• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Gürültülü Evden Bıktım

Akşam 7 ye kadar gürültü temizlik sesi(süpürge ) normal. Eskiden 11 olan gürültü 7ye Çekildi. Gün içinde söylenemezsiniz ama akşam oldu mu polis çağırabilirsiniz.

Biz ne diyelim benim yazak odamla yan apartnaniNki almanyada yasiyorum bitisik. Iliski seslerink duyuyorum kadin okadar bagiriyorki yatak sesi hersey duyuluyor ...temizlik olsa yine iyi..

Benim usttekide aynı gece 1 de kavga sesleri adam bağırıp duruyor. Laftanda anlamıyorlar sırf bu yüzde yeni tasindigim evimi satmak istiyorum

Bi sabah aç kral tvyi son ses...çık git evden akşama kadar gelme...anlasın gürültü nasıl yapılırmış

tasinma imkaniniz yok e komsuyu da degistiremiyorsunuz. o halde alismanizi oneririm.
sinir oldugunuz ses cok az da olsa surekli olmasa da delirtir. ama sinir olmaz da onunla yasamaya alisirsaniz duymamaya baslarsiniz.

Çok zor Allah yardımcın olsun. Benim üstümdekilerinde yürüme sesinden bıktım bende. Sabah 6da kalkıyorlar pat pat ayak seslerine bizde uyanıyoruz. Şimdi diceksiniz yürümesinler mi diye, yürüsünler tabiki de insan gibi yürüsünler. Ev sallanıyor bizim resmen. Bir de haftasonları verdikleri partiler için 6-7 de kalkıp temizlik yapmaya başlıyorlar tüm Gürültülü konuşmaları da bizim evde. Bende bebeğim olacak Ağlar rahatsız Eder diye idare ediyorum onları ama öyle de yürüme şekli yok yani..

Allah sizin de yardımcınız olsun çok iyi anlıyorum sizi.İnsanlar artık kendi keyifleri için karşısındakinin rahatını düşünmüyorlar bu terbiyesizlikten başka bir şey değil.Bencil olmuş herkes ! İnsan kendi evinde huzur bulamıyor nere gitsek ne yapsak....

Herkes bıkmış gerçekten onu gördüm.Gün içinde bunalıma sokuyor insanları belli ki....Yakında herkes huniyle gezecek...

Bizim üsttekilerinde süpürgesi meşhurdur.. sık sık süpürge tutarlar ama yapabileceğim bir şey yok isterse her gün süpürür engel olamam ki temizliğine. gece veyahut sabah 6da başlamadıysa tabi.

birlikte yaşama kurallarını çocuk yaşta öğrenmek gerek, başka çözümü yok bunun. ne kadar söyleseniz de anlatamıyorsunuz. evlendiğimden beri oturduğum üçüncü apartman bu, kırk yılın başı gündüz evde olsam alt katın ve üst katın gürültüsünden izlediğim filmden okuduğum kitaptan birşey anlamıyorum. bir de yeni karşı komşu taşındı tam oldu. gümmm diye sabahın köründe gecenin yarısında kapı çarpmalar....üst kattan gürültü gelmesi tamam da ya bir alt kattan bu kadar ses nasıl gelir?
alt kattakiler gece yarısı bir misafir uğurluyorlar sanırsınız adli vaka birazdan polis gelecek! kaç kere çocuğum uykusundan uyandı. ya misafir tam 25 dakika apartmanda gürültü yapar mı? inanın saate baktım 25 dakikada iki kere çocuk uyandı geri uyuttum.
bazen eşime diyorum ki şöyle dağ başında müstakil bir ev yaptırıp oraya taşınalım. üçüncü evim dedim ya ilk ikisi de farklı değildi.
kızım kışın 3 yaşını bitirecek apartman içinde yüksek sesle konuştuğunda "annecim sessiz olalım insanlar rahatsız olur" diye birkaç kere uyardım. şimdi hangi apartmana girsek kendisi fısıltıyla "şşşt sessiz olalım" diyor.
ben ailemden bunu gördüm kızıma da öğretmeye çalışıyorum üstelik sadece apartmanda değil evde de gürültü yapınca ve kamuya açık alanda da....
çocuklar özgür yetişecek diye sınır koymazsak ondan sonra "niye şimdiki nesil bu kadar bencil, niye kimse diğerinin hakkını gözetmiyor?" diye sorgular dururuz.

Yeni binaların klasik sorunu sanırım bende kendimi yiyiyorum.Çalışıyorum ve pazar sabahı üstteki süpürge sesi takır tukur Gece banyo sesleri bitmez .Sanki su boruları bizim evden yukarı çıkıyor.Ama inanın birşey diyemiyorum.Tek bir kilim dahi aşağı sirkelemedim.Ama kendilerini sirkelemeleri bitmez tek pazar günüm var çamaşırları içeri aldırtırlar.Ev alma komşu al boşana dememişler

Allah sizin de yardımcınız olsun çok iyi anlıyorum sizi.İnsanlar artık kendi keyifleri için karşısındakinin rahatını düşünmüyorlar bu terbiyesizlikten başka bir şey değil.Bencil olmuş herkes ! İnsan kendi evinde huzur bulamıyor nere gitsek ne yapsak....
Gerçekten öyle insanın kendi evinde huzursuz olması çok yıpratıcı oluyo. Hadi normal zamanlarda idare ediyorum da geçen başım ağrıyo bunlarda yukarda insanlık dışı yürüyorlar. Ama sanki tüm gürültü beynimin içinde gibiydi. Komşu çok önemli..

malesef yaoacak birsey yok. apartmandaysaniz bazi seslere de hazirlikli olmak gerekiyor. bizde de var alt komsunun cocugu sabahlara kadar agliyor. onun altindakiler surekli gurultu kavga en ustteyiz guya ama tum sesler geliyor. 5 kat her katta iki daire ve her daireden ayri ayri sesler ve biz de cikariyoruz daha bugun koltuklari cektim :D ama mecburdum. susun diyemem buna hakkim yok orasi o insanlarin yasam alani.gece 9-10 da sonra genelde olmamasi gerek ama alt komsularimiz bazen alem yaoiyor saniyorum kalabalik insan sesleri catal bicak sesleri muzik sesleri oynama sesleri:) digerinin gece maç izleme gol sevinci sesi :) hatta en alt komsumuzun 1 yaslarindaki cocuguna yemek yedirmek icin merdiven bosluguna ciksrdigi kavanozlara catal bicakla vurarak sesler cikartarak anca cocuga yemek yedirebiliyor onun disinda cocuk yemiyor cunku:) yani kiracimizlar kovamiyoruz ve ev malesef ailemin tasinma gibi bi olayimiz da yok :D halinize bence sukredin :D

Back