdum ama suan esimin yaptigi her harcama bana batiyor. Ve hakliyim da ornek veriyorm bebegimiz olacak ve ben kiyafetini alirken dahi bebegimin parami kontrol ederken eşim rahatca sigarasini iciyor keyfine bakiyor harcamasini yapiyor. Gercekyen artik son zamanlarda bu durum beni cileden çıkartıyor. Daha once kavgalarimiz yüzünden kac defa annemin evine gttim sonra bir sekilde baristik buyukler araya girdi o sekilde eve geri geldim ama artik bu durumda cocuk oyuncagina donmeye basladi. Artik gurursz gbi gidip anneme yuk olmak istemiyorm bebegimde olacak ama bu evlilik beni cok yordu
Evliligim sürsün diye yapmiyorm ama ayakta durup bitirebilmem ve biseyleri degistirebilmem icin ailemin yardimina her kadin gbi ihtiyacm var.Hiç bir işe yaramayan eşinizle evliliğiniz sürsün diye neden ailenizi sponsor yapıyorsunuz?
Sesi ben kaydetmedim esimin kndi telefonu kaydediyor. Ha dinlemek suc mu orasini bilmiyorm.esim telefonla konustuktan sonra bayagi cani sıkılmıştı bnde annesinin pna ne soyledigini sordugumda bni gecistirdi anlatmadi haliyle. Ama telefonum kirildi kndi telefonunu bna bir gunlugune vermisti bnde dayanamadim ve konusmayi actim dinledim. Bana soyle.isti ses kaydi aldigini telefonunun .onceden bir uygulama yuklemis ve uygulama silindiği halde bu sefer ses kaydediciye kaydediyor demisti
Ben çok planlı bir hayat yaşadığınızı düşünmüyorum, varsayımlar üzerine bir yaşam, evlilik en acısı da bir bebek. Eşinize söylüyorsunuz ama sizde ayakları yere sağlam basan, mantıklı adımlar atan biri değilsiniz.Evliligim sürsün diye yapmiyorm ama ayakta durup bitirebilmem ve biseyleri degistirebilmem icin ailemin yardimina her kadin gbi ihtiyacm var.
Evlenecek olgunlukta çocuk yapacak anne olacak olgunlukta ama hala anne babadan para alan insanları anlamıyorum. Anne baba yaşlandıkça onlara verilir. Önce doğur büyüt okut sırtından indirme tek kişiyi beslerken gelsin kocayla çocukla 3 boğaz dahaHiç bir işe yaramayan eşinizle evliliğiniz sürsün diye neden ailenizi sponsor yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?