kendim gitsem bi tesiri olur mu bilemem zor olan taraf işleri yokuşa süren taraf eşim benden çok onun gitmesi lazım
minnie, sen calisip kendi ayaklarinin ustunde durabilecek bir insan olmadigin surece kocanin seni kaybetme korkusu hic olmayacak bence. Sen kendini na mecbur hissediyorsun, o da bunu bal gibi biliyor. Sen calismiyorsun, ailenin maddi durumu cok iyi deyil, sanirim esinin maddi durumu baya iyi, o yuzden sen eziksin.
O da seni mali gibi goruyor sahsen ve seni cok iyi eziyor. Anasinin ne yaptigini cok iyi biliyor, ama evinde seni kole gibi gordugu icin duzeltm,ek ici9n efort sarfetmek istemiyor, zaten o durumdan da rahatsiz deyil.
Cunku zaten ozel gun, erkeklerin cok da ilgisini ceken bir sey deyil. Bunu kutlayan yapanlar, genelde ya esinin hatri icin yapiyor, ya da zaten iyi huylu erkekler. Esin icin, evini temizleyen, annesini idare eden, gece de ihtiyacini gideren birisi ona yeter anladigim kadariyla. Adamin zaten isi gucu var, dusundugu seyler var, gelecegine dair planlari var, ve sen bu planlarda sadece onun istedigi sekilde olmaya mahkumsun.
senin kocan su katilmamis, bencil bir okuz.
Sen de malesef bir kulkedisi.
sana daha onceden de cok soyledim, egitim durumunu da bilmiyorum, ama mumkunse kendine is bul, yada tekrar oku. Hirsin nedeyse onun ustune git, en azindan kocandan bu konuda destek al zorla (maddi), ayaklarinin ustunde dur.
ben sana soyle soyliyim, ya bosanicaksin, o zaman da zaten ne olacagi belli deyil, gene bir sekilde is bulmak zorundasin, ya da bu evlilikte kendin icin bazi seyleri zorla ondan koparicaksin. O sana huzur vermiyorsa, sen de ona yavastan yavastan huzur verme. Yaptigin yemegin tadi tuzu olmasin mesela, temizligi aksat mesela.
Kayinvalidenin de yuzune gulme, somurt otur geldigi zaman. Oturup sohbet etme.
Ama ben suna da eminim ki ayni yaptiklarina devam ediceksin, ve hayatini bu sekilde yasamaya devam ediceksin, ve buna benzer daha nice konular acicaksin.
Artik kurtul su ezikliginden.
Kimse kimseden daha deyerli deyil.