- 23 Şubat 2018
- 914
- 1.436
-
- Konu Sahibi garipbirhayat
Doktor değilim sadece fikrimi söylüyorum anksiyete bozukluğunuz olabilir mi? Ortada bi şey yokken bu kadar aşırı kaygılanmanızın başka açıklaması var mı bilmiyorum.
Çalışıyor musunuz? Günün çoğu uğraşsız mı geçiyor? Bi uğraş olmayınca insan böyle tuhaf durumlar yaşıyor.
Doktor değilim sadece fikrimi söylüyorum anksiyete bozukluğunuz olabilir mi? Ortada bi şey yokken bu kadar aşırı kaygılanmanızın başka açıklaması var mı bilmiyorum.
Çalışıyor musunuz? Günün çoğu uğraşsız mı geçiyor? Bi uğraş olmayınca insan böyle tuhaf durumlar yaşıyor.
Demeyin yaa.. umarım ben yanılıyorumdur...Ben hic bir zaman guvenmem bugune kadar da ne hissettimse hep biseyler yakalamisimdir bir yerden. Online islemlerden esin uyurken telefon dokumunu cikar bak canim. Ben de bir ara cok suphe icindeydim dokumanini actim gece baktim bisey cikmadi. Uyurken indim arabasini aradim ikinci telefon varmi diye ondan da bisey cikmadi. Isyerinde koyacak yeri yok zaten ozel birseyini cunku kalabalik ve hemen herkes goruyor. Birde kurcaladigini caktirma.
Şuan canım çok sıkkın,lütfen yorumlarla bana yol gösterin.. çok ihtiyacım var fikirlere..
Öncelikle uzun olacak şimdiden özür dilerim..
Nisan ayı gibi bir konu açmıştım,eşimin benden gizlediği bir Facebook hesabı olabilir diye.. mail geçmişine düşmüştü,tabi ben bu konunun peşine düştüm,ve hiçbir sonuca ulaşamadım.. belki de maili girdiği bir pc de açık kalmıştır felan diye unuttum o meseleyi..
Buradaki yorumlar bana farklı bir hat kullanma ihtimalini göz önünde bulundurmamı felan söylediler ve ben bu defa buna taktım kafayı, bir gün telinde Vodafone arayan kimliğinden mesaj gelmişti,ve arayan birinin ulaşamadığını gösteren..
Kendisine sordum telin mi kapalıydı diye, arayan kişi yanımda idi nosunu yollamak İçin çaldırdı çekmedi dedi.. içime kurt düştü..
Eşimin bir iki dişi sıkıntılı,dolgusu düşmüş, ve kürdan kullanır ara ara.. o sıralar tabi cebinden kürdan parçaları,incecik tahta çay kaşığı parçaları çıkıyor . Bunu söyleme nedenim ıphone kullanması,ve çıkan parçalar ıphone sim kart yerine uyuyor,yine kendisine niye böyle parçalara ayırıyorsun kürdanı,tahta kaşığı dediğimde ; dişimin arasına girmesi için parçalıyorum oldu cevabı...
Bunlar belki tamamen doğru,ama hepsi bir araya geliyor ve ben aklımı oynatacak noktaya geldim..
Tabi ben iyice paranoyak oldum,ve cüzdanını cebini kurcalamaya başladım ara ara,hiç yapmadığım şey , başka bir hat kullanıyor mu diye.. devamlı kontrol eder gibi saatte bir mesaj atıyorum,ve eğer 2-3 dk içinde cevap gelmezse hattı kapalı mı diye hemen arıyorum.. nefret ediyorum kendimden bu duruma geldiğim için..
Bir de okuduğu okula gittiği dönemde 2-3 günlüğüne, ıphonelarda hat giriş yuvasında küçük delik varya,o yuvayı çıkarıp oraya ufak bant kesip yapıştırdım, amaç eğer hattı çıkarmaya çalışırsa o bant yırtılacak.. ve ben kontrol ettim 1-2 defa o şekilde.. fark mı etti, kendisi de benim taktiği uygulayıp bant mı koydu bilmiyorum .. bant koyduğum gibi duruyordu..
Ve bugün.. saat 14:18 civarı mesaj atmıştı bana en son, 14:58 de ben tekrar mesaj attım, ve 3-4 dk geçti bana “napıyorsun” diye mesaj attı.. benim mesajıma cevap vermedi Yani.. Ben de şöyle şöyle mesaj attım gelmedi mi dedim,hayır dedi ve ekran görüntüsü yolladı.. mesaj telefonuma göre attığım saatten 7 dk sonra iletilmiş.. bu durum bana telefonun kapalı olabileceği Yani farklı hat takmış olabileceği ihtimalini aklıma getirdi..
Akşama kadar içim içimi yedi,eve gelip self servisten o saatlerde olan arama geçmişi,net geçmişi ne varsa bulabilmek için o 40 dakikayı barındıran.. ama o 40 dakikada ne nete girmiş,ne biriyle görüşmüş.. bana yazdığı mesajdan 1 dk sonra benim dedemi aramış sadece.. şuan öyle durumdayım ki,şüpheler boğuyor beni.. kendisine yem attım, seni aradım ulaşılamıyor dedi dedim ,(halbuki öyle bir şey yok)telefon çekmiyordu dedi..Bana hesap mı soruyon diyor..namaz kılmış,bana mesaj atmış dedemi aramış .. o dakikalar arasına dair beni rahatlatacak hiçbir şey bulamadım...
Ben ne yapayım,gerçekten içim içimi yiyor..
Ne olur doktora görün vs yorum yapacaklar yapmasın..
Belki tamamen tesadüf bunlar,ama ben bunu bilmiyorum şuan
E devletten baktım başka bir hattı Yok,birinin üzerine alır mı bilmiyorum tabi..
Bu kadar şüphe ile dedektiflik yaparak nasıl yaşıyorsunuz ? Sizin yazdıklarınızı sadece okurken bile yoruldum, kaldı ki tek tek uygulayan siz ,ne haldesiniz kim bilir. Bu kadar süphe sadece size zarar ,lütfen yapmayın. En kötüsü eşiniz sizi aldatıyor bile olsa inanın bir gün isteseniz de istemesiniz de öğrenirsiniz. Ama böyle yaparak belki de çok alakasız,tesadüf gerçekleşen şeyleri kuracaksınız kafanızda.(kürdanın ıphone açımında kullanacağını düşünüp buradan hareket ettiğiniz gibi). Lütfen kendinize bu kadar yazık etmeyin. Eşiniz asla aldatmaz siz hayatınıza devam edin demiyorum elbette. Sadece "eğer bir gün aldatırsa nasılsa bir şekilde öğrenirim kendi kaybeder" diyebilin. Adamın içinde varsa yapar zaten sizin kontrol etmeniz ile duracak değil ki. Bari -allah korusun- başınıza gelirse o zaman dert edin. Şimdiden olmayan şey için kendinizi bu kadar yıpratmayın.Şuan canım çok sıkkın,lütfen yorumlarla bana yol gösterin.. çok ihtiyacım var fikirlere..
Öncelikle uzun olacak şimdiden özür dilerim..
Nisan ayı gibi bir konu açmıştım,eşimin benden gizlediği bir Facebook hesabı olabilir diye.. mail geçmişine düşmüştü,tabi ben bu konunun peşine düştüm,ve hiçbir sonuca ulaşamadım.. belki de maili girdiği bir pc de açık kalmıştır felan diye unuttum o meseleyi..
Buradaki yorumlar bana farklı bir hat kullanma ihtimalini göz önünde bulundurmamı felan söylediler ve ben bu defa buna taktım kafayı, bir gün telinde Vodafone arayan kimliğinden mesaj gelmişti,ve arayan birinin ulaşamadığını gösteren..
Kendisine sordum telin mi kapalıydı diye, arayan kişi yanımda idi nosunu yollamak İçin çaldırdı çekmedi dedi.. içime kurt düştü..
Eşimin bir iki dişi sıkıntılı,dolgusu düşmüş, ve kürdan kullanır ara ara.. o sıralar tabi cebinden kürdan parçaları,incecik tahta çay kaşığı parçaları çıkıyor . Bunu söyleme nedenim ıphone kullanması,ve çıkan parçalar ıphone sim kart yerine uyuyor,yine kendisine niye böyle parçalara ayırıyorsun kürdanı,tahta kaşığı dediğimde ; dişimin arasına girmesi için parçalıyorum oldu cevabı...
Bunlar belki tamamen doğru,ama hepsi bir araya geliyor ve ben aklımı oynatacak noktaya geldim..
Tabi ben iyice paranoyak oldum,ve cüzdanını cebini kurcalamaya başladım ara ara,hiç yapmadığım şey , başka bir hat kullanıyor mu diye.. devamlı kontrol eder gibi saatte bir mesaj atıyorum,ve eğer 2-3 dk içinde cevap gelmezse hattı kapalı mı diye hemen arıyorum.. nefret ediyorum kendimden bu duruma geldiğim için..
Bir de okuduğu okula gittiği dönemde 2-3 günlüğüne, ıphonelarda hat giriş yuvasında küçük delik varya,o yuvayı çıkarıp oraya ufak bant kesip yapıştırdım, amaç eğer hattı çıkarmaya çalışırsa o bant yırtılacak.. ve ben kontrol ettim 1-2 defa o şekilde.. fark mı etti, kendisi de benim taktiği uygulayıp bant mı koydu bilmiyorum .. bant koyduğum gibi duruyordu..
Ve bugün.. saat 14:18 civarı mesaj atmıştı bana en son, 14:58 de ben tekrar mesaj attım, ve 3-4 dk geçti bana “napıyorsun” diye mesaj attı.. benim mesajıma cevap vermedi Yani.. Ben de şöyle şöyle mesaj attım gelmedi mi dedim,hayır dedi ve ekran görüntüsü yolladı.. mesaj telefonuma göre attığım saatten 7 dk sonra iletilmiş.. bu durum bana telefonun kapalı olabileceği Yani farklı hat takmış olabileceği ihtimalini aklıma getirdi..
Akşama kadar içim içimi yedi,eve gelip self servisten o saatlerde olan arama geçmişi,net geçmişi ne varsa bulabilmek için o 40 dakikayı barındıran.. ama o 40 dakikada ne nete girmiş,ne biriyle görüşmüş.. bana yazdığı mesajdan 1 dk sonra benim dedemi aramış sadece.. şuan öyle durumdayım ki,şüpheler boğuyor beni.. kendisine yem attım, seni aradım ulaşılamıyor dedi dedim ,(halbuki öyle bir şey yok)telefon çekmiyordu dedi..Bana hesap mı soruyon diyor..namaz kılmış,bana mesaj atmış dedemi aramış .. o dakikalar arasına dair beni rahatlatacak hiçbir şey bulamadım...
Ben ne yapayım,gerçekten içim içimi yiyor..
Ne olur doktora görün vs yorum yapacaklar yapmasın..
Belki tamamen tesadüf bunlar,ama ben bunu bilmiyorum şuan
E devletten baktım başka bir hattı Yok,birinin üzerine alır mı bilmiyorum tabi..
Eğer 2. Bir hattı varsa 2. Bir telefonuda olabilir ve eve getirmeyecegine gore isyerinde ya da arabasinda birakabilir bu ihtimalleride dusunmen lazim boşu boşuna eşinin telefonuna işkence ediyorsun gibime geldi.
Tamam da bu şüphelerin kaynağında birşey olmuş olmalı durup duruken başka hattı var mı diye düşğnmemişsinizdir. Neden kocanızdan şüpheleniyorsunuz başka kadın olabileceği nasıl aklınıza girdi?
Nisa’n ayında mail geçmişinde Facebook arattığını gördüm diye yazmıştım,ve haliyle kullandığı bir Facebook var diye yorumda bulundum,ve tabiki kendisi inkar etti,ben de şüpheli bir durum görmedim ve konuyu kapattım.. burda 2.bir hattı olabileceğine dair vs yorumlar yazanlar olmuştu,cebinden çıkan kürdanlar,şehrin içinde çekmeyen telefonlar vs böyle bir çıkarımda bulundum.. umarım yanılıyorumdur..Tamam da bu şüphelerin kaynağında birşey olmuş olmalı durup duruken başka hattı var mı diye düşğnmemişsinizdir. Neden kocanızdan şüpheleniyorsunuz başka kadın olabileceği nasıl aklınıza girdi?
Bu kadar şüphe ile dedektiflik yaparak nasıl yaşıyorsunuz ? Sizin yazdıklarınızı sadece okurken bile yoruldum, kaldı ki tek tek uygulayan siz ,ne haldesiniz kim bilir. Bu kadar süphe sadece size zarar ,lütfen yapmayın. En kötüsü eşiniz sizi aldatıyor bile olsa inanın bir gün isteseniz de istemesiniz de öğrenirsiniz. Ama böyle yaparak belki de çok alakasız,tesadüf gerçekleşen şeyleri kuracaksınız kafanızda.(kürdanın ıphone açımında kullanacağını düşünüp buradan hareket ettiğiniz gibi). Lütfen kendinize bu kadar yazık etmeyin. Eşiniz asla aldatmaz siz hayatınıza devam edin demiyorum elbette. Sadece "eğer bir gün aldatırsa nasılsa bir şekilde öğrenirim kendi kaybeder" diyebilin. Adamın içinde varsa yapar zaten sizin kontrol etmeniz ile duracak değil ki. Bari -allah korusun- başınıza gelirse o zaman dert edin. Şimdiden olmayan şey için kendinizi bu kadar yıpratmayın.
Ben de şüpheci bir insanım ama facebook var yada yok bunlar insanın aldattığı anlamına gelmez ki bence sizin kocanızla ve evliliğinizde sorunlar var. Bu da sizi bunları düşünmeye sevk ediyor. Bence oturup eşinizle konuşun sizi bunları düşündürmeye sevk eden problemlerden bahsedin kendi kendinizi yemeyin. Herşey anlatarak, konuşarak hallolur..Nisa’n ayında mail geçmişinde Facebook arattığını gördüm diye yazmıştım,ve haliyle kullandığı bir Facebook var diye yorumda bulundum,ve tabiki kendisi inkar etti,ben de şüpheli bir durum görmedim ve konuyu kapattım.. burda 2.bir hattı olabileceğine dair vs yorumlar yazanlar olmuştu,cebinden çıkan kürdanlar,şehrin içinde çekmeyen telefonlar vs böyle bir çıkarımda bulundum.. umarım yanılıyorumdur..
Özellikle son cümleniz o kadar doğru ki. Bu konu özelinde değil sadece, genel olarak çok doğru. Buraya herkes bir şeyler yazıyor ama bunun sonunun bir aileye, bir geleceğe dayandığını hiç hesap edemiyorlar sanırım bazen. Biraz daha dikkatli yazmak lazım. Biz yazıp çıkıyor , işimize gücümüze bakıyoruz ama o yazdığımız şeyler bazen, başka insanların aylarca aklında kalıp olur olmadık şeyler yapmasına , hayatı kendine zorlaştırmasına sebep olabiliyor.İyi de burada bilmem kaç kadınız, bizi de böyle didik didik etseniz şüphe duyacağınız şeyler çıkabilir.
Valla doktora git demeyin demişsiniz de bir iki hafta değil, aylar olmuş.
Adama 40 dk ulaşamayınca panikliyorsunuz.
Böyle yaşanmaz ki.
Şuraya yazdıklarımıza dikkat etmemiz lazım. Kadının eline iyice ayarı kaybetmesi için malzeme vermişiz resmen 2. Hat diyerek. Arızaya bağlamış... yazıktır
Eski konularınızın çoğunda eşinizle mutlu olmadığınızı anlatmışsınız.
Belki içten içe kötü giden bir şeyi bitirmek için sebep arıyor, bu yüzden bu kadar deşiyorsunuzdur?
Bir de, anladığım kadarıyla eşiniz size küçük şeylerden yalan söylemiş bazı konularda. Bu da iyice güvensizliğinizi tetiklemiş. İnsanlar gündelik hayatta bazı şeyleri gizleyebiliyor bunu da düşünmek lazım tabii ama mesela eşinizin normalde farklı, ailenizin yanında farklı davrandığını ya da uzun süre sigara içip size çaktırmayabildiğini yazmışsınız yanlış hatırlamıyorsam. Demek ki açık, içi dışı bir biri değil. Bu nedenle aldatıyordur demiyorum kesinlikle, ama bu da sizin şüphelerinizi tetikleyen bir sebep olabilir.
Şöyle yapın, bir kağıda iki sütun yapın, eşinizin sizi aldatıyor olduğuna dair ve aldatmıyor olduğuna dair elinizdeki verileri yazın. Ama hissediyorum gibi şeyler değil, somut şeyler. Örneğin: kanıt kısmına, aldatmıyordur çünkü ne zaman arasam telefonumu açıyor. Karşı kanıt kısmına, 15 dk telefonu kapalı kaldı. Gibi şeyleri yazın. Aklınıza gelen her şeyi yazın ama. Sonra bunu değerlendirin, dilerseniz bizle paylaşın üzerine konuşalım.
Bunları somut olarak yazılı görmek çok yardımcı olacak, hem değerlendirmeniz açısından, hem de büyük gördüğünüz bir şeyin aslında küçük bir gösterge olduğunu ya da küçük bir şeyin aslında ciddi bir güvensizlik sebebi olduğunu görebilirsiniz böyle bir durumda. Öyle ise eğer tabii.
Ben ömür boyu eşini aldatan ama hiç yakalanmayan bir insana henüz denk gelmedim. O kadar profesyonel bir erkek/kadın olması da bana çok ütopik geliyor. Elbet bir açığı olur ve siz o açığı görmeniz gerektiğinde görürsünüz. Eğer şüphe ediyorsanız ara ara kontrol edin tabi ki ama bu yazdıklarınız inanın hiç normal değil.Bence bazen çok şey bilmekte insana zarar. Çünkü o zaman kafamızda kurabiliyoruz. Olur olmadık şeyleri olur olmadık şeylere bağlayabiliyoruz. Bu sadece sizin konunuzda değil her konuda böyle.Diyelim ki aldatılacaksınız. Bunu engelleyemezsiniz ki. Bu kadar araştırarak kurcalayarak kendinize sadece zarar verirsiniz.Bırakın öyle bir şey varsa zamanla görün hatta bu konu üzerine hiç düşünmeyin. Bana kalırsa biraz sakin olun ve düşünün. En önce kendinizi şuanda olmayan bir şey için üzmeyin , yıpratmayın. Bu tarz durumlar başa gelince zaten yeterince üzüyor. Daha başa gelmiş bir şey yokken- umarım da hiç olmaz-üzmeyin bari. Yazmayın demişsiniz ama bir arkadaş tavsiyesi olarak alın bunu, eğer gerçekten bu durumunuzla baş edemiyorsanız bir doktor ile görüşün bundan size asla zarar gelmez faydasını görürsünüz. Çünkü bu kadar şüphe ederseniz belki de olur olmadık şeyleri "açığını buldum" diyerek kuracaksınız kafanızda. Size yazık kendinize bunu yapmayın.O kadar güzel yazmışsınız ki..
Ben de ihanet ile ilgili konu geçtiği zamanlerimden bunu derdim; şimdiden oldu mu olacak mı yaşayamam, ola ki başıma gelirse bakarım çaresine diye..
Sadece dediğiniz gibi gerçekten bu tür şeyler varsa eğer mutlaka çıkıyor mu ?
Ben ömür boyu eşini aldatan ama hiç yakalanmayan bir insana henüz denk gelmedim. O kadar profesyonel bir erkek/kadın olması da bana çok ütopik geliyor. Elbet bir açığı olur ve siz o açığı görmeniz gerektiğinde görürsünüz. Eğer şüphe ediyorsanız ara ara kontrol edin tabi ki ama bu yazdıklarınız inanın hiç normal değil.Bence bazen çok şey bilmekte insana zarar. Çünkü o zaman kafamızda kurabiliyoruz. Olur olmadık şeyleri olur olmadık şeylere bağlayabiliyoruz. Bu sadece sizin konunuzda değil her konuda böyle.Diyelim ki aldatılacaksınız. Bunu engelleyemezsiniz ki. Bu kadar araştırarak kurcalayarak kendinize sadece zarar verirsiniz.Bırakın öyle bir şey varsa zamanla görün hatta bu konu üzerine hiç düşünmeyin. Bana kalırsa biraz sakin olun ve düşünün. En önce kendinizi şuanda olmayan bir şey için üzmeyin , yıpratmayın. Bu tarz durumlar başa gelince zaten yeterince üzüyor. Daha başa gelmiş bir şey yokken- umarım da hiç olmaz-üzmeyin bari. Yazmayın demişsiniz ama bir arkadaş tavsiyesi olarak alın bunu, eğer gerçekten bu durumunuzla baş edemiyorsanız bir doktor ile görüşün bundan size asla zarar gelmez faydasını görürsünüz. Çünkü bu kadar şüphe ederseniz olur olmadık şeyleri "açığını buldum" diyerek kuracaksınız belki kafanızda. Size yazık kendinize bunu yapmayın.
Hayatı kendinize eziyete dönüştürmüşsünüz.İlla ki evliliğinize yansıyordur. Nisan ayından beri çok uzun süre ya kendinize çeki düzen verin yada bi yerde patlak vermesini bekleyin. Sadece Facebook adresiyle bu kadar şüpheye ne gerek var. Yine takipte olun ama bu kadar kurnazlığa gerek yok ben erkeklerin aşırı detaycı olduğunu düşünmüyorum. Yani öyle bi halt yediklerinde ortaya illa ki çıkıyor.TElefonu onun dışında ortadadır,engelli kişileri vs yok.. ama bu şüphe öyle bir düştü ki içime... nisan ayından beri bununla yaşıyorum.. ne yendiğim ne içtiğim ne gezdiğimden tat almıyorum