- 3 Şubat 2018
- 25.256
- 108.737
Yok yok demek istediğim şu; siz eşit derecede hata paylaştırmışsınız. Kadının ideal davranmadığında hepimiz mutabıkız fakat kocanınkilerin yanında lafı edilemez. Özür dilemesi gereken de kadın değil. Ayrıca kocanın öfke dürtü kontrolü olmaması tek sorun değil. Adamın özgürlük alanı gayet genişken kadın tek başına dışarı çıkamıyor, taksiye bile binemiyor. Bence buraları görmediniz. Bir de adama nasıl bir yaptırım & tedbir uygulayacak özür dileyerek sizce?Herkes kendi hatası için özür dilemeli dedim. Ondan sonraki yazdıklarımı da keşke takip etseydiniz :)
Anlamadığınız şey benim kadını haklı görüyor olmamam. Evet kadın hatalı, yanlış davranmış. Evet psikolojik şiddet olarak görülebilir bu davranışlar ancak bunların karşılığı sehpa kırıp eve gelme demek olmamalı. Çok sinirlendiyse çıkar gider evden sakinleşince döner. Ya da ailesiyle birlikte karısının kendine şiddet uyguladığını düşünüyorsa boşanır. Eşya kırıp kadını evine gelmekten men edemez.Bende size tam tersini anlatıyorum bir insanı iki saatliğine bir yere gittiğine pişman etmek
Oradayken güvenmeyip görüntülü arayarak küçük düşürmek suratını asarak burnundan getirmek
Üstüne üstlük eve geldiğinde çok sinirliyim konuşmak istemiyorum demesine rağmen üstüne gitmek bunlar bence psikolojik şiddet
Ben artık patlayan bir adam gördüm konuda siz kadının şiddete maruz kaldığını düşünüyorsunuz
Hayır. Eşit şekilde paylaştırmadım. Bakın ben hep şunu bilir şunu söylerim bir kavga varsa suçsuz taraf yoktur o yüzden karşılıklı özür dilenmelidir. Sen daha kusurlusun özür dile demek yerine ikimizin de hataları var ikimiz de özür dilemeliyiz demek daha hakkaniyetli.Yok yok demek istediğim şu; siz eşit derecede hata paylaştırmışsınız. Kadının ideal davranmadığında hepimiz mutabıkız fakat kocanınkilerin yanında lafı edilemez. Özür dilemesi gereken de kadın değil. Ayrıca kocanın öfke dürtü kontrolü olmaması tek sorun değil. Adamın özgürlük alanı gayet genişken kadın tek başına dışarı çıkamıyor, taksiye bile binemiyor. Bence buraları görmediniz. Bir de adama nasıl bir yaptırım & tedbir uygulayacak özür dileyerek sizce?
Ben de konuşması yönünde tavsiye verdim (bence dinlemeyecek). Trip atılarak susularak anlaması beklenemez kimsenin. Konu sahibesi ilk sayfalarda kendi başına eşinin gittiği eğlence yerlerine gidemediğinden bahsetti. Ilişkide statüler eşit değil en başta. Kadın bunun farkında değil, kendisi özgür olmadığı için de trip şikayet ısrar şeklinde ilerliyor. Resmen bugün bu konuya mesai harcadım yaHayır. Eşit şekilde paylaştırmadım. Bakın ben hep şunu bilir şunu söylerim bir kavga varsa suçsuz taraf yoktur o yüzden karşılıklı özür dilenmelidir. Sen daha kusurlusun özür dile demek yerine ikimizin de hataları var ikimiz de özür dilemeliyiz demek daha hakkaniyetli.
Adamın evliliğe ayak uyduramadığını hala bireysel takıldığını ve bunun yanlış olduğunu da söylemiştim. Kadını gece vakti taksiye tek başına bindirmemesini kendi içimde şöyle açıkladım; dolmuşta bile kadınların öldürüldüğü bir ülke burası. Kadının başına o saatte her türlü iş gelebilir yalnız bırakmak istemeyebilir. Hak veririm.
Tek başına dışarı çıkamama mevzusunu okumadım o mevzunun detaylarını bilmiyorum. Ama bakın bu saydıklarınız genel kategoride konuşulacak şeyler. Bu olay özelinde konuşulacak şeyler belli, özür dilenecek, diletecek şeyler belli. Eğer konu sahibi bunlardan şikayetçi ise bunları da konuşsun, ama konuşsun. Trip atmasın, olayları yokuşa sürmesin, adama hayatı zindan etmesin, konuşsun. İlle de konuşmak. İnsanlar konuşur çünkü.
Kendisi problem etmiyorsa kabullenmiştir aslında. Ve siz üçüncü göz olarak kabul edilemeyecek bir problem görseniz de konu sahibi görmüyordur. Böyle mutludur. Bu durumda siz bir şey yapamazsınız, o dert etmiyor siz niye ediyorsunuz? Mesainizi kendinize harcayın boşverinBen de konuşması yönünde tavsiye verdim. Trip atılarak susularak anlaması beklenemez kimsenin. Konu sahibesi ilk sayfalarda kendi başına eşinin gittiği eğlence yerlerine gidemediğinden bahsetti. Ilişkide statüler eşit değil en başta. Kadın bunun farkında değil, kendisi özgür olmadığı için de trip şikayet ısrar şeklinde ilerliyor. Resmen bugün bu konuya mesai harcadım yatemeldeki sorunlar görmezden gelinmesin diye
Valla evet etkisiz eleman kaldık o konuda haklısınız ama eşitlikçi duygularım incindi örselendiKendisi problem etmiyorsa kabullenmiştir aslında. Ve siz üçüncü göz olarak kabul edilemeyecek bir problem görseniz de konu sahibi görmüyordur. Böyle mutludur. Bu durumda siz bir şey yapamazsınız, o dert etmiyor siz niye ediyorsunuz? Mesainizi kendinize harcayın boşverin
O anı hiç yaşamadığınız bayağı belli anlayamıyorsunuz nasıl bir durum olduğunu. Telefonum, en kıymetlim. Sinir krizi anında fırlattım ikiye ayrıldı kendime geldiğimde bunu nasıl yaptım diye oturup ağladım. İstemsiz oluyor bunun kendimden güçsüz bir şeye şiddet uygulamakla alakası yok. Refleks gibi düşünün tamamen istemsiz.
Herkesin ve her ilişkinin dinamikleri farklı, kendi fikirlerimizi tek doğru olarak dayatmak ise manasız. En başından beri benim anlatmaya çalıştığım da bu. Ortak noktaya varabildik sonunda.
Evet bira içmişKonu sahibi icin birsey eklemek istiyorum: Esiniz o aksam alkollümüydü? Bazi erkekler alkolun ayarini da kaciriyor. Öyle bir durum da söz konusuyse onu da konusmaniz lazim
Yok kırmadım. Çevremde kıranı da görmedim. Bir insan sinir anında neden bir şeyler kırar onu da anlamam. Şiddet eğilimli insan davranışı bu bence. Şiddetin illa canlıya uygulanması gerekmiyor adının şiddet olması için.
Evet kadın darlamış, o konuda herkes hemfikir zaten. Bu davranışın karşılığının şiddet göstermek ve kendi evine girişini yasaklamak olduğunu düşünüyorsanız diyecek bir şeyim yok.
Hiçbir zaman bir canlıya zarar vermedim müsterih olunuz. Genellemeler her zaman hayat kurtarmaz. Sırf çiçekler dalından kopuyor diye buket çiçek sevmeyen bir insanım ben. Yolda üşümüş, zorda hayvan gördüğünde üzülüp yardım etmeye çalışan insanım. Ama cani değilim.Yalniz anlattiginiz şekilde kontrolden cikmak gayet tehlikeli, telefon firlatmayi refleksle, bilinçsizlik halinde yaptigini soyleyen biri refleksle bir canliya zarar da verir, refleksle tokatta atar.
Bilinçli olarak kizdigi için bir şey firlatmak ve ne yaptiginin farkinda olmak bile sizin anlattiginiz durumdan daha iyi kalır.
Bilincini yitirip bunu nasil yaptim diye sonradan ağlamak başka bir boyut. Bu kadar ofkeden ne yaptiginin farkinda olmayan canliya da zarar verebilir.
Yolda üşümüş hayvan gördüğünde insan olan herkesin içi kıyılır, yardım eder zaten.Hiçbir zaman bir canlıya zarar vermedim müsterih olunuz. Genellemeler her zaman hayat kurtarmaz. Sırf çiçekler dalından kopuyor diye buket çiçek sevmeyen bir insanım ben. Yolda üşümüş, zorda hayvan gördüğünde üzülüp yardım etmeye çalışan insanım. Ama cani değilim.
Hanımefendi sizinle konuştuğum bir şey yok lütfen araya girmeyin. Muhatabım değilsiniz.Yolda üşümüş hayvan gördüğünde insan olan herkesin içi kıyılır, yardım eder zaten.
Asıl önemli olan o hayvan çocuğunuzu ısırdığında nasıl bir davranış sergileyeceğiniz mesela. Öfkelendiğinde ne yaptığını hatırlamayan insan öyle bir durumda kendine nasıl hakim olur bilemedim...
Burası forum. İsteyen istediği kişiye cevap yazar, araya da girer, istediğini yapar kurallar dahilinde. Muhatap olmak istemiyorsanız orda gözardı et seçeneği var, ben yazarım yine istediğim gibi, siz görmezsiniz.Hanımefendi sizinle konuştuğum bir şey yok lütfen araya girmeyin. Muhatabım değilsiniz.