- 7 Ocak 2016
- 10.286
- 49.542
-
- Konu Sahibi isimsiz genc
Yanlış anlamayın ama büyükte konuşmak istemiyorum kendimide övmeyi sevmem Şöyle söyliyim; üniversite üçüncü sınıftayken 2 farklı kreşte İngilizce öğretmenliği hafta sonlarıda özel ders vererek part time çalışarak üç bin tl kazanıyordum en az. Benim iş bulmama gibi bir durumum Allahın izniyle yok gibi. Ama kendisinin iş bulamaması ikimizinde psikolojisini etkiliyor bana istersem sinirii için psikoloğa gidebileceğini söyledi ağlayarak beni çok sevdiğini söyledi. Ve herşeyi yapacağını söyledi. Hatta işini bırakıp buraya geleceğini istersem burda ev turabileceğini söyledi sizce bu bir çözüm mü?
Keşke öyle yapsaydık ama tek başıma iki aileyede malesef direnemedim. Zaten seviyodumda ama bilmiyorum hayat çok garip herkesin sıkıntısı var diyorum kendime. İnsanalr neler yaşıyor aynı eve girip mutlu olamayan bir sürü insan var ama en azından sen seni seven bir adamla birliktesin diyorum ama her seferinde tarışmadan sonra hiçbbirşey olmamış gibi davranması beni sinir ediyorKastettiğim ikinizin de iş bulamaması. Tamam siz buldunuz hatta 3 bin değil bu sefer full çalışıp 6 bin aldınız. Evi siz geçindireceksiniz bunu kabul ediyor musunuz? İleride çocuğunuz olursa nasıl çalışacaksınız? Bence psikoloğa gitmesi yararına olur. Sinirin psikolojik sebebi vardır illa ki. Eşiniz sizi seviyor evet ama üslup sıkıntısı olan biri anladığım kadarıyla. Bu yaştan sonra bir insana konuşmayı siz öğreteceksiniz bu durumda. Ek olarak sizin aynı evde yaşamanız lazım böyle evlilik gerçekten olmaz. Okul bitikten sonra aynı eve çıkacaksanız keşke okul bitikten sonra evlenseydiniz.
Bu gelişmemiş şehirdeki çok iyi üniversite nerede acaba?Orada memur değil ama abisi polonyada ve ev kirasını abisi ödüyor kendisi bedavaya kalıyor bi nevi. Bende yurtta kalıyorım yurtlar ucuz ilerisi için maddi açıdan daha kolay bir hayatımız olsun diyoruz. Üniversite okuduğum şehirde onun yaşadığı Şehir kadar gelişmiş değil orada iş bulması daha kolay. Birde burda kpss çalıştığım için yurdun kütüphanesinde yemek bile hazırlamadan sadece ders çalışabiliyorum ama evlensem evdek işten çalışamam
Üniversitemin ismini verip ya da şehri yazıp belkide bizim üniversiteden bu mesajı okuyacak olan arkadaşların ilgisini çekmek istemiyorum, anlayışınıza sığınıyorum teşekkür ediyorumBu gelişmemiş şehirdeki çok iyi üniversite nerede acaba?
Baştan sona mantıksız anlattığınız her şey.
Bu gelişmemiş şehirdeki çok iyi üniversite nerede acaba?
İşi olmayan evi olmayan insanda gördüm ama ev eşyası bile olmayan insan görmedim bitek kendimim o konuda. Ama maddiyat için Boşanamam çünkü eşim bir yolunu bulur çalışır o çalışmasa bile ben çalışabilirim kendime güveniyorum boşanırsam eğer tartışmalardan boşanırım. Yorumlarıa verdiğim cevapslrı okursanız ne kadar incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden tartıştığımızı anlarsınız.Hiç böyle bir evlilik görmedim siz şimdiden farklılıkları görmeye başlamışsınız nasıl sürecek bu evcilik oyunu? İş yok, ev yok zor hele ki şu hayat pahalılığında en iyisi çocuk olmadan boşanın.
şimdi öncelikle ilginiz için teşekkür ederim ilk sorununuza gelecek olursak insan yaşayarak öğrenir diye boşuna demiyorlar. Annem köyden çıkıp şehre gittiğinde kurana kitaba tefsire bağlı namazında niyazında bir kadındı. Ve geleneklerine çol bağlıydı ben lisedeykende bu böyleydi eskiden annem dinine çok bağlıydı ve müzik dinlemek bile bazen günahtı gitarım olsun istemiştim ama annem ve dayım çalgı aleti günah demişti. Ama kız kardeşimim gitarı var ve akşam ondan bazen gitar çalmasını istiyorlar yani değişim her açıdan mavcut annem evet dini açıdan beni eşimle görüştürmedi kesinlikle. Bunu sadece bana yaptı şuan değiştiği için kız kardeşimle bunu konuşarak aşmaya çalışıyor ve benim zamanımda hata yaptığını kabul ediyor. Okulda direktörlük yapmakta büyük birşey değil arapça türkçe çeviri yani öyle müdür gibi yönetme değil.
Köyde sandalye mevzusuna gelince adette gelin baş köşeye oturup kendini göstermemeli hizmette kusur etmemeli sandalye çaydanlıklara yakın değildi minder çaydanlığa yakındı mindere oturayım ki çayları daha kolay servis edeyim sandalyeyle herlesin gözü önünde git gel yapmayıym diye dediler. Toplumlarda her kültürün bir gelenek adetleri ve örfleri vardır buna saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Annesi benimle kendi annemden daha çok ilgilenmese ve hergüb halimi hatrımı sormak için aramasa veya evlerine gittiğimde ben yorulmuyum diye yeri bile süpürmeme izin vermiyor bu gibi durumlar olmasa yanlış anlaşılmaya müsait bir durum fakat ben oturmayı kabul etmedim çünkü farklı bir kültürden geldiğimin ve söylenen herşeye itaat edeceğimi beklememeleri gerektiğini ve benimde bir duruşumun olduğunu köyden biri olmadığımı anlamalarını istedim. Gerçekten annesi yanlış anlamayın ama bilinçsiz biri.
internetten tanıştığıö birinede direk olur demedim o kadar çok peşimde koştu ki herşeyi yaptı benim için 15 saatlik yok geldi ve annem bizi yakalayınca 1 saat gördükten sonra gerigitti mesela ama hiç yüzüme vurmadı. beni el üstünde turardı, üniversiteye hazırlanırken derhaneme elinde güllerle gelirdi.Üniversite okuduğum şehirde gelir araba kiralar ve gezerdik hep ama sinirli olunca bir noktadan bile tartışabiliyor.
Estağfirullah da belirtmek istediğim şey o değildi.Üniversitemin ismini verip ya da şehri yazıp belkide bizim üniversiteden bu mesajı okuyacak olan arkadaşların ilgisini çekmek istemiyorum, anlayışınıza sığınıyorum teşekkür ediyorum
Konuları farklı yöne çekmek istemiyorum ama yine de cevap vereyim; nişan olduktan sonra 2 sene içinde zaten eşimle aramda birşeyler yaşanmıştı istesemde ayrılamazdım yani ki istemedim de. Ailemde ne halin varsa gör dedi ne de evlenme dedi. Bir yola girmişsin devam ettir dediler her ilişkide anlaşmazlık olur dediler.Yahu anlatamıyorum heralde uymuyor gerçekten uymuyor. Anneniz hata yaptığını ne ara ferketti, kaç yılda bu yolu katetti. Daha 23-24 yaşında, 5 aylık evli değil misiniz siz? Madem öyle evlen diyeceğine, niye ayrıl demedi? O zaman siz kaçtınız eşinize yada ailenizi bıktıracak kadar illede evlenicem inadına bindirdiniz işi. Onlarda ne halin varsa gör dedi. Başka türlüsü olmaz.
Herkesin gözü önünde daha fazla git/gel yapmayayım diye, çaydanlık mindere yakındı yok bilmem ne. 50 m2 lik saray yavrusu değilse bu ev, bir kaç cm değişir uzaklık ne yani? Bana gelin baş köşeye oturmaz, hizmette kusur etmemeli deniyorsa düpedüz aşağılanıyorumdur işte.
Ne demek toplumda her kültürün geleneği var, saygı duymak lazım. O zaman aklımız, mantığımız niye var? Arap kültüründe kadınların erkeksiz dışarı çıkamamasını, taşlanmasını vs. kabul mu etmeliyiz o zaman?
Bende kendimi şeyh, şıh, başkan her ne ise ilan edeyim. Çıkarıma kurallar, adetler koyayım. Sorgulamayan bir kaç insanı peşime katıp itaat ettireyim. Ah ne güzel dünya! Siz bu itaat edenlerden olmamak için üniversite okuduğunuz farkında mısınız?
Ailemin izin vermesini geçin annem baskı bile kurdu evlenmem için hatta. Sevgiyi ailesinde değilde dışarıda arayab biri olarak ben eşimi beyefendi gibi gördüklerinden ötürü galiba sevdiler bari bununla evlensin dediler. Annem ve babam amerikn tarzı bir aile kimse kimseye karışmıyor demiştim ama akrabalarımızın geri kalanı asla böyle değil herkes 18 yaşında evleniyor ve okuyan kimse yok yani ve onları 20li yaşlarda evlenince bana d bir evlenin dediler eşimde üniversite sınavında bana çok destek olmuştu buda ailemin hoşuna gitti. Daha sonra neden evlendiğimize gelecek olursak; evet amerikan tarzı ama annem biraz tuhaf bir insandır. Ve anne sevgisinden uzağıö biraz çünkü annem kendinden başka kimseyi kolay kolay düşünmez. Ben ve eşime ben sevgiliyken bizi buluşturmuyordu asla yan yana getirmiyordu daha eşimi tanımadan böyle diyordu. Ban oturupta bak bu çocuğu işi yol böyle böyle dese amenna. Ama bekar iki kişininn. Görüşmesi günahmış ondan görüştürmüyordu. Keşke ailemin haberi olsada öyle görüşseydim evlenmek zorunda kalmazdım. Ozamanlar ilgili olduğu için çok seviyordum eşim bana madem ailen görüştürmüyor bizde birbirimizi seviyoruz ozaman sözlenelim öyle görüşürüz dedi. Üniversite Hazırlığa gidiyorum ama ailem hala eşimle kesinlikle dini sebeplerden dolayı görüştürmüyor. Daha sonra ben hazırlıktayken yine eşimle annem sonunda bir kahve içtiler ve annem eşimi çok sevdi. Eşimde ben ve arkadaşlarımı trabzon rize artvine araba kiralayarak gezmeye götürdü. Ve Trabzonda evlenme teklifi etti. Bende kabul ettim sonra birinci sınıfta sözlendik belki rahatlarız dedik ama annem eşimi eve çağırıyordu evde görüştürüyordu herşeye bu kadar rahat davranan ailem bu konuda aşırı sıktılar. Başbaşa bir parka bile gitmemize izin vermedi annem sonra annem dediki nişan yaparsanız daha çok izin verebilirim dedi. Eşimde kabuş etti ama ben etmedim düşünün bu kadar erken evlenmeme rağmen yaz okuluna kalacam diyerek nişanı bir sene erteleyebildim tek başına erteledim nişanı ben hariç herkes nişanlanmamı istedi sonra 2 sene nişanlı kaldın 4. Snıfta kpss var ve okul bittikten sonra 4 sene nişnşı olmuş olacaksın diyerek.ve bu işi daha fazla uzatmamı istemedikleri için evlenmemi istediler. Gerçekten niye evlendim heralde o kadar sene birlikte olduk ama masraflarımı babam karşıladı ve bu kadar yıl görüştük insanlar ne der diye düşünerek evlendim ve eşim açısındanda sevişmeyide ekleyebiliriz tabiki. Zaten sevişmeye aşırı ilgili birisi kendisi. Bu süreçte hep sevdim okuduğu üniversiteye gittim süprizler yaptım kendisi geldi hediyeler hep. Sinema salonu kapattı Görsellerimiz verildi salona. Vs vs şehir şehir gezdik bu süre içinde izmir manisa afyon hep gittik bu süreç içerisinde ama ya yoldaydık ya dışardaydık ya bir gün beraberdik. Öyle arka arkaya 10günü ben evlendikten sonra geçirdim. Ve şimdi boşansam ne derler diye düşünüyorum çünkü iki yetişkin gibi bir konuyu tartışamıyoruz. Herşeye gülüyor şakaya vuruyor. Dalga geçmeye bayılır yani erkekler arasındaki geyik muhabbetleri olur ya ilişkimiz öyle şuanda duygusal şeyleri ancak canı bazı şeyleri çektinten10 dakika önce söyleyecek ki beni ortama hazırlasın.
Öncelikle bana zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim. Her türkiye birincisi boğaziçinden çıkmadığı gibi yetenek insanın kendi içindedir. Bu başarı durumumu harç var ama ben yatırmıyorum ondalık dilimdeyim zaten okul endeksli değildi aslında hayata karşı girişmiş olduğum herşeyde kendime birşeyler kattım ve yaptım örneğin; okulun yurtdışına gönderdiğini öğrendiğimde buny mülakatla yaptıklarını öğrendiğimde elimdeki tüm imkanları o mülakata girmeye endeksledim, örneğin; başarılı öğrencilerin harç yatırmadığını öğrendiğimde imkanlarımı başarılı olmaya odakladım okul biricisi oldum aileme maddi açıdan yük olmamaya çalıştım. Ve evleneceğim tarih kesinleştiğinde yine aileme yük olmamak için 2 farklı kreşte çalışıp hafta sonları özel ders verdım ayrıca bu süreçte 17:00’de okula gitmeyi ihmal etmedim aylık ücretim üc binin üzerindeydi. Ve tüm bu hayatın karmaşıklığı içerisinde yoruldum demedim enerjimi yüksek tuttum ve bu tompuyu yaşarken kız arkadaşlarımla karadeniz turu yaptım. Ayrıca özel derslerden sonra işaret dili ve diksiyon kurslarına gittim Başrı dediğiniz şey benim için okul odaklı değil sosyal çevre hitabet anlamında insanın kendisine gösterdiği değer ve gördüğü değer anlamındadır. Başarı kendini geliştirdiğini hissettmektir. Şuan boşanmayı düşünmemin tek sebebide eşimi başarısız olarak görüyor oluşumda olabilir çünkü ben girdiğim iş görüşmesinin ilkinde veya ikincisinde işe alındım kendisi onlarca görüşmeye gitti ama olmadı çünkü edebiyat ve kültür alnında ileri seviye olmadığı için galiba girdiği görüşmelerde adını söylüyor bir iki şey bu kadar. Ama aynı görüşmelere ben gitsem o işi alırdım bence. Kendside geliştireceğim diyor ama kitap alacağım diyorum alma diyor. Yani Ben isterim ki bir yere gttiğimizde gittiğimiz yerin kültürünü anlatsın bana “bak biliyo musun bu Süleymaniye Manastırını...” vs. Ama yok geyik muhabbetleri, biraz sevişelim, benim minnoş sevgilim, seni çok seviyorum diyor. Bu hep böyleydi belkide ben değişir dedim ama değişmedi.Estağfirullah da belirtmek istediğim şey o değildi.
Anlattığınız kadar iyi bir akademik eğitim içinde değilsiniz.
Harç yatırdığınıza göre ikinci öğretimsiniz.
Formasyon aldığınıza göre öğretmenlik değil bölüm okuyorsunuz.
Yani başarı olarak anlattığınız gibi bir üstünlüğünüz yok.
Sizi aşağı gördüğüm için söylemiyorum bunları ne şekilde olursa olsun okumak okumaktır. Sadece hayatınızdaki insanı böyle hakir görmeniz hoş değil.
Bu gelişmemiş şehirdeki çok iyi üniversite nerede acaba?