Eşimle ilk kavgamız nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum...

Çocukların ağlarken “Anneeeeğğğ” demesi evlendikten sonra evi terkedip “anama gidiyorum” olmuş. Yüzyıllardan beri süre gelen bu gelenek kaç yaşa gelirse gelsin yok geçmiyor. Erkeği ayrı dert, kadını ayrı dert. Tek değişen emzik. Emzik sustururken, yaş ilerleyincede şiddet susturup ana evine gönderiyor sanırım.

Böyle böyle gidislerin, dönüslerin yalaması oluyor evlilikler. Adamın umrunda değil, güle kahkaha ana evinize geliyor özür dileyip geçiyor. Çünkü içi rahat döneceğinizden. Sindirilmisliklerin, yutturulmuslukların, birikmislerin, borcların acısıda karındaki bebekten cıkıyor.

Zor.

Değil mi?

Evet.

Öncelikle günaydın herkese.
1 yıl 4 aylık evli, 4,5 aylık gebeyim. Yaklaşık 5-6 aydır da çalışmıyorum evdeyim. Eşimle aramız çok iyidir genel anlamda zaten uzun yıllar birliktelik sonucu evlendik. Gelelim dün yaşadığımız olaya. Dışarıda yemek yedik beraber hava çok güzeldi ben de sürekli evde olduğum için değişiklik oldu.
Neyse evimize geldik akşam saat 7 buçuk gibi arkadaşı aradı. (Bu arkadaşından hiç hoşlanmam kendisi de sevmediğimi bilir, adam hakkında bayağı kötü duyum aldık ama kendisinin çocukluk arkadaşı olduğu için vazgeçemiyor) Bir grubun konseri varmış bir kafede eşimi ona davet etti, ben de madem gitmek istiyorsun beni de götür ben de güzel bir ortam göreyim evde çok sıkılıyorum biliyorsun dedim. O da kafenin nasıl bir yer olduğunu neyle karşılaşacağımızı bilmediğini o yüzden beni götürmek istemediğini söyledi, ben de madem öyle sen de gitme bilmediğin yere dedim. Öyle böyle derken gitti. Aradan bir saat geçti görüntülü aradım inanın sırf kafeyi merakımdan. Gösterdi işte 'kahveye benziyor baksana önümüzde tabureler var biramizi böyle içiyoruz' falan dedi. Ortamı görünce aslında fena değilmiş keşke beni de götürseydin dedik yuzum düştü. Bencillik yaptığını söyledim. Bunun üzerine bekle eve geliyorum yazdı.
Eve geldi dedi ki şu an çok kavga edesim var ama bana bulaşma ben de konuşalım böyle olmaz diye ısrar ettim sesini yükseltti. Bana düzgün bir iki çift söz söylesen kavgaya gerek kalmaz dedim. Sen misin bunu diyen. Ben senin üzerine titriyorum sen nasıl bir insansın sana bana bulaşma dedim bayağı bir yükseldi ve yerdeki zigon sehpayı yere çaktı paramparca oldu. Ben korkudan ağladım tabiki ve hemen anneme gitmek istediğimi söyledim. (Burda yanlış mı yaptım bilmiyorum inanın) Bir üst noktası bana zarar vermek olabilir diye korktum açıkçası. Taksiye bindik beni anneme bıraktı taksideyken mesaj yazdı 'bizim bizden başka kimsemiz varmış demek...' diye. Şimdi beni görmek istemediğini eve de bir süre gitmememi söylüyor nasıl davranmalıyım ilk defa başıma böyle birşey geldi lütfen yardımcı olun.
Uzun olduysa özür dilerim şimdiden fikir verecek olan hanımlara teşekkür ederim
İnşallah hakkınızda güzel olan gerçekleşir. Hani bir laf vardır ya, olmuşla ölmüşe çare yok diye. Bu söz bence çok çok güzel bir söz. Bazı konularda dikkate alsak çok rahat ederiz diye düşünüyorum.

Eşinizle gitmek istemenizi anlıyorum. Ama bu sefer eşiniz yalnız gitmiş. Üstelik görüntülü de aramışsınız, beni de götürseydin ben de gitseydim demek yerine “Aslında güzel bir yermiş birdahaki sefere beraber gidelim mi” diye sorabilirdiniz. Bu noktada tepkinizi biraz gereksiz buldum.

Ama eşinizin yaptığı çok çok yanlış. Sizi korkutması, psikolojik şiddet uygulaması, tehdidi ve üstüne eve gelme demesi. Bunlar çok sıkıntılı şeyler. Ne demek eve gelme? Kendi gelmesin asıl.

Eğer konuşmak istiyorsanız eşinize tepkinizin gereksiz olduğunu ama onun tepkisinin gerçekten sizi sarstığını, tehlikeli biri olduğunu düşündürttüğünü anlatabilirsiniz. Artık ondan korktuğunuzu ve bu durumu telafi etmesini söyleyebilirsiniz. Karar sizin.

Evet ısrarla gitmek isteyip saçmaladım ama sonra idrak ettim. Fakat canlı müzik veya alkollü bir ortama asla eşim olmadan gidemem izin vermez. Onsuz yaptığım tek aktivite kızlarla gündüz vakti bir yerde kahve içmek yada birbirimizin evine gitmek olur. Ne bileyim eğlenmek istedim abarttım işte :KK43:
Böyle bir şeye “izin” vermiyorsa kendisi de arkadaşlarıyla gidemez. Benim için bu çok nettir. Biz arkadaşlarımızla da gideriz bu tarz yerlere, sadece ikimiz birlikte de. Bu yüzden bu konularda sıkıntı çıkmaz. Ama beyefendi “ben olmadan canlı müzik ya da alkol olan bir yere gidemezsin” derse, o da sizsiz gidemez. Bu noktada siz sonuna kadar haklısınız.

Aşınızı bulunduğunuz yerdeki saglık ocağına gitseniz yaparlar,sıkıntı değil. Bi sakinleyin ondan sonra konuşursunuz. Muhtemelen siz gorüntülü arayinca arkadaşları dalga gecti o da sinirini sizden çıkardı. ikinizin da hataları var bugün bi bekleyin sonra o aramazsa siz arayın sakince konuşun.
Eşi ya da sevgiliyi dışarıda habersiz görüntülü aramak çok çirkin bir şey ya bir de. “Ortamı merak ettim fotoğraf, video atar mısın” ya da en azından “müsait misin görüntülü arasam, ortamı merak ettim” diye yazabilir ya da normal arayabilir insan. Pat diye görüntülü aramak, baskın yapma çabası gibi duruyor ve komik algılanıyor. Hoş, zaten eşi sadece ortamı bilmediği için eşini götürmek istemediyse kendisi görüntülü arayıp ya da fotoğraf video göndererek ortamı gösterebilirdi.

Kusura bakmayın ama sizin de aracılığınızla yazmam lazım eşi gittiği arkadaş ortamında görüntülü veya normal aramak çok avam bir hareket..

Ne var gitsin adam arkadaşıyla kafasını dağıtsın. Arkadaşınız yoksa siz de arkadaş bulun siz de gidin kafanızı dağıtın. Nedir bu evli çiftlerin her yere benimle git tribi anlamıyorum?

Bizim çocuğumuz da var ama ben kardeşlerimle, arkadaşlarımla plan yapıp şehirdışına bile giderim. Eşim çocukla zaman geçirir. İsterse o da gider arkadaşlarıyla..
Beraber gidilen yer var, ayrı gidilen yer var..

Bir de anneme gidicem deyip eş tarafından bırakılmak falan çok daha tuhaf. Biraz büyüyün de hemen büyüklerinizin eteğine saklanmadan sakinleşip konuşmayı öğrenin..

Tamam evet darladim o konuda haklısınız. Ama o arkadaşlarıyla haftada bir de olsa oturur görüşür içer eğlenir. Ben asla yapamam müsade etmez en fazla birbirimizin evine gideriz kızlarla yada gündüz gözüyle bir kahve içeriz dışarda. Ne bileyim ben de eğlenmek istedim işte yanlış yaptım dimi

Bu konuda eşiniz haklı falan değil. Bir evlilikte ben neye sahipsem eşim de ona sahip olabilir ancak..
Ben nereye gidip nerede eğlenebileceğimi bilecek biriyim. Kimsenin aklına ihtiyacım yok..

Kardeşlerimle veya arkadaşlarımla gideceğim yerin konseptini, güvenilirliğini seçebilecek yetideyim. Bunun mesajı her şekilde karşı tarafa geçer. Erkek de eşini böyle tanır..

Eşim kalkıp da ben giderim sen kadın olarak gidemezsin diyemez. İki yetişkin evlenmişse bir taraftan alınan onay veya izin diye bir şey olamaz..

Kadın olarak evlilikte bu kadar verici olmaya en başından karşı olmalısınız. Çocuk yetiştireceksiniz. Kadın=pasif imajını aşılamayın çocuğunuza..

Evet ısrarla gitmek isteyip saçmaladım ama sonra idrak ettim. Fakat canlı müzik veya alkollü bir ortama asla eşim olmadan gidemem izin vermez. Onsuz yaptığım tek aktivite kızlarla gündüz vakti bir yerde kahve içmek yada birbirimizin evine gitmek olur. Ne bileyim eğlenmek istedim abarttım işte :KK43:

Yorumum farklı olacaktı eğer şu mesajı görmeseydim.Siz haklısınız,son durum ne bilmiyorum okumadım ilk sayfadan sonra ama eşiniz gibi erkeklerden nefret ediyorum,olabildikçe de kaçıyorum.
Eğer siz canlı müzik olan bir ortama eşiniz olmadan gidemiyorsanız bu demek oluyor ki o da gidemez.İlişkide bazı sınırlar karşılıklı olmalı,bana tamam ona hayır ancak böyle kavgaları getirir işte.
Çok şaşırdım bir de herkes sizin darladığınızı söylemiş.Düşünsenize eşiniz kız kıza çıkıp bir kafa dağıtmanıza bile karşı ama kendisi çıkıp yapabiliyor,ciddi misiniz hanımlar bu konuda darlayan konu sahibi mi ?

Ay bir de adama mağdur muamelesi yapılmış,hanımlar ciddi misiniz ahsjdkd
Adam sehpa kırmış,düşünsenize eşiniz sinirlenip sehpa kırıyor siz de izliyorsunuz.Benim eşime bakış açım çok değişir,görüntüsü bile insanı ürkütüyor.Ne yapacağım ''tamam aşkım sakin ol çay demleyeyim sana'' mı diyeceğim o görüntüden sonra,ertesi gün sanki dünkü sehpa hiç varolmamış gibi günaydın aşkım deyip kahvaltı mı yapacağız,şaka mısınız ?
Konu sahibi yüzde yüz haklı demiyorum o da bazı noktalarda çok saçmalamış,ama şu sohbet maksimum yarım saatlik bir tartışma ile halledilir.Ama eşin sehpa kırması ( öfke kontrolü sıkıntılı baya bence ),kadına izin vermemesi,bunlar yarım saatlik değil yıllar alacak mesele anlaşmanız için,asıl sıkıntı da bu zaten konu sahibi,umarım geç olmadan görürsün.

Ben o sitede fenomen ve super moderatördüm eskiden ilk alimlar ciktiginda. 😂 Eşim de biliyordu. 😬 Orada da kapi kiracak bir şey olmuyor ki arada ortaya abuk sabuk foto atanlar oluyor tabi o kadar.
Nickin neydi diye sormaya korkuyorum.👀
İlk kurulduğu dutluk yıllarından 2015’e kadar yazdım orda. Azılıydık tabi şimdi kalabalıklaştı. Allah bilir hangi süper moderatördün 😂 kırmızı kırmızı geziyordu süper moderatörler bizim zamanımızda. En iyi cevap seçilene gül veriliyordu.

Ks admininden özgür vardı, mesaj atıp duruyordu. O kadar cilve yaptım herife dönüp bakmadı. 😂

Ay bir de adama mağdur muamelesi yapılmış,hanımlar ciddi misiniz ahsjdkd
Adam sehpa kırmış,düşünsenize eşiniz sinirlenip sehpa kırıyor siz de izliyorsunuz.Benim eşime bakış açım çok değişir,görüntüsü bile insanı ürkütüyor.Ne yapacağım ''tamam aşkım sakin ol çay demleyeyim sana'' mı diyeceğim o görüntüden sonra,ertesi gün sanki dünkü sehpa hiç varolmamış gibi günaydın aşkım deyip kahvaltı mı yapacağız,şaka mısınız ?
Konu sahibi yüzde yüz haklı demiyorum o da bazı noktalarda çok saçmalamış,ama şu sohbet maksimum yarım saatlik bir tartışma ile halledilir.Ama eşin sehpa kırması ( öfke kontrolü sıkıntılı baya bence ),kadına izin vermemesi,bunlar yarım saatlik değil yıllar alacak mesele anlaşmanız için,asıl sıkıntı da bu zaten konu sahibi,umarım geç olmadan görürsün.
Adamdan bunalttığımız için özür dilemeli sonra da sen de benden özür dile aşkitoperipellam demeliymişiz 🙄

Kendisi gidiyor ama siz gidemiyorsunuz sonra da eve gelip sehpa falan kiriyor nerenin magarasindan cikmis bu adam soyleyin de semtine ugramayalim

Diger konulari bilemem ama esinizin bir sure gelme gormek istemiyorum vs demesi bir seyler karıstirdiginin isareti bence.Bahane aramıs gibi duruyor.

Kocan siyirtik onu anladik ne demek sehpa kirmak vs🙄 bi sonraki adim sana siddet olabilir bencede.. ama sendekide ne israr beaa😐🙄😂 gidecemde gidecem, al gittin mutlu musun😐

Nickin neydi diye sormaya korkuyorum.👀
İlk kurulduğu dutluk yıllarından 2015’e kadar yazdım orda. Azılıydık tabi şimdi kalabalıklaştı. Allah bilir hangi süper moderatördün 😂 kırmızı kırmızı geziyordu süper moderatörler bizim zamanımızda. En iyi cevap seçilene gül veriliyordu.

Ks admininden özgür vardı, mesaj atıp duruyordu. O kadar cilve yaptım herife dönüp bakmadı. 😂

Yok o kadar eskiden mod degildim orada arada geyik olsun diye bir suru farkli nickle takilmistim. Benim 2015ten sonra farkli bir mod sistemi gelmişti kirmizi degildi ve mod, supermod uber mod vardi yeniydi fenomenlik şeyleri de yeni cikmisti daha doğrusu ben yeni gormustum siteye döndüğümde. 🙄 Özgür hatirliyorum ama oyle muhabbetim olmadi ozel olarak 😂

Evlenince yapışık ikiz gibi her yere birlikte gitmenize gerek yok. Ki arkadaşı tekse sizin birlikte gitmeniz de uygun olmazdı, ortak arkadaş olsanız olabilir ama arkadaşı tek eşinizi çağırmış. Eşinizin bu kadar yükselmesinin nedeni görüntülü aramanız kontrol eder gibi, arkadaşı da dalga geçmiştir. Tabi eşinizin sehpayı kırması, sizin annenize gitmeniz, onun dönme demesi falan hep abartı tepkiler. Evlilik bu şekilde gitmez.

X