- Konu Sahibi kelebekse38
-
ne annenize eşiniz hakkında konuşma hakkı tanıyın,ne de eşinize anneniz hakkında..bu bağı,bu dengeyi siz kurabilir ve koruyabilirsiniz..kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı çerçevesinde alttan alıp hoşgörmek zorunda..belliki anneniz aşırı duygusal ve alıngan..annenizi en iyi tanıyan sizsiniz annenizin nelerden hoşlanıp hoşlanmadığınıda bilecekte sizsiniz eşiniz yapmıyorsa bile annenizin hoşuna gidecek şeyleri siiz yaparak annenizi eşinize karşı yumuşatabilirsiniz..
Arkadaşlar benim sorunum şu:annem ile eşim arasında kalmam sürekli.ne zaman memlekete gitsek üzülmüş bişekilde geri dönüyorum artık bıktım
olay şu ki:memlekette annemin bi yere gitmesi gerekiyordu bu kişi bayan ve aynı zamanda eşimin de uzaktan akrabası.annemlerin de arabası var fakat gidilecek yer uzaktı kardeşime güvenemedi acemi diye.neyse eşime söyledim götürür müsün diye tamam dedi ama biraz mızırdandı.neyse 12.30 gibi gittik bize akşama kadar oturup gidecektik sözde sonra yemek yedik falan beklerken annemler gidecekleri yere hediye almak için çıktılar kardeşimle benim kız da onlar gidince durmadı peşlerinden gitmek istedi öyle olunca bizde çıktık başka yere gezmeye gittik sonra bunlar eve gelmiş aradım hazırsanız gidelim, diye kadını aradılar neyse ben dedim ki ahmet içeri girmeyecek dedim oda yanlış anlamış sanki götürmek istemiyor gibi anlamış bizi kim geri getirecek,diye düşünmüş ondan sonra bunlar kızıp gitmişler kardeşimle(kardeşim arabayı kullanmış)bizde yoldayız onları almaya gidiyoruz aradım aşağıya inin dedim biz yoldayız dedi annem şok oldum eşim de bizi oynatıyorlar insan bari gidiyoruz gelmenize gerek yok diye kızdı. olaydan sonra sabah sordum anneme aradık ulaşamadık dedi.anne.de içeri girseydi ne vardı bi saat oturacaktık yabani falan dedi eşime.anlatıyorum anlamıyor çekiniyo girmek istemedi.söylemediği kalmadı annemin.gideceğiz bi günde eşim gelecek almaya annesigile gideceğiz eşim bize girmek istemedi aşağıda vedalaşırız falan dedi annemler için annem telefonla biz bunları konuşurken duydu ben ya gel 5 dk falan deyince anladı kızdı o gelmiyor sen niye onun ailesine gidiyorsun sabah gelsin alsın dedi.
bunlar ilk değil tabi daha önce de annem eşin seni kullanıyor o senin maaşının peşinde demişti.eşim oruç tutmuyordu seferi diye yine bi ton laf etti ona da.ya daha neler neler kısacası annem eşimi sevmiyor.bazen diyorum acaba annem benim göremediğim bi kusurunu mu görüyor eşimin yoksa kıskançlık mı?ben eşimden memnunum ve onu seviyorum ne dersiniz?hangisi olabilir?
eşin çekingen biri galiba,üstüne gitmemeye çalış biraz bakalım..ailelerle hiç görüşmek olmaz tabi..sen eşinden memnunsun seviyosun annen eşinin bu tavırlarına kızmıştır belki..inşallah durumlarınız düzelir
Bu gibi durumlarda gelin / damadın eşinin anne babasına ne olursa olsun tavır yapmaması gerektiğini düşünürüm.Benim eşim anneme kızmış da olsa ben annenin evine girmiyorum diyemez.Diyorsa da ben de onun annesinin evine gitmem.Bu gibi durumlarda ben genelde anneyi haklı bulurum.Onlar dışardan daha objektif bir gözle görebiliyor evliliklerimizi
Canım daha başlığı gördüğüm gibi kesin annesi haksızdır dedim hala da öyle düşünüyorum çünkü bende bazen böyle şeylerle uğraşıyorum ailemle aynı apartmandayız ve nadirde olsa annemin emretmeleri vs oluyo eşim alıştı surat yapmıyo ama ben huzursuzlanıyorum çünkü annem bencil davranıyo ne derse o olcak ne isterse o an yapılcak biçok kez ben ve babam annemi bu konuda uyardık benim huzurumu bozmayın kocamla arama girmeyin demişliğim çoktur eşimi sevmiyo mu seviyo hatta benden çok seviyo desem yeridir ama babam ve benden çok fazla yüz bulduğu için eşimdende o tepkiyi bekliyo halbuki elin oğlu seni ne kadar çeker hele eşim gibi kendi ailesiyle bile pek alakası olmayan 10 sene yalnız yaşamış biri hiç çekmez bikaç kez başka bi eve gidelim bile dedi bende aileme dedim biz başka eve gitcez rahatsız oluyoruz şimdi annemin nazlanmaları azaldı ama bana yine aynı emredip duruyo evime çok karışıyo ben kıyamıyorum tamam diyorum idare ediyorum:)
Erkekler kendi keyiflerini düşünürler bizim bile isteklerimizde bazen mıkırdanıyolar ayrıca bizim gibi ailelere yakın davranamıyolar genelde hürmet hep gelinlerden beklenir zaten hem oraya tatile gitmiş anneni gezdirmek zorunda değilki annen de sizin gittiğiniz zamanı mı bulmuş milleti ziyaret etmek için ayrıca eşin ne diye uzaktan tanıdıklarına gidip otursunki biz günlere gezmelere alışık olduğumuz halde kaynanamız bizi gezmeye götürse sıkılmıyomuyuz adam napsınki kadınların içinde? İçeri girmicek denmesinde alıncak bişe göremedim götürür dışarda bekler mantıklısıda bu hatta oturup kadınlarla dedikodu mu yapmasını bekliyo? Ayrıca o bizi istemiyo sende gitme falan demek ne kadar çocukça annenin aklı başında olsa aranızda huzursuzluk olmasın diye ses etmez kimse kimseye bayılmıyo ama herkes birbirini idare ediyo. Eşin aileni istemese hiç gitmez seni ailene bırakıp kendi ailesine gider burada birçok kişi anlatıyo bunu ailemle tel.de bile konuşmuyo diye eşin üzerine düşeni yapmış ama yaranamamış sen eşinle huzurlu olmaya bak annenide uyar böyle yaparsan hiç gelmem ne terbiyesizliğini gördün de biraz tembel başına buyruk olabilir eşin ama her erkek böyle zaten sen mutluysan kimseyi ilgilendirmez bak maaşında gözü var demiş ama 2 yıldır çalışmıyormuşsun anladığım kadarıyla git çalış falanda dememiş annen yanılıyo kendi aileni kurduğunu algılayamamış henüz.
Arkadaşlar benim sorunum şu:annem ile eşim arasında kalmam sürekli.ne zaman memlekete gitsek üzülmüş bişekilde geri dönüyorum artık bıktım
olay şu ki:memlekette annemin bi yere gitmesi gerekiyordu bu kişi bayan ve aynı zamanda eşimin de uzaktan akrabası.annemlerin de arabası var fakat gidilecek yer uzaktı kardeşime güvenemedi acemi diye.neyse eşime söyledim götürür müsün diye tamam dedi ama biraz mızırdandı.neyse 12.30 gibi gittik bize akşama kadar oturup gidecektik sözde sonra yemek yedik falan beklerken annemler gidecekleri yere hediye almak için çıktılar kardeşimle benim kız da onlar gidince durmadı peşlerinden gitmek istedi öyle olunca bizde çıktık başka yere gezmeye gittik sonra bunlar eve gelmiş aradım hazırsanız gidelim, diye kadını aradılar neyse ben dedim ki ahmet içeri girmeyecek dedim oda yanlış anlamış sanki götürmek istemiyor gibi anlamış bizi kim geri getirecek,diye düşünmüş ondan sonra bunlar kızıp gitmişler kardeşimle(kardeşim arabayı kullanmış)bizde yoldayız onları almaya gidiyoruz aradım aşağıya inin dedim biz yoldayız dedi annem şok oldum eşim de bizi oynatıyorlar insan bari gidiyoruz gelmenize gerek yok diye kızdı. olaydan sonra sabah sordum anneme aradık ulaşamadık dedi.anne.de içeri girseydi ne vardı bi saat oturacaktık yabani falan dedi eşime.anlatıyorum anlamıyor çekiniyo girmek istemedi.söylemediği kalmadı annemin.gideceğiz bi günde eşim gelecek almaya annesigile gideceğiz eşim bize girmek istemedi aşağıda vedalaşırız falan dedi annemler için annem telefonla biz bunları konuşurken duydu ben ya gel 5 dk falan deyince anladı kızdı o gelmiyor sen niye onun ailesine gidiyorsun sabah gelsin alsın dedi.
bunlar ilk değil tabi daha önce de annem eşin seni kullanıyor o senin maaşının peşinde demişti.eşim oruç tutmuyordu seferi diye yine bi ton laf etti ona da.ya daha neler neler kısacası annem eşimi sevmiyor.bazen diyorum acaba annem benim göremediğim bi kusurunu mu görüyor eşimin yoksa kıskançlık mı?ben eşimden memnunum ve onu seviyorum ne dersiniz?hangisi olabilir?
kimse birbirini sevmek zorunda değil...kusura bakma ama annen hatalı...senin maaşının peşinde demek ne demek?siz bir ailesiniz senın benım muhabbetı olamaz olmamalı eşin senden yüksek maaşlıda olabılırdı o zamanda sana kızım sen yuksek maasın peşindesin mi diyecekti...annen bir anne olarak sevmiyorsa sevmesin ama kocanı sana cekıstırıp durmasın yani..annen ne olursa olsun dış kapıda kalıyor sen eşinle geçimine bak bana göre
sorma ya ben de çok şaşırmıştım okutup verdik diye öyle diyo işte.eşime kızarken de benim ona yaptığımı annesi yapmadı ona dedi
Kusura bakmayın, cümlenizi anlamadım..Öz anneniz değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?