- 11 Aralık 2018
- 39.667
- 245.829
Kendinizden güçsüz bir varlığa öfke patlamanız anında siz de şiddet uygulayabilirsiniz o zaman. Madem insan anlık öfke patlamasında tamamen kontrolsüz oluyor sizin de bir çocuğa ya da hayvana zarar vermenizi bekleyebiliriz.Ben de siz de konu sahibinin eşini tanımıyoruz. Onun yazdıklarından bir yargıya varıyoruz. Normal iletişimleri ne şekilde, adam gerçekten nasıl biri, gerçekten şiddet eğilimli mi yoksa yaşadığı sadece bir öfke patlaması mı bilmiyoruz. O gün o evin içinde karşılıklı taraflar birbirlerine neler söyledi de konu bu kadar alevlendi bunların hiçbirini bilmiyoruz.
Siz şiddet eğilimli biri ile anlık öfke patlaması yaşayan birini bir tutuyorsunuz. Öfke patlaması yaşayan herkes şiddet eğilimli değildir, kendimden biliyorum. Ama en nihayetinde kişi bunu şiddet eğiliminde olduğu gibi bile isteye yapmıyor. Tedavisi de pek tabi mümkün.
Belki bilmiyorum, kendimle özdeşleştirdiğim için böyle düşünüyorum ama "elindekini fırlattı bir sonraki evre dayak" söyleminin her zaman doğru olduğunu düşünmüyorum. Tedavi olmalı mı evet, konu sahibi çözüme ulaştırma kısmında bunu da eşiyle konuşmalı.
Benim anlayabildiğim ya da kabullenebileceğim bir şey değil bu. Karşımda sehpa kıran bir adam olsa ben soluğu adliyede alırım. Tahammül edilecek şeyler var tahammül edilmeyecek şeyler var. Şiddete tahammül edilip alttan alınmaz.