Eşimle ilk kavgamız nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum...

Hiçbir zaman bir canlıya zarar vermedim müsterih olunuz. Genellemeler her zaman hayat kurtarmaz. Sırf çiçekler dalından kopuyor diye buket çiçek sevmeyen bir insanım ben. Yolda üşümüş, zorda hayvan gördüğünde üzülüp yardım etmeye çalışan insanım. Ama cani değilim.

Şunu da ekleyeyim bilinç kaybı dediğim şey öyle yarım saatler değil. Sadece 2 saniye elimdeki şeyi fırlattığım. Normalde asla yapmayacağım için bilinç kaybı diyorum ben.

Zarar verdiniz demedim zaten, ben de oturup mobilya, sehpa parçalamadim 😁 ama evet elimdekini bir an attim kirdim. Bir canliya asla zarar vermedim, vermeyi aklimdan bile geciremem sizin gibi...
Ama yine de o kucucuk an bile ufaktan şiddet egilimli bir hareket kabul etmek lazim. Kendimizden yola cikip her bir şeyler kirana yok ya şiddet uygulamaz da dememek lazim.

O anı hiç yaşamadığınız bayağı belli anlayamıyorsunuz nasıl bir durum olduğunu. Telefonum, en kıymetlim. Sinir krizi anında fırlattım ikiye ayrıldı kendime geldiğimde bunu nasıl yaptım diye oturup ağladım. İstemsiz oluyor bunun kendimden güçsüz bir şeye şiddet uygulamakla alakası yok. Refleks gibi düşünün tamamen istemsiz.
Herkesin ve her ilişkinin dinamikleri farklı, kendi fikirlerimizi tek doğru olarak dayatmak ise manasız. En başından beri benim anlatmaya çalıştığım da bu. Ortak noktaya varabildik sonunda.
Neden böyle bir "sinir krizi" geçirdiğiniz ..öfkenizin dışa vurumunu neden elinizdeki eşyaları atarak gösterdiğiniz üzerinde çalışmak yerine "istemsiz olan bir şey /bir refleks..çok da şeyapmamak lazım" içgörüsünde kendinizi değerlendirirseniz bu probleminizi ( öfke ile başa çıkamama sorunu yaşıyorsunuz ) hayatınızın hiçbir aşamasında çözemezsiniz.Sanırsınız ki insanlar sizi çileden çıkarıyor...sizi bu hale getiriyor

Zarar verdiniz demedim zaten, ben de oturup mobilya, sehpa parçalamadim 😁 ama evet elimdekini bir an attim kirdim. Bir canliya asla zarar vermedim, vermeyi aklimdan bile geciremem sizin gibi...
Ama yine de o kucucuk an bile ufaktan şiddet egilimli bir hareket kabul etmek lazim. Kendimizden yola cikip her bir şeyler kirana yok ya şiddet uygulamaz da dememek lazim.
Yine genelleme yapıyorsunuz yanlış. Öfke patlaması ile şiddeti karşılaştırıp her öfke patlaması şiddete sebep olmaz dedim. İstisnalarından bahsettim. Sehpa parçalayan kesinlikle şiddet uygulanmaz demedim, uygular da demedim. Psikolog değilim, değilsiniz, değiller. Bilemeyiz

Yine genelleme yapıyorsunuz yanlış. Öfke patlaması ile şiddeti karşılaştırıp her öfke patlaması şiddete sebep olmaz dedim. İstisnalarından bahsettim. Sehpa parçalayan kesinlikle şiddet uygulanmaz demedim, uygular da demedim. Psikolog değilim, değilsiniz, değiller. Bilemeyiz

Tamam o zaman.

Neden böyle bir "sinir krizi" geçirdiğiniz ..öfkenizin dışa vurumunu neden elinizdeki eşyaları atarak gösterdiğiniz üzerinde çalışmak yerine "istemsiz olan bir şey /bir refleks..çok da şeyapmamak lazım" içgörüsünde kendinizi değerlendirirseniz bu probleminizi ( öfke ile başa çıkamama sorunu yaşıyorsunuz ) hayatınızın hiçbir aşamasında çözemezsiniz.Sanırsınız ki insanlar sizi çileden çıkarıyor...sizi bu hale getiriyor
Konu sahibi ben miyim 😂 neden herke benim düşüncelerime takmış durumda. Beğenmedim yap geç kardeşim. Düşünceler silsilelerinden cımbızla işinize yarar olanı çekip alıp eleştiriyorsunuz. Buraya gelene kadar neler yazdım. Şuan şiddeti normalleştiren insan pozisyonuna getirildim. Çok yazık.

Burası forum. İsteyen istediği kişiye cevap yazar, araya da girer, istediğini yapar kurallar dahilinde. Muhatap olmak istemiyorsanız orda gözardı et seçeneği var, ben yazarım yine istediğim gibi, siz görmezsiniz.

Cevap veremeyince hemen “mihitibim diyilsiniz”... 😂😂😂
Yo hayır açık konuşmak gerekirse kişisel olarak sizi sevmiyorum. O yüzden birebir muhatap almak istemiyorum. Cevabınızı dün yeterince verdim zaten 😊

Son düzenleme:
Yo hayır açık konuşmak gerekirse kişisel olarak sizi sevmiyorum. O yüzden birebir muhatap alma istemiyorum. Cevabınızı dün yeterince verdim zaten 😊
Sevmek zorunda değilsiniz zaten. Ben sizi tanımıyorum o yüzden size karşı negatif ya da pozitif bir duygum yok. Dediğim gibi gözardı et butonu elinizin altında, kullanımı da ücretsiz, kullanabilirsiniz. Bana yazma demek forum adabına aykırı.

Yo hayır açık konuşmak gerekirse kişisel olarak sizi sevmiyorum. O yüzden birebir muhatap almak istemiyorum. Cevabınızı dün yeterince verdim zaten 😊
Dün cevap verirken seviyordunuz demek 🤣 Ya da verecek cevabınız olunca seviyor, verecek cevap bulamayinca yada başedemeyince sevmiyorsunuz

Dün cevap verirken seviyordunuz demek 🤣 Ya da verecek cevabınız olunca seviyor, verecek cevap bulamayinca yada başedemeyince sevmiyorsunuz
Kendisine karşı bu hislerim uzun zamana dayanır, sakin kalıp cevap vermeye çalıştım dün. Sırf işine gelmeyince cevap vermiyorsun demesin diye. İnanın yazdığını okumadım bile, gerçekten muhatap olmak istemiyorum kendisiyle.

Hayır yazsam cevap cevabı doğuracak ne diye kendimi paradoksa sokayım ki? Kaldı ki kendisiyle bile konuşmuyorum araya girmesine gerek yoktu.

Karşıdaki insanın yazılan cevabı ve açıklamasını merak etmeden sadece azarlamak, eleştirmek tabiri caizse itin bilmem neresine sokmak için yazdığını görünce bu moda giriyor insan. O yüzden işinize gelmedi yazmadınız, cevap veremediniz söylemlerini asla kabul etmiyorum.

Son düzenleme:
Konu sahibi bile değilim ama maşallah ben başrol oldum😂 kendi konumda bu kadar rövaçta olmamıştım garip şey doğrusu. Mention'dan çıkma duası amin.

Kendisine karşı bu hislerim uzun zamana dayanır, sakin kalıp cevap vermeye çalıştım dün. Sırf işine gelmeyince cevap vermiyorsun demesin diye. İnanın yazdığını okumadım bile, gerçekten muhatap olmak istemiyorum kendisiyle.

Hayır yazsam cevap cevabı doğuracak ne diye kendimi paradoksa sokayım ki? Kaldı ki kendisiyle bile konuşmuyorum araya girmesine gerek yoktu.
Gögüs cerrahisini memeye bakiyor sanan beni bir miktar aydınlatınca geçmiste benim de gözümü korkutmuştur cevap vermek( yanlış hatirlamıyorsam tabi) kudra ben de de yaradır( bu kısim espri)🤣 ama haklı oldugu konular çok, kendisi istedigi mekanlara gidip karısını kısıtlayan adamı konu sahibinin darlamasını düsünmesi vb bazı yorumlar hariç tabi.. bir adam karısini kısitladıgi davranısları kendi yapiyorsa karısınin da ayni davranıslar icin adami kısitlamasıni haksız bulmam ben

4 bucuk yıllık gebeyim diye okudum nasıl ya oldum.. neyse de evet sırf ilk kavganız olsun diye kavga etmişe benziyorsunuz. Ortam fena degilmş benide götürseydin demekte kavga cıkarıp sehpa fırlatacak bişey yok ama işte ilk kavga olsun diye yapılmayacak ne varsa yapmssınız . En azından eşinizin sinir anını gormus oldunuz o sehpayı hamile size de fırlatabilirdi belki hamilesiniz diye nasiplenmediniz ama cocuk dogduktan sonra bu sddet size de yönelir ilerde. O yuzden eşinizin triplerine izin vermeden, sen hamile kadına bunları yapabiliyorsun ilerimiz içn endişeliyim de engelle.cokta önemsemesin kendini.orası sizinde eviniz ama hamileyken bile size bu eve bi süre gelme diyebiliyor. Engelleyin ki sorarsa sen bizi kabullenmemişsin baksana birlikte tuttugumuz evimizi bile sadece seninmiş gibi gelme diyorsun gelmem sende benim cocugumun dogumuna gelme de😅 o benim evim desin, sen benim bebegm de😜 hakkınızda hayırlısı olsun kafanızı dinleyinmiyice dusunup tasının biraz gitmeyin onun demesiyle degıl kendiniz için gitmeyin kafa dinleyin.size bir daha fevri davnamamayı ögrenene kadar gitmeyin dusunun. Evlilikte kavga tuzu biberi vs diye dusunmeyin gercekten ilk zamanlar tatlı gelebilir küsüyorsun eşin geliyor ozur diliyor atesli anlar basılıyor falan filan ama zamanla hiç cekilmiyor inanın o yuzden kavgasız evlilikmi olur diye dusunup huzursuzluga cok fırsat vermeyin.biz de de baslarda heyecanlı oluyordu trip özür bilmem ne. Sonra kötü gitmeye başladı evde günlerce küs ve köşe kapmaca oynamak can sıkıcı olmaya başladı.tabi ben cok alıngandım herseye supheyle yaklasır ya kötüye yorarım ya üstüme alınırım kavga cıkaracak bir konu olsun diye pusuda beklerdim nerdeyse☹️ smdi çok şükür kavga dövüş küslük yok bende herseyı onun gibi dalgaya vuruyorum takmıyorum böyle daha huzurluyuz.

Gögüs cerrahisini memeye bakiyor sanan beni bir miktar aydınlatınca geçmiste benim de gözümü korkutmuştur cevap vermek( yanlış hatirlamıyorsam tabi) kudra ben de de yaradır( bu kısim espri)🤣 ama haklı oldugu konular çok, kendisi istedigi mekanlara gidip karısını kısıtlayan adamı konu sahibinin darlamasını düsünmesi vb bazı yorumlar hariç tabi.. bir adam karısini kısitladıgi davranısları kendi yapiyorsa karısınin da ayni davranıslar icin adami kısitlamasıni haksız bulmam ben
Heh, konu sahibinin olayını konuşun kardeşim. Bırakın beni, ben ne düşünüyorum kimi ne ilgilendirir. Bırakın da kendi çöplüğümde havuz-işçi problemi çözeyim Allah rızası için.

Arkadaşlar ben de geçen sinirlenip evde koltuk takımını parçaladım parçalarını da sağa sola fırlattım ama asla şiddet eğilimim yoktur. Birazdan aşşşa inip kedi sevicem. Herkes kendine baksın önce pls 🙏
Dilerim yaşadığımı yaşarsınız kısmını unutmuşsun canımın içi

Siz ısrar etmemeliydiniz ama ben eşinizin tepkisine çok şaşırdım.bagirmak ,sehpa parçalamak,bu eve gelme demek de ne demek?böyle saçma bir mevzuda bu tepkiyi veriyorsa ,gecmiss olsun..Siz daha çok kavga edersiniz

2li tartısmalarda O an sinirle karsındaki canlıya zarar vermemek için cansız bir esyayı atıp fırlatıyorsun buda karsındakine göz dagı vermektir güç göstermektit.bak sinirle neler yapabilcegimi gör demektir oda bi nevi şiddet bence. Ben hiç eşya falan kıyamam ya parasına üzülürdüm😅 ama tartısmaya dayanamıyor veya artık verecek cevabım kalmamıs cileden cıkmıssam bir cıglık atar oturur aglarım sinir anında🥺

Evlendikten sonra bu erkeklere neden bu kadar baskı yapıyorsunuz anlamış değilim, belliki adam arkadaşlarıyla takılmak istemiş bundan doğal ne olabilir ,siz arkadaşlarınızla dışarı çıksanız eşiniz kuyruk gibi sizinle gelse hoş olurmu lütfen biraz empati yapın ve eşlerinizi Bu kadar sıkmayın
Benim size tavsiyem
Eşinize bir özür mesajı yazmanız
Hamileliğin verdiği duygusallıkla hareket ettim üzgünüm gibi şeyler
İnşallah en kısa zamanda sorunu çözersiniz

2li tartısmalarda O an sinirle karsındaki canlıya zarar vermemek için cansız bir esyayı atıp fırlatıyorsun buda karsındakine göz dagı vermektir güç göstermektit.bak sinirle neler yapabilcegimi gör demektir oda bi nevi şiddet bence. Ben hiç eşya falan kıyamam ya parasına üzülürdüm😅 ama tartısmaya dayanamıyor veya artık verecek cevabım kalmamıs cileden cıkmıssam bir cıglık atar oturur aglarım sinir anında🥺

Ben de ucuz şeyi atmiştim zaten. Telefon olsa atmazdim. 😂 O kadar pahali sinirlenemem. 😁

Yani hiçbirimiz sinir aninda oturup derin nefes alıp bilmem kaça kadar saymiyoruz ama, eşya da olsa öfkeni birşeye yansıtmak dogru değil, bugün eşya fırlatan yarin baskasina da yapabilir.. yapmamışsindır ama kendinin kaybedecek hatirlamayacak kadar büyuyen öfkeye çözüm aramak kötü birşey degil( öfke insanin kendine zarar veren birşey, çözum aramak bir yerde kendine fayda saglamak olur) o konuda haklı yani.. Evet sen hiçbir canlıya zarar vermedin ama belki konu sahibinin kocası verebilir, erkeklerin öfkesi biraz daha şiddetli olabiliyor
Heh, konu sahibinin olayını konuşun kardeşim. Bırakın beni, ben ne düşünüyorum kimi ne ilgilendirir. Bırakın da kendi çöplüğümde havuz-işçi problemi çözeyim Allah rızası için.

X