• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle ilgili ne yapacağımı bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

basakkadiniy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2025
84
-63
1
23
Yaklaşık iki senelik bir birlikteliğimiz var. evlendiğimde 22 yaşındaydım. Erken bir yaşta evlendik eşim de benimle yaşıt. Aslında tanışalı 6 ay olmuştu ama aileler işin içine karışınca kendimizi birden nişanlanırken bulduk ve o anın heyecanına kapılıp gittik. 6. ayda nişanımız oldu ve o tarihten bir yıl sonra düğünümüz. Bunlar olurken zor bi zamandan geçiyordum eşimi hayatıma ilk aldığımda duygusal bir çöküşteydim ve sağlıklı düşünemedim. Maddiyata hiç bakmadım ama eşimin doğru düzgün mesleği yok bu yüzden sürekli iş değiştiriyor, kirada yaşıyoruz ve geçim sıkıntısı bizi zorluyor. Ben doğum yaptığım için çalışmayı bıraktım. (çocuk istemiyordum başta eşim de öyleydi ama sonradan fikir değiştirip üstümde baskı kurdu ve planlı olmadı) çocuk masrafları da üstüne gelince dışarı çıkmak sosyal aktivite hayal oldu. Çok fazla beklenti içinde olan bir insan değilim eşimin maddi durumunu bilerek evlendim. ( askerliğini de yapmadı ve giderse ben kirada daha da geçim sıkıntısı yaşıycam ama gitmezse de bedelliyi ödeyecek paramız yok) Çevremizdeki herkes eşim için çok çok üst bi seçenek olduğumu ve kıymetimi bilmesi gerektiğini söylüyor kendimi övmek istediğim için değil yanlış anlaşılmak istemiyorum ama gerçekten güzel akıllı bir kızım ama eşim evliliğin ilk aylarına göre çok değişti sürekli okeye gitmek istiyor tartışma çıkarmayacağımı bilse haftanın 7 günü gider kızdığım halde 2 3 günü en az okeyde evde kaldığında da bana faydası yok 7/24 telefonda sadece cinsel anlamda gece olduğu zaman isteği hiç değişmedi ama onun dışında evin içinde iki yabancı gibiyiz derken son 15 gündür iyice ilgisizlelti cinsel anlamda da ben istemeden yanaşmıyor artık çok sıkıldım normal şartlarda eşime göre daha sinirli ve sabırsızım eşim çok sakin bi o kadar da dengesizdir ikizler burcu ve hayatımda gördüğüm en gamsız insan sakinliğiyle karşıdaki insanı sinir krizine sokup sonrada çoğu tartışmada psikolojik sorunlarımın olduğunu ruh hastası olduğumu söylüyor oysa sadece anlaşılmak istiyorum kafam çok karışık biraz uzun oldu ama okuyup tavsiye verecek herkese teşekkür ederim

Çok akıllı olsaydınız askerliğini yapmayan biriyle evlenmezdiniz. Bende ütopik şeyler beklemedim evlenirken karşı taraftan ama işi gücü var mı askerliğini yapmış mı diye de baktım yani. Araya bir de çocuk sıkıştırmışsınız. Ne diyelim boşan desek olmaz çocuk var dersiniz, siz çalışın desek çocuk var dersiniz.. ne gelir elden ?

Çocuk yaşta adamla çocuk yaşta evlenmişsiniz üstüne de çocuk yapmışsınız ne denir ki bu durumda ? Bırakın öğrencilik yaşlarında şu an, siz anne olmuşsunuz da eşiniz hala okey tayfasını bırakamamış. Daha sorumluluk alacak zamanda değil ablası biraz daha büyüsün şöyle bir 27 28 olsun anca o zaman.

ek( ne zaman kendimi ifade etmeye kalksam kırıldığımı üzüldüğümü belli etsem kafanda kuruyorsun ben sana naptım ya hadi işine bak tarzında beni daha da kışkırtacak şeyler söylüyor) tek istediğim haftanın bir günü benimle gerçekten vakit geçirmek istediği için dışarda en azından bir kahve içmek, evde en azından 1 2 saat dizi film gibi aktiviteler, yarım saatte olsa benimle konuşup günümü sorması ( eskiden ev işlerine çok yardımcı olurdu artık çok gerekmedikçe bunu da yapmıyor)

Yaklaşık iki senelik bir birlikteliğimiz var. evlendiğimde 22 yaşındaydım. Erken bir yaşta evlendik eşim de benimle yaşıt. Aslında tanışalı 6 ay olmuştu ama aileler işin içine karışınca kendimizi birden nişanlanırken bulduk ve o anın heyecanına kapılıp gittik. 6. ayda nişanımız oldu ve o tarihten bir yıl sonra düğünümüz. Bunlar olurken zor bi zamandan geçiyordum eşimi hayatıma ilk aldığımda duygusal bir çöküşteydim ve sağlıklı düşünemedim. Maddiyata hiç bakmadım ama eşimin doğru düzgün mesleği yok bu yüzden sürekli iş değiştiriyor, kirada yaşıyoruz ve geçim sıkıntısı bizi zorluyor. Ben doğum yaptığım için çalışmayı bıraktım. (çocuk istemiyordum başta eşim de öyleydi ama sonradan fikir değiştirip üstümde baskı kurdu ve planlı olmadı) çocuk masrafları da üstüne gelince dışarı çıkmak sosyal aktivite hayal oldu. Çok fazla beklenti içinde olan bir insan değilim eşimin maddi durumunu bilerek evlendim. ( askerliğini de yapmadı ve giderse ben kirada daha da geçim sıkıntısı yaşıycam ama gitmezse de bedelliyi ödeyecek paramız yok) Çevremizdeki herkes eşim için çok çok üst bi seçenek olduğumu ve kıymetimi bilmesi gerektiğini söylüyor kendimi övmek istediğim için değil yanlış anlaşılmak istemiyorum ama gerçekten güzel akıllı bir kızım ama eşim evliliğin ilk aylarına göre çok değişti sürekli okeye gitmek istiyor tartışma çıkarmayacağımı bilse haftanın 7 günü gider kızdığım halde 2 3 günü en az okeyde evde kaldığında da bana faydası yok 7/24 telefonda sadece cinsel anlamda gece olduğu zaman isteği hiç değişmedi ama onun dışında evin içinde iki yabancı gibiyiz derken son 15 gündür iyice ilgisizlelti cinsel anlamda da ben istemeden yanaşmıyor artık çok sıkıldım normal şartlarda eşime göre daha sinirli ve sabırsızım eşim çok sakin bi o kadar da dengesizdir ikizler burcu ve hayatımda gördüğüm en gamsız insan sakinliğiyle karşıdaki insanı sinir krizine sokup sonrada çoğu tartışmada psikolojik sorunlarımın olduğunu ruh hastası olduğumu söylüyor oysa sadece anlaşılmak istiyorum kafam çok karışık biraz uzun oldu ama okuyup tavsiye verecek herkese teşekkür ederim
Acelen neydi? Bu kadar paldır küldür daha askerliğini yapmamış doğru düzgün işi olmayan biriyle evlenip kirada zar zor geçinirken yetmemiş birde çocuk yapmışsın. Ne diyelim sana insanın kendine yaptığını düşmanı yapmaz

Çok akıllı olsaydınız askerliğini yapmayan biriyle evlenmezdiniz. Bende ütopik şeyler beklemedim evlenirken karşı taraftan ama işi gücü var mı askerliğini yapmış mı diye de baktım yani. Araya bir de çocuk sıkıştırmışsınız. Ne diyelim boşan desek olmaz çocuk var dersiniz, siz çalışın desek çocuk var dersiniz.. ne gelir elden ?
ailesi evleneceğimiz zaman bedellisini üstleneceğini söyledi ama sözünde durmadı malesef bazen herşey umduğumuz gibi gitmiyor

İkizler ve yay burcu erkeğinden çalışkanlık mi bekliyordunuz cidden 😂 bir başak yada oğlak erkeği iyi bir tercih olurdu bu durumda 😂
ben başak burcuyum evet eşim hazıra konma derdinde birden zengin olma hayalinde bende gerçeklerdeyim..

ailesi evleneceğimiz zaman bedellisini üstleneceğini söyledi ama sözünde durmadı malesef bazen herşey umduğumuz gibi gitmiyor
Milletin sözünü bakmayacaksınız güzel kardeşim. İkiniz evleneceksiniz. 22 yaşında evlenilmiş ortada askerlik yok ev kira birde bebek yapılmış. Onu geçtim ailesi bedelliyi ödese ne olacak tek derdiniz bu değil ki sizin.

Çocuk çocukla evlenmiş çoluk çocuğa karışmış.

Güzel terkerleme.
bu kadar zorba olmak zorunda değilsiniz, ben kimseden azar işitmek için yazmadım sadece kadın kadına belki destekle yada fikirle daha iyi düşünebilme umudu ile yazdım

Çevremizdeki herkes eşim için çok çok üst bi seçenek olduğumu ve kıymetimi bilmesi gerektiğini söylüyor kendimi övmek istediğim için değil yanlış anlaşılmak istemiyorum ama gerçekten güzel akıllı bir kızım ama
ama'dan öncesinin anlamı yok, askerliğini yapmamis, işi gücü düzeni olmayan adamla evlenip, hemen çocuğunu doğurman akıllılık değil. Şimdi bunun ceremesini çekmeye başlamışsın, olacağı belliymis zaten...
Oyun çocuğuyla evlenirsen sokaktan toplayamaman normal. Ne bekliyordun ki, aklı başında, efendi gibi işine gücüne bakacağını, seni mis gibi yaşatacağını mı zannettin...

bu kadar zorba olmak zorunda değilsiniz, ben kimseden azar işitmek için yazmadım sadece kadın kadına belki destekle yada fikirle daha iyi düşünebilme umudu ile yazdım
Üstüme iyilik sağlık, ne dedim kız ben şimdi.
Konunun özetini yazdım sadece. :KK14:

Biraz matematik yapmak istiyorum, 2 yıldır birliktesiniz ve bunun 6 ayı sevgililik 1 yılı nişanlılık kaldı geriye 6 aylık bir evlilik. Yargılamıyorum sadece soruyorum çocuk hangi ara oldu ? Çocuk sebebiyle mi böyle apar topar altı üstü 6 ay tanıdığınız adamla evlendiniz ?
hatır 2 yıldır evliyiz toplam 4 yıldır beraberiz yanlış anladınız

Belki kızacaksın ama hiç akıllı değilsin, kusura bakma. Çocuk yaşta, askere bile gitmemiş, doğru düzgün işi olmayan yine çocuk yaşta birinden çocuk yapıyorsun. Neymiş efendim, baskı kurmuş üzerinde, eğer dediğin kadar akıllı olsaydın bunların hiçbirini yapmazdın.

kadın kadının hep düşmanı galiba. arkadaşlar ben buraya kendimle akıllıyın diye övünmek için yazmadım cahil bi insan değildim her konuda bir fikir sahibiydim ama evet ne erken evliliğimin ne çocuğun nede askerliğini yapmamış işi olmayan bi adamla evlenmeyi akıllılık olarak görmüyorum konuda da yazdım duygusal bir çöküşteyim hatalar üst üste geldi aynı şeyleri yazacak arkadaşlar lütfen fikir beyan etmesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X