Eşimin Yalanları için Ne Yapmalıyım

Siz maaşınızı güzel bir yatırımla değerlendirin bırakın o da evi geçindirsin, eşiniz karşı çıkarsa geleceğe yatırım yaptığınızı bu yüzden de maaşınızı paylasamayacaginizi kendisinin savurgan olduğunu belirtin
Yok karşı çıkmıyor kendisi de böyle istiyor bugün konuştuk. Sen eve de karışma ben düzeltene kadar kendin istediğin gibi yap maaşını dedi yalanı ortaya çıkınca.

Yok karşı çıkmıyor kendisi de böyle istiyor bugün konuştuk. Sen eve de karışma ben düzeltene kadar kendin istediğin gibi yap maaşını dedi yalanı ortaya çıkınca.
Ooo süper eline koz geçmiş, hiç dert etme eve herşeyi o alsın, hatta harclikta isteyin sizdeki paraya dokunmayın, bırakın sıkışsın ayın sonunu zor getirsin, bıktık bu bağımlı erkeklerden ve ailelerinden...

“Benim babam bile”derken?
Üstünü kapattığınız, açıklamadığınız şeyler aslında net görünüyor ve ben sizi haklı bulamadım
Hem haklı ne bulamadınız. Bunların hepsi benim doğmamış bebeğimin bile hakkına giriyor. Herkes bencil herkes kendi planını yapıyor. Maddi manevi son 2 ayda mahvolduk daha da hak veremiyorum çünkü en başta destek olmaya niyetlendim buna rağmen hakkımdaki dolduruşlara şahit oldum. Ne düşünmeliyim hala at gözlüğüyle mi dolaşayım.

E napacağız o zaman, böyle mi geçecek bizim ömür. Nasıl düzelteceğiz
Bilmiyorum canım
Sen doğurmak üzeresin bnmde kızım var 1.5 yasinda
Çocuğuma bakacak biri olsa calisicam ben , eğer sen çalışıyorsan bebegi bırakacak biri varsa devam et isine
Ben 3 senedir duzeltemedim ne anasi bitti ne bacilari onlardan bana laf taşıyor, onlarla bnm dedikodumu yapıyor koca değil düşman almışım kendime
Ve bn elimdeki tüm birikimimi kullanıp ev aldım ailemden borç aldım buradan uzaklaşıp huzurlu olalım diye ona rağmen bunu yaptı bna zaten bir dünya borcum var bna yardım edeceğine iddia da yedi parayı

Ooo süper eline koz geçmiş, hiç dert etme eve herşeyi o alsın, hatta harclikta isteyin sizdeki paraya dokunmayın, bırakın sıkışsın ayın sonunu zor getirsin, bıktık bu bağımlı erkeklerden ve ailelerinden...
Aynen katılıyorum vallahi aklın yolu bir. Ya paralarını tutsunlar her şeyi dozunda yapsınlar ya da ağızları yansın. Oldu biz ev olamayalım çocuğumuzu düşünmeyelim kazancımızı her ay tırtıklatalım ailemiz diye.

Bilmiyorum canım
Sen doğurmak üzeresin bnmde kızım var 1.5 yasinda
Çocuğuma bakacak biri olsa calisicam ben , eğer sen çalışıyorsan bebegi bırakacak biri varsa devam et isine
Ben 3 senedir duzeltemedim ne anasi bitti ne bacilari onlardan bana laf taşıyor, onlarla bnm dedikodumu yapıyor koca değil düşman almışım kendime
Ve bn elimdeki tüm birikimimi kullanıp ev aldım ailemden borç aldım buradan uzaklaşıp huzurlu olalım diye ona rağmen bunu yaptı bna zaten bir dünya borcum var bna yardım edeceğine iddia da yedi parayı
Evi kendi üstüne aldıysan ne mutlu. Benim bir mesleğim var kendi aldığım son model arabam var. Mesleğimi bırakmam vallahi kocaya da para yedirtmem hele de böyle kafadakine. Ya benim istediğim gibi olacak bütçe yönetimimiz ya da iyice batacak kendi adına. Bir zorlayıp deneyeceğim bakalım..

Evi kendi üstüne aldıysan ne mutlu. Benim bir mesleğim var kendi aldığım son model arabam var. Mesleğimi bırakmam vallahi kocaya da para yedirtmem hele de böyle kafadakine. Ya benim istediğim gibi olacak bütçe yönetimimiz ya da iyice batacak kendi adına. Bir zorlayıp deneyeceğim bakalım..
Yani benim isteğim ikimiz de maaşlarımızı ailelere karşı açık cüzdan yapmayalım sınırımız olduğunı hissetsinler. Kendimizi, doğacak çocuklarımızı düşünelim çok kısa zamanda ev bark sahibi oluruz. Hayatımızı güzel yaşarız. Yine gerekirse ailelere de harcarız. Ben bize iki çalışan bunlarda para bol mantığıyla borca bile batsak milletteki rahatlıktan rahatsızım.

Evet babamın üzerine aldım,
Bnmde mesleğim var ama çocuğumu bırakacak kimsem yok
Eşimle olan arabamızı da aldim bu mevzular cikinca onuda satamaz
Annesine bilezik iadesi yapmış bnmki bnde düğün takılarımi vermiştim ona arabayı aldim karsiliginda
Maddiyat önemli ama hersey para değil, insan huzuru parayla satın alamıyor umarim düzelir eşin daha yolun basindasin

Hem haklı ne bulamadınız. Bunların hepsi benim doğmamış bebeğimin bile hakkına giriyor. Herkes bencil herkes kendi planını yapıyor. Maddi manevi son 2 ayda mahvolduk daha da hak veremiyorum çünkü en başta destek olmaya niyetlendim buna rağmen hakkımdaki dolduruşlara şahit oldum. Ne düşünmeliyim hala at gözlüğüyle mi dolaşayım.
Hastalıkla gebeliği kıyaslayıp gebeliğin hastalıktan daha önemsenmesi gerektiğini düşündüğünüz için haklı bulmadım
Gebesiniz diye dünya etrafınızda dönsün insanlar tedavilerini bile sizin gebeliğinize doğumunuza göre ayarlasın istediğiniz için haklı bulmadım
Kocanız doldurulacak kadar boşken doldurana kızdığınız için haklı bulmadım
Maddi manevi iki ayda mahvolurken kocanız uzayda mıydı? Siz mahvoldunuz da kocanız ne oldu?
Doğmamış bebeğin hakkına kimse girmiyor sizden başka, siz doğmamış bebeği kendi isteklerinize alet ettiğiniz için haklı bulmadım

Evet babamın üzerine aldım,
Bnmde mesleğim var ama çocuğumu bırakacak kimsem yok
Eşimle olan arabamızı da aldim bu mevzular cikinca onuda satamaz
Annesine bilezik iadesi yapmış bnmki bnde düğün takılarımi vermiştim ona arabayı aldim karsiliginda
Maddiyat önemli ama hersey para değil, insan huzuru parayla satın alamıyor umarim düzelir eşin daha yolun basindasin
Çok iyi etmişsin 💪her şey para değil ama parasız da olmaz. Umarım düzelir sağolasın Allah ım herkesin yuvasına huzur versin.

Hastalıkla gebeliği kıyaslayıp gebeliğin hastalıktan daha önemsenmesi gerektiğini düşündüğünüz için haklı bulmadım
Gebesiniz diye dünya etrafınızda dönsün insanlar tedavilerini bile sizin gebeliğinize doğumunuza göre ayarlasın istediğiniz için haklı bulmadım
Kocanız doldurulacak kadar boşken doldurana kızdığınız için haklı bulmadım
Maddi manevi iki ayda mahvolurken kocanız uzayda mıydı? Siz mahvoldunuz da kocanız ne oldu?
Doğmamış bebeğin hakkına kimse girmiyor sizden başka, siz doğmamış bebeği kendi isteklerinize alet ettiğiniz için haklı bulmadım
Siz olayı yanlış yorumlamışsınız. Ben hastalık görülmesin demedim hiçbir mesajımda. Kocama da kızıyorum, yüzüme gülüp ardımdan dolduruş yapana da kızıyorum. Zaten mahvolduk dediğim eşimi de kapsıyor. Ben kendi isteklerime bebeği alet etmiyorum etseydim en başta destek olmaya gitmezdim 1 günlük yola, oldu herkes keyfine göre atsın tutsun keyfine göre para harcasın herkes kendinden 1 adım öteyi düşünmesin haksız olan ben olayım. Memleket ile görev yeri arası bir uçtan bir uca bir günlük yol. Evimde kalsam dert annemlerde kalsam dert. Kim istemez eşi doğumunda olmasın? Kaynana ufacık meseleleri oturup ince ince planlıyor bizi böyle doğuma yakın ordan oraya süründürmemeyi planlayamıyor mu sanıyorsunuz? Üstelik her duyan niye geç kaldın diyor. Bunun yanında bunlar geldi benim için çabalıyor demek yerine oturmuş dolduruş yapmış annemlere gelmiş bunca zaman bir sorunumuz olmadığı halde ne laflar etmiş. Anladığım kadarıyla siz de zor birisiniz Allah sizin etrafınızdakilere de yardım etsin belli ki aynı kafadasınız. Sizin gibi insanlara ağzınla kuş tutsan yaranamazsın yeter ki bir isteğin olsun hemen yargılarsınız. Ki ben yeni anne olacak bir kadınım tüm heyecanımı mutluluğumu yaşamak varken bunları yaşamak zorunda mıydım kendimle bebeğimle ilgili heralde yani isteklerim olacak. Bu kadar strese bebek bile dayanamayabilirdi kim bunu düşündü? Her neyse siz istediğiniz gibi düşünmeye devam.

Tabiki de eşinizle konuşun. Gerekirse kavganızı da yapın. İddia oynamasını kesinlikle engellemelisiniz. Üye olduğu sitelerden yaptığı harcamları ekran görüntüsü alıp delillerle konuşun.
Ayrıca madem bu kadar borç batağındasınız, maaşınızı evden esirgeyin. Annelere elbette yardım edilir fakat kendi evini düşünmeden ve karı parasına güvenerek olmaz bu.

Herkese merhaba. Ben 30 yaşındayım mesleğim var ve 1 buçuk senedir evliyim. Hamileliğimin son haftalarındayım. Her an doğurabilirim :) lütfen stres yaptırmadan cevaplar verin olur mu hanımlar :) Ben eşimden genel anlamda memnunum ama annesine aşırı derecede düşkün daha doğrusu düşkün olmayım dese annesi izin vermez diyeyim sabah akşam anormal şekilde dıt dıt dıt mesajlar mesajlar. Bu zamana kadar kaynanamın, hakkımda tamamen de olumlu konuşmadığını tahmin ediyordum eşimin tutarsız söylemleri ve davranışlarından dolayı (hani kadınlar hisseder ya başka aklın karıştığını) ve normal karşılıyordum ama 2 hafta önce eşimin telefonunda tamamen yanlış yorumlayarak ailem ve benim hakkımda eşimi son derece çirkin sözlerle dolduran mesajlarını gördüm. Son 1 aydır eşimle kavgalı gürültülü geçiyordu zaten sebepleri ve olayları yazarak uzatmak istemiyorum. (Kaynananın doğumuma 2 ay kala 1 sene evvel ortaya çıkan hastalığını tedavi ettirmek istemesiyle eşimle aramızda izindi, doğumun yeriydi kavgaları...aşağıda biraz bahsettim) Resmen kaynana yüzüme gülüp alttan oğlanı dolduruyormuş hissediyordum ama bu derece olduğunu bilmiyordum çünkü ailem ve benle bu olaya kadar bir kavga olay vs yaşanmadı. Neyse ben kaynanayla 2 haftadır görüşmüyorum eşim iyi bir markadan bebeğe alınmış bir sürü eşyalar getirdi annemin hediyesi diyerek. Tabi inanmadım telefonuna baktım annesi değil kendisi almış ve yüklü bir miktar. Annem aldı diyor. Çok zoruma gitti çünkü kandırıldığımı ve kaynananın bedavadan torun hediyesinden kurtulduğunu düşünüyorum. Üstelik eşim de bunu severek yapmış hatta belki eşimin fikridir. İlk sorum; eşim para mevzularında kendisinin artık ayrı bir ev olduğunu kabul etmiyor, hala anne baba kardeş yeğenlere dibine kadar borçta da olsa bebeği de olacak olsa harcama yaparım kafasında ve bu durumdan çok memnun oluyor. Biz batsak bile yeter ki onlar mutlu olsunlar düşüncesinde. Bunun karşısında ne yapmalıyım kavgalar işe yaramıyor. Çok kavga ettim. İkinci sorum ise; yakın tarihte iddia maçlarını takip etmeye başlamıştı bakıyodum kupon falan oynamıyodu ama 250, 500 civarlarında kuponlar oynamış kimini kazanmış kimini kaybetmiş. Sorsam oynamıyorum diyor. Bu çok ciddi bir sorun bence ve hastalık. Bir arkadaşım kocasının tüm parayı iddiaya verdiğinden ve senelerce bıraktıramadığı için boşandığını biliyorum. Bu iddia ve aileye her koşulda para dökme konusunda ne yapabilirim sizce? Şu hediye konusu iyi niyetli gibi duruyor ama şuan öyle batığız ki annesi adına bir dolu marka hediyeler almasını nasıl karşılayayım sizce? İçimden kendin aldın bana yalan söylüyorsun tarzında düzgünce konuşmak geliyor çünkü ailesinin durumu o markada o hediyeleri alacak durumda değil. Ve son 1 aydır sanki bebeğimizin masrafları yokmuş gibi eşime bazı tedavi masraflarını da yükledi. Ama ne masraf anlatsam çoook uzar. Ona da, al oğlum senin bebeğin olacak şu zor güne sakladığım çeyreklerden kullan demediğine adım gibi eminim. Durumları yok daha doğrusu öyle diyorlar ama boynunda çeyrekler, yarımlar, cumhuriyetlerle geziyor zor günlerinmiş. Biz de hem kaynanaya hem bebeğimize yetişelim derken dibin dibine kadar batmış durumdayız. Tabi ben kaynana masrafına karışmıyorum. Bu arada benim babam bile eşime bu süreçte küçük bir miktar maddi destek çıktı.

Yani Özetle; kaynanada 1 sene evvel ortaya çıkmış bir hastalık varmış ama doktora gitmemiş. Dediğine göre şubatta ağrı başlamış ama kendisi geçen ay tedaviye gitmeyi tercih etti. Biz memlekette olmadığımızdan bu tedavi işi izinleri, doğumu, doğum yerini, bebek hazırlıklarını, maddi durumumuzu, psikolojimizi vs ne var ne yok birbirine kattı. Ben hamile halimle eşimle gidip kaynanaya destek olurken bir bakıyorum tamamen yanlış anladığı ya da yanlış anlamak istediği bir konuda hem ailemi hem beni eşime karıyor baya doldurmuş fitnelemiş mesajları gördüm. Tabi Bu konu dışında da eşimle aramızda başka konu kavgaları var. Kavgalara da güya karışmaz gibi, üzülür gibi yapıyor. İşte şimdi bu batık halimizle annesi adına yüklü harcama yapmış gelmiş annem aldı diyor. Ve benim zoruma gidiyor. Eşimin hem kendini hem beni annesi için aptal yerine koyduğunu düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum siz olsanız ne yapardınız bu durumlar karşısında?

Siz olayı yanlış yorumlamışsınız. Ben hastalık görülmesin demedim hiçbir mesajımda. Kocama da kızıyorum, yüzüme gülüp ardımdan dolduruş yapana da kızıyorum. Zaten mahvolduk dediğim eşimi de kapsıyor. Ben kendi isteklerime bebeği alet etmiyorum etseydim en başta destek olmaya gitmezdim 1 günlük yola, oldu herkes keyfine göre atsın tutsun keyfine göre para harcasın herkes kendinden 1 adım öteyi düşünmesin haksız olan ben olayım. Memleket ile görev yeri arası bir uçtan bir uca bir günlük yol. Evimde kalsam dert annemlerde kalsam dert. Kim istemez eşi doğumunda olmasın? Kaynana ufacık meseleleri oturup ince ince planlıyor bizi böyle doğuma yakın ordan oraya süründürmemeyi planlayamıyor mu sanıyorsunuz? Üstelik her duyan niye geç kaldın diyor. Bunun yanında bunlar geldi benim için çabalıyor demek yerine oturmuş dolduruş yapmış annemlere gelmiş bunca zaman bir sorunumuz olmadığı halde ne laflar etmiş. Anladığım kadarıyla siz de zor birisiniz Allah sizin etrafınızdakilere de yardım etsin belli ki aynı kafadasınız. Sizin gibi insanlara ağzınla kuş tutsan yaranamazsın yeter ki bir isteğin olsun hemen yargılarsınız. Ki ben yeni anne olacak bir kadınım tüm heyecanımı mutluluğumu yaşamak varken bunları yaşamak zorunda mıydım kendimle bebeğimle ilgili heralde yani isteklerim olacak. Bu kadar strese bebek bile dayanamayabilirdi kim bunu düşündü? Her neyse siz istediğiniz gibi düşünmeye devam.
Hiçbir dediğimi sallamasanızda kendi hayrınız için bari şunu dikkate alın: insanlar hakkında varsayımlarda bulunmayın çünkü hep yanlış çıkıyor. Tıpkı benimle ilgili hayallerinizin yanlış olması gibi….
Evet ben zor bir insanım ama etrafımdakilere yardım dilemenize gerek yok çünkü ben onlara yeterince yardım ediyorum kimsenin hayatını zorlaştırmadığım gibi aksine kolaylaştırıyorum, ne sizinle ne eşinizle ne de eş ailenizle aynı yapıda değilim. Çevremdeki insanlara ağzıyla kuş tutan bunu da kendi istediği için yapan biriyim ben, annem-babam-eşim-evladım-arkadaşlarım vs kimseden maddi-manevi bir talebim yok, bana nasılsın diyene bile minnet besleyen bir insanım ben.baştan sona yanlışsınız ve hatta iftiraya vardırdınız hırsınızı, ne geçti elinize şimdi, mevzu ben miydim?
Herkes kendi hayatını yaşıyor, siz yaşamıyorsanız bunun sorumlusu kendi hayatlarını yaşayanlar değil yaşamayan sizsiniz.
Ne evinizde kalıyorsunuz ne ailenizde kalıyorsunuz gidip bunun lafını yapıyorsunuz, e gitmeyin madem, kimse için kılınızı kıpırdatmayın kimse için tek kuruş harcamayın kimsenin hastalığında yanında olmayın döndürün dünyayı etrafınızda, kocanızda doldurulan bir adam madem doldurun işte. Hem sınır çizmiyor kendini ayaklar altına atıyor hem de şikayet ediyorsunuz
Kv annenize laf etmiş de annenizin ağzı dili yok mu verseydi ağzının payını gösterseydi kapıyı
Eşiniz adam olsaydı dolmasaydı
Siz kendinize değer verseydiniz oradan oraya sürünmeseydiniz
Son olarak kimse sizin gebeliğinizi pışpışlamak durumunda değil, kimse sizin bebeğinizi düşünmek zorunda değil, aklınız var fikriniz var doğmamış bebeğin ana babası olarak siz sorumlusunuz

X