Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

Yeri geliyo 500 TL ye bir ayakkabı bir çanta alınıyor.Neticede ailen magdur ki senden istiyor.Bana göre eşinin bu konuya karışmaması gerekirdi. Haa öyle 2000-3000 tl yollarsın adama haklı derim de bir memur için 500 tl ailene yardım etmişsin çok mu!Yazık olmus evliliğinize bu kadar komik bir rakam için eşinin seni üzmesi çok acımasızca

Yazik oldu evliligine. Sabit 500 ihtiyaca gore fazla diyorsun. Engelli mi kardesin, eli ayagi tutmuyor mu, cocuk mu? Etraflica bir dusun. Aile olmak ekonomik birlikteligi de beraberinde getirir. Sen mutemadiyen boyle maasa baglamissin kardesini. 35 yasinda kadin adam her neyse. Okumaya karar vermis de ikinci üniversite mi? Biri bir ev almis ikincisini edinme derdinde ne bileyim olaya yukaridan bakinca 175838797 insanin soyledigi gibi esin hakli.

Adam zora sokmadan da bosuyor seni. Yine iyi insana denk gelmissin.

Sadece akil danismak icin bu konuyu acmistim. Yoksa sadece mantigim esimin hakli oldugunu soyluyor ama vicdanim oyle demiyordu.
Katilim bankasi ile ilgili benimde zaten kafama yatmisti artik.
Son olarak takildiginiz diger konu ise esiminde bekarken ki topladigi para vardi tabi ama biz bastan anlasmistik ben hic bir sekilde bir masrafa karismayacaktim mesela bayanin alacagi yatak odasi mutfak esyasi kiz tarafinin yapmasi gerekenler nışan vs.. akliniza gelen ne varsa, bunlari hep esim kendi topladigi parasiyla yapti benim birikim paramlada ev alacaktik o sekilde anlasmistik.
Adam senin yapmak gereken her şeyi üstlenmiş, evlendikten sonra birikimlerinizle ev alacaksınız, her evli çiftin yaptığı gibi. Tapuyu da ortak yaparsınız, ileride sorun olmaz. Kardeşlerinin paraya ihtiyacı yok anladığım kadarıyla. Kira vermiyorlar, 45 yaşındaki çalışıyor insan 100 lira bile olsa bu durumda evli kardeşinden para istemeye utanır. Bence basit meseleleri çok büyütmüşsünüz. Eşin baştan senin her şeyine tamam demiş, bir noktadan sonra da sabrı tükenmiş haklı olarak.
Bence evliliğini bitirmeye sebep değil tüm bunlar. Eşin iyi bir insana benziyor. Bunca eşin hep çabalamış evliliği devam ettirmek için. Şimdi sıra sende. Eşinden özür dile ve evi alıp ortak tapu yapın. Bu kadar zor değil bu işler. İnada bindirip yuvanı yıkma. Adamın derdi para olsaydı zaten baştan maaşına el koyardı. Adam önünü görmediği için bıkmış senden. Yakınında öğüt verecek olgun biri de yok sanırım. Son kez söylüyorum EŞİNDEN SAKIN AYRILMA.

Bana nedense bu konu inandırıcı gelmedi. Bir insan bu kadar kör olabilir mi? Ay sinir oldum pişman oldum konuyu okuduğuma. Eğer konu gerçekse eşinizi tebrik ederim yol yakınken kurtulduğuna sizden ve uzerinizde ki kamburlardan resmen yapışmış ailen üzerine.... gibi

Nasıl ya 500 e az demişler bide. Her ay 500 demek yılda 6000 TL demek.cok az mi bu para ben mi çok fakirim ??
Eşin sonuna kadar haklı ayrıca o paragöz biri değil bütün düğün masrafını kendi çekmiş ama sana bir ev aldırmayı ikna edene kadar dünya kadar uğraşmış bide her ay para yolluyosun ihtiyaçları bile yokken. Ailen asıl paragöz olan bence. Kızımın yuvası dağılmasın dememişler de bosan para göndermeye dvm et demişler sende bu adamı böyle bir aile için birakiyosun

Sadece akil danismak icin bu konuyu acmistim. Yoksa sadece mantigim esimin hakli oldugunu soyluyor ama vicdanim oyle demiyordu.
Son olarak takildiginiz diger konu ise esiminde bekarken ki topladigi para vardi tabi ama biz bastan anlasmistik ben hic bir sekilde bir masrafa karismayacaktim mesela bayanin alacagi yatak odasi mutfak esyasi kiz tarafinin yapmasi gerekenler nışan vs.. akliniza gelen ne varsa, bunlari hep esim kendi topladigi parasiyla yapti benim birikim paramlada ev alacaktik o sekilde anlasmistik.

Ablalariniza düşen evlendikten sonra para istememekti ama devam ettiler. Çocuk değiller çalışsınlar. Evleri var ev sanırım babadan kalma yani sizinde hakkınız var ve onlar kullanıyor.
Sorun var diyince sizi ve evliliğinizi umursamadilar.
Tek düşündükleri paranız. Bekarken biriktirdiği iz parayinda bundan sonra ki maaşınizida alacaklar ve size kıymet vermeyecekler.
Buarada sizde eşinizin kıymetini bilmiyorsunuz. Yanlış yoldasınız umarım pişman olmazsınız.

Her ay 500 tl ektra masraflari olunca onlar haric
Maaşın ne kadar ki? Yani 500 TL için nasıl böyle oluyorsunuz, orta yol yok muydu? Biraz azaltıp zamanla keserdin göndermeyi.
bide çalışmayana gönderiyorsun, tamam ama çalışana neden gönderiyorsun?
yani evlenene kadar siz mi bakacaksınız onlara? Bu çok saçma değil mi?

Konu sahibi yakınında olsam sizi güzel bir silkelemek isterdim. Kocaman insanlara hâlâ destek veriyorsunuz, o yaşta üniversiteye giden masraflarını da çıkarmayı bilir. Evli ve ev sahibi olmamızı düşünen eşimle birlik olur 500 değil 10 lira bile göndermem bencil aileme.
Bir de haklı gibi ne var 500 gönderiyorum diyorsunuz😠 sizde evlilik bilinci oturmamış.

500 lira 1000 lira değil ki mevzu, para için yuva yıkmak da söz konusu değil. Burada sizin ayrı bir aile olduğunuzu idrak edememeniz problem. Eşiniz de bu sebepten boşanmak istiyor bence, mevzu para falan değil. Ki 500 lira dediğiniz bu devirde az bir para da değil. Adam ev almak istedi sorun çıkardınız, aileniz bir yandan sizi gazladı ona karşı, sorun çıkardınız. Ben empati yaptığımda, paraya değil de sizin ve ailenizin hareketlerine kırılırdım. Neden her şeyi paraya bağlıyorsunuz ?

Arkadaşlar da demiş, adamın parada gözü olsa baştan posta koyardı. Yani inanamiyorum, yuvanız yıkılıyor, üstelik adamın hatası da yok fakat aileniz bu duruma destek mi veriyor ? Arkanızda durmayacaklar, gerçekten bir kıymetiniz yok ailenizin gözünde, kusura bakmayın buradan görünen o. Üstelik sizin anlatımlarınızdan bu çıkarımı yapıyoruz, eminim aileniz oldukları için üslubu hafifleterek yazmışsınızdır, ona rağmen yani.

Yazıktır günahtır, kendinize gelin rica ediyorum. Artık sizin yeni bir aileniz var. Zor durumlarında elbette ailelerimize yardım edeceğiz fakat eşimizi de yok sayarak değil. Yuvanıza yazık oluyor...

Ben kocami birakmiyorum o beni birakiyor. Para icin yuvasini yikacak olan o. Yaniliyor muyum? İsi bu kadar inada bindirmemeliydi bence

Hayır evliliği paramparça eden sizsiniz.
Sadece siz.

İnsanlara tutulması imkansız koşullar öne sürüp sonra kabul edilmeyince suçlamak?

Size iki tercihiniz olduğunu söylemiştim. Buradaki verilen mesaj açık. Evliliğinizin ve yuvanızın ailenin maddi istekleri karşısında hiç bir önemi yok. Eşiniz ya kıymetsiz kişi olmayı kabullenip “haddini ve yerini” bilecek, ya da boşanacak.

Sonuçta insanların da gururları var, sizi bırakıp çok daha iyisini bulabilir, bulur da. Söylediklerim ağır hem de çok ama tercihinizi yapmışsınız, bedelini de biliyorsunuz. Şimdi ödemek düşer.

Güzel bir anlaşmaymış bence eşinizin sizi bırakmasına neden olan ne varsa hayatınızdan çıkarın yuvanızı kurtarın bu kadarını eşinize borçlusunuz

X