• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle annem arasında kalmaktan bıktım artık ya......

kelebekse38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
545
0
46
Ankara
Arkadaşlar benim sorunum şu:annem ile eşim arasında kalmam sürekli.ne zaman memlekete gitsek üzülmüş bişekilde geri dönüyorum artık bıktım
olay şu ki:memlekette annemin bi yere gitmesi gerekiyordu bu kişi bayan ve aynı zamanda eşimin de uzaktan akrabası.annemlerin de arabası var fakat gidilecek yer uzaktı kardeşime güvenemedi acemi diye.neyse eşime söyledim götürür müsün diye tamam dedi ama biraz mızırdandı.neyse 12.30 gibi gittik bize akşama kadar oturup gidecektik sözde sonra yemek yedik falan beklerken annemler gidecekleri yere hediye almak için çıktılar kardeşimle benim kız da onlar gidince durmadı peşlerinden gitmek istedi öyle olunca bizde çıktık başka yere gezmeye gittik sonra bunlar eve gelmiş aradım hazırsanız gidelim, diye kadını aradılar neyse ben dedim ki ahmet içeri girmeyecek dedim oda yanlış anlamış sanki götürmek istemiyor gibi anlamış bizi kim geri getirecek,diye düşünmüş ondan sonra bunlar kızıp gitmişler kardeşimle(kardeşim arabayı kullanmış)bizde yoldayız onları almaya gidiyoruz aradım aşağıya inin dedim biz yoldayız dedi annem şok oldum eşim de bizi oynatıyorlar insan bari gidiyoruz gelmenize gerek yok diye kızdı. olaydan sonra sabah sordum anneme aradık ulaşamadık dedi.anne.de içeri girseydi ne vardı bi saat oturacaktık yabani falan dedi eşime.anlatıyorum anlamıyor çekiniyo girmek istemedi.söylemediği kalmadı annemin.gideceğiz bi günde eşim gelecek almaya annesigile gideceğiz eşim bize girmek istemedi aşağıda vedalaşırız falan dedi annemler için annem telefonla biz bunları konuşurken duydu ben ya gel 5 dk falan deyince anladı kızdı o gelmiyor sen niye onun ailesine gidiyorsun sabah gelsin alsın dedi.

bunlar ilk değil tabi daha önce de annem eşin seni kullanıyor o senin maaşının peşinde demişti.eşim oruç tutmuyordu seferi diye yine bi ton laf etti ona da.ya daha neler neler kısacası annem eşimi sevmiyor.bazen diyorum acaba annem benim göremediğim bi kusurunu mu görüyor eşimin yoksa kıskançlık mı?ben eşimden memnunum ve onu seviyorum ne dersiniz?hangisi olabilir?

Arkadaşlar benim sorunum şu:annem ile eşim arasında kalmam sürekli.ne zaman memlekete gitsek üzülmüş bişekilde geri dönüyorum artık bıktım
olay şu ki:memlekette annemin bi yere gitmesi gerekiyordu bu kişi bayan ve aynı zamanda eşimin de uzaktan akrabası.annemlerin de arabası var fakat gidilecek yer uzaktı kardeşime güvenemedi acemi diye.neyse eşime söyledim götürür müsün diye tamam dedi ama biraz mızırdandı.neyse 12.30 gibi gittik bize akşama kadar oturup gidecektik sözde sonra yemek yedik falan beklerken annemler gidecekleri yere hediye almak için çıktılar kardeşimle benim kız da onlar gidince durmadı peşlerinden gitmek istedi öyle olunca bizde çıktık başka yere gezmeye gittik sonra bunlar eve gelmiş aradım hazırsanız gidelim, diye kadını aradılar neyse ben dedim ki ahmet içeri girmeyecek dedim oda yanlış anlamış sanki götürmek istemiyor gibi anlamış bizi kim geri getirecek,diye düşünmüş ondan sonra bunlar kızıp gitmişler kardeşimle(kardeşim arabayı kullanmış)bizde yoldayız onları almaya gidiyoruz aradım aşağıya inin dedim biz yoldayız dedi annem şok oldum eşim de bizi oynatıyorlar insan bari gidiyoruz gelmenize gerek yok diye kızdı. olaydan sonra sabah sordum anneme aradık ulaşamadık dedi.anne.de içeri girseydi ne vardı bi saat oturacaktık yabani falan dedi eşime.anlatıyorum anlamıyor çekiniyo girmek istemedi.söylemediği kalmadı annemin.gideceğiz bi günde eşim gelecek almaya annesigile gideceğiz eşim bize girmek istemedi aşağıda vedalaşırız falan dedi annemler için annem telefonla biz bunları konuşurken duydu ben ya gel 5 dk falan deyince anladı kızdı o gelmiyor sen niye onun ailesine gidiyorsun sabah gelsin alsın dedi.

bunlar ilk değil tabi daha önce de annem eşin seni kullanıyor o senin maaşının peşinde demişti.eşim oruç tutmuyordu seferi diye yine bi ton laf etti ona da.ya daha neler neler kısacası annem eşimi sevmiyor.bazen diyorum acaba annem benim göremediğim bi kusurunu mu görüyor eşimin yoksa kıskançlık mı?ben eşimden memnunum ve onu seviyorum ne dersiniz?hangisi olabilir?

Kıskançlıkla kusurla alakası yok bunun. Birbirlerini sevmiyorlarsa sevmiyorlar. Görüşmelerine imkan vermeyin. ya da kendileri istedikleri kadar görüşsünler. Siz baskı yapmayın, eşinize de annenize de. Annenizin evliliğiniz üzerinde bu kadar söz sahibi olması da yanlış. Siz artık bir ailesiniz, yüksek maaş alan eşiniz de olabilirdi......

İnsanları dışarda bırakarak kendi hayatınıza yoğunlaşmak zor değil inanın.

Anneniz gereksiz alınganlıklarg österiyor. Eşiniz de biraz umursamaz davranıyor.
Oranlanır mı böyle birşey bilmiyorum ama sanki eşiniz daha haklı gibi.
Siz hiç karışmayın.
Ne annenizle eşiniz hakkında, ne eşinizle de anneniz hakkında konuşmayın konuşturmayın.
İşler iyice büyümesin.
Bir anne olarak da şöyle düşündüm.
saygısızlık yapılmadığı sürece evlatlarımın eşleriyle problem yaşamamaları için gerekli özeni göstermeliyim.
Dahaa genç ve daha sabırsızlar çünkü.
Ben onlara göre tecrübeliyim ve bu tecrübeleri boşuna edinmedim. Büyük olmak demek işte tam da budur.
Anneniz hatalı ve fevri biraz.

Bu söyleyeceğim genel birşey ama ben hiçbir annenin çocuğunun kötülüğünü isteyebileceğini düşünmüyorum.

Eğer anneniz eşinizi sevmiyorsa bence bu onda sizin göremediğiniz birşeyler gördüğü içindir. Çünkü insan olayların içindeyken bazı şeyleri göremeyebiliyor. O sizden büyük deneyimli belki sizin farkında olamdığınız şeyleri görüyordur.

ya arkadaşlar ilk evlendiğimiz zamanlar şöyle düşünüyordum anneler hep aklıdır,annem diyorsa haklıdır falan gibi.ama sonra bi baktım annem çok abartıyor işte o zaman anladım annlerin hep haklı olmadığını.evlendikten sonra annem hemen başladı kızı verdik damat hiç bize gelmiyo diye sonra geldi o da sorun oldu biz bi gün eşimle odadaydık bizde eşimin omzu tutulmuş masaj yaptım annem eşim gittikten sonra yok ayıpmış yok babam varmış yani biton laf şimdi söylemiyim herhalde bişeyler yaptık sandı bilmiyorum da her memleket dönüşü bi daha gitmem, diyorum o kadar yani
eşim ise çok iyidir ya severim dedim ya sonuçta hepimiizin kusurları var

Kıskançlıkla kusurla alakası yok bunun. Birbirlerini sevmiyorlarsa sevmiyorlar. Görüşmelerine imkan vermeyin. ya da kendileri istedikleri kadar görüşsünler. Siz baskı yapmayın, eşinize de annenize de. Annenizin evliliğiniz üzerinde bu kadar söz sahibi olması da yanlış. Siz artık bir ailesiniz, yüksek maaş alan eşiniz de olabilirdi......

İnsanları dışarda bırakarak kendi hayatınıza yoğunlaşmak zor değil inanın.

eşimin annemi sevmemek gibi bi durumu yok.sadece o gün küstü biraz hep annem eşimi sevmez

Anneniz eşinizin sizi kullandığını somut gerekçelerle söylese size de siz de öğrenseniz..

Bu söyleyeceğim genel birşey ama ben hiçbir annenin çocuğunun kötülüğünü isteyebileceğini düşünmüyorum.

Eğer anneniz eşinizi sevmiyorsa bence bu onda sizin göremediğiniz birşeyler gördüğü içindir. Çünkü insan olayların içindeyken bazı şeyleri göremeyebiliyor. O sizden büyük deneyimli belki sizin farkında olamdığınız şeyleri görüyordur.

bende öyle düşünüyordum önceleri ama bi türlü göremiyorum bunu ve annemin eşime haksızlık yaptığını düşünüyorum

annende az değilmiş, eşin seni kullanıyor maaşının peşinde demek ne demek ya... anne olabilir ama haddinide bilecek

bende öyle düşünüyorum vallahi.beni okuttu diye daha fazla ihtimam görmek istiyor belki de bilemiyorum

Yok.. Bensizi okuttuğu için değil, eşinize olan sevginizi kıskandığını düşündüm.
Yoksa hiçbir anne beni daha çoksevsin diye okutmaz.
Sizden daha fazla ilgi ve sevgi bekliyor olabilir.

sorma ya ben de çok şaşırmıştım okutup verdik diye öyle diyo işte.eşime kızarken de benim ona yaptığımı annesi yapmadı ona dedi

valla gelinini kıskanan kayınvalideler biz oğlumuzu okuttuk ettik, elin kızı sefa sürecek diyorlarya ben konuyu ona benzettim ama sebebinide kıskançlık olarakta diyemeyecegim, çünkü benim bildigim hiç bir anne damadını kıskanmaz, başka çok acayip verebilecek örnekler varsa en azından kıskanç olup olmadıgını analiz edebiliriz

Yok.. Bensizi okuttuğu için değil, eşinize olan sevginizi kıskandığını düşündüm.
Yoksa hiçbir anne beni daha çoksevsin diye okutmaz.
Sizden daha fazla ilgi ve sevgi bekliyor olabilir.

yok bende sizinle aynı düşünüyorum ben damattan ihtimam görmek istiyor anlamında söyledim ben sevgi gösteririm zaten her gün mutlaka ararım annemi.beni evlendirdiğine çok pişman annem şu anda biz evleneli 3 yıl oluyor.

valla gelinini kıskanan kayınvalideler biz oğlumuzu okuttuk ettik, elin kızı sefa sürecek diyorlarya ben konuyu ona benzettim ama sebebinide kıskançlık olarakta diyemeyecegim, çünkü benim bildigim hiç bir anne damadını kıskanmaz, başka çok acayip verebilecek örnekler varsa en azından kıskanç olup olmadıgını analiz edebiliriz

ya bilmiyorum şuan aklıma gelmiyor ama annem hep kafasında çok yazar zaten kurar yani ve eşim ne yapsa yaranamaz ama eşim bunun yeni farkına varıyor.anneme ahmet bana şunu almış desem hemen kimin parası ile kime ne alıyo zaten onlar senin paran der.eşim benden daha fazla kazanıyordu ben çalışırken halbuki.sanki eşimin maaşı yok ben evi geçindiriyorum gibi davranırdı önceden şimdi çalışmıyorum

Eğer anneniz eşinizi sevmiyorsa bazı huyları hoşuna gitmiyorsa sizin mutluluğunuz için bu tarz mevzuları size yansıtmamalı ve sorun etmemeli..

ne annenize eşiniz hakkında konuşma hakkı tanıyın,ne de eşinize anneniz hakkında..bu bağı,bu dengeyi siz kurabilir ve koruyabilirsiniz..kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı çerçevesinde alttan alıp hoşgörmek zorunda..belliki anneniz aşırı duygusal ve alıngan..annenizi en iyi tanıyan sizsiniz annenizin nelerden hoşlanıp hoşlanmadığınıda bilecekte sizsiniz eşiniz yapmıyorsa bile annenizin hoşuna gidecek şeyleri siiz yaparak annenizi eşinize karşı yumuşatabilirsiniz..

Back