- 4 Eylül 2015
- 633
- 931
- 33
- Konu Sahibi garipbirhayat
Evet ben ne isem oyum mesela .. evlenmeden önce sigara içmiyordum hala içmiyorum mesela, ya da evlenmeden önce nişanlı iken yalan söylememiştim yine aynı,güvenini sarsmamıştım yine aynıyım..
Ben böyle olduğum İçin karşımdaki insanın da bana Dürüst olmasını istiyorum..
Mesela gün içinde aradıklarımda hep telefonu çaldı şimdiye kadar ulaşılamadığı hiç olmadı, ama mesela bugün 14.18 de mesaj attık en son, 14.58 e kadar ne kimseyle konuşmuş,ne nete girmiş.. hani atıyorum 14.30 da biriyle konuşsa veya nete girse yanılıyorum diyeceğim. Arada 40 dk zaman var,insan kimseyle konuşmayada bilir o sürede .. ve attığım mesajım kendisine 3-4 dk sonra iletilmiş olması beni bu düşüncelere sevk etti bugün..
Ben de sizin gibiyim çok iyi anlıyorum :)
İşte bu söyledikleriniz çok normal durumlar mesela, insan 40 dakika telefona dokunmamış olabilir, işi gücü olabilir.
Siz bunları öyle göremiyorsunuz.
O yüzden bir kağıda ayrı ayrı listeleyin diyorum ki gözünüzün önünde somut dursun. Hepsini yazın, bugün olan olayı değil. Değerlendirmeden uzun uzun, aklınıza geldiği gibi olay haliyle birer cümleyle yazın.
Sonra değerlendirin. Hangi listede kaç madde var, hangi maddeler daha mantıklı duruyor. Gibi.
Bunu şu yüzden söylüyorum. Tek tek düşündüğünüzde; beyin sürekli düşünce üretiyor. Mesela 40 dk cevap vermedi, ama kimseyle konuşmadı, ama konuşmuş da olabilir, ama insan o sürede telefonuna bakmaz mı, ama ya işi varsa... diye. Konunun özünden uzaklaşıp bambaşka bir yere gidiyorsunuz, duygularınızla birlikte. O yüzden siz bu cevapları duymadan somut haliyle yazacaksınız önce. Sonra mesela bir arkadaşınız bunları size anlatmış gibi değerlendirmeye çalışın, objektif. Hangisi daha mantıklı duruyor, gibi. Beyniniz şüphelerle dolduğunda bırakın, hava alın, sonra tekrar bakın. Biraz karışık anlattım sanırım ama özetle dışarıdan değerlendirmeye çalışın durumu.