• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimden şüphe eder oldum. Ben mi haksizim siz söyleyin

ya valla boşanın
alsın anasını başına çalsın o da mutlu olsun siz de mutlu olun
ha dedıgım gıbı eşinizle cok iyi olsanız kaynana belkı cekılır ama ıkısı de kötü
cocugunuz olsa bişe değişmez hatta daha kötü olur

bi sürü konunuz var bu konu da işte bi kaç sayfa daha yorumlarla dolar daha sonra unutulur ve siz birkaç gün sonra yeni bir başlıkla buraya dönersiniz
çözümü yok
eşinizle konusun böle mutlu olamıyorum bu tavırlarını düzelt düzeltmeyeceksen boşanalım deyin bakalım ne olacak
Eşim arkamda olsa k.v yi tolere edebilirim ama onun durumu açık zaten.cocuk olsa da dedigim gibi üç kişilik bi aile olamayiz illa annesi de olur. Sorunlar katlanir.
Dün ben böyleyim degismem işine gelirse dedi bende işime gelmiyor dedim.
O zaman gelsigin yere geri gidersin dedi bende bana uyar dedim

Eşim arkamda olsa k.v yi tolere edebilirim ama onun durumu açık zaten.cocuk olsa da dedigim gibi üç kişilik bi aile olamayiz illa annesi de olur. Sorunlar katlanir.
Dün ben böyleyim degismem işine gelirse dedi bende işime gelmiyor dedim.
O zaman gelsigin yere geri gidersin dedi bende bana uyar dedim
tamam işte sizde geri gidin geldiğiniz yere
böyle saygısız adamla kalmayın
ne zannediyor gidemeyecegınızı mı bu kadar rahat ve saygısızca konusuyor ?
işine gelirse ne demek ?
siz hiç terkettiniz mi eşinizi ? böyle bir girişiminiz oldu mu ?

sizi bu şeklide neden kendine mecbur görüyor ?

Eşimle problemler bitmiyor bitmez çünkü adam konuşamiyor tartışıyor içindekileri sıralayip küsüyor.
Anneannesi vefat etti annemle kardeşim koştu geldi o gün evde yemek dagitildi yardım ettiler ertesi gün cenaze olacak diye eve dönmeyin bizde kalın dedim kaldilar .sabah erkenden kalktim uyku tutmadı zaten .kahvalti hazirladim eşim önce ben yemeyecegim dedi .ye bugün uzun süre bişey yiyemeyiz dedim. Sonra ekmegin arasına koy balkonda yiyeceğim dedi.oyle de yaptik o mutfağın balkonunda bizde içeride kahvaltı ettik kardesimle annem bisey demediler ama bi tuhaf oldular bende bozuldum normalde eşimin tavrinda bişey yoktu ama bu hareketi beni üzdü annemlere de onun derdi benimle bu ara benimle uğraşıyor dedim.
Bugün laf lafi açtı bende ona neden o şekilde davrandığını sordum hemen yüzünün ifadesi değişti tavir yapmadim işine gelirse ben böyleyim dedi.daracik yer sigmayiz hava almak istedim dedi ama bunlari söylerken sesi tavri kiriciydi. Ben ailesine her zaman güleryüzlü davrandim annesinin olur olmaz zamanlarda gelmesini tolere ettim.daha bugün ani bi şekilde geldiler hasta olmama rağmen çay verdim. Üzüldüğüm nokta davranışlarimin karşılığını tam tersi biçimde almam ,hakketmedigim durumlara düşmem ve de kirginligimi bile dile getiremem.getirince sonuç bu oluyor.
Eşim annenlerle bu konu aranızda konusulmuş diyerek klasik bende size bi daha gitmeyecegim tehditini savurdu .ben de bunun benim için bi tehdit olusturmadigini cani ne isterse yapabileceğini söyledim ve tartışma bitti şu an kendi kendimi sorguluyorum ben mi hataliyim diye. Bu adam beni anlamamak için direniyor.
Yapılan iş, iyilik söylenmez ama on gündür koşturdum mutfaktan çıkmadim herkes teşekkür etti.yoruldun dinlen iyi görünmüyorsun dedi ama eşim ne ilgilendi ne de teşekkür etti. Tüm anlayışsız tavirlari bana karşı.
Herşeyi sorgular oldum.
Kusura bakmayın uzun oldu ama çok doldum
senin bu eşin değişmez kaç senedir burada konularını okuyoruz milim iyi yönde ilerleme yok

tamam işte sizde geri gidin geldiğiniz yere
böyle saygısız adamla kalmayın
ne zannediyor gidemeyecegınızı mı bu kadar rahat ve saygısızca konusuyor ?
işine gelirse ne demek ?
siz hiç terkettiniz mi eşinizi ? böyle bir girişiminiz oldu mu ?

sizi bu şeklide neden kendine mecbur görüyor ?
İki sene kadar önce on gün falan ayri kaldik ben annelere gittim sonra konuştuk eve döndüm ama tabi bi düzelme olmadı.ondan sonra bi ayrılık yaşamadık her olayda ailemin de huzurunu kaçırmak istemedim bi daha eve dönersem boşanma dilekçesini veririm düşüncem bu yönde.
Ailem bi kaç senedir maddi bi kriz içinde ama bu benim yanlarına gitmeme engel deil ama o farklı düşünüyor olabilir

İki sene kadar önce on gün falan ayri kaldik ben annelere gittim sonra konuştuk eve döndüm ama tabi bi düzelme olmadı.ondan sonra bi ayrılık yaşamadık her olayda ailemin de huzurunu kaçırmak istemedim bi daha eve dönersem boşanma dilekçesini veririm düşüncem bu yönde.
Ailem bi kaç senedir maddi bi kriz içinde ama bu benim yanlarına gitmeme engel deil ama o farklı düşünüyor olabilir
allah kolaylık versın gercekten dıyecek bıse bulamıyorum ama üzülüyorum size

allah kolaylık versın gercekten dıyecek bıse bulamıyorum ama üzülüyorum size
Çok sağolun .önerilerinizle yardımcı oldunuz.
Benim ailem her koşulda her zorlukta beni kucaklar tek teselli ve tek iyi yön bu hayatimda allah onlari başımdan eksik etmesin.
Ben ailemde sevmeyi saymayi iyiliği gördüm herkesi öyle zannettim ama bu beş sene bana çok şey ogretti

Skntisi bence cenaze degil onu doldurmus ya da konustuklarini hakli gostermis biri olmali hayatnizda bu kisi annesi ya da kardesi gibi birisi olabilir.bi de boyle dusun derim.sonucta o senin annen sen ne kadar onun annesine hurmette kusur etmiyorsan onunda senin ailene yapmasi gerekir.

Skntisi bence cenaze degil onu doldurmus ya da konustuklarini hakli gostermis biri olmali hayatnizda bu kisi annesi ya da kardesi gibi birisi olabilir.bi de boyle dusun derim.sonucta o senin annen sen ne kadar onun annesine hurmette kusur etmiyorsan onunda senin ailene yapmasi gerekir.
Bilemiyorum annesi zaten hep hayatimizda belki öyle olmasa şu an bu denli problem yaşıyor olmazdık.ben hep saygili davrandim moralim bozukta olsa hastada oksam hiç surat asmadim gücüme giden bu

Bilemiyorum annesi zaten hep hayatimizda belki öyle olmasa şu an bu denli problem yaşıyor olmazdık.ben hep saygili davrandim moralim bozukta olsa hastada oksam hiç surat asmadim gücüme giden bu
Bi iliski de iki kisi olmalidir ucuncu kisi girdigi zaman zaten duzeln bozulur.kaynana sorunu herkeste var .sen anladium kadariyla kvdndenayri yasiyorsun .bence uzak kalmaniz daha iyi bi de yakinda olsa bnm gibi daha ne skntilar ne skntilar.simdi esinizle ters olmaniz gereken bi zaman degil .esiniz ne derse tamam diyin hep yqpici olun sizi boyle gordukce daha cok ilgilenecek sizle.hep guleryuzlu olan insan kazanir bil istiyprum.kaynanana esini hic tek basina yollama onlari hic yalniz birakma drrim mesela senden habersiz aramamasini soyle bende konusmak isterim annemle benm yanmdayken kobus de ona asil boyle duzeltirsin yoksa durum pek iyiyw gitmiyor gibi geldi bana .kb tlefonda yorum biraz skntili oluyor :-D

Bi iliski de iki kisi olmalidir ucuncu kisi girdigi zaman zaten duzeln bozulur.kaynana sorunu herkeste var .sen anladium kadariyla kvdndenayri yasiyorsun .bence uzak kalmaniz daha iyi bi de yakinda olsa bnm gibi daha ne skntilar ne skntilar.simdi esinizle ters olmaniz gereken bi zaman degil .esiniz ne derse tamam diyin hep yqpici olun sizi boyle gordukce daha cok ilgilenecek sizle.hep guleryuzlu olan insan kazanir bil istiyprum.kaynanana esini hic tek basina yollama onlari hic yalniz birakma drrim mesela senden habersiz aramamasini soyle bende konusmak isterim annemle benm yanmdayken kobus de ona asil boyle duzeltirsin yoksa durum pek iyiyw gitmiyor gibi geldi bana .kb tlefonda yorum biraz skntili oluyor :-D
Üçüncü kişileri uzak tutmak bazı durumlarda çok zor oluyor maalesef

Seni en iyi ben anlarim sanirim .ne kadar uzulrsen o kadar uzeceksin o zaman nasil mi ? Bak simdi onlari uzaklastirmak yerine iyi kizi oyna o zamn yani hep iyimser ol ne derlerse tamam de esinin onunde yap boyle ve esinle hep iyi olmaya calis sinirlenince sesini cikarma o soylesin bagirsin snra sakinlesinceye kadar ses etme sakinlesipte seninle konusmak istediginde kirildigini belli et bilirki sen cok narinsin onun icin iyi davranacaktir.baktin bu cozum onerileri ise yaramiyor aile terapisti zamanin gelmis senin bi de onunla konus bunu belkio uzman kisi yardimci olur sana

Seni en iyi ben anlarim sanirim .ne kadar uzulrsen o kadar uzeceksin o zaman nasil mi ? Bak simdi onlari uzaklastirmak yerine iyi kizi oyna o zamn yani hep iyimser ol ne derlerse tamam de esinin onunde yap boyle ve esinle hep iyi olmaya calis sinirlenince sesini cikarma o soylesin bagirsin snra sakinlesinceye kadar ses etme sakinlesipte seninle konusmak istediginde kirildigini belli et bilirki sen cok narinsin onun icin iyi davranacaktir.baktin bu cozum onerileri ise yaramiyor aile terapisti zamanin gelmis senin bi de onunla konus bunu belkio uzman kisi yardimci olur sana
Aile terapistine gitmeyi isterim ama kabul etmez. Aslında gitmek buzim için iyi olur ama maalesef olmaz

kendim gitsem bi tesiri olur mu bilemem zor olan taraf işleri yokuşa süren taraf eşim benden çok onun gitmesi lazım
Once esinin sana olan tutumunu anlat terapiste neden yaptigini bilmedigini soyle .boyle konularda bagirmak kavga etmek falan pek ise yaramiyor sakince anlasilir bir dille konusman gerektigini dusunuyorum ben

kendim gitsem bi tesiri olur mu bilemem zor olan taraf işleri yokuşa süren taraf eşim benden çok onun gitmesi lazım
minnie, sen calisip kendi ayaklarinin ustunde durabilecek bir insan olmadigin surece kocanin seni kaybetme korkusu hic olmayacak bence. Sen kendini na mecbur hissediyorsun, o da bunu bal gibi biliyor. Sen calismiyorsun, ailenin maddi durumu cok iyi deyil, sanirim esinin maddi durumu baya iyi, o yuzden sen eziksin.
O da seni mali gibi goruyor sahsen ve seni cok iyi eziyor. Anasinin ne yaptigini cok iyi biliyor, ama evinde seni kole gibi gordugu icin duzeltm,ek ici9n efort sarfetmek istemiyor, zaten o durumdan da rahatsiz deyil.
Cunku zaten ozel gun, erkeklerin cok da ilgisini ceken bir sey deyil. Bunu kutlayan yapanlar, genelde ya esinin hatri icin yapiyor, ya da zaten iyi huylu erkekler. Esin icin, evini temizleyen, annesini idare eden, gece de ihtiyacini gideren birisi ona yeter anladigim kadariyla. Adamin zaten isi gucu var, dusundugu seyler var, gelecegine dair planlari var, ve sen bu planlarda sadece onun istedigi sekilde olmaya mahkumsun.
senin kocan su katilmamis, bencil bir okuz.
Sen de malesef bir kulkedisi.

sana daha onceden de cok soyledim, egitim durumunu da bilmiyorum, ama mumkunse kendine is bul, yada tekrar oku. Hirsin nedeyse onun ustune git, en azindan kocandan bu konuda destek al zorla (maddi), ayaklarinin ustunde dur.

ben sana soyle soyliyim, ya bosanicaksin, o zaman da zaten ne olacagi belli deyil, gene bir sekilde is bulmak zorundasin, ya da bu evlilikte kendin icin bazi seyleri zorla ondan koparicaksin. O sana huzur vermiyorsa, sen de ona yavastan yavastan huzur verme. Yaptigin yemegin tadi tuzu olmasin mesela, temizligi aksat mesela.
Kayinvalidenin de yuzune gulme, somurt otur geldigi zaman. Oturup sohbet etme.

Ama ben suna da eminim ki ayni yaptiklarina devam ediceksin, ve hayatini bu sekilde yasamaya devam ediceksin, ve buna benzer daha nice konular acicaksin.

Artik kurtul su ezikliginden.
Kimse kimseden daha deyerli deyil.

minnie, sen calisip kendi ayaklarinin ustunde durabilecek bir insan olmadigin surece kocanin seni kaybetme korkusu hic olmayacak bence. Sen kendini na mecbur hissediyorsun, o da bunu bal gibi biliyor. Sen calismiyorsun, ailenin maddi durumu cok iyi deyil, sanirim esinin maddi durumu baya iyi, o yuzden sen eziksin.
O da seni mali gibi goruyor sahsen ve seni cok iyi eziyor. Anasinin ne yaptigini cok iyi biliyor, ama evinde seni kole gibi gordugu icin duzeltm,ek ici9n efort sarfetmek istemiyor, zaten o durumdan da rahatsiz deyil.
Cunku zaten ozel gun, erkeklerin cok da ilgisini ceken bir sey deyil. Bunu kutlayan yapanlar, genelde ya esinin hatri icin yapiyor, ya da zaten iyi huylu erkekler. Esin icin, evini temizleyen, annesini idare eden, gece de ihtiyacini gideren birisi ona yeter anladigim kadariyla. Adamin zaten isi gucu var, dusundugu seyler var, gelecegine dair planlari var, ve sen bu planlarda sadece onun istedigi sekilde olmaya mahkumsun.
senin kocan su katilmamis, bencil bir okuz.
Sen de malesef bir kulkedisi.

sana daha onceden de cok soyledim, egitim durumunu da bilmiyorum, ama mumkunse kendine is bul, yada tekrar oku. Hirsin nedeyse onun ustune git, en azindan kocandan bu konuda destek al zorla (maddi), ayaklarinin ustunde dur.

ben sana soyle soyliyim, ya bosanicaksin, o zaman da zaten ne olacagi belli deyil, gene bir sekilde is bulmak zorundasin, ya da bu evlilikte kendin icin bazi seyleri zorla ondan koparicaksin. O sana huzur vermiyorsa, sen de ona yavastan yavastan huzur verme. Yaptigin yemegin tadi tuzu olmasin mesela, temizligi aksat mesela.
Kayinvalidenin de yuzune gulme, somurt otur geldigi zaman. Oturup sohbet etme.

Ama ben suna da eminim ki ayni yaptiklarina devam ediceksin, ve hayatini bu sekilde yasamaya devam ediceksin, ve buna benzer daha nice konular acicaksin.

Artik kurtul su ezikliginden.
Kimse kimseden daha deyerli deyil.
Ailemin maddi durumu kötü değil sadece eskiye nazaran bozulmalar var satmak zorunda kaldigimiz mülklerimiz oldu eşim bu durumlari biliyor.ama ailemin bana kucak açabilecek kadar durumlari var çok şükür.ben üniversite mezunuyum ama maalesef işsizim şu an hem bu durumumdan siyrilmak hemde k.validemden kurtulmak için iş arayışı içindeyim. Eşim bencil ve anneci zaten öyle olmasa evliligimiz bu kadar zor olmazdı. Mevcut durumumu degistirmek için çaba sarfediyorum. Eskiden biseyler zamanla oturur düzelir zannederdim ama maalesef olmadığını gördüm şimdi ise ya biseyleri kendi elimle düzeltmeye çalışıcam yada gidicem. Zaten bi kac günü ayri gecirmek istediğimi söyledim.
Annesi hayatimizi çok etkiliyor dun telefonla konuşurlarken eşimin yanindaydim kadin resmen emrivaki yapıyor gelmek için .
O yada bu şekilde ben yasadiklarimdan hoşnut değilim.
Konularımi bilen birisiniz yazdıklarınızı dikkate aliyorum ama yine de kulkedisi benzetmenizden hoşlanmadim.
Artik çabam ayaklarimin üstünde durmak için olacak gerisini de akişa birakcam ayrilmamiz gerekirse ayrilcam artik

Ailemin maddi durumu kötü değil sadece eskiye nazaran bozulmalar var satmak zorunda kaldigimiz mülklerimiz oldu eşim bu durumlari biliyor.ama ailemin bana kucak açabilecek kadar durumlari var çok şükür.ben üniversite mezunuyum ama maalesef işsizim şu an hem bu durumumdan siyrilmak hemde k.validemden kurtulmak için iş arayışı içindeyim. Eşim bencil ve anneci zaten öyle olmasa evliligimiz bu kadar zor olmazdı. Mevcut durumumu degistirmek için çaba sarfediyorum. Eskiden biseyler zamanla oturur düzelir zannederdim ama maalesef olmadığını gördüm şimdi ise ya biseyleri kendi elimle düzeltmeye çalışıcam yada gidicem. Zaten bi kac günü ayri gecirmek istediğimi söyledim.
Annesi hayatimizi çok etkiliyor dun telefonla konuşurlarken eşimin yanindaydim kadin resmen emrivaki yapıyor gelmek için .
O yada bu şekilde ben yasadiklarimdan hoşnut değilim.
Konularımi bilen birisiniz yazdıklarınızı dikkate aliyorum ama yine de kulkedisi benzetmenizden hoşlanmadim.
Artik çabam ayaklarimin üstünde durmak için olacak gerisini de akişa birakcam ayrilmamiz gerekirse ayrilcam artik
Canim kulkedisi benzetmesini seni incitmek Icin yapmadim. Su an kulkedisi okuyoruz kizimla her gece. O aklima geldi yazarken. HoslAnmadin biliyorum ama malesef benzerlik kurdum. Ayni sorunu defalarca konularinda gormek
Beni gercekten uzuyor minnie.

Umarim is bulursun, umarim esinin akli basina gelir, umarim o kaynanadan kurtulursun.

Back