• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi....

evet yapmacıklıga gelemıyorum
oğulları işten cıkartıldı , gecen bayramda gitiğimizde utanmadan aksam yemegınde evlerıne giren parayı sayıyor babası
hazı iş de yok tatile çıkın geze geze gidersiniz egeyı akdenizi gezın dıyorlar dalga gecer gibi:)
biz ay sonunu nasıl getıreceğiz derdındeyız tek benım maasıma kaldık suanda.
destek beklemıyoruz ama barı halden anlasınlar istıyorum
onlar hep oğulları yapamaz gerı gelecek beklentısındeler
bu da canımı sıkıyor ve hep iyiyi oynuyor
hep acıtasyon hep bi yanımız eksık modundalar
uzaktayız gecelerı uyku uyuyamıyoruz seni düşünmekten dıyorlar eşime
ama icraat yok
evıne gidiyoruz mesela
arabamızla gidiyoruz
torunları ve kızı ıle aynı evde yasıyor kvalidem
seftalı aldım ıkı kasa vereyım mı bırını dıyor
4-5 tane kavun aldık yer mısınız versem dıyor
vereyım mı kelımesı cok sacma gelıyor bana
verırsın alın yavrum koyun arabaya dersın :)
ben de tesekkurler dıyorum almıyorum
gecen gittiğimde bir kavanoz salça verdı bana.
o salca ıkı gun boyunca evde dolastı durdu
ececim salcayı unutma sakın
ececim salcayı koydun dımı cantaya
ececim salcanın tadı cok guzel bak yemeklerde fark edeceksın
o kadar göze sokup dusunuyor edasında ki
salça cok komık bırsey bana gore. ve bunu sureklı dile getırmesı

annem mesela içinden gelır kısa yaza gırerken hep pijamalarımızı iç çamasırlarımızı alır verır
eşim kendı annesıne kvalıdem valla saolsun cok dusunuyor bizi der
biraz laf sokar aslında annesıne:)
ay yavrum ya o da bizim gbi işte ne yapsın cocukları için yasıyor der
eşim de anne valla daha senden hıcbırsey gormedık bıde cok dusunuyorum dıyorsun der gülerek:)
o da ben senın bedenını tuturamam kı yawrum der
çoluk cocuguna birsey alanlara cok ozenıyorum ama ben tutturamıyorum ıste der
sankı oglunu benım annem buyuttu:)

hep salağa yatıyor hep kendı akıllı . bu tutumlarına delı oluyorum

Tamam tatil meselesi saçma olmuş ama annen fazla ve gereksiz yaptıkça eşinin ailesinin verdiklerini küçümsüyorsun.Pijamanızı niye annen alıyor çok saçma.Kıyaslama yaptıkça birde bilmiyorum annen ve sen bunu eşine söylüyosanız ya da en ufak ima ediyorsanız eşinide soğutursun ailesinden. Ailede doğal olarak cephe alır size.Yapmayın etmeyin.Hep Benim annem benim annem

Yerinde olmayı o kadar çok isterdim ki anlatamam... Yani uzak olmayı...
Ben birlikte oturuyorum ve en başta sadece arada bir kayınvalidemle beraber oturacağız diye düşünerek birlikte oturmaya karar vermiştik. Yoksa eşim de ben de istemiyorduk fakat ne yazık ki böyle olması gerekti... Ama dediğim gibi sadece arada sırada ve bir süreliğine diye kabul ettik ama hiç de düşündüğümüz gibi olmadı... Şuanki son durumdan bahsedeyim üç aydır arada iki haftalık boşluk hariç hadi iki aydır diyelim; biz, kayınvalidemler ve diğer çocuk ve torunlarıyla beraber aynı evin içinde yaşıyoruz ve biz yeni evliyiz... Kimsenin biraz gidelim de yalnız kalsınlar biraz başbaşa kalsınlar diye düşündüğü yok. Çıkardıkları sorunlardan olaylardan falan hiç bahsetmiyorum! Seni ve beklentilerini çok iyi anlayabiliyorum ama boşuna kendini yorma çünkü ne o beklentiler karşılanıyor ne de bu düşüncelerle bir yere varılıyor. Bir arkadaşın da dediği gibi mesafeler sınırları koruyor aslında bence iyi tarafından bakmaya çalışarak uzak olmanın keyfini çıkar. Madem eşin de biliyor ve anlayış gösteriyor. Ben de O kadar çok isterdim ki ayrı şehirlerde olmayı...

Tamam tatil meselesi saçma olmuş ama annen fazla ve gereksiz yaptıkça eşinin ailesinin verdiklerini küçümsüyorsun.Pijamanızı niye annen alıyor çok saçma.Kıyaslama yaptıkça birde bilmiyorum annen ve sen bunu eşine söylüyosanız ya da en ufak ima ediyorsanız eşinide soğutursun ailesinden. Ailede doğal olarak cephe alır size.Yapmayın etmeyin.Hep Benim annem benim annem

eşimin ailesi ne verdi ki küçümseyeyım?
çok sevıyorum dediklerı ogullarına bir düğün bile yapmadılar
cocuk evlenırken bır kere arayıp da yapabılecegımız bırsey var mı demedıler
ayrı bır sehıre geldı yenı bır duzen kurdu ve sadece ben yanında idim
gercekten seven ilgili aile bu sekılde mı olur sizce?
oğluna her telefonda aglayan yokluguna alısamıyorum dıye psikolojık baskı yapan bir anne oğlu evını duzenını kurup 9 ay snr mı evıne gelır hem de sallana sallana
evımızde bu da kayınvalıdem bızı dusunmus de almıs dıyeceğimiz bir tane çöp bile yok
düşünme sevgi boyle olmaz
ben çok ılgılı dusuncelı vefalılarmıs gibi görunmelerıne delı oluyorum
yoksa ilgili ya da her anne baba gbi olmak durumunda değiller
eşim gunde ıkı kere dus alır , her aynı ortama geldıgımızde eşime senın bize hala su borcun var dıyorlar
sana cok emek verdık cok nankorsun dıyorlar
ustune basına aldıgı cocukken alınan kıyafetlerı bıle kafasına kakıyorlar

ailem destek oluyor çnk evimiz kira ve maaslarımız iyi değil
para bırıktırıp kendı evımızı almak ıstıyoruz onlar da sağolsunlar bize içlerınden geldıgı için yardımcı oluyorlar
ev alacagımız zaman kredi işine girdik yuklu mıktrarda kredi cekecektık, peşinatımızı bırıktırmıstık eşimle, az bı eksıgımız kaldı onu da babam tamamladı.eşim ailesinden ıvır zıvır( eksper-emlakcı parası-kredi masrafları tapu ıslemlerı vs için ) bir miktar eksıgımız var dedi.bizden sana fayda gelmez dedıler.

boyle sevgi, düşünce olur mu? ve evımızı alamadık suanda ev fiyatları neredeyse yarı yarıya arttı.

Yerinde olmayı o kadar çok isterdim ki anlatamam... Yani uzak olmayı...
Ben birlikte oturuyorum ve en başta sadece arada bir kayınvalidemle beraber oturacağız diye düşünerek birlikte oturmaya karar vermiştik. Yoksa eşim de ben de istemiyorduk fakat ne yazık ki böyle olması gerekti... Ama dediğim gibi sadece arada sırada ve bir süreliğine diye kabul ettik ama hiç de düşündüğümüz gibi olmadı... Şuanki son durumdan bahsedeyim üç aydır arada iki haftalık boşluk hariç hadi iki aydır diyelim; biz, kayınvalidemler ve diğer çocuk ve torunlarıyla beraber aynı evin içinde yaşıyoruz ve biz yeni evliyiz... Kimsenin biraz gidelim de yalnız kalsınlar biraz başbaşa kalsınlar diye düşündüğü yok. Çıkardıkları sorunlardan olaylardan falan hiç bahsetmiyorum! Seni ve beklentilerini çok iyi anlayabiliyorum ama boşuna kendini yorma çünkü ne o beklentiler karşılanıyor ne de bu düşüncelerle bir yere varılıyor. Bir arkadaşın da dediği gibi mesafeler sınırları koruyor aslında bence iyi tarafından bakmaya çalışarak uzak olmanın keyfini çıkar. Madem eşin de biliyor ve anlayış gösteriyor. Ben de O kadar çok isterdim ki ayrı şehirlerde olmayı...

evet benden daha zor durumda olanlar var
senın işin daha zor
allah kolaylık versın cnm

aynı evde oturmak daha feci bir durum
ne olursa olsun evlendikten sonra değişiyorlar. ben de inanmazdım ama yaşayınca anlıyorsun
gerçekten zor, bizimkide benim yanımdan ev aldı seneye yanıma taşınacak
o zaman napıcam bilmiyorum.
biz eşimle memuruz, çok zorlarlarsa tayin isteriz diye düşünüyoruz
ama o da onun ailesi sonuçta. bizim için geliyorlar diyo ama hala kafamda soru işaretleri var.
akışına bırakmak lazım bazı şeyleri. maddi konuda da beklemiceksin hiç.
ne kadar zorlanırsan zorlan umurlarında olmuyor malesef.
vereyim mi yapayım mı geleyim mi??? bu sorular beni de yıprattı
sen annesin babasın. sorulmaz yapılır.
gizli de olsa yaparsın. ama yok göstermelik işte.
bende nefret doluyum, bide torun istiyorlar bunlara mı cocuk dogurcam diye düşünüp duruyorum
o yüzden de Allah nasip etmiyor 1 yıldır işte.
herşeyin hayırlısı ya, boşver sıkma tatlı canını
su akar yolunu bulur... :KK23:

ne olursa olsun evlendikten sonra değişiyorlar. ben de inanmazdım ama yaşayınca anlıyorsun
ama o da onun ailesi sonuçta. bizim için geliyorlar diyo ama hala kafamda soru işaretleri var.
bende nefret doluyum, bide torun istiyorlar bunlara mı cocuk dogurcam diye düşünüp duruyorum

evet ben de sen gbi düşünuyorum sorulmaz yapılır diye
sorarsan insanlar guru yapar zaten ihtıyacımız yok derler
sorunca ne anlamı kalır kı
illa yapsın etsın diyen de yok ama cok düşünuyor edalarında dolasmaları canımı sıkıyor
bir de ablası hergun senı cok sevıyorum cok ozledım canım kardesım mutlusun dımı,senın mutlulugun benım mutlulugum gibi sacmasapan cocukca mesajlar cekıyor deli oluyorum
benım de kardesım var erkek , bu tarz mesajlar hıc atmam :)
komık gelıyor bana biri 35 yasında biri 45 yasında

sizinkiler yıne sizden cocuk beklıyorlarmıs
bizim kayınvalıdem baskalarının cocugu oldugunda cok sevınır, bizi arar tebrık edin der, ama biz cocuk dusunuyoruz deyınce çok erken değil mi der:)))))

çocugunuz neden olmuyor dr a gtiiniz mi?
bizim de olmuyor bir bucuk yıldır hıc korunmadık
eşimin spermlerinde hareket azlıgı varmıs
Allah size de nasip eder inşallah

evet benden daha zor durumda olanlar var
senın işin daha zor
allah kolaylık versın cnm
Amin hepimize...
Yanlış anlamadın umarım, beterin beteri var bak ben daha zor durumdayım demek için değildi anlattıklarım. Kendini biraz olsun daha iyi hissedebilmen için, bu örneklerden çokça olduğunu bil yalnız hissetme diye bahsettim. Biraz da içimi dökmeye ihtiyacım varmış sanırım :)

Amin hepimize...
Yanlış anlamadın umarım, beterin beteri var bak ben daha zor durumdayım demek için değildi anlattıklarım. Kendini biraz olsun daha iyi hissedebilmen için, bu örneklerden çokça olduğunu bil yalnız hissetme diye bahsettim. Biraz da içimi dökmeye ihtiyacım varmış sanırım :)
yok hayır yanlız olmadıgımı bılıyorum ama
bu benım ikinci evliliğim
ilk evlılıgım ailesi yuzunden bitti.eski eşim de benı hıc anlama yoluna gitmedi.ve ben aile yuzunden evliliğimi bitirdim onlar da baska bir ceşitlerdi
5-6 yıl gibi bir süre hayatıma kımseyı almadım birdaha evlenmem dıyordum ,şimdiki eşimi tanıyınca cok sevdim ama ailesini de tanımak ıstedım çünkü ailenin ne kadar önemli bir faktor oldugunu tecrube ıle yasamıstım .
ailesi de oldukca ıcıme sindi, çok sıcak oldum , yakın oldum ,onlara karsı ozenlı oldum ,güleryuzlu oldum ,ufak seyleri gormezden geldım her ınsanın eksıklerı hataları ya da dusunemedıklerı olur dedım.

ama onlar eşim bu sehre tasınma kararı alınca resmen eşime tavır aldılar ,ve onu cezalandırır gibi davranıs sergıledıler
benım uzulduguım sey yıne ıkıncı evlılıgımde aıle yonunden sıkıntılar yasamak

çok çok zorda olanlar , çok problemler yasayanlar var tabı ama ben ikinciye yogurdu ufleyerek yedım sandım ama ınsanlara ıyı nıyet gosterınce anladım kı yenıden yanılmısım ikinci kez

eşimin ailesi ne verdi ki küçümseyeyım?
çok sevıyorum dediklerı ogullarına bir düğün bile yapmadılar
cocuk evlenırken bır kere arayıp da yapabılecegımız bırsey var mı demedıler
ayrı bır sehıre geldı yenı bır duzen kurdu ve sadece ben yanında idim
gercekten seven ilgili aile bu sekılde mı olur sizce?
oğluna her telefonda aglayan yokluguna alısamıyorum dıye psikolojık baskı yapan bir anne oğlu evını duzenını kurup 9 ay snr mı evıne gelır hem de sallana sallana
evımızde bu da kayınvalıdem bızı dusunmus de almıs dıyeceğimiz bir tane çöp bile yok
düşünme sevgi boyle olmaz
ben çok ılgılı dusuncelı vefalılarmıs gibi görunmelerıne delı oluyorum
yoksa ilgili ya da her anne baba gbi olmak durumunda değiller
eşim gunde ıkı kere dus alır , her aynı ortama geldıgımızde eşime senın bize hala su borcun var dıyorlar
sana cok emek verdık cok nankorsun dıyorlar
ustune basına aldıgı cocukken alınan kıyafetlerı bıle kafasına kakıyorlar

ailem destek oluyor çnk evimiz kira ve maaslarımız iyi değil
para bırıktırıp kendı evımızı almak ıstıyoruz onlar da sağolsunlar bize içlerınden geldıgı için yardımcı oluyorlar
ev alacagımız zaman kredi işine girdik yuklu mıktrarda kredi cekecektık, peşinatımızı bırıktırmıstık eşimle, az bı eksıgımız kaldı onu da babam tamamladı.eşim ailesinden ıvır zıvır( eksper-emlakcı parası-kredi masrafları tapu ıslemlerı vs için ) bir miktar eksıgımız var dedi.bizden sana fayda gelmez dedıler.

boyle sevgi, düşünce olur mu? ve evımızı alamadık suanda ev fiyatları neredeyse yarı yarıya arttı.[/QUOT

birde onlardan dinlemek lazım
ilk evlılıgım ailesi yuzunden bitti.eski eşim de benı hıc anlama yoluna gitmedi.ve ben aile yuzunden evliliğimi bitirdim onlar da baska bir ceşitlerdi
5-6 yıl gibi bir süre hayatıma kımseyı almadım birdaha evlenmem dıyordum ,şimdiki eşimi tanıyınca cok sevdim ama ailesini de tanımak ıstedım çünkü ailenin ne kadar önemli bir faktor oldugunu tecrube ıle yasamıstım .
ailesi de oldukca ıcıme sindi, çok sıcak oldum , yakın oldum ,onlara karsı ozenlı oldum ,güleryuzlu oldum ,ufak seyleri gormezden geldım her ınsanın eksıklerı hataları ya da dusunemedıklerı olur dedım.

ama onlar eşim bu sehre tasınma kararı alınca resmen eşime tavır aldılar ,ve onu cezalandırır gibi davranıs sergıledıler

çok çok zorda olanlar , çok problemler yasayanlar var tabı ama ben ikinciye yogurdu ufleyerek yedım sandım ama ınsanlara ıyı nıyet gosterınce anladım kı yenıden yanılmısım ikinci kez

ailesini olduğu gibi kabul etmezseniz buda bitebilir maalesef.Ayrı şehirdeler Allahtan

ailesini olduğu gibi kabul etmezseniz buda bitebilir maalesef.Ayrı şehirdeler Allahtan
oldukları gibi kabul edıyorum yapacak baska bır seceneğim yok
eşim ıyı bır ınsan oldugu ıcın görmezden gelıyorum
sadece burada paylasıp içimi dokmek ıstedım hepsı bu

evet ben de sen gbi düşünuyorum sorulmaz yapılır diye
sorarsan insanlar guru yapar zaten ihtıyacımız yok derler
sorunca ne anlamı kalır kı
illa yapsın etsın diyen de yok ama cok düşünuyor edalarında dolasmaları canımı sıkıyor
bir de ablası hergun senı cok sevıyorum cok ozledım canım kardesım mutlusun dımı,senın mutlulugun benım mutlulugum gibi sacmasapan cocukca mesajlar cekıyor deli oluyorum
benım de kardesım var erkek , bu tarz mesajlar hıc atmam :)
komık gelıyor bana biri 35 yasında biri 45 yasında

sizinkiler yıne sizden cocuk beklıyorlarmıs
bizim kayınvalıdem baskalarının cocugu oldugunda cok sevınır, bizi arar tebrık edin der, ama biz cocuk dusunuyoruz deyınce çok erken değil mi der:)))))

çocugunuz neden olmuyor dr a gtiiniz mi?
bizim de olmuyor bir bucuk yıldır hıc korunmadık
eşimin spermlerinde hareket azlıgı varmıs
Allah size de nasip eder inşallah
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
bir yıldır olmuyor, sebebi yok herşey normal.

sende kafana takma boşver kapıyı kapatınca herkes "el" oluyor.
ve malesef eşimiz nedeni ile saygı duycaz yapcak bişi yok.
"yaw he he" de geç. mesaj atıyorlarsa sende yaz onlara bende sizi özledim de.
bende hiç arayıp sormam içimden gelmez, onlarda beni araamaz.
kafam rahat en azından :)

Katılıyorum.. Evlenmeden önce iyiydi, herşey güzeldi. Şimdi... Aynı şekilde bebek bebek diyorlar ama ben bu durumda nasıl çocuk yapayım. Korunmayın diye kendilerini yırtıyolar ama sanki doğursam bakacaklar. Yanlış anlaşılmasın kimseye çocuk baktırma gibi bi niyetim yok kendi annem de dahil. Ama bakmayacakları bebeğe bu kadar ısrar neden? Ben kendimi ne zaman hazır hissederim oğulları istiyor mu kimsenin düşündüğü yok. Kendileri yüzünden, kalabalıkları yüzünden çocuk sahibi olmayı düşünmüyo bile eşim. Olmazsa sayelerinde olmayacak zaten...

Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
bir yıldır olmuyor, sebebi yok herşey normal.

sende kafana takma boşver kapıyı kapatınca herkes "el" oluyor.
ve malesef eşimiz nedeni ile saygı duycaz yapcak bişi yok.
"yaw he he" de geç. mesaj atıyorlarsa sende yaz onlara bende sizi özledim de.
bende hiç arayıp sormam içimden gelmez, onlarda beni araamaz.
kafam rahat en azından :)

öyle yapıyorum ben de
hersey normalse olur canımm üzülmeyın:)

Katılıyorum.. Evlenmeden önce iyiydi, herşey güzeldi. Şimdi... Aynı şekilde bebek bebek diyorlar ama ben bu durumda nasıl çocuk yapayım. Korunmayın diye kendilerini yırtıyolar ama sanki doğursam bakacaklar. Yanlış anlaşılmasın kimseye çocuk baktırma gibi bi niyetim yok kendi annem de dahil. Ama bakmayacakları bebeğe bu kadar ısrar neden? Ben kendimi ne zaman hazır hissederim oğulları istiyor mu kimsenin düşündüğü yok. Kendileri yüzünden, kalabalıkları yüzünden çocuk sahibi olmayı düşünmüyo bile eşim. Olmazsa sayelerinde olmayacak zaten...

siz de bu konuyu actıklarında bu bizim kararımız deyin kibarca susturun onları

çocuk başlı başına problem
birisi sussa ötekisi başlıyo
bizim 3 sene oldu. hala bayramlarda gittiğimizde kayınvalidemi dürtüp daha yokmu gelinin bişeyi diyorlar
bırakıp çıkasım gelio, bende diyorum benden size fayda yok kuma getirin üstüme diye :KK48::KK48:

çocuk başlı başına problem
birisi sussa ötekisi başlıyo
bizim 3 sene oldu. hala bayramlarda gittiğimizde kayınvalidemi dürtüp daha yokmu gelinin bişeyi diyorlar
bırakıp çıkasım gelio, bende diyorum benden size fayda yok kuma getirin üstüme diye :KK48::KK48:
evet bazı aıleler de buna cok mudahele edıyor
hıc dusunemıyorlar ıstıyorlar mı ya da problem mı var üzülürler mı dıye
olsa heralde herkesın haberı olur:)

"Ufak şeyleri görmezden geldim"
kilit cümle bu sanırım... En azından benim için öyle oldu.
Neyse dedikçe, eşim arada kalmasın, üzülmesin, hadi onlar benden büyük, yok nasılsa gidecekler dedikçe, sustukça, görmezden geldikçe nasılsa bu hiçbir şey diyemiyor diye yüklendikçe yükleniliyor. Hem gerçekten büyüyor o ufak şeyler, hem de psikolojik olarak kızgın olduğun için yüreğinde de büyüdükçe büyüyor...

"Ufak şeyleri görmezden geldim"
kilit cümle bu sanırım... En azından benim için öyle oldu.
Neyse dedikçe, eşim arada kalmasın, üzülmesin, hadi onlar benden büyük, yok nasılsa gidecekler dedikçe, sustukça, görmezden geldikçe nasılsa bu hiçbir şey diyemiyor diye yüklendikçe yükleniliyor. Hem gerçekten büyüyor o ufak şeyler, hem de psikolojik olarak kızgın olduğun için yüreğinde de büyüdükçe büyüyor...

evet aynen dediğin gibi oluyor
en kotusu de ınsanın yuregınde buyutmesı
benım işim abimle ortak
kendı ısımız yanı
evlendıgımızın ılk gecesı nıkah cıkısı babası bana kardesın popona tekmeyı vurursa nasıl gecıneceksınız dedı
şok oldum resmen
sankı ben erkek evladıyım evı gecındırmekle ben yukumluyum

sürekli sorguluyor
dükkan senın ustune mı kardesının ustune mı
aylık ne kadar fatura kesıyorsunuz
cironuz kaç?
kardan mı pay alıyorsun ,sen calısan mısın
bunlar bana cok ayıp seyler gelıyor

en sonunda saygımı bozup bunlar sizi ilgilendırmez ustunuze vazıfe olyana seylerı sormayın dedım
ama oyle yuzsuzler kı cevap da versen alınan yok

siz de bu konuyu actıklarında bu bizim kararımız deyin kibarca susturun onları
Öyle olmuyor malesef... Çok istiyorum ama eşim öyle alıştırmadığı için söyleyemiyor, o bişey demeyince ben de diyemiyorum kötü olmak da istemiyorum. Gizli gizli korunuyoruz. Hayatıma bu kadar müdahaleye hiç alışkın değilim ama evlenince bekarken yaptığın fevri çıkışları yapamıyormuşsun. Ben de ne yapayım sonuç olarak kendi istediğimi yapıyorum nasılsa, birilerinin bilmesi ya da onaylaması gerekmiyor sonuçta diye kendimi avutuyorum işte

evet bazı aıleler de buna cok mudahele edıyor
hıc dusunemıyorlar ıstıyorlar mı ya da problem mı var üzülürler mı dıye
olsa heralde herkesın haberı olur:)
Aynen öyle çok kızıyorum. Tamam onlar da torun istiyor olabilir ama bu herşeyden önce karı kocanın istek ve kararına göre olacak bir şey. Allah izin verirse tabi. Ayrıca belki olmuyor. Biraz düşünce lazım sadece. Çocuk çok istediği halde olmayan insanlar var ve bu sorularla maruz kalıp hem sıkıntılarını, hem de tepkilerini bastırmak zorunda kalıyorlar. İnsanlar biraz anlayışlı olsa keşke...

Back