• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Gürültülü Evden Bıktım

Hamileyim memleketimden uzaktayım eşimden başka kimsem yok burada.Apartmanın duvarları çok ince herkesin her şeyi her yerden duyuluyor.Bir hafta önce yukarıdaki komşular sabahtan temizliğe başlayıp akşam 7'ye kadar falan temizlik yaptılar (biz çıkıp kızmasak devam edeceklerdi)(her gün saatlerce süpürge yapıyorlar deli gibi)Öncelikle ben çıkıp konuştum sürekli yerleri kazıma sesi geliyor ama öyle bir ses ki delirmemek elde değil.Anne kız çıkıştılar bu sesler olabilirmiş normalmiş iş yapıyorlarmış halı yıkama makinesi almış onu deniyormuş :KK11: vs.Peki dedim indim.Eşim eve geldi inanılmaz gürültü devam ediyordu.Dayanamadı yukarıya çıktı eşimi neredeyse döveceklerdi bağırıp çağırdılar.Bizim de maç izlerken sesimiz gidiyormuş vs.Neden uyarmadınız uyarsaydınız dedi biz uyarmayız diye bağırdılar.Ben eve geldim istirahat etmek istiyorum akşam oldu yeter dedi yine bağırdılar eşime anne kız....Ertesi gün ev sahibimiz çıkıp konuştu ona da aynı tepkileri verdiler.Her gün güm güm çocuk koşmasını söylemiyorum bile çocuktur olabilir yarın benim de olacak gece gündüz ağlayacak diye empati yapıyorum lakin biz onlarla konuştuktan sonra inadına yapmaya başladılar bir şeyleri.Çocuk gün boyu durmadan koşuyor ve annesi uyarmıyor şuan bunları yazarken bile güm güm sesler içinde evim.Eşim kasımdan sonra tayinimiz çıkma ihtimali olduğu için taşınmaya pek yanaşmıyor.Hamilesin nasıl taşınalım zor diyor.Stresten erken doğurmaktan korkuyorum.Ne yapsam evi terk edip gitsem mi çok bunaldım ev ev değil cehennem.Artık onlarla muhatap olmak istemiyor.Hafta sonu da sabah 8 de dibekle birşeyler dövdüler.Çok bıktım çok....
Sesleri kayıd alıp zabıtaya şikayet edin okkalı bi ceza geldi mi bak bidaha sesleri çıkıyor mu?
Aynı sorun bendede var üst katımda 2 tane yaşlı insan değilde zannedersin sülale yaşıyor. Malum dıvarlar zaten kağıt gibi gecenin 3ünde banyodan gelen sesler takırtılarla uyanmazsam, sabahın köründe mutlaka kadının tepemdeki tıkırtısından uyanıyorum bir insanın hiç mi tıkırtısı bitmez. Ama tabiki bizim tıkırtıdan daha büyük bi sorunumuz vardı o da gece gündüz demeden kapılar camlar açık mı kapalı mı bakmadan halı silkelemesi. 9 aylık hamileyim ve 9 aydır bu kadının pisliğiyle mücadele veriyorum. Konuştum anlamadı bağırdım anlamadı. En son artık geçenlerde elektrikli süpürgenin torbasını balkondan aşağı çırpmaya kalkınca merdivene bi çıktım bağır çağır rezil ettim kadını sen nasıl insansın diye. Bide üstüne zabıtayı çağırdık onları da karşılarında görünce kadın iyice korktu şimdi artık paspas bile çırpmıyo :) sende dene bence ben böyle çözdüm olayı :)

Çocuk yada hasta kişinin ağlama inleme sesine kimse bişey demez ve bunlar geçici durumlardır.
Ancak bayanın bahsettiği konu çok farklı ve çok haklı çeken bilir.
Ben çok çektim böyle kişilerden malesef o yüzden çok iyi anlıyorum kendisini

İnsanlar biraz saygı çerçevesinde yaşamayı bilseler gül gibi geçinilir.Durumumu da biliyorlar işine gelmiyorsa çıksın diyorlar bu yüzden onları mutlu etmek istemiyorum.Yarın benim bebekte ağlayacak o yüzden doğumunu beklemek bile artık heyecan vermemeye başladı....tartışmalar hep yıpratıyor....

Sesleri kayıd alıp zabıtaya şikayet edin okkalı bi ceza geldi mi bak bidaha sesleri çıkıyor mu?
Aynı sorun bendede var üst katımda 2 tane yaşlı insan değilde zannedersin sülale yaşıyor. Malum dıvarlar zaten kağıt gibi gecenin 3ünde banyodan gelen sesler takırtılarla uyanmazsam, sabahın köründe mutlaka kadının tepemdeki tıkırtısından uyanıyorum bir insanın hiç mi tıkırtısı bitmez. Ama tabiki bizim tıkırtıdan daha büyük bi sorunumuz vardı o da gece gündüz demeden kapılar camlar açık mı kapalı mı bakmadan halı silkelemesi. 9 aylık hamileyim ve 9 aydır bu kadının pisliğiyle mücadele veriyorum. Konuştum anlamadı bağırdım anlamadı. En son artık geçenlerde elektrikli süpürgenin torbasını balkondan aşağı çırpmaya kalkınca merdivene bi çıktım bağır çağır rezil ettim kadını sen nasıl insansın diye. Bide üstüne zabıtayı çağırdık onları da karşılarında görünce kadın iyice korktu şimdi artık paspas bile çırpmıyo :) sende dene bence ben böyle çözdüm olayı :)
İyi yapmışsın tartışmak bunları yüzsüzleştiriyor , ceplerinden paraları çıksın ozaman kendilerine geliyorlar.
Duyarsız kalmamak lazım

Taşınmak bence de çok mantıklı olurdu bebek doğunca daha sorun olacak gibi geliyor ağladığı zamanlar yukarıdan oklavayla vursalar çok üzülürüm.İnanırmısınız hiç sevmem bir çocuk yüzünden insanlarla tartışmayı onların çocuklarının koşmasına da lafım yok ama insanların galesiz olması çok üzüyor.Yapma evladım demek zor değil ben de insanları kırmamak için sesimi artık çıkartamıyorum....yoksa konu onların çocukları değil inadına yapılan şeyler beni çok etkiliyor

inan ki çocuk bahane. bahane olmasa komşum kusura bakma der gönlunu alır size saldırmazlar.
valla bunlar düzelmezler. çünkü yanlış yaptıklarının farkında bıle degıller.
inşallah taşınma imkanın olur bir an önce.

Tatlı dille anlamazlarsa çözüm bu diyorsun :) keşke hiç bu boyutlara gelmese ama insanlar artık hamile falan dinlemiyor bencillik almış başını gidiyor nereye kadar....Aşağıdaki kadına yazık iki canlı denmiyor ....

İyi yapmışsın tartışmak bunları yüzsüzleştiriyor , ceplerinden paraları çıksın ozaman kendilerine geliyorlar.
Duyarsız kalmamak lazım
Aynen öyle laftan anlamıyorlar canım apartman hayatından haberleri yok şikayet etmesem hala devam edicekti.

Tatlı dille anlamazlarsa çözüm bu diyorsun :) keşke hiç bu boyutlara gelmese ama insanlar artık hamile falan dinlemiyor bencillik almış başını gidiyor nereye kadar....Aşağıdaki kadına yazık iki canlı denmiyor ....
Aynen öyle canım ne diller döktüm kadına bak teyze her zaman yapamıyorum görüyorsun Allah aşkına yapma etme. Tamam diyor ertesi gün yine aynı. Bi insan elektrikli süpürgenin torbasını balkondan aşağı boşaltır mı yahu. En sonunda bunu istiyormuş işte sende yap kurtul canım hiç boşuna uğraşma sinir olma hamile halinle.

benim üst katta da var embesil topluluğu.
sanırım kadın evde at besliyor.
alacağım en sonunda bir kutu kesme şekere "atlarınıza yedirin" yazıp koyacağım kapısının önüne.
ne uyarıdan ne ricadan anlamıyorlar.

Aynen öyle canım ne diller döktüm kadına bak teyze her zaman yapamıyorum görüyorsun Allah aşkına yapma etme. Tamam diyor ertesi gün yine aynı. Bi insan elektrikli süpürgenin torbasını balkondan aşağı boşaltır mı yahu. En sonunda bunu istiyormuş işte sende yap kurtul canım hiç boşuna uğraşma sinir olma hamile halinle.

Piss yaaa.....Dök bir poşete at sonra aşağıdaki insan değil çünkü ne var aşağıda kimse yok sadece sen yaşıyorsun apartmanda çünkü !.....Bir şekilde öyle yapacağız artık darısı başıma diyelim

benim üst katta da var embesil topluluğu.
sanırım kadın evde at besliyor.
alacağım en sonunda bir kutu kesme şekere "atlarınıza yedirin" yazıp koyacağım kapısının önüne.
ne uyarıdan ne ricadan anlamıyorlar.

Ne güzel tarif ettin ağzına sağlık :rolleyes: insan olsalar halden anlarlar tepinip duruyorlar insan değiller çünkü ahlak yok ....

Ne güzel tarif ettin ağzına sağlık :rolleyes: insan olsalar halden anlarlar tepinip duruyorlar insan değiller çünkü ahlak yok ....

2 seneden sonra tespitim bu yönde çünkü bir insan evladının öyle bir gürültü çıkarmasına imkan yok.
adres sorana at çiftliğinin alt katında yaşıyorum diyorum :KK45:

Valla ablamı istemeye geldikleri gün sabah 7'den akşam 8'e kadar temizlik yaptığımızı biliyorum.. Malesef böyle şeyler oluyor insanların temizliğine karışılamaz.. Ev onun sonuçta.. Siz de evinizde rahat davranın, onlar da.. Apartman hayatı malesef.. Duvarlar da ince olunca böyle çekmek zorunda kalıyor yaşayanlar..

Valla ablamı istemeye geldikleri gün sabah 7'den akşam 8'e kadar temizlik yaptığımızı biliyorum.. Malesef böyle şeyler oluyor insanların temizliğine karışılamaz.. Ev onun sonuçta.. Siz de evinizde rahat davranın, onlar da.. Apartman hayatı malesef.. Duvarlar da ince olunca böyle çekmek zorunda kalıyor yaşayanlar..

Canım benim bir günlükten birşey olmaz sizin düğününüz varmış yukarıdakilerin böyle bir şeyi yok anlatabiliyor muyum günü birlik yapılan gürültü değil bunlar.Ev onun olunca da rahat davranamaz.Bazı özel günler olur amenna ama böyle birşey değil işte.....

Arada bayramdı seyrandı kimse bişey demez zaten ne demek karışılamaz yaylada yaşamıyoruz sonuçta.
Ölüm düğün bayram arada gelen kalabalık misafiri olan komşunun gürültüsüne zaten bişey demez kimse.apartman hayatı malesef demekle olmaz insan gibi yaşamayı öğrenmeli insanlar

Çocuk yada hasta kişinin ağlama inleme sesine kimse bişey demez ve bunlar geçici durumlardır.
Ancak bayanın bahsettiği konu çok farklı ve çok haklı çeken bilir.
Ben çok çektim böyle kişilerden malesef o yüzden çok iyi anlıyorum kendisini

Ben de anlıyorum ama bizim ortak bahsettiğimiz şeyden anlamayan insanlar çocuk ağlamasından hiç anlamaz. Gıcık olur, kafasına takarsa ondan dolayı iner kapısına, huzur kaçırır. Sen benim çocuğuma laf edersen ben de seninkine ederim mantığı. Şimdi konu sahibi yukarı çıktıkça milletin eline koz verecek, onu demek istiyorum.

Kelin ilacı olsa :)
Bizim üst kattaki de her gece eşya çekiyor. saat 01.00'da başlar sağ olsun hiç sektirmez.
Ben sandalye kaydırsam parke çiziliyor. 9 senedir çekiyor onunki iyice oyulmuştur herhalde.
Birgün çektiği şeyle beraber yatağa ortamıza düşecek artık.
Alıştık, geyiğini yapa yapa uyuyoruz.
Sabah da onun alarmıyla kalkıyoruz resmen. Eğer bunlar sekerse çıkacağım "hayırdır başınıza bir şey mi geldi?" diye. :))

Tayininiz çıkınca bende artık en üst kattan bir eve yerleşirsiniz
BEnce sabredin yada zabitaya falan şikayet edin.

Siz çalışmıyorsunuz sanırım ki çalışmasada insan akşam hava karardımı istirahat saatidir, eve yorgun argın gelmişim kafamı dinlemek için saat 10 yada 12 yimi bekliycem çok saçma. Günün hangi saati olursa olsun rahatsız edici gürültü yapmaya kimsenin hakkı yoktur.
Ayrıca uyarınca inadına daha çok yapmaları insanı çileden çıkarıyor.
Asıl gürültü yapan gitsin müstakil evde otursun madem.
Bilâkis çok yoğun mesaiyle çalışıyorum, mühendisim. Bir de bu çıktı; çalışmayan kadın aşağılamasıyla insanlara tepeden bakmak.

Size iyi eğlenceler, çıkıp çıkıp kavga edin üst komşularınızla. Çok da derdim gerçekten.

Çalışan kişiler için eve geliş saati demek istediğim.Eşim zaten sabahtan işe gidiyor eve gelince süpürge sesi mi duymalı dinlenmeli mi?Bir çok çalışan bayan da sanırım bu yüzden hafta sonları temizlik yapıyor.Akşam 10 a kadar da süpürge yapılması bana biraz anormal geliyor açıkcası.
Dediğim gibi ben de çalışıyorum ama benim tahammül sanırım daha yüksek. Umarım sorunsuz çözersiniz :) İyi akşamlar.

Çok zor Allah yardımcın olsun. Benim üstümdekilerinde yürüme sesinden bıktım bende. Sabah 6da kalkıyorlar pat pat ayak seslerine bizde uyanıyoruz. Şimdi diceksiniz yürümesinler mi diye, yürüsünler tabiki de insan gibi yürüsünler. Ev sallanıyor bizim resmen. Bir de haftasonları verdikleri partiler için 6-7 de kalkıp temizlik yapmaya başlıyorlar tüm Gürültülü konuşmaları da bizim evde. Bende bebeğim olacak Ağlar rahatsız Eder diye idare ediyorum onları ama öyle de yürüme şekli yok yani..

Back