Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

Kusura bakmayın ama sizin düşünme becerileriniz dumura uğramış.
Bir insan bu kadar kör olur mu?
İnanılır gibi değil.
Babanız, ablanız, siz hepiniz,
ailece değişiksiniz.

Bu arada ailenizin gözünü para ve çıkar bürümüş sizin yuvanızın dağılması bile umurlarında değil yeter ki sizden para almaya devam etsinler.

Ben kocami birakmiyorum o beni birakiyor. Para icin yuvasini yikacak olan o. Yaniliyor muyum? İsi bu kadar inada bindirmemeliydi bence
Akıl tutulması mi yasiyorsunuz ? paragöz olacak adam evlendiğimizde edindiğimiz tüm maddi yatırımlar sende kalsın der mi hiç? anlaşılan hic boşanan erkek cirkefliğine maruz kalmamışsınız.

yani 500 tl için eşin sana bunları yaşatmışsa kusura bakmayın da o erkek 5 para etmez.Durumları yok ki yolluyorsun 500 tl için değer mi
Ben esinin miktari sorun ettiğini sanmiyorum. Konu sahibinin düşünce yapısını sorun ediyor bence. 500 tlnin hesabını yapacak adam, boşanınca tüm mal varligimiz sende kalsın demezdi. Kaldi ki konu sahibiyle anlaşmasına göre evlenirken tüm masraflar kendinden cıkmış biri. Şimdi almak hakki. Ben olsam talep ederdim mesela. Birikimi konu sahibinde kalmis ve adam evlenince edindiklerimiz de sende kalsın diyorsa paragöz değildir net. Davası da verilen 500 tl değildir. Her ay gorevmis gibi 35 yaşına gelip okumayı seçmiş bir ablasına eşim para verecek olsa bende tepki koyarım. Bu paragöz olduğumu da gostermez.

Bazı arkadaşlar konuyu eksik mi okuyor ? ihtiyaçları vardir yollarsın tabi diyorlar. İlk mesajı bir okuyun ben burdan çıldırdım.
Evi arabası olan evli kardeşine
ve 35 yaşına gelip ikinci ünv okuyan kardeşine para yolluyor. Öyle aç açıkta bir ailesi yok...ama nedense bize cevap vermek yerine kendine hak veren bir mesajı çıkarıp, içini rahatlatiyor. Ben olsam konu sahibi gibi biriyle yapamazdım adam da bu yüzden bitiriyor gibi geldi bana.
Umarım gerçekleri görürsün ne diyim yazık oluyor bir yuvaya.

Ben kocami birakmiyorum o beni birakiyor. Para icin yuvasini yikacak olan o. Yaniliyor muyum? İsi bu kadar inada bindirmemeliydi bence
Eşiniz her ay ailesine bir miktar gonderseydi yer yerinden oynardı. Eşinize çok büyük haksızlık ediyorsunuz, önceliğiniz daima kendi yuvanız ve sırf aileniz sizi daha rahat sömürüsün diye gül gibi yuvanızi yıkıyorsunuz.
Bir diğer ciddi konu siz ailenizin içinde sevilmiyorsunuz cebinizde para olduğu ve siz verdiğiniz sürece değer göreceksiniz. Birde çocuğunuz olmuş olsa bez parasıni bile göndereceksiniz demek. Yazık günah, ailenizde de çok suç var, yuvanızi yıkıyorlar

Akıl tutulması mi yasiyorsunuz ? paragöz olacak adam evlendiğimizde edindiğimiz tüm maddi yatırımlar sende kalsın der mi hiç? anlaşılan hic boşanan erkek cirkefliğine maruz kalmamışsınız.

Adam burada yuvanın hep geriye atılmasından bıkmış, konu sahibi yaşamındaki önemli kişileri saysa ilk 10 a gireceği bile şüpheli. Bu noktada para değil gurur meselesi olmuş, konu sahibinin eşi olsam ben de dayanamazdım.

Ne insanlar var ya ucu memur biri okuyor oda keyfii yani
Herkesin parasi evi arabasi var ama sen hala onlara yardim etmekle evinin rizkindan kesip onlara yedirmekle haram islemis oluyorsun
Esin hakli sonuna kadar
Sen iyisimi o birikmisinide kardesciklerine dagit yardimdada bulun
Bos beles gecin esinden
Sonrada faiz yemek haram de
Aynen. Kardeşim haram haram diyorsun da o zaman kocanın rızası veya izni olmadan işler yapmakta uygun değil bunun da vebali büyük. Ayrica boşanıp ne yapacaksınız daha iyisini zaten bulamazsınız omrunuz yapayalnız geçer pisman olursunuz is istrn geçmiş olur. Ailenizde bir ilginç nasıl bosan diyebiliyorlar yuvanızın yıkılmasına mani olmuyorlar anlayamiyorum gercekten sizi mi düşünüyorlar dersiniz

Kardeşinize para göndermeyin lütfen
Okudukça sinir oldum
Kendileri çalışsın kazansın

siz nasıl memur oldunuz şoktayım
Sınava girip geçtiniz değil mi?

inada bindiren siz değil misiniz? Sizin aileniz değil mi?

ablalarınız kardeşiniz, babanız “yavrum 500₺ için yuvanı dağıtma” diyecekleri yerde illa da para gönder yoksa küseriz diyorlar size

şimdi boşansanız kocanız kurtulacak, kurtulsun zaten. Ya sonrası? Bundan sonraki hayatınız? Sizi kullanmaya, hayatınızı manipüle etmeye devam edecek kardeşiniz ablanız babanız.
Acilen bir psikoloğa gidin ve bunların normal olmadığını bir de ondan dinleyin

3 ay sonra eşinizi başka bir kadınla mutlu gördüğünüzde çok pişman olacaksınız ama neyse 35 yaşında bir baltaya sap olamamış, ama ikinci üniversitede genel kültürü çok artmış ablanızın omzuna yaslanıp teselli ararsınız artık.

İnşallah bundan sonra kimseyle evlenmessiniz kimsenin başını yakmayın
Bir daha ablaları evlendirmez zaten. Muhtemel senaryo(ki aksini hiç görmedim):
Konu sahibi çalışacak, hem birikimini hem maaşını kardeşlerine yedirecek, onları rahat ettirecek, onlar kendi yuvalarını kurup düze çıkınca bu arkadaş tek başına yaşayıp gidecek. Bir ömür nasıl feda edilir? Bir yanım üzülüyor konu sahibine, ama diğer yanım bir insan aklını kullanmayı bilmiyorsa hakediyor da diyor.

Konu sahibinin arkadaşım bile olmasını istemem, ömür törpüsü resmen.

X