Eşimle ilk kavgamız nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum...

Merhaba bnmde eşimn cocukluk arkadasları var hele bitanesinde hersey var şahsen bnde göndermek istemem öyle insanlarn yanına.eşim bekarken mesafe koyamamıs ama artk evlendi mesafe koyması gerekiyor tepkiside cok yanlıs bnce.bazı arkadaslar prangadan bahsetmiş ama sanırım sen pek dogru insan olmadı için istememişsn gitmesini.Evini terketme bnce tek hatan bu eger gidicek biri varsa o gitsn.inşallah tez zamanda tatlıya baglanır

Adam evde sehba kırmış, üstüne eve gelme demiş hala bazi üyeler haksızsın adamı çok darlamışsın diyor. Konu sahibi haklı demiyorum gereksiz konuyu uzatmış ama suçun büyüğü eşte bence. Sadece 1 sayfa okudum devamında neler oldu bakmadım ama konu sahibi yerinde olsam eşim hatasını anlamadan dönmem eve. Hatanın büyüğü onda ve o adım atmalı bence

Niye aşılamıyoruz? Güçlü kadın olmak, erkeğe boyun eğmemek, şiddete karşı dik durmak ne zamandan beri kötü oldu? Alttan alın demekten daha mantıklı bence. Ha konu sahibi zaten alttan alacak başka çaresi yok çünkü belli ki. Ama çare olmaması davranışın doğru olduğu anlamına gelmez. Aşıya devam bizde

Düşündüm de ben de hamile olmamisim ya. Son 3 haftaya kadar pazar alisverisini bile yaptim. Kütük gibi pazar arabasini asansor yokken 3.kata cikardim.
Keske hasta gibi davransaymisim
Aynen bir tane de 1.5 yaş bebeğim var her şeyi tek başıma halletmeye çalışıyorum.Eşim sabah 8 akşam 9 çalışınca nazlayan da olmuyor ev işinde vs yardımcı olan da

Eşiniz daha ağır kusurlu bana göre. Hamilesiniz, sehpayı yere çakmak nedir? Korkudan bir şey olsaydı size ya da bebeğinize, o konser biletlerini bir tarafına tepse ne olur o saatten sonra. Eşinizin alttan alması gerekirdi.

Bencede en iyisi oturup sakin kafayla konsumak. Kavga etmenin de bir adabi olmali. Siddete ve küfüre asla gerek yok kozlari paylasirken. Yok evden kovmalar, evden gitmeler. Gerek yok. Ciftleri bazen "kavga dilini" de kesfetmeli ilk. Insallah güzel bir sekilde halledersiniz.

Kadın çaresiz değil ya önceden çalışıyormuş e ailesinin evine de canı istediğinde gidebiliyor. Zaten imkanı olmadığına dair bir şey söylememiş. Kendisinin 2.sınıf vatandaş yerine konulduğunun farkında değil hadi o değil diğerleri niye kadına alttan al diyor? Düzgün okumadıklarından heralde?

Hamileyse ne olmuş, sanki doğuma 3 gün var.
4 aylık hamile kadın 2 saat yalnız kalamaz mı?
Abartmasanız mı bazen, adam gün boyu eşiyle sosyalleşmiş zaten.

Güçlü ve kendini bilen kadın, gerektiğinde hataları sebebiyle özür dilemeyi bilen kadındır.

Öyle bir yere getirdiniz ki mevzuyu sanki ben eşinin ayaklarını yıka ona kul köle ol demişim gibi. Tekrar okuyun isterseniz ne yazdığımı. Kendi hatalarından özür dileyip ondan da özür beklediğini belirt demiştim.
İnat yapıp karşıdakinin burnundan getirmektense iletişim yolu güdüp olayları çözüme götürmek daha mantıklı bence.

Bence de çaresiz değil de kendini çaresiz görüyor işte. Sorun burada zaten. Azıcık dik dursa o sehpayı kırmaya cesaret edemeyecekti zaten adam. Ufacık bir özür dilerimle kadını eve gelmeye ikna etti, akşama da anladım seni özür dilerim diyecek yine ikna edecek unutturacak olanları ta ki bir sonraki kavgaya kadar. O zaman artık sehpa mı kırılır, kapılar mı yerinden sökülür yoksa şiddet direkt kadına mı yönelir allah bilir.

Altta yatan sorunlar hasır altı ediliyor çözülmek yerine. Kadın adamın çizdiği sınırlarda yaşadığı sürece kavga çıkmayacak. Sınırı ilk aştığında sehpa parçalamış evden kovmuş diğerinde ne yapacak kim bilir... Yazık

Her olay için geçerli değil bu. Sinirlenince sehpa kıran adamla burnundan getirmeden iletişim kurulmaz. Burnundan gelmediği sürece tekrar aynı davranışı sergileyecektir. Normal insan evladıyla eşine izin vermeyen, mobilya parçalayan insanımsıyı bir tutuyorsunuz.

hatalısınız , o ev sizin yuvanız ve yuvanızı terk etmeniz çok saçma. size zarar verecegini düşünüyorsanızda hiç gitmeyin.

İşte tamamen kadının kabulu ile alakalı bir durum. Kadın kabul ettiği hayatı yaşıyor. Erkeğinin çizdiği sınırları kabul edip ona göre davranıyor. Sınırı aştığında da şiddet görüyor. Şiddetin mobilyaya uygulanmış olması şiddet olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama işte o tokadı yemedikleri sürece tolere ediyorlar.

Burnundan getirmeyi nasıl yapmali mesela konu sahibi?

Burnundan getirmeyi nasıl yapmali mesela konu sahibi?
Yapamaz ki. Yapmak istemiyor. Madem evden çıkıp anne evine gitti, öyle minnacık, burun ucuyla dilenen bir özürle geri dönmemeli. Adam iyice bir sürünüp aklı başına geldikten sonra kendi şartları ve kendi sınırlarıyla dönmeli. Bunun riski adamın hiç bir şey yapmayıp işin boşanmaya gitmesi olur ki hamile karısına şiddet uygulayan adam kendini affettirecek bir şey yapmıyorsa pişman değil, tekrarlayacak demektir zaten.

Eş, güle oynaya gitmiş konu sahibinin ailesini evine. En ufak bir mahcubiyet, suçluluk duygusu falan yok.
Evde sehpa kırmayı ertesi gün mesajla özür dileyecek küçük bir mesele olan gören bir adam, eve gider gitmez eşinden özür dilemeyi planlayan konu sahibi. Bu olayların daha çok tekadalanie diyeceğim ama konu sahibi "dersini" aldı, daha da sesini çıkarmaz kolay kolay.

Ben de siz de konu sahibinin eşini tanımıyoruz. Onun yazdıklarından bir yargıya varıyoruz. Normal iletişimleri ne şekilde, adam gerçekten nasıl biri, gerçekten şiddet eğilimli mi yoksa yaşadığı sadece bir öfke patlaması mı bilmiyoruz. O gün o evin içinde karşılıklı taraflar birbirlerine neler söyledi de konu bu kadar alevlendi bunların hiçbirini bilmiyoruz.

Siz şiddet eğilimli biri ile anlık öfke patlaması yaşayan birini bir tutuyorsunuz. Öfke patlaması yaşayan herkes şiddet eğilimli değildir, kendimden biliyorum. Ama en nihayetinde kişi bunu şiddet eğiliminde olduğu gibi bile isteye yapmıyor. Tedavisi de pek tabi mümkün.

Belki bilmiyorum, kendimle özdeşleştirdiğim için böyle düşünüyorum ama "elindekini fırlattı bir sonraki evre dayak" söyleminin her zaman doğru olduğunu düşünmüyorum. Tedavi olmalı mı evet, konu sahibi çözüme ulaştırma kısmında bunu da eşiyle konuşmalı. Kaldı ki zaten konuşacağını da söylemiş.

Bana da burnundan getirmek yerine oturup sakince bunu konuşmaları gerekir gibi geldi. Ayrılık düşünmüyorsa annesinin evinde kalıp kendi evine geçmemesi ve bunu ailenin fark etmesi işi daha da zorlaştırır gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…