- 1 Ocak 2022
- 4.041
- 14.807
- 158
İtiraf edeyim konusu çok sürükleyiciydi arada bir aydınlanma yaşıyorduk ama hikaye güzel olunca kaptırıp gidiyordukAsla unutmuyorum asla bazen aklıma geliyor kendi kendime güluyorum![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İtiraf edeyim konusu çok sürükleyiciydi arada bir aydınlanma yaşıyorduk ama hikaye güzel olunca kaptırıp gidiyordukAsla unutmuyorum asla bazen aklıma geliyor kendi kendime güluyorum![]()
Evet öyleyim normalde birine bir şey demeye bile utanan içine kapanık biriyim eski eşimin annesi bile diyordu senin gibisini bulamaz hatta saatlerce dil döktü bu kızı bırakma ne sesi var ne masrafı derdi ama dinlemedi tabii çünkü çalışmak ona zor geliyorduBenim anladığım konu sahibi sessiz sakin kendi halinde biri.
Şiddet ve zorla evlendirme varsa şikayetçi olun devlet size barınma sunar.Süreç sıkıntılı olsa da kendi ayaklarınız üstünde durmak zorundasınız....Tazminat davası açsam bile veremezlerdi paraları yok sadece annesinin emekli maaşı vardı normalde boşanmadan önce iş bulabilirsem calisacaktim ayrı eve çıkmayı planlıyordum aileme boşanmadigimi demeyecektim tek yaşayacaktim ama birden herşey gelişti şimdi buraya döndüm ayri eve çıkmam imkansız gibi bişey beni rahat bırakmazlar çıksam bile sürekli para para derler ilerde biri çıkarsa evlenirsin diyorlar zaten şimdiden
Valla boşansam boşandığım eve dönmem bir gün sürer kızGünler önce buraya konu açmıştım eşim çalışmak istemiyor iş konusunu diyince kıyamet kopuyor annesinden geçiniyor diye dün yine bu iş konusu açıldı büyük kavga ettik ve beni mahkemeye götürüp anında boşadı şuan ailemin yanına döndüm ve çok kötüyüm hasta olduğum için çok yorucu işlerde çalışamıyorum hemde tecrübem olmadığı için hiçbir yer almıyor beni ailemin gözüne batıyorum sürekli ağlıyorum ne yapacağımı bilmiyorum o kadar çaresizim ki keşke Allah canımı alsa diyorum bazen
Belki de sandığınız kadar engelli değilsinizdir. Kendiniz kafanızda büyütüyor olabilir misiniz ? Yanlıs anlamayın kırmak için demiyorum ama bazı insanlar narindir, hasta psikolojisine çabuk girer. Böyle bir yapıda olabilir misiniz ? Kan değerlerinize baktırdınız mı ? Engellilerin yapabileceği çok işler var. Benim de oğlum engelli bu arada ve hastanede size benzer durumda olan hatta oğlumun hastalığının yanında ek olarak sizin hastalığınıza sahip olan çok kişi tanıdım. Ama kimseden büyüyünce çalışamayacakmış, düşüp bayılmalar çok olacakmış gibi bişey duymadım. Biyolojik değil de psikolojik olabilir mi çalışamama durumu ? Rapor vermediklerine göre böyle düşündümBeni ailecek kandırdılar çalışacağım diye ayrıca ailem evlendirdi ilerde çalışır merak etme diye burada benim bir suçum yok. Öncelikle benim çalışmam çok zor herkes kolay sanıyor ama değil ben bir yemek yapsam bile enerjisiz kalıp düşüp bayılıyorum çünkü sadece sıvı püre tarzı şeyler yiyebiliyorum saatlerce dinlenmem gerekiyor iş veren kişi bana sen hastasın sen saatlerce dinlen diyecek hali yok bir gün kovacak elbet. Ayrıca engelli maaşım kesilip raporumda iptal edildi suan engelliyim ama buna dair rapor yok ortada ve artık çıkarttırılmıyor kaç sene uğraştım ama olmadı hasta olsam bile engelli sayılmiyorum engelli raporu ile işe giriliyor ortada rapor yok iptal edildi
Oluyormus o ya ben buyuksehirlerden birindeyim arkadasim avukat bazen anlasmali bosanma 2 saatte halloluyor diyor ertesi gune kalması en kotu ihtimal dediO nasıl mahkemeymiş de hemen boşamış. Hiç inandırıcı gelmedi.
Ben engelliyim maalesef hatta evlenmeden önce ağır engelli raporum vardı benim midemden tüp ile besleniyordum sonra o midemdeki tüp hayatıma engel olduğu çok ağrı yaptığı için doktor çıkartma kararı aldı ağzımdan mamalarla beslenerek 3,5 kilo alabildim o tüp çıkınca engelli raporumun yüzdesi düşürüldü sonra maaş kesildi iptal oldu defalarca gidip başvurdum daha olmaz dediler benim hem doğuştan tek böbreğim yok hem yemek borum dar hem skolyozum var şimdide bu stresler üstüne fibromiyalji hastalığı eklendi hastalığım psikolojik değil 15,20 kez küçüklükten beri cerrahpasa tıp fakültesinde ameliyat oldum bütün ameliyatlarıma dair raporlar elimde doktorum da beni tanıyor biliyor. Kimse inanmıyor ama sıvı şeylerle beslenen insanlar enerjisiz kalıyor normal insanlar gibi her yiyeceği yiyemiyorum benBelki de sandığınız kadar engelli değilsinizdir. Kendiniz kafanızda büyütüyor olabilir misiniz ? Yanlıs anlamayın kırmak için demiyorum ama bazı insanlar narindir, hasta psikolojisine çabuk girer. Böyle bir yapıda olabilir misiniz ? Kan değerlerinize baktırdınız mı ? Engellilerin yapabileceği çok işler var. Benim de oğlum engelli bu arada ve hastanede size benzer durumda olan hatta oğlumun hastalığının yanında ek olarak sizin hastalığınıza sahip olan çok kişi tanıdım. Ama kimseden büyüyünce çalışamayacakmış, düşüp bayılmalar çok olacakmış gibi bişey duymadım. Biyolojik değil de psikolojik olabilir mi çalışamama durumu ? Rapor vermediklerine göre böyle düşündüm
Ben engelliyim maalesef hatta evlenmeden önce ağır engelli raporum vardı benim midemden tüp ile besleniyordum sonra o midemdeki tüp hayatıma engel olduğu çok ağrı yaptığı için doktor çıkartma kararı aldı ağzımdan mamalarla beslenerek 3,5 kilo alabildim o tüp çıkınca engelli raporumun yüzdesi düşürüldü sonra maaş kesildi iptal oldu defalarca gidip başvurdum daha olmaz dediler benim hem doğuştan tek böbreğim yok hem yemek borum dar hem skolyozum var şimdide bu stresler üstüne fibromiyalji hastalığı eklendi hastalığım psikolojik değil 15,20 kez küçüklükten beri cerrahpasa tıp fakültesinde ameliyat oldum bütün ameliyatlarıma dair raporlar elimde doktorum da beni tanıyor biliyor. Kimse inanmıyor ama sıvı şeylerle beslenen insanlar enerjisiz kalıyor normal insanlar gibi her yiyeceği yiyemiyorum ben ve üstüne gelişim geriliğim var 28 yaşındayım ama 15 yaşında bir çocuk gibi görünüyorum beslenme yetersizliginden dolayı gelişmem yarım kaldı
Sizi anlıyorum çünkü birebir gördüm tanıdım çok zorluklar çektiğinize sizden olmasa bile başkalarından şahit oldum, özefagus atrezisi olan çok kişi tanıdım.sanırım sizdeki hastalık da bu. Ama o zor günler geride kaldı belki sağlığınız eski ciddiyetini korumuyordur o yüzden rapor alamıyorsunuzdur. Benim de oğlum engelli ama bu rapor ömür boyu devam etmiyor ilerde durumu düzelirse artık rapora gerek kalmıyor. Ama siz eskiden yaşadıklarınıza haklı olarak takıldığınız için şimdi o gücü kendinizde göremiyor olabilir misiniz ? Örneğin bir akrabam var engelli çalışsa çalışır ama ailesi o kadar üstüne düşüyor ki 40 yaşında kalkıp bardağını almayı akıl edemiyor oysaki kafa zehir gibi. Muhakkak yapabileceğiniz işler vardır. Bi göz atın kendinize bir yol çizin derim. Proteinli içecekler var,raporlu mamalar var. Bi de pütürlü yemek yiyebiliyor bir çok özefagus atrezisi olan hastalar siz de belki yavas yavas püre ile başlayabilirsinizBen engelliyim maalesef hatta evlenmeden önce ağır engelli raporum vardı benim midemden tüp ile besleniyordum sonra o midemdeki tüp hayatıma engel olduğu çok ağrı yaptığı için doktor çıkartma kararı aldı ağzımdan mamalarla beslenerek 3,5 kilo alabildim o tüp çıkınca engelli raporumun yüzdesi düşürüldü sonra maaş kesildi iptal oldu defalarca gidip başvurdum daha olmaz dediler benim hem doğuştan tek böbreğim yok hem yemek borum dar hem skolyozum var şimdide bu stresler üstüne fibromiyalji hastalığı eklendi hastalığım psikolojik değil 15,20 kez küçüklükten beri cerrahpasa tıp fakültesinde ameliyat oldum bütün ameliyatlarıma dair raporlar elimde doktorum da beni tanıyor biliyor. Kimse inanmıyor ama sıvı şeylerle beslenen insanlar enerjisiz kalıyor normal insanlar gibi her yiyeceği yiyemiyorum ben
Cok gecmis olsun. Umarim sormamin birahsuru yoktur mera ettim, normal porsyon yemekleri blenderdan gecirseniz neden olmuyorBen engelliyim maalesef hatta evlenmeden önce ağır engelli raporum vardı benim midemden tüp ile besleniyordum sonra o midemdeki tüp hayatıma engel olduğu çok ağrı yaptığı için doktor çıkartma kararı aldı ağzımdan mamalarla beslenerek 3,5 kilo alabildim o tüp çıkınca engelli raporumun yüzdesi düşürüldü sonra maaş kesildi iptal oldu defalarca gidip başvurdum daha olmaz dediler benim hem doğuştan tek böbreğim yok hem yemek borum dar hem skolyozum var şimdide bu stresler üstüne fibromiyalji hastalığı eklendi hastalığım psikolojik değil 15,20 kez küçüklükten beri cerrahpasa tıp fakültesinde ameliyat oldum bütün ameliyatlarıma dair raporlar elimde doktorum da beni tanıyor biliyor. Kimse inanmıyor ama sıvı şeylerle beslenen insanlar enerjisiz kalıyor normal insanlar gibi her yiyeceği yiyemiyorum ben