Eşimle İlgili Kafama Takılanlar

Merhabalar 1,5 senelik evliyim, 1 aylık bebeğim var. Eşimle ben kendi ailemden uzakta yaşıyoruz. Gebeliğim boyunca eşimle çok nadir tartışma yaşadık. Ev işlerine bazen yardım etti, ayakkabılarımı bile son zamanlarda giydirdi etti; beni elinden geldiğince gezdirdi. Abisi beni telefonda arayıp azarladığında yanımda olmasını bildi. Sezeryan doğum yaptığımdan ötürü annem iki üç hafta yanımda kaldı. Onların ailesinden kimse gelmedi. Abilerinden biri hariç. Eşimin anne babası vefat ettiği için kardeşlerinin gelmesini bekledim. Özellikle görümcem gelebilirdi, annem çok uzak yoldan gelmişti. Hem benimle hem çocukla hem evle ilgilenmek zorunda kaldı; dikişlerimden dolayı hiçbir şey yapamadım. Çok sancılı zamanlar geçirdim. Görümcem dört beş gün sonra geldi. Hayvanlarım var o yüzden gelemedim dedi. Onda da ne çocukla ilgilendiler ne evi çekip çevirdiler, misafir gibi gelip gittiler -ki eşim için bu gayet normal geldiğini düşünüyorum. Hatta eşim geldiğinde ayağa kalkıp yardım etmeye çalışıyorlardı. Dikişli halimle benden ve geceleri hiç uyumamış annemden hizmet beklediler. Görümcem de anneme eşimin “çocuğu askere gittiğinde mi göreceksin” dediği için geldiğini söylemiş. Bir Allaha ısmarladık bile demediler. Annem gidince eşim görümcemi güya eve çağıracaktı; yine hayvanlarım falan deyince ergen kızını eve getirdi, bana danışması gerekiyordu ama danışmadı. İyi niyetli yaptığını düşünüyorum ama bana danışabilirdi. Kız geldi, benimle doğru düzgün muhabbet bile etmedi. Hiçbir şey yapmadı. Hatta ilk başta benimle bile yatmadı, eşim söyleyince benimle uyumaya başladı. Bebeğin ağlamalarına offladı pufladı. Çoğu zaman eşimi uyandırmak zorunda kaldım; kızın bakmadığına o da şahit oldu; ama tek kelime etmedi. Sonra eşimin eğitimi çıktı, eğitime gidecek ama beni ve çocuğu kime emanet edeceğini bilemedi. Yine ablam gelir dedi ama ablası yine hayvanlarım var gelemem dediği için beni ailemin yanına götürdü; 13-14 saatlik mesafe gelmiş oldum lohusa halimle. Eşim hala anlayışlı olmamı bekliyor. Sezeryan olduğumda annem gelmeseydi, gelemeseydi ne yapardık hiç bilmiyorum. Hiç affedemiyorum. Annem de eşimin ailesinden dolayı eşimi çok sevemiyor, benimseyemiyor. Sütüm ilk başlarda az gelince eşim sütün gelmezse süt anne tutarız dediği için de üzüldüm; bazen ne diyeceğini bilemiyor. Annem de sürekli eşimi kötülüyor. Haklı gerekçeleri var, ama eşimin ailesinin yanlışları eşimi bağlamaz ki. Eşim beni buraya bırakıp sürekli arkadaşlarıyla gezdiğini söylüyor, sorumluluk almak istemediğini, bunu bazen ben de düşünüyorum ama eşiyle çocuğunu bırakmış adam evde sıkılır sürekli otuması mı gerekiyor onu da bilemedim. MBabamla kıyaslayıp hep farklı olan taraflarını hata olarak görüyor; ben savununca da bana bozuluyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Okuyunca kendimden şüphe ettim ayol.Nedir bu o baktı bu bakmadı.Iki doğum yaptım ikisinde de 2 gün zor yattım ikincisi sezeryandi.cocugumla kendim ilgilenmek istedim.ufak ufak iş yaptım çorbami kendim yaptım camasir astım katladim.Yani sanki doğum degil de inme inmiş gibi hallere girmenin alemi neydi?Hele ergen kız dediğiniz henüz çocuk olan birinden bebek bakımı için yardım etmedi diye hayiflanmaniz nasıl bi saçmalık?? İlk doğuran sizmiscesine beklentiler içine girmeniz ve insanlar için sorumluluk yüklemeniz çok bencilce.Yarin bi gün sevelim öperim deyince de elletmezsiniz kesin.

Sanırım eşimin sorumluluktan kaçtığını düşünüyor olmak beni üzüyor, bir de ameliyatlı olduğum ilk gün annemin yaşadığı zorluğu; o sırada iki kişi olsalardı daha rahat atlatırdık. Eşim de yalnız olduğunu gördü ama yine aynı devam ediyor.
Öyle tabi ama bir yerden sonra da yapcak bir şey yok. Benim görümcem yok kaynanam da rahatsız gelip bak diyemem ona vicdanen. Bana da birtek annem bakacam yani. Bu sebeplerden dolayı kimseyi suçlayamam. Şükredin anneniz var. Benim anneannem çok erken vefat etmiş annem tüm doğumlarının ertesi günü kalkıp yemek yapmış

Merhabalar 1,5 senelik evliyim, 1 aylık bebeğim var. Eşimle ben kendi ailemden uzakta yaşıyoruz. Gebeliğim boyunca eşimle çok nadir tartışma yaşadık. Ev işlerine bazen yardım etti, ayakkabılarımı bile son zamanlarda giydirdi etti; beni elinden geldiğince gezdirdi. Abisi beni telefonda arayıp azarladığında yanımda olmasını bildi. Sezeryan doğum yaptığımdan ötürü annem iki üç hafta yanımda kaldı. Onların ailesinden kimse gelmedi. Abilerinden biri hariç. Eşimin anne babası vefat ettiği için kardeşlerinin gelmesini bekledim. Özellikle görümcem gelebilirdi, annem çok uzak yoldan gelmişti. Hem benimle hem çocukla hem evle ilgilenmek zorunda kaldı; dikişlerimden dolayı hiçbir şey yapamadım. Çok sancılı zamanlar geçirdim. Görümcem dört beş gün sonra geldi. Hayvanlarım var o yüzden gelemedim dedi. Onda da ne çocukla ilgilendiler ne evi çekip çevirdiler, misafir gibi gelip gittiler -ki eşim için bu gayet normal geldiğini düşünüyorum. Hatta eşim geldiğinde ayağa kalkıp yardım etmeye çalışıyorlardı. Dikişli halimle benden ve geceleri hiç uyumamış annemden hizmet beklediler. Görümcem de anneme eşimin “çocuğu askere gittiğinde mi göreceksin” dediği için geldiğini söylemiş. Bir Allaha ısmarladık bile demediler. Annem gidince eşim görümcemi güya eve çağıracaktı; yine hayvanlarım falan deyince ergen kızını eve getirdi, bana danışması gerekiyordu ama danışmadı. İyi niyetli yaptığını düşünüyorum ama bana danışabilirdi. Kız geldi, benimle doğru düzgün muhabbet bile etmedi. Hiçbir şey yapmadı. Hatta ilk başta benimle bile yatmadı, eşim söyleyince benimle uyumaya başladı. Bebeğin ağlamalarına offladı pufladı. Çoğu zaman eşimi uyandırmak zorunda kaldım; kızın bakmadığına o da şahit oldu; ama tek kelime etmedi. Sonra eşimin eğitimi çıktı, eğitime gidecek ama beni ve çocuğu kime emanet edeceğini bilemedi. Yine ablam gelir dedi ama ablası yine hayvanlarım var gelemem dediği için beni ailemin yanına götürdü; 13-14 saatlik mesafe gelmiş oldum lohusa halimle. Eşim hala anlayışlı olmamı bekliyor. Sezeryan olduğumda annem gelmeseydi, gelemeseydi ne yapardık hiç bilmiyorum. Hiç affedemiyorum. Annem de eşimin ailesinden dolayı eşimi çok sevemiyor, benimseyemiyor. Sütüm ilk başlarda az gelince eşim sütün gelmezse süt anne tutarız dediği için de üzüldüm; bazen ne diyeceğini bilemiyor. Annem de sürekli eşimi kötülüyor. Haklı gerekçeleri var, ama eşimin ailesinin yanlışları eşimi bağlamaz ki. Eşim beni buraya bırakıp sürekli arkadaşlarıyla gezdiğini söylüyor, sorumluluk almak istemediğini, bunu bazen ben de düşünüyorum ama eşiyle çocuğunu bırakmış adam evde sıkılır sürekli otuması mı gerekiyor onu da bilemedim. Babamla kıyaslayıp hep farklı olan taraflarını hata olarak görüyor; ben savununca da bana bozuluyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Şaka olmalısınız, yaşını başını almış iki insan evlenmiş kendi kararları ile çocuk yapmışlar. Ona buna baktırmaya çalışmak saçma değil mi?
Hemde ergen kızcağızdan gece uyanıp çocuk bakmasını bekliyorsunuz. Bu kısım şaka olmalı gerçekten. Anne olarak biz gece zor uyanıp bakıyoruz kendi doğurduğumuz çocuğa. Ayrıca kız bakmaya gönüllü olsa dahi yeni doğmuş bebeği siz güvenip nasıl teslim edeceksiniz.

Ergen çocuk size niye baksın ya?
Ya da hayvanlarım var diye bahane uydurdu diyorsunuz neden bahane olsun evcilini evde bırakmak istemiyordur.
Ben de kedimi evde tek bir gece bile bırakmak istemiyordum ama o bizi bırakıp gitti.
Evde yalnız bırakamam diyorsa bırakamıyordur bu bahane değildir bazı insanlar öyledir evde tek bırakmak istemez

Ergen çocuk size niye baksın ya?
Ya da hayvanlarım var diye bahane uydurdu diyorsunuz neden bahane olsun evcilini evde bırakmak istemiyordur.
Ben de kedimi evde tek bir gece bile bırakmak istemiyordum ama o bizi bırakıp gitti.
Evde yalnız bırakamam diyorsa bırakamıyordur bu bahane değildir bazı insanlar öyledir evde tek bırakmak istemez
Hayvan dedikleri inek,koyun,kecidir

Şaka olmalısınız, yaşını başını almış iki insan evlenmiş kendi kararları ile çocuk yapmışlar. Ona buna baktırmaya çalışmak saçma değil mi?
Hemde ergen kızcağızdan gece uyanıp çocuk bakmasını bekliyorsunuz. Bu kısım şaka olmalı gerçekten. Anne olarak biz gece zor uyanıp bakıyoruz kendi doğurduğumuz çocuğa. Ayrıca kız bakmaya gönüllü olsa dahi yeni doğmuş bebeği siz güvenip nasıl teslim edeceksiniz.
Benim 12 yaşındaki ergen kızım gidip çocuk bakacak, önündeki tabağı kaldırsa ona şükür ediyorum🫢.Niye bu konuda beni afakanlar bastı bu kadar,ben de iki sezeryan doğum yaptım.Sinirlerim bozuldu vallahi😬.

“Ergen” … dediğiniz o kız sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil ki.
Siz birilerine güvenerek mi yaptınız o çocuğu
Ona bakmak anne babanın görevidir
Eşinizin annesi babası yokmuş zaten
Ablasının da hayvanları varmış
Ben sizde anlayış göremedim maalesef
Eşinize neden yükleniyorsunuz ki
Madem sizin anneniz hayatta o yardımcı olur zaten yeterli de olur
Siz “Ergen” olduğunuz dönemlerde bebek baktınız mı ? Yada zorunda kaldınız mı?

Sanırım eşimin sorumluluktan kaçtığını düşünüyor olmak beni üzüyor, bir de ameliyatlı olduğum ilk gün annemin yaşadığı zorluğu; o sırada iki kişi olsalardı daha rahat atlatırdık. Eşim de yalnız olduğunu gördü ama yine aynı devam ediyor.
İki kişiye ne gerek var? Kaç tane sezaryenli tanıdığım oldu. Hepsinde tek refakatçı vardı.

Hayvan dedikleri inek,koyun,kecidir
Ee onlar hiç bırakılmaz ki geçim kaynağı her gün süt sağması gereken dönemde olabilir her gün meraya çıkarılması gereken dönemde olabilir.
Benim dedemlerin de vardı koyunu ve ineği öyle bırakıp gelinecek bir durumları yok emanet edeceğin biri yoksa.

Merhabalar 1,5 senelik evliyim, 1 aylık bebeğim var. Eşimle ben kendi ailemden uzakta yaşıyoruz. Gebeliğim boyunca eşimle çok nadir tartışma yaşadık. Ev işlerine bazen yardım etti, ayakkabılarımı bile son zamanlarda giydirdi etti; beni elinden geldiğince gezdirdi. Abisi beni telefonda arayıp azarladığında yanımda olmasını bildi. Sezeryan doğum yaptığımdan ötürü annem iki üç hafta yanımda kaldı. Onların ailesinden kimse gelmedi. Abilerinden biri hariç. Eşimin anne babası vefat ettiği için kardeşlerinin gelmesini bekledim. Özellikle görümcem gelebilirdi, annem çok uzak yoldan gelmişti. Hem benimle hem çocukla hem evle ilgilenmek zorunda kaldı; dikişlerimden dolayı hiçbir şey yapamadım. Çok sancılı zamanlar geçirdim. Görümcem dört beş gün sonra geldi. Hayvanlarım var o yüzden gelemedim dedi. Onda da ne çocukla ilgilendiler ne evi çekip çevirdiler, misafir gibi gelip gittiler -ki eşim için bu gayet normal geldiğini düşünüyorum. Hatta eşim geldiğinde ayağa kalkıp yardım etmeye çalışıyorlardı. Dikişli halimle benden ve geceleri hiç uyumamış annemden hizmet beklediler. Görümcem de anneme eşimin “çocuğu askere gittiğinde mi göreceksin” dediği için geldiğini söylemiş. Bir Allaha ısmarladık bile demediler. Annem gidince eşim görümcemi güya eve çağıracaktı; yine hayvanlarım falan deyince ergen kızını eve getirdi, bana danışması gerekiyordu ama danışmadı. İyi niyetli yaptığını düşünüyorum ama bana danışabilirdi. Kız geldi, benimle doğru düzgün muhabbet bile etmedi. Hiçbir şey yapmadı. Hatta ilk başta benimle bile yatmadı, eşim söyleyince benimle uyumaya başladı. Bebeğin ağlamalarına offladı pufladı. Çoğu zaman eşimi uyandırmak zorunda kaldım; kızın bakmadığına o da şahit oldu; ama tek kelime etmedi. Sonra eşimin eğitimi çıktı, eğitime gidecek ama beni ve çocuğu kime emanet edeceğini bilemedi. Yine ablam gelir dedi ama ablası yine hayvanlarım var gelemem dediği için beni ailemin yanına götürdü; 13-14 saatlik mesafe gelmiş oldum lohusa halimle. Eşim hala anlayışlı olmamı bekliyor. Sezeryan olduğumda annem gelmeseydi, gelemeseydi ne yapardık hiç bilmiyorum. Hiç affedemiyorum. Annem de eşimin ailesinden dolayı eşimi çok sevemiyor, benimseyemiyor. Sütüm ilk başlarda az gelince eşim sütün gelmezse süt anne tutarız dediği için de üzüldüm; bazen ne diyeceğini bilemiyor. Annem de sürekli eşimi kötülüyor. Haklı gerekçeleri var, ama eşimin ailesinin yanlışları eşimi bağlamaz ki. Eşim beni buraya bırakıp sürekli arkadaşlarıyla gezdiğini söylüyor, sorumluluk almak istemediğini, bunu bazen ben de düşünüyorum ama eşiyle çocuğunu bırakmış adam evde sıkılır sürekli otuması mı gerekiyor onu da bilemedim. Babamla kıyaslayıp hep farklı olan taraflarını hata olarak görüyor; ben savununca da bana bozuluyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Eşinin abisi seni niye azarlamiş hangi kafayla yapdi onu anlamadim sebep ne?
Bu arada yeni dogum yapmişsin birtane annen yeter sana yani napiyosun gorumce falanin yardimini kendilerine hayri yok gelseler bile zaten sinir bozmaktan başka birşey yapmamişlar.Kendin baka bilirsin dikiṣlerin iyileştikten sonra sorumlulugu üstlen başka birlerini bekleme kendin yap aliş kocanda yardim eder.

Evi çekip çevirmedi ne ya. Millet siz doğurdunuz diye sizin evinizi çekip çevirmek zorunda mı? Kocanız yapacaktı o işleri. Bebek uyanmiş kocanız bakmak zorunda kalmiş vah vah adam ne hallere düşmüş.
Bir de annesi doldurmuş eşine ve ailesine karşı,kesin ondan açtı bu konuyu😬.Evlenir evlenmez hemen patlatmış ama maşallah.

Yanınızda anneniz ve eşiniz varken daha başka neden insan arıyosunuz anlamadim. Sezeryan ameliyatı sırasında komplikasyon olmadiysa felç geçirmis gibi davranmanıza gerek yok. Aksine hareket edeceksiniz iyilesmek için. Bebege siz ve eşiniz bakacak diger isler icin yardim eden edecek, yardim eden yoksa siz bebege, esiniz diger islere bakacak. Başkasina güvenerek cocuk yapilmaz hele ergen kızdan sizle yatmasini istemeniz bebege bakmasini istemeniz çok tuhaf. Nasıl güveneceksiniz ergen biri bebege nasil bakacak yani. Sürekli beklenti içinde olursaniz boş yere üzülürsünüz prenses modundan çıkın biran önce

Görümcem dört beş gün sonra geldi. Hayvanlarım var o yüzden gelemedim dedi.

Ben zaten çok bir şey beklemiyordum eşimin ailesinden. Görümcem gelmedi sonuçta, bahane uydurdu. Hayırlı olsun demek için veya sonrasında da aramadı. Ben çok hayal kırıklığına uğramadım. Eşimin hala bazı şeyleri zorlamasına anlam veremiyorum. Kendi çocuğuna kendi bakabilirdi; sorumluluk almak istemediğini düşünüyorum.

Görümceniz ve ailesi hayvancılıkla geçinen insanlar mı ? Durum böyleyse bu bir bahane değil, gerçek.

Bir de annesi doldurmuş eşine ve ailesine karşı,kesin ondan açtı bu konuyu😬.Evlenir evlenmez hemen patlatmış ama maşallah.
Hayır ben anlamıyorum ki kızılması gereken tek kişi koca iken ergen çocuktan tutun da köydeki hayvanlara kadar laf edilmiş. Koca ise uyuyan prens.

X