Eşimle ilerimi göremiyorum, korkuyorum :(

Arabaya verdiginiz parayi geri alin ve bosanin. Esiniz size uygun biri degil. Evdeki tartismalar evde kalir. Huylu huyundan vazgecmez degisecegini sanmayin.

Kültürel çatışmalar uzun vaadeli süreçte çok sıkıntılı olabilyor maalesef . Aynı durumları ben de yaşadım hala da yaşıyorum. Ondan sordum. Rabbim yardımcınız olsun. Allah daha büyük dert vermesin. Evlilginiz çözümlenir gibi geliyor bana. Eğer her iki tarafta anlayışlı ve fedakar olursa..

Her şeyi boşver, bir erkeğin ya da bir kanın evinde yaşadığı sorunu telefon açıp annesine anlatması aşırı yanlış, sen eşinle barışırsın çünkü aktif iletişim içindesin diğer insanlar bu iletişimin dışında sadece izleyici ve dinleyici konumunda. Sizin evliliğinize gelince sizinle aynı durumda çok arkadaşım oldu. Öğretmenlik yaptığım dönemde. Doğu görevinin bir sonucu bu yanlış evlilikler, genç öğretmenler bu ilçelerde köylerde yalnız kalıyorlar ve çok aşık olduk sanıyorlar çünkü insan alan hayat her şey kısıtlı fakat özellikle erkekler sorumluluk nedir bilmiyorlar 23-25 yaşında insanlar normal bir şey ama evlilik bunu kaldırmıyor ne yazık ki. Adamın ailesi belli sizi istememiş, bahane ararsan kaşıkçı elması da gözümü aldı der beğenmezsin ve sanırım maddi anlamda eşinizden beklentileri var. Bu evlilik tayin için size faydalı olacak mıydı, o amaçla mı evlendiniz bu biraz bende şüphe uyandırdı.

Herşeyi anladım da. Eşinin, babasının üzerine yapılmış bir arabanın kredisini neden sen ödüyorsun?!!!! Araba neden babanın üstüne yapıldı?. Birde erkekler neden eşlerine çocuk muamelesi yapıyor. Ne kadar gezeceğinie ne yapacağına, parasını nasıl harcayacağına onlar neden karar veriyor. İki yetişkin insansınız. Eşit konumdasınız. Birinin diğerini yönetme çabasını anlamıyorum. buna izin vermeyin.

Bi şey dikkatimi cekti.. Olanlari, yapilanlari anlatirken hep "bi sekilde hallettik/konuyu kapattik" demişsin, niye her şey alttan alinacak bi durum haline getiriliyor? Gelinlikten araba mevzusuna kadar niye surekli gerginlik ve emrivaki var?
Ayrica esinin ailesi hangi hak ve rütbeyle "bosanmanizdan yana" olabiliyor, dahasi bunu belirtebiliyorlar?? Vebal degil mi bu ya? Ortada bi evlilik var, bosanma surecine girilmemis edilmemis, hani surec baslamis olsa fikirlerini belirtmelerini anlarim ama su durumda bu nasil iş??

Son düzenleme:
Arabanın borcunu Haziran ayında ödediğin anda arabanın devrini üzerine al. Devrini üzerine almak kaydıyla ve aynı gün borcu kapa bence. Sizden ödeme söz aldığına göre o da size maddi anlamda güvenmiyor. Aile aklınca siz evlendikten sonra kendi ailene para gönderirsin diye mi araba aldılar acaba? Evlendikten sonrada araba alabilirdiniz. Neden her şeylerine he diyorsunuz ki? hem de daha evlenmeden başlamış bu durum! Sizinde özgürce istemediğiniz bir duruma hayır deme hakkınız var. sizi sürekli manipüle etmesine izin vermeyin.
Kaskodan ve trafik sigortasından kalan ayların parasını alabilirsiniz. Satılma durumunda o ayların geri kalan kısmını ben almıştım. Araştırın lütfen. Sonuç olarak devir işlemi için Kasım ayını beklemenize gerek yok. O zaman ak koyun kara koyun meydana çıkar. Senin üzerine devri geçirmezse parayı kesinlikle yatırma. Sende duruma göre ailenin yanına gidersin. Bir daha şiddetli tartışmanız da sen ortalığı döküp yık. Kısasa kısas iyidir kardeş. Bir sen bir siz demişim pardon. İngilizcede bu yüzden mi "you" her iki anlamda acaba?

Boşluktan birbirinizi seviyor sanıyorsunuz gibi geldi .... araba olayından başlayayım benim adıma olmayan bir mal için para vermem burda bir uyanıklık sezdim ev alsanız da babasının üstüne mi alacaksınız... kavgalarınıza geleyim bardak tabak kırmak ne ya gözü dönüyormuş o gözü döndüğünde size zarar verseaman gözü döndü diyip susacakmisiniz daha ilerisini düşüncem çocuğunuz oldu ki böyle bir ilişkide çocuk yapmak ne kadar doğru olur ... kavgalarınızdan nasıl etkilenecek kırıp döken bir baba sesiz kalan bir anne ... yerinde olsam ne kadar zir olsada boşardım boşanmak kolay değil ama ilerisi karanlık eş ailesi bile sizi istemiyor zıt kişilikler olmanıza deginmicem bile... doğu görevi ne zaman biticek ...

konunuzu sonuna kadar okudum
bu kadar ayrıntılı yazan bir kişi çok sıkıntı cektiği için hiçbir seyi atlamamk adına içinzde ne varsa yazmıssınz
size üzülerek söylüyorum ki malesef bu evlilik sürmez
bir defa sizi düşünen es arabayı ne hakla babasınn üstüe yapar cok kırıcı bişey bu
siz ödeyin emek verin araba babanın üzerine nerde merhamet sevkat adalet
hatta sizin üzerinize yapmalıydı sormalı gönlünüzü almalıydı
ikincisi evde birseyleri kıran adamadan hayır gelmez
yahu daha yeni evlisinz o güzelim ne hayllerle alınmıs annenizin emekleri sizin duygularınz
o esyalar öyle parcalanır kırılır dökülürmü hiç bu ne öfke kin
ve gidip hemen herseyi ailesine anlatması bir erkekte olmayacak bişey
onlarıda soguttu sizide onlardan uzaklastırdı evliliğe set koydu
anneizde haklı sizin üstünüze titreyip el üstünde tutmaları lazım anneniz sizi bu günler için mi dogurdu
benim kanaatim bosanırsan sunuda denemedim deme
burnunu sürt evi terk et rest cek
yada otur konus gitmeden kendine geliyorsa gelsin yoksa bu iş bitsin
yasınz genc meslek sahibi bayansınz asal üzülmeyn arkanıza bakmayın
daha iyi bir insan elbet cıkar buna adın gibi emin ol

evet kasko pahalı çıkardı ve bu sizi daha zora sokabilriddi ama oda bir seferlik birşey di babası kaskoyu size hediye yapsaydı ne olurdu sankiii ?

Işte sıkıntı hep tek bi tarafın fedakarlık yapması zaten.

Annenizin yanına gidip biraz uzak kalın ve sağlam kafa ile orda düşünün. Hem tüm bunlardan uzak gelmek, başka bir hayatın içinde olmak size nasıl gelecek görmüş olursunuz.

sana arabayı ödetmiş babasI na vermiş seni kullanIyor birde hakaret boşarım gbi sevgi değil patronunda değil çocuk olmadan uzaklaş yarIn maaşInI verdiğinde kenarda 5kuruşsuz kalma boşanırsan yönetimi eline almIş seni kısıtlayacak böyle maddi özgürlüğü nü koru yarIn ödetir ödetir bırakır 5kuruşsuz kalma

Yaşadıkların kolay değil kültür farklılığı aile farklılığı bunlar anlaşmazlığı tetikleyen en önemli etkenler Ancak bunlardan ziyade sen karşındaki Kişiyi tam tanımadan evlenmişsin mesela sinirlendiğinde kırıp dökmesi öfkesini kontrol edemediğini gösterir öfke kontrolümün olmaması zaten Öncesinde de vardır bunu görememiş veya görmek istememişsin .
Şimdiki konulara gelince de yeni evli çiftlerin tartışması don derece doğal ama her seferinde aynı konular için tartışması tartıştıkları konuya çözüm bulamamaları anlamına gelir.
Her zaman söylerim yuva kolay kurulmuyor oturup eşinle enine boyuna sorunlarını konuşmalısın

Sürekli gezip tozmak la adamın başını yemişsin resmen araba konusunda yine siz haksizsiniz baştan kabul etmeyecek tiniz şimdi ifade etmenin manası yok hep gezmek yerine esin icon özel şeyler yapabilirsin çalıştığın için pek sanmıyorum yemek le filan uğraştığınj gelenek Görenek farklı demişsin belki de kendi yöresine ait şeyler yemek içmek itiyor dur evi kırıp dökmesine de üzüldüm bi erkek kolay kolay o raddeye gelmez ama ailesiyle uğraşmayi bırakın mal mülk sevdalısı gibi gözüküyor sunuz karşıdan çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…