• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin yemek sorunu

Bir yemek için mi denildi bunlar ?
Şaşırdım
Bir de hamileyken en hamarat kadın bile yapamaz, kokusu dokunur ya da beli ağrır vs.
Başka sorunlarınız da var gibi..
Yemek sebebiyle boşanmak isteyen olmamıştır yoksa..

Hem hamilesiniz, hem çalışıyorsunuz hem de adama yemek beğendiremiyorsunuz. Annesi hergün yapıp göndersin yemeğini o zaman, ya da farklı şehirdeyse gelsin iki gün bol bol yapsın buzluktan çıkarıp çıkarıp yer eşiniz de. şu halinizde evde yiyecek bişeyler bulduğuna şükretmiyor da yemek beğenmiyor adam.

çözümü kendisine sun..Annenin yemekleri gibi yemek istiyorsa hemen işten çıkacağını söyle...tabi buna durumunuz müsaitse..akşama kadar evde netten bakar bakar çeşit çeşit annendende öğrenir yemekleri önüne koyarsın..hem sen hamile hamile çalışmaz yorulmazsın..hemde o AÇgözlülüğünü tatmin eder..ne yapalım..adamın midesi senden değerliymiş..

ben aksam yemegı yenıp cay ıcıldıkden sonra
mutfaga gırıp yarınkı yemegı yapıyorum
işten gelınce dırek ısıtıp yıyoruz
buzlugumda zaten sureklı yaptıgım konserveler hazırlamalar var
ne yemek olursa olsun yarım saatımı alıyor pişirmek

tmam boğaza düşkün olunabilir...fakat bu boşanma sebebi asla olamaz.
eşinize çok sinirlendim şimdi.
hem çalışıyorsunuz hem hamilesiniz.
Yazık yaaa H,içmi Allahtan korkmuyor bu vatandaş.
yemek için boşanma yapıyorsa bırakın boşansın yahu...

saat yedide eve gidiyorum eşimde sekizde geliyor bazen yemeğim oluyor bazen olmuyor
ama genelde düdüklü kullanıyorum çok pratik oluyor
salçasına yağına gelince bunlar zamanla oturur.
biraz sebat etmek gerekir.
yanlış anlamayın lütfen sizde biraz gayret gösterin hafta sonları yapıp dolaba koyun değişik lezzetler deneyin.
ama bolanalım demesi çok agır bişey

1 yıllık evliyim. Şimdiye kadar pek bir sıkıntımız olmamıştı çok şükür. Aslında varmış ama erteleye erteleye bu zamana kadar beklemişiz artık bardak taştı.
Eşim boğazına çok düşkün bir insan. Ama annesinin yemeklerinden başka yemek beğenmez. Üniversite hayatım boyunca doğru düzgün mutfağa girip yemek yapmış biri değilim. Evlendiğimizden beri de elimden geldiğince her gün yemek yapmaya çalışıyorum. Ama çalışan bir bayanım. Akşam 5ten sonra eve gelebiliyorum o saatten sonra ne yemek yapabilirim, kaç çeşit yapabilirim ki? Üstelik yaptığım yemeklerin de tadı tutmuyor, bazen salçasını fazla kaçırıyorum bazen yağını eksik koyuyorum bazen baharatı yoğun oluyor. Olabilir, bunlar zamanla düzelecek şeyler diyorum ama eşim kabullenmiyor. Dün bu yüzden kavga ettik. 1 yıldır hala yemek yapmayı öğrenememişim, evde doğru düzgün yiyecek bir şey bulamıyormuş. Dışarıdaki yemekler benim yaptığımdan daha lezzetli oluyormuş vs vs demediği kalmadı. Beni annesiyle karşılaştırdı ben de kızdım annen 30 yıldır ev kadını yemek bulaşık çamaşırdan başka ne yapmış ki dedim. ben çalışan biriyim vaktim var mı, yorgun muyum hasta mıyım iyi miyim diye sormuyorsun anca annemin yemekleri diyorsun dedim. Beğenmiyorsan gelir yemeğini kendin yaparsın dedim.
Neymiş efendim, benim yemek çeşidim azmış. önce 1 haftalık yemek sayamazsın dedi saydım sonra 30 günlük sayamazsın dedi. kim 30 gün değişik yemek yapıyor da ben yapayım dedim. Yok böyle devam edemez ayrılalım boşanalım bilmem ne demeye başladı. ben de dayanamadım mahkeme orda avukat orda git başvur ben de çok meraklı değilim senle evli olmaya. Biz niye evlenmişiz ki zaten keşke evlenmeseymişim dedim. Üstelik 5 aylık gebeyim. 9 yıllık bir birliktelikten sonra 1 yıllık evliliğimiz var. Çocuk için geç kalmak istemedim. Oysa çok erken davranmışım. Her şey çok güzel sanıyordum meğerse değilmiş. O kadar mutsuzum o kadar huzursuzum ki bu sıkıntılarım bebeğime de yansıyor. Dün gece 1i geçiyordu ben hala ağlıyordum. Ağlaya ağlaya uyuyakalmışım. Şu an bunları yazarken bile gözlerim doluyor. Ben bunun için evlenmedim. Mutlu olmak, huzur içinde yaşamak için evlendim. :KK42::KK42::KK42::KK42:
Bu akşam yapma neden diyw sorarsa seningetirdiğin parayı bende getiriyorum bu eve sen yap o zaman yemegi de he yapamıyorsan tek işi ev olan annene git o yapsın de.17 yaşinda evlendim allaha binlerce şükğr yemekte aıkıntı hiç yasamadık en işteyken eşim internetten okuyarak karnıyarık bile yapmıstı.eve geldiğimde dünyalar benim olmustu hazır yemek:-)bu kadar kısa zamanda bosanma lafı geçiyorsa üstelik hamile bir kadına bosansın anasının sıcak kollarında uyusun

Yazıklar olsun o adama. İnsan olsa her şeyi geçtim, karım hamile der yemek aramaz evde. Senin yerinde olsam bu adam için çalışıp didinmem. Otururum evimde götümü büyütürüm.

Anneler tabii ki iyi yemek yapar. Anne onlar, 30 yıldır bir fiil yemek yapmışlar.
Tavsiyem dışardan yemek yapan yerlerden hazır yemekler alman. Hamile halinle yorma kendini. En azından daha az yorulursun. Hem gözlemle bakalım o yemeklerede kulp bulacak mı?

1 yıllık evliyim. Şimdiye kadar pek bir sıkıntımız olmamıştı çok şükür. Aslında varmış ama erteleye erteleye bu zamana kadar beklemişiz artık bardak taştı.
Eşim boğazına çok düşkün bir insan. Ama annesinin yemeklerinden başka yemek beğenmez. Üniversite hayatım boyunca doğru düzgün mutfağa girip yemek yapmış biri değilim. Evlendiğimizden beri de elimden geldiğince her gün yemek yapmaya çalışıyorum. Ama çalışan bir bayanım. Akşam 5ten sonra eve gelebiliyorum o saatten sonra ne yemek yapabilirim, kaç çeşit yapabilirim ki? Üstelik yaptığım yemeklerin de tadı tutmuyor, bazen salçasını fazla kaçırıyorum bazen yağını eksik koyuyorum bazen baharatı yoğun oluyor. Olabilir, bunlar zamanla düzelecek şeyler diyorum ama eşim kabullenmiyor. Dün bu yüzden kavga ettik. 1 yıldır hala yemek yapmayı öğrenememişim, evde doğru düzgün yiyecek bir şey bulamıyormuş. Dışarıdaki yemekler benim yaptığımdan daha lezzetli oluyormuş vs vs demediği kalmadı. Beni annesiyle karşılaştırdı ben de kızdım annen 30 yıldır ev kadını yemek bulaşık çamaşırdan başka ne yapmış ki dedim. ben çalışan biriyim vaktim var mı, yorgun muyum hasta mıyım iyi miyim diye sormuyorsun anca annemin yemekleri diyorsun dedim. Beğenmiyorsan gelir yemeğini kendin yaparsın dedim.
Neymiş efendim, benim yemek çeşidim azmış. önce 1 haftalık yemek sayamazsın dedi saydım sonra 30 günlük sayamazsın dedi. kim 30 gün değişik yemek yapıyor da ben yapayım dedim. Yok böyle devam edemez ayrılalım boşanalım bilmem ne demeye başladı. ben de dayanamadım mahkeme orda avukat orda git başvur ben de çok meraklı değilim senle evli olmaya. Biz niye evlenmişiz ki zaten keşke evlenmeseymişim dedim. Üstelik 5 aylık gebeyim. 9 yıllık bir birliktelikten sonra 1 yıllık evliliğimiz var. Çocuk için geç kalmak istemedim. Oysa çok erken davranmışım. Her şey çok güzel sanıyordum meğerse değilmiş. O kadar mutsuzum o kadar huzursuzum ki bu sıkıntılarım bebeğime de yansıyor. Dün gece 1i geçiyordu ben hala ağlıyordum. Ağlaya ağlaya uyuyakalmışım. Şu an bunları yazarken bile gözlerim doluyor. Ben bunun için evlenmedim. Mutlu olmak, huzur içinde yaşamak için evlendim. :KK42::KK42::KK42::KK42:
yemek için boşanacaksa Allah ıslah etsin ,ona daha dün ülkesindeki savaştan ve sefaletten kaçarken denizde boğulan bebeği izletin azıcık insansa anlar bazı şeyler için şikayet edilmeyeceğini..
edit:küfür etmek istedim tuttum kendimi yeminle..
hanımefendi eşinizin sizi sevdiği için evlendiğine emin misiniz ben olsam davayı gider hemen kendim açarım..sebebinede yaptığım yemeklerden memnun olmadığı için eşimin psikolojik baskı yaptığını evlilik müessesini lokanta olarak kullandığını bildiririm.

ilk defa forumda birinin eşine "vay öküz yaaa" dedim. kusura bakmayın ama cidden çok düşüncesiz bir eşiniz var. hamile ve çalışan bir kadından tek beklentisi yemek olan adama ne denir bilemedim?
hiç üzmeyin kendinizi. çok istiyorsa bilenini alaymış. evlenmeden önce onca zaman geçmiş.
bence başka bir şeye sinirlenmiş eşiniz biraz da siz kendinizi ve bebeğinizi sıkıntıya sokmayın.
yemek yapmayı da bırakmayın ama ilerde çocuğunuza çeşit çeşit yemek yapacaksınız. çorbalar, kurabiyeler, sebze yemekleri filan hafif hafif kendinizi yormadan deneye deneye devam edin. hem erapi gibi geliyor insana yemek yapmak. kocanız için değil, kendiniz ve bebeğiniz için yapın yemeği.

eşiniz de çok istiyosa gidip her gün annesinde yesin.

burda çok konu okudumda yemek için bo$analim diyeni ilk duyyorum
hamile olmasaniz direk git davayi aç onu bekleme derdim ama çovuk var
bekle bakalim burnu surtsun, o yaptigin yeemgide yapma aç kalsin odun kocan
anaisna mi gidiyor dasnasinami gidiyor ne hali varsa gorsun

Ya arkadaş şu yemek için yaşayanları hiç mi hiç anlamıyorum ya ben. :KK64: Yaşamak için yapılması gereken bir aktivite sonuçta, niye bu kadar anlam yükleniyor buna? Yemekten başka gayesi yok mu bu adamın? Akşama kadar yemek mi düşünüyor bu adam?
Hayatında daha önemli bir şey olmayanlar hayatını yemek üzerine kurar der annem hep. Babamın ailesi de böyleydi, sabah kahvaltısı kızartmalar, sucuklu yumurtalar hatta böreklerle falan yapılırdı, onun bulaşığı kalkar, ki zavallı annem bulaşığı yıkar, biter bitmez öğlen yemeği hazırlığı başlar. Öğlen yemeği kadar saçma bir şey yok bence, yani evde oturanlar için, kahvaltısı 9-10 da yapıp da 12 de nasıl acıkır ki bir insan? Neyse o biter, bir de 4 çeşit akşam yemeği başlar. Bizim burada hamur işi, mantı falan pek meşhurdur, sarmalar, dolmalar, karnı yarıklar, pilavlar falan hop kalkar. Ya o biter meyve çay, kuruyemiş faslı başlar. İllallah dedim yani, bu kadar da olmaz ki! Ha ek olarak hepsi obezite sorunu yaşıyor şimdi.
Neyse yıllar geçti, biz kendi evimize çıktık, annem çalışmaya başladı. Babam ilk biraz hır çıkardı ama sonunda anladı, yerse bu yoksa kapı dışarı. Şimdi haftada 2 defa ya pişer yemek ya pişmez. Pişenler de basit pilav makarna, baklagil falan.
Gönlüm olursa ben patatesli bulgur pilavı falan yaparım cacıkla, onu bulduğunda sevinir.
Onun haricinde kahvaltı edilir, babam tavuk sote yapar, ya da ızgara yapar, daha olmadı tavuk veya köfte atarız fırına. Bizim evde hiç 3 çeşit yemek olmaz akşamları.
Bir de alıştık artık, o yemekler yapılsa bile kokar yenmez bizim evde. Bir çeşit yemeği bozulmadığı müddetçe bitirmeye çalışırız. Olması gereken bu, babam sonunda kabullendi, ilkin o da su koyvermişti ama baktı ki tümden aç kalacak :D

Back