Eşimle İlgili Kafama Takılanlar

Annem doğumdan sonra 1 ay durdu çocuğum 33 haftalık sezaryen doğmuştu. Sonra gitti 1 aylık bebeğe eşimle beraber baktık. Annem 2-3 hafta baksaydı da mecbur biz bakacaktık sonrasında.
O dönem evde az insan çok huzurdu gerçekten.
Niye görümcem de görümcem, gelmedi çocuğu görmedi aman görmeyiversinler ya.
Ergen çocuk zorla gelmiş ne anlasın lohusa bakmaktan, gece saat başı zırlayan bebek şu yaşımda bana bak deseler of derim.
Hayvancılık öyle kolay bir meslek değil başında birini bırakmadan çıkıp gezemezsin. Sabah akşam yemeğini temizliğini otlatmasını her şeyini düşünmek zorundasın.

Baştan sona haksızsınız. Lohusa psikolojisiyle mi yazdınız acaba? Niye illa birilerinden beklenti içindesiniz. Görümceniz gelmek zorunda degil. Gorumcenizin çocuğu size yada bebeğe bakmak zorunda değil. Bu kapris neyin nesi? Hastanede anneniz varmış zaten ekstra gelen kişi napacak size? Neden bir kişi daha gelsin ki.
Hiiic abartmayin anneniz iki üç hafta durmuş işte. Bu süre toparlanmak için yeterli. Daha 13 gun önce sezeryan oldum. İki haftada desteksiz hareket edebilir oturup kalkabilir haldeyim. Yuzde doksan ihtimalle sizde öylesinizdir. Gece uyanmak sürekli bana bile zor geliyor anne olduğum halde ergen çocuktan beklemeniz de bambaşka bir şey.
Makul olun pohpohlanmayi beklemeyin.

Gerçekten empati yapıyorum ilk çocuğumda annem vardı ama sorunsuz bir bebekti gece ağlayınca kendim kalkıp emzirdim altını değiştirdim uyuttum. Annem olmasa banyo konusunda çok zorlanırdım açıkçası diğer konularda yani benimle aynı odada uyuduğu halde kaldırmadım. İkinci çocuğumda banyosunu kendim yaptırdım. Gece uyumuyordu sabaha kadar emzir altını değiştir annem sabah ezanında kalkınca o alıyordu ben uyuyordum. Çok büyük bir rahatlık yanında yardım eden birinin olması anlıyorum. Ama görümce, genç kız onları çağırmanız yanlış olmuş. Kayın aileden işe yarayan çok nadirdir. İsteksiz olunca iş yapmazlar hatta yük olurlar. Gelmeseler daha iyi. Ev işleri için yardımcı birini tutabilirdiniz.

Başkalarından nasıl bu denli beklenti içine giriyorsunuz hayret ediyorum.
İnsan kendine güvenmeyip sağdan soldan yardım bekleyeceğine aslanlar gibi kendi kendine yetmeyi bilmeli.
Ergen bir çocuk sizinle neden ilgilenmek zorunda valla yazık, eşinizle iletişime geçip konuşup anlaşamıyor musunuz? Anneniz eşiniz hakkında nasıl konuşabiliyor,? Anladığım kadarıyla idare kabiliyetiniz yok bu hususta kendinizi geliştirmeniz gerek diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Eşim çocuğa beraber bakarız kız bana yardımcı olur diye düşünmüş
Sizin kocanizla sevisip yaptiginiz cocuga niye 15-16 yasinda cocuk bakiyor? Bu kizin okulu mokulu yok mu? Siz gorumcenize sorup mu yaptiniz cocugu? Allah allah ne garip aileler var.

Vallahi benim kız 12,5 yaşında, ergenin önde gideni.
Taş çatlasın 15-16 olsun hadi. Ne bilsin çocuk bakmayı kendisi çocuk daha. Uyanınca ofladi puffladi demiş bir de ben olsam bana mı sordunuz yaparken diye carlardım. Yazık sesini de çıkaramamış garibim. Gerçi ben bana ne yaa deyip hiç gitmezdim.

Abisi beni telefonda arayıp azarladığında yanımda olmasını bildi.
Belki çocuk sesini çıkaramadığı için adamın abisi ses çıkarmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…