Eşimle 5 aylık evliyiz ama çok tartışıyoruz

Abartılacak bir şeyi; ev maddiyat anlmında abartılacak bir durum yok dedim. Adamın sinirli olması ufacık meseleri büyütmesi gayet büyük bir sorun yoksa evim olmuş olmamış sorun değil benim için ev alacak paramız eşya alcak paramız var ama bu ilişki böyle devam edebilir mi?
Eder. Eşyayı zamanla edinirsiniz. Şimdi eviniz olsa ne olacak? Okulunuz bitmemiş hala yurttasınız eşiniz başka şehirde? Evde kim kalacak öcüler mi?

böyle olmasını siz istemişsiniz. Zamanını bekleyememişsiniz o yüzden şimdi beklemek zorunda kalıyorsunuz.Bitirin okulunuzu iş bulun sonra da ev bulursunuz yavaş yavaş eşya da koyarsınız içine. Onlar sorun değil.Eşya mutluluk getirmeyecek ama. Eşinizle gerçekten anlaşacağınızı düşünmüyorum. Kendinizi ondan epey üstün görüyorsunuz böyle evlilik yürümez.

Babaniz ne diyor peki şuan ki evlilik durumunuzla alakali?
Eşiniz hakkindaki dusuncelerinzi çok olumsuz ve cok farkli gorunuyorsunuz, başka bir yanliş daha yapmazsiniz umarim ne diyeyim. Lise doneminde aile ilişkileri sorunlu en yakin kiz arkadasim vardi onun basinda sorumsuz da olsa anne bile yoktu, baba baskasiyla evlenmiş kizi da dedesinin yanina atmislar ilgilenmiyorlardi. Bu arkadasimin sevgili ilişkileri de oldu ama gidip evlenmedi yani nebileyim gitti okudu parasini kazandi hayatini kazandi. Nebileyim yasin kucuk hala yeniden baslayabilirsin
Dışarıdan bakınca eşim hırçın sinirli biri durmuyor babamda bunu görmüyor haliyle aynı şehirdede değiliz zaten. Bakalım okul bitsin ay k evde yaşayacağım eğer aynı evdede aynı problemleri yaşamaya devam edersek işte ozaman boşanacağım. Belkide synı evi paylaşmadığımız için böyleyizdir bilmiyorum

elle tutulur bir işi yok
üniversite mezunu ama kantinde çalışıyor
Normal şeyler konuşamıyoruz
farklı zeka ve kültür anlayışına sahiibimiz
kendisi köyde yetişmiş ne kdar üniversiteye gitsede hala şiveli konuşuyor mesela
Ve hitabet yeteneği güçlü olmadığı için i
kendisi bir kitp okumuşlupu yok
Gerçekten usandım artık.
Çok küçük şeylerden inanılmaz derecede abartılı bir şekilde kavga ediyoruz.
Ve hep dalgaya beni hep bi dalga geçme yani
benim çocukluk hayalimle bu kadar itici bir şekilde reddetmesi benim sinirime dokundu çok tartıştık

Yukarıdaki ifadeler tanıdık mı?
Bu ifadeler eşinizi bize anlattığınızın cümleler
Dikkat edin, : siz bu adamı beğenmiyorsunuz ki, Aşık olup anlayış içerisinde evli kalabilesiniz.
Siz adamı beğenmediği gibi, küçümsüyorsunuz.
Evli kalmayın demem, ama evlilik terapisi almanız ŞART

Öncelikle bana zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim. Her türkiye birincisi boğaziçinden çıkmadığı gibi yetenek insanın kendi içindedir. Bu başarı durumumu harç var ama ben yatırmıyorum ondalık dilimdeyim zaten okul endeksli değildi aslında hayata karşı girişmiş olduğum herşeyde kendime birşeyler kattım ve yaptım örneğin; okulun yurtdışına gönderdiğini öğrendiğimde buny mülakatla yaptıklarını öğrendiğimde elimdeki tüm imkanları o mülakata girmeye endeksledim, örneğin; başarılı öğrencilerin harç yatırmadığını öğrendiğimde imkanlarımı başarılı olmaya odakladım okul biricisi oldum aileme maddi açıdan yük olmamaya çalıştım. Ve evleneceğim tarih kesinleştiğinde yine aileme yük olmamak için 2 farklı kreşte çalışıp hafta sonları özel ders verdım ayrıca bu süreçte 17:00’de okula gitmeyi ihmal etmedim aylık ücretim üc binin üzerindeydi. Ve tüm bu hayatın karmaşıklığı içerisinde yoruldum demedim enerjimi yüksek tuttum ve bu tompuyu yaşarken kız arkadaşlarımla karadeniz turu yaptım. Ayrıca özel derslerden sonra işaret dili ve diksiyon kurslarına gittim Başrı dediğiniz şey benim için okul odaklı değil sosyal çevre hitabet anlamında insanın kendisine gösterdiği değer ve gördüğü değer anlamındadır. Başarı kendini geliştirdiğini hissettmektir. Şuan boşanmayı düşünmemin tek sebebide eşimi başarısız olarak görüyor oluşumda olabilir çünkü ben girdiğim iş görüşmesinin ilkinde veya ikincisinde işe alındım kendisi onlarca görüşmeye gitti ama olmadı çünkü edebiyat ve kültür alnında ileri seviye olmadığı için galiba girdiği görüşmelerde adını söylüyor bir iki şey bu kadar. Ama aynı görüşmelere ben gitsem o işi alırdım bence. Kendside geliştireceğim diyor ama kitap alacağım diyorum alma diyor. Yani Ben isterim ki bir yere gttiğimizde gittiğimiz yerin kültürünü anlatsın bana “bak biliyo musun bu Süleymaniye Manastırını...” vs. Ama yok geyik muhabbetleri, biraz sevişelim, benim minnoş sevgilim, seni çok seviyorum diyor. Bu hep böyleydi belkide ben değişir dedim ama değişmedi.
Böyle ise bu yaptığınız evlilik -ki baskı görüşememe amerikan aile konusuna hiç girmiyorum- tamamen hata. Size denk biri olmadığını fark etmişsiniz. Ama baskı yüzünden belki de kabullendiniz.
Ama şimdi ayaklarınız üzerinde durmaya, kimsenin boyunduruğu altında kalmadan yaşamaya birkaç ay belki bir sene kalmışken gerekirse herkesi karşınıza alıp bu evlilikvari ilişkiyi bitirin.
Bu durum olumluya dönmez inanın. Eşinizin maddi manevi olgunlaşmaya ihtiyacı var.
Ben de sizinle yaşıtım ben de kpss çalışıyorum ve son sınıfım. Sizi anlıyorum ev sorumluluğu almaktan korkmanızı. Çünkü eminim zor olacağına. Hem okumak hem hem ev hem sınav.
Ama eminim bundan sonrası çok daha zor olacak sizin için.
İkiniz de hayat içinde bireysel bir duruş sergilemekten uzaksınız çünkü.

Boşansan be mi olacak? Hiçbir şey zaten ayrısınız. Siz evliliği evcilik sanmışsınız.
Kuzenim de okurken evlendi ama eşyalı ev tuttu bitince gayet lüks güzel bir ev tuttular. Ben sizi evli olarak görmedim. Hangi akla hizmet senede 1 sefer gördüğün adamla evlendin.
Yanlış anlamışsınız galiba tabiki 1 sefer gördüğüm biriyle evlenmedim evet ailem karşı çıkıyordu ama biz gizli gizli görüşmeye devsm ediyorduk rahat değildik sadece. Yoksa o benim bulunduğum şehre gedl,ben onun bulunduğu şehre gittim sadece ailemin haberi olmadığo için vicdan azabı çekiyordum bemde rahat rahat görüşmek istiyordum yoksa baya görütük

elle tutulur bir işi yok
üniversite mezunu ama kantinde çalışıyor
Normal şeyler konuşamıyoruz
farklı zeka ve kültür anlayışına sahiibimiz
kendisi köyde yetişmiş ne kdar üniversiteye gitsede hala şiveli konuşuyor mesela
Ve hitabet yeteneği güçlü olmadığı için i
kendisi bir kitp okumuşlupu yok
Gerçekten usandım artık.
Çok küçük şeylerden inanılmaz derecede abartılı bir şekilde kavga ediyoruz.
Ve hep dalgaya beni hep bi dalga geçme yani
benim çocukluk hayalimle bu kadar itici bir şekilde reddetmesi benim sinirime dokundu çok tartıştık

Yukarıdaki ifadeler tanıdık mı?
Bu ifadeler eşinizi bize anlattığınızın cümleler
Dikkat edin, : siz bu adamı beğenmiyorsunuz ki, Aşık olup anlayış içerisinde evli kalabilesiniz.
Siz adamı beğenmediği gibi, küçümsüyorsunuz.
Evli kalmayın demem, ama evlilik terapisi almanız ŞART
İşte beni anlatan, işte aradığım cevap işte sorunlarım, işte en büyük ve tek sorunlarım bütün dert ettiğim şey işte bu mesajınızın içinde gizli. Teşekkür ederim terapinin ne gibi yardımı oluyor acaba?

Daha fazla kendine haksızlık etme uçurum var aranızda git dengini bul bence çocuk flnda yapma ilerde çok daha pişman olursun hat höt bi tip çekilmez bence

Yanlış anlamışsınız galiba tabiki 1 sefer gördüğüm biriyle evlenmedim evet ailem karşı çıkıyordu ama biz gizli gizli görüşmeye devsm ediyorduk rahat değildik sadece. Yoksa o benim bulunduğum şehre gedl,ben onun bulunduğu şehre gittim sadece ailemin haberi olmadığo için vicdan azabı çekiyordum bemde rahat rahat görüşmek istiyordum yoksa baya görütük
Senede 1 sefer yanıma geldi sonra dönemlerde yanıma geldi yazmışsınız. Bu da 8 senede 10 15 görüşme yapar. 10 15 kere hadi 20 olsun görüştüğün bir insanla evlenme kararı almak büyük risk. Telefondan ne kadar tanıyabilirsin ki? Tanımadığın için de şimdi her şeyi batıyor.
Mesela benim eşimde köyde büyümüş köyüne gittiğimiz de o da şiveli konuşur. Eşin de köyde yaşıyor sanırım öyle yazmışsın. Köyde yaşayan biri için kantinde çalışmak lüks. Görüyorum çünkü eşimin köyünden ya tarla işleriyle uğraşırlar ya şehirden ev tutup orada kendi imkanları dahilinde çalışırlar. Arabası olan da şehire gidip gelir çalışmak için. Bile bile lades demişsin.

hayir birde bu adamla oturup cocuk muhabbeti yapiyorsunuz
bi hata yapmis evlenmissiniz aranizdaki sorunlar hallolmadan cocuk yapmayin bari
ki bana gore sorunlarinizi asamayacaksiniz aranizda ucurum var cunku

İşte beni anlatan, işte aradığım cevap işte sorunlarım, işte en büyük ve tek sorunlarım bütün dert ettiğim şey işte bu mesajınızın içinde gizli. Teşekkür ederim terapinin ne gibi yardımı oluyor acaba?
Terapi birbirinize bakış açılarınız, değiştirip, değiştiremeyeceğiniz şeyleri ve daha bir çok birbirinize söyleyemediğiniz hassas noktaları ortaya çıkaracaktır.
Bir evliliği sürdürmek için elinizden geleni yapmazsanız, hayatınız boyunca acaba?lar ile bocalar durursunuz.

Anlamadım böyle evlilik nasıl oluyo ev yok eşya yok ya onuda geçtim beraber yaşamazken anlaşamayan iki insan beraber yaşayınca ne yapacanız bunun sonu gelmez biz bir buçuk yıllık evliyiz daha bana sesini yükseltemez eşim varmı böyle bir dünya insan herşeyden önce karşıdakine insan olduğu için saygı göstermeli.

Daha okul bitmemiş, işiniz gücünüz yok, ev eşya yok. Şartlar böyleyken, senede bir defa gördüğünüz adamla hangi mantıkla evlendiniz?
Kimse size "sen ne yapıyorsun amacın ne, kendine gel" demedi mi?

Daha şimdiden anlaşamıyorsunuz. Aynı eve girince bundan daha iyi olmayacak.
"Önümüzdeki iki bayram benim aileme gideceğiz. Seninkiler de seneye artık ihihihi" diyen adamla mutlu olmanız mümkün değil zaten.

Evliligi ne esya ne para ne aile ne cocuk acısından bakiyorum. Evlilige sadece kafa yapisi uyusma ve ortak zevk olarak bakiyorum. Eger sende bu acıdan bakarsan burda milyon kadinin yaptigi hatayi yapmazsın he yapmışsın zaten ama yol yakinken donersin. Sende bunun farkındasın artik bence. Konusamadigin bir adamla evli olmak dunyanin en yipratici seyi kendimden biliyorum. Baslarim askina sevgisine. Iki kelime ile ortak duygu elde edemiyorsam yerin dibine batsin askida sevgiside😁

Evlenmek ev tutup eşya almak orda yaşamaktır
Siz evlenmemişsiniz ki sadece nikah kıymışsınız yasalar önünde ve yatak üzerinde evlisiniz o kadar

Şaka mısınız siz ailenizinle ilgili anlattığınız şeyler o kadar tezat ki.

Okulda direktörlük yapan, ilkokul mezunu ama sonradan hırs yapıp üniversite okuyan, yabancı dil bilen anneniz erkek arkadaşınla gezeceğin yere evlen mi dedi?

3 dil bilen, üniversite okuyan kız, internette tanıdığı bir adamla evlenip, köyde sandalyeye oturacak kadar değerli görülmediği bir ortama, "aşağılanma değil bu" diyerek sabretti? Düpedüz aşağılanmışsınız işte?
Ben dil bildiğine ,üniversite bildiğine filan inanmıyorum.

O kadar çok imla hatası yapıyor ,düşük cümleler kuruyor , noktalama konusunda başarısızlık gösteriyor, bir cümlesi daima bir başla cümlesindeki tezini çürütüyor ki...
Dil bilmek ,üniversite okumak, yurtiçi yurtdışı seyahat etmek konu sahibinin yapacağı şeyler degil.

Daha demin bir cümlesinde "annem doğuştan arapça bildiği için" dedi.

Insan doğuştan dil bilmez. Ha kadın arap olarak doğar, bir arap ülkesinde yaşar o zaman doğup büyüdüğü yer itibarıyla arapça bilir. Buna amenna.

Ama sonrasında diyor ki annemle babam ayni köyden akraba... NEnem görüşmelerine izin vermiyordu diyor.su durumda sen arap oluyorsun. Ve bu ülkede doğup büyüyorsun. Bu kısmı biraz açıklamak gerekmez mi

Konu sahibi cehaletten kendini avrupai zannediyor.

Fakat yaşadığı hayat ortadoğunun en ücra köylerinde yaşanan hayat aslında. Yerdeki minderde oturmasını emreden insanların içine kendi rızası ile girmiş. Ve daha da anormal olanı doğuştan dil bilen eğitimli annesi ve yine dil bilen babası buna müsaade etmiş. Ve fakat sevgilisi olmasına müsaade etmemişler...

Sevgili konu sahibi..burdan bakınca;müge anlının programina çıkıp 2 kuruşluk akli ile karşısında oturan eğitimli ve donanamli insanların inanacağını zannederek dünyanın en aptal bahanelerini ileri süren zifiri karanlık cahil insanlara çok benziyorsun.

Benim de kızım var o yüzden büyük konuşmak istemiyorum da evlilik demek bir ev kurmak demek aile olmak demek. Ev yok eşya yok koca yok . Tatilde biraraya geleceğiniz başbaşa kalacağınız bir dam bile yok. Ev demiyorum bak dam bile yok. Afedersin ablacım ne demeye evlendin? Tamam o yaşlarda ateşimiz başımıza vuruyor öğrenciyken evlenmek bile güzel geliyor da hani annen baban bi yakının yapma kızım demedi mi yoksa sen çok mu dik başlısın da dinlemedin. Üzüldüm vallahi senin için. Sen atanırsan da bu adam senin maaşının yiyecek çalışmaz bile belki

Terapi birbirinize bakış açılarınız, değiştirip, değiştiremeyeceğiniz şeyleri ve daha bir çok birbirinize söyleyemediğiniz hassas noktaları ortaya çıkaracaktır.
Bir evliliği sürdürmek için elinizden geleni yapmazsanız, hayatınız boyunca acaba?lar ile bocalar durursunuz.
Benim de kızım var o yüzden büyük konuşmak istemiyorum da evlilik demek bir ev kurmak demek aile olmak demek. Ev yok eşya yok koca yok . Tatilde biraraya geleceğiniz başbaşa kalacağınız bir dam bile yok. Ev demiyorum bak dam bile yok. Afedersin ablacım ne demeye evlendin? Tamam o yaşlarda ateşimiz başımıza vuruyor öğrenciyken evlenmek bile güzel geliyor da hani annen baban bi yakının yapma kızım demedi mi yoksa sen çok mu dik başlısın da dinlemedin. Üzüldüm vallahi senin için. Sen atanırsan da bu adam senin maaşının yiyecek çalışmaz bile belki
yok öyle bir insan değil elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyor kendisi hatta bu kadar sinirli olmasının sebebi işsizlik olabilir belkide. Evet damımız yok ama damımız olsa bile kullanamacaktık yani farklı şehirlerde olacktık ben yine burda olacaktım kendiside tek başına yaşayacağı bir eve yatırım neden yapsın zaten atandıktan sonra en iyisini alcağız ki şuan almış olsaydık eğer atanınca gideceğimiz yerlere taşımak zorunda kalacaktık ve yıpranacsktı veya eve uymayacaktı. Evimiz yok eşyamız yok dedik ama ailesi bize takılan haricinde altın verdi ister ev alın ister dükkan alın dedi. Bilmiyorum ne yacağımı benim isteğim parasının olması değil güzel konuşma yeteneğinin ve hitabetinin güçlü olması.

Ben dil bildiğine ,üniversite bildiğine filan inanmıyorum.

O kadar çok imla hatası yapıyor ,düşük cümleler kuruyor , noktalama konusunda başarısızlık gösteriyor, bir cümlesi daima bir başla cümlesindeki tezini çürütüyor ki...
Dil bilmek ,üniversite okumak, yurtiçi yurtdışı seyahat etmek konu sahibinin yapacağı şeyler degil.

Daha demin bir cümlesinde "annem doğuştan arapça bildiği için" dedi.

Insan doğuştan dil bilmez. Ha kadın arap olarak doğar, bir arap ülkesinde yaşar o zaman doğup büyüdüğü yer itibarıyla arapça bilir. Buna amenna.

Ama sonrasında diyor ki annemle babam ayni köyden akraba... NEnem görüşmelerine izin vermiyordu diyor.su durumda sen arap oluyorsun. Ve bu ülkede doğup büyüyorsun. Bu kısmı biraz açıklamak gerekmez mi

Konu sahibi cehaletten kendini avrupai zannediyor.

Fakat yaşadığı hayat ortadoğunun en ücra köylerinde yaşanan hayat aslında. Yerdeki minderde oturmasını emreden insanların içine kendi rızası ile girmiş. Ve daha da anormal olanı doğuştan dil bilen eğitimli annesi ve yine dil bilen babası buna müsaade etmiş. Ve fakat sevgilisi olmasına müsaade etmemişler...

Sevgili konu sahibi..burdan bakınca;müge anlının programina çıkıp 2 kuruşluk akli ile karşısında oturan eğitimli ve donanamli insanların inanacağını zannederek dünyanın en aptal bahanelerini ileri süren zifiri karanlık cahil insanlara çok benziyorsun.

Ne hayatlar okuyoruz olabilir mi acaba diye düşünüp, bağ kurmaya çalışsam da yok oturtamadım. Bu ülke Sarah-Musa aşkı gördü ama onlarında sonu bdv lik oldu diye hatırlıyorum :KK48: Neyse inşallah bir öğrencinin tez konusu falanızdır da, boşa gitmez onca yazdığımız :KK48:

X