Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

banka degil faiz haram
Ayrica su herseyi yapiyorlar buna gelince haram oluyor sozunu hic anlamiyorum insan hata yapti diye her hataya dusmek zorunda mi
Yoo ama çok saçma buluyorum bu banka haram demesini. Faizide etik buluyorum kusura bakma

Bu konu bana hiç inandırıcı gelmedi. Ben böylesine saftirik insanların bir tek dizilerde olduğunu düşünmek istiyorum.
Bir de reklam gibi sürekli eminevim falan. "Reklamı geç" diye buton olsa da bassam dedim okurken.

Neden ablalarınıza yardim gönderdiğinizi anlamadım açıkçası hala. Gereksiz duyar gibi geldi. Hatta bence siz de bunun gayet farkındasınız ama ablalarınızdan çekiniyorsunuz sanki.

banka degil faiz haram
Ayrica su herseyi yapiyorlar buna gelince haram oluyor sozunu hic anlamiyorum insan hata yapti diye her hataya dusmek zorunda mi
Yukarda banka işi haram demişler. Ben ona istinaden söyledim. Ayrıca faiz haram ama.bankalarin bugünkü faiz mantığı degil. Şuandaki faiz bizi enflasyondan korumak için eş değer. O çok dindar zenginler adı faiz olmasın diye ne çeşitli enstrümanlar kullanıyor parasını korumak için bilseniz. Swap, türev işlemler vs. Sadece adı faiz değil . Bankalar da bunu bı güzel kullanıp pazarlama aracı yaratıyor

Yukarda banka işi haram demişler. Ben ona istinaden söyledim. Ayrıca faiz haram ama.bankalarin bugünkü faiz mantığı degil. Şuandaki faiz bizi enflasyondan korumak için eş değer. O çok dindar zenginler adı faiz olmasın diye ne çeşitli enstrümanlar kullanıyor parasını korumak için bilseniz. Swap, türev işlemler vs. Sadece adı faiz değil . Bankalar da bunu bı güzel kullanıp pazarlama aracı yaratıyor
Ne kadar kacinirsan özen gosterirsen senin kârına olur bir işlem yaparken bile sorguluyoruz arastiriyoruz ev konusunda da bankaları,katılım bankalarini bizde araştırdık olmuyor uymuyor Allah in emrine almadık kiradayiz o yüzden,ayrıca herkesin kendi tercihi isteyen istediğini yapar kim tutacak.

Ciddi misiniz ya ? Vallahi eşiniz iyi bile dayanmış . Ben kirada otururken kardeşleri evleri arabaları ikileyecek bende onlara para mi yollayacağım? 35 Yasindaki ablaniz hem calisip hem okuyabilir elbette .

Faiz faizdir, kar payı adıyla masumlaştırılamaz. Parayı faize yatırınca paranızı kiralamış oluyorsunuz eviniz gibi, faiz neden haram hala çözemedim kimse babasının hayrına para vermiyor kimseye, ee o banka nasıl ayakta kalıyor vs kafamda deli sorular.

Her neyse, eşiniz haklı, para yollamamalısınız. Sizin eviniz bakınız ayrı artık. Küçük okuyan kardeşiniz olsa yada annenize arada harçlık yollarsanız anlayacağım ama her ay kaç yaşına gelmiş insanlara para yollamak nedir yahu...

Okumuş meslek sahibi olmuş kızların ailelerine maddi yardımda bulunmasına evet ama.. siz koca koca iki tane ablaya para yolluyorsunuz üstelik ihtiyaçları yok Eşiniz sonuna kadar haklı burda

Faiz veya kar payı ikisi de aynı şey Bunu herkes biliyor Bunlara bulaşmadan hazırda paranız yoksa ev almanız imkansız Siz içiniz rahat edecekse katılım bankasına gidin o ayrı mesele
Eminevim vs gibi oluşumlar devlet güvencesinde değil öyle bir problem var onlarda

Bu konu niye açıldı
Kim emin evimden ev alıyor
Yada devlet bankalarından ev için alınan faizin diyenetten helalliğini sorguladı
Akıl fikir diliyorum şu inanlara
İçinde bulunduğumuz devlet dahil tüm devletler faizle dönüyor
Bizim üç kuruşluk faiz ödeyecek diye zavallı memurumuzun ödü kopuyor

Konunun uzerinden baya zaman gecti. Sonucta bosanma olmadi. Suan esimle bir sorunum yok ufak tefek seyler haric.

X