eşimle bazı sorunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakın ama eşiniz çok haklı Sabah eşinizi gönderince güzelce açın bir müzik açın camları bir hava girsin üşüyün kendinize gelin uyuşukluğunuzu miskinliğinizi atın . Güzel bir yemek planı yapın . Eşinizin damak zevkine göre nasıl yaptığının tarifini alıp siz yapın . Ben sabahtan hazırlarım yemeğimi hep
Bir de Ben ne anneye ne kayınvalideye çok gitme taraftarı değilim insan kendi evinde kendi eviyle işiyle aşıyla meşgul olmalı . Bence çok sık annenize de gitmeyin . Bir silkelenin evinize adapte olmaya bakın

evet, zaten genel olarak iyiyiz ben konuda da yazdım her zaman öyle değil, onun morali bozuk olsa ben onu neşelendirmeye çalışırım, hatta evde huzur buluyorum sende olmasan napardım diye iltifat eder ama bir gün modum düşşe, niye böylesin diye küsüyor sanki ona birşey yapmışım gibi

kaynanam yatılı geliyoorr şehir dışındannn ilk gün diyelim tava pilav yaptım 2. gün ne yemek yapıcam ayrıca öğlen ne yapıcammm? kuru ekmekte olsa yerim diyordu kendisi ama
Sana 1 haftalık menü veriyorum madem sebze yemiyor bunları yap

1- Köfte, makarna, yoğurt.
2- Tavuk sote, pilav, mercimek çorbası
3- Tavada biftek, dünden kalan pilav, ayran.
4- Fırında tavuk, bulgur pilavı
5- Et sote, spagetti, kola
6- Tavuk şiş, pilav.
7- Bakliyat yiyorsa haftada 1 gün nohut yemeği yada kuru fasülye yapabilirsin.

Yani hiçbiri yoksa bi çorba yap en azından ya

Şimdi çocuk yok, işin ne yap diyen hanımlar, o öyle olmuyor ya. Şimdiden alıştırırsan çocuk da olsa aynı rahatı istiyorlar, çalışmaya başlasan da istiyorlar, zorlarına gidiyor totolarını kaldırmak, e rahat tatlı, kolay mı bırakmak? Ben o moku yedim, yeni duruma alıştırmak zor oldu, tavsiye etmem.

Sen robot değilsin, her zaman ehihihi modunda dolaşamazsın. Sen moralsizken o seni yükseltsin, olmuyor mu?

Tüm gün evde kös kös yatıp dinlenip uyuşuk uyuşuk bir tahta bile yıkamasaydı kocam şu an eski kocam olurdu heralde. Düşünüyorum cumartesi nöbetten eve gitmişim, tüm gündüz uyumuşum yorgunluktan. Kocam hadi yemek yap çok yorgunum diyo audjfkfkfjdj yürek yapar yediririm. Allah kocanıza sabır versin valla ben adam olsam boşardım. Mevzu sadece yemek değil, konuyu okurken bile negatif yüklendim

Arada olan birşey değil, evde oturan kadın da o gün yemek yapmak istemeyebilir keyfi bozuktur mutfağa girmez, bunlar insani şeyler ama burda alışkanlık edinilmiş, adam işten gelip evde yatan karısı olmasına rağmen yemek yapıyor, hem işte yoruluyor hem evde yoruluyor, hem de karısı cok yorgunum uyhh diyor. Empati kuruyorum eşim böyle yapsa çok çok ciddi soğurdum. Ve başka sorunlarımız ortaya çıkardı.

Adam her şeyi yemiyormuş, yedikleri 15 dk da hazırlanan soğuyunca da tadı tuzu kalmayan şeyler. Her gün de akşam yemeğine gelmiyormuş. Sanki 5 kişilik aile doyuracak, yapacağı iki lokma yemek, kendi yiyecek. Eve elini sürmüyordur zaten. Buna da mırın kırın ederse, yarın bu kadın çalışacak, çocuk olacak, o zaman ne yapacak? Bu gününü mumla arayacak kişi bir tek konu sahibi değil.

Butun gun evdesiniz yemek yapmiyorsunuz adam calisip isten geliyor bi de yemek yapiyor.yaptiginiz dogru degil.siz prenses misiniz yok hastayim yorgunum. Ne icin calisiyorsunuz kpss ye anlamadim ilerde atandiginizda evde yoruldugunuz halde iste nasil calisicaksiniz merak ettim.

evde kös kös oturmuyorum ev işi yapıyorum ve sınava hazırlanıyorum. kaç saat bilgisayar başında oturmak ve ders çalışmak belki pek iş gibi görülmüyor ama.. saygısızlık da işin için de olsa tamam da yemek için boşamak? ben konuda yazarken belirttim her gün neşeli karşılarım, ara sıra modum düşük oluyor. onun da hemen niye böylesin demesine sinir oluyorum. ayrıca hiç yemek yapmıyorum demedim haftada üç gün yaparım. yine bende eşimi haklı buluyorum o ayrı yorgun geldiği için. ama evde 4 kez bişey istese getiririm, 5.sinde kızarım, kendin al diye. bence buradaki tepki verenler de eşini fazla rahata alıştırmış, evet yemeğini yapıcam bundan sonra haftaiçi ama haftasonu eşim yapacak, şimdi bana kızdı diye tamamen kendimden ödün verecek değilim

Yemekten daha önemli bir konu bence sizin zihninizin yorulması düşünmekten modunuzun zaman zaman yerde olup iş yapabilecek kadar enerjinizin varlığını hissedememeniz. Kim haklı kim haksız vs. o konuya odaklanmak değilde neler yapabilirsiniz ona odaklanın bence.
  • Erken uyanın 07:30/08:00 gibi günün çoğunluğu size kalır.
  • Öğlen annenize yemeğe giderken eşinizle haberleşin. Akşam kaçta döneceğini sorun yemeklik ihtiyaçlarınızı alırsınız erken gelecekse eve gelip pişirilecek şekilde doğrayıp köşeye koyarsınız. Gelmesine yakın hazırlarsınız.
  • Modunuzun yükselmesini ve daha dinç olmanız içinde günlük 45 dakika gibi bir sure spor yapın daha iyi hissedeceksiniz.
  • Ev işlerinizi de planlayın. Bır gun camasır gunu bir gun süpürme vs diye kolaylık olur.
6 Saat sıkıntısız ders çalışabiliyorsanız bir istikrar ve disiplininiz var demektir. O nedenle yukarıdaki verdiğim örnek plan sizin için çocuk oyuncağı olur.

Sizle hayat zor geçebilir bacım

Akşama kadar evdesiniz .Adam eve geliyor .Yemek yok .O da yorgun oluyordur çalışıyor sonuçta .Tamam sadece kadının görevi değil ama siz de tam tersi eşinizin görevi haline getirmissiniz .Yemeği de geçtim bazen güleryuzu bile eksik ediyormussunuz .Haksizsiniz .

Açılın ben geldim. :)
Yemek yapmaktan nefret ederim. Yemeyi de sevmem. Benim için yemek çoğu zaman karnımız doysun tadı çok önemli değil şeklinde bir şey. Mutfakta zaman geçirmekten nefret ediyorum zaten bunun sonucunda yemeklerim gerçekten hiç lezzetli de değil.

Çalışsam da çalışmasam da bir ayda evde yemek yaptığım gün sayılıdır. Benim de eşim işten gelir yapar.
Ben de 3662828375252 tane ev işi yapıyorum onları da kocam yapmıyor, bu yüzden yemek yapmak zorunda olduğumu düşünmüyorum. O yapıyor ya da alıyor yiyoruz. Yapmazsa bana hava hoş ben bi yumurta kırıp ya da ekmeğin arasına peynir koyup yesem zaten mutlu oluyorum. Ama arada kocam da yemek hazır değil diye söyleniyor sonra geçiyor. Açıkçası ben de bu işten olabildiğince kaçıyorum. Hayatı paylaşıyosak yemekleri de çoğunlukla yemeyi seven yapıversin, arada ben de yaparım tabi.

Ben sizi genel anlamda haksız buluyorum ama onu tekrar belirtmek yerine kan değerlerinize baktırın demeye geldim. Ben kendime uyuşuk derim normalde ama siz daha kötü durumdasınız bence, mutlaka doktora gidin. B12 için alt sınır 200 kabul ediliyormuş sanırım benim 126 çıkmıştı. Doktor ilaç yazdı, bir süredir kulanmama rağmen faydasını gördüm gerçekten. Sizin de öyle bir durumunuz olabilir.

Bu kadar eleştiriden sonra yemek yaptınız mı bugün merak ettim?
evet 3 gündür yapıyorum, bir sorun yok. zaten ara sıra yapıyordum da o gözden kaçıyor hiç yapmıyormuşum gibi haftasonu da kaynanam gelecek 4-5 gün kalacak mecbur yapıcam ilk kez geliyor bir yıl sonra

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…