• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin tuhaflığı

Evet insan nasıl alışırsa öyle gidiyor ama bunu da başka türlü aşmak mümkün görünmüyor malesef bazen biraz rahat olmak lazım
Karşındaki insan buna müsade etmiyorsa biraz zor oluyor. Yani konu sahibi ve buradaki arkadaşları tenzih ederek söylüyorum, çevremde gördüğüm öyle öküz insanlar var ki, laf anlat anlatabilirsen...

Madem öyle hediye almaya niye götürmüş ki? Siz haklısınız doğum gününüz sonuçta parasına güvenmiyorsa ne demeye çıkardı sizi. Ayrıca iş bul çalış diyenleri de anlamıyorum. Sanki şu an ortalık iş kaynıyor ve millet çalışmıyor. Herkes çalışan olacak diye bi kaide de yok. Ezikliğini hiç yaşamayın. Eşi çalışıp gayet rahat olan binlerce kadın var. Çalışmak tercih meselesidir ki artık iş de bulunmuyor çok zor.

benim eşim anlamaz
anlar.
simdi sen bir kere ev gecimi - ev idaresi hakkinda bir dusun. yada dusunme ben yazayım
4000 tl
gıda -aylık en en uygun 1000tl
faturalar - d.gaz ıse 200tl - elekt. 100 - su 50-100 arası - tel internet 60 : -+ 400-500tl
ev kira ise : 1000 tl olsun / aidat 50-100 tl
extralar =dugun+ bilezik. 2000 tl olsun.
eh kişisel istekler extra elbet oluyordur. 300 de onlar tutsa
senin okul masrafın
para bitti.. hemde ayın yarısında bitti.

evet haklisiniz konuşmada içimden gelmiyor açıkçası herşey para mi ya. Ben çalışmayan biriyim sanki onun ezikliğini yaşıyorum gibi hissediyorum
Çalışmamak bi eksiklik falan değil üstelik siz çalışıyorsnuz farkında değilsiniz sadece
Evişlerine yemeğe çocuğunuz olduktan sonra doğurmaya emzirmeye uyutmaya bi kadın tutsun bakalım kaç para ödeyecek sen çalışmıyorum diye eziklenirsen ezen çok olur
Eşim de başlarda para kolay mı kazanılıyo sanıyosun falan derdi ben o maaşın yarısı benim yarın bi gün senin iki katı maaş alan bi işe girsem senden iki kat fazla mı harcamam lazım hayır diye diye alıştırdım
Bana göre eve giren herkuruş aile bireylerinin ortak kazancıdır

Arkadaşlar merhaba, dün benim doğumgünümdu. Eşim eve gelirken küçük bir pasta almış onu verdi. Doğum günümü tebrik etti. Hediyede bulamadığını söyledi birlikte avm ye gidelim sen sec dedi. Daha sonra birlikte avm ye gittik ben ayakkabı falan baktım. Bu arada 2 hafta sonra falan kardeşi evlenecek sonraki hafta da benim kardeşim onun için de kıyafet ve ayakkabı almam lazim benim. Ben günlük ayakkabı almak isteyince bu ay çok acildik olmaz falan dedi. Bi anda vazgeçti bana ayakkabı almaktan. Nasıl olsa düğün için kendime bisiler alacağım diye sanırım. Benim de çok zoruma gitti kendi kolumdan tutup sana hediye alacağım diye getirdi kendisi vazgeçiyor. Sonra ben üzülünce hadi alalım falan dedi ama kabul etmedim. Bu arada ben yeni evliyim nişanlılık ve evlilikte öyle kıyafet vs alınmadı bana. Eşime karşı tavrım nasıl olmalı acaip derecede kırıldım ve üzüldüm gururum zedelendi.

Esiniz ne kadar kazaniyor? Eger calisma imkaniniz varsa calismayi dusunun. Benim en nefret ettigim seydir. Bende senin gibiyim cok bisey istemem ama istedigimde burun kivirirsa da alsa bile cope atarim. Onur kirici geliyor bana ozellikle de. Kendi kardesine bilezik aliyo sebin kardesine ne alicak peki? Yani dugun bi ayda olmaz ki bikac ay oncesinden belirli biseydir hazirligini yapsaymis ya simdiye kadar

:KK70: :KK70: Canım şöyle ki beraber kazanıp beraber harcıyoruz evet ama borçlar olunca, bazen de harcamalarımız fazla olunca tadım kaçıyor. Hoşuma gitmiyor aşkım biraz harcamaları kıssak mı demesi, sanki düşünmüyormuşum gibi hatırlatması falan. Aslında kötü bir şey demiyor ama ben alınıyorum işte. Bir de çalışmasam nasıl olurdu bilmem :KK47::skandal:
görüldüğü üzere bu durum çalışmaktan bağımsız kişilik meselesi ama düzelmiycek birşey değil bana göre

Erkekler çok parası olsa da harcamaktan sakınan kadını olgun buluyor
Ben olsam düğünle ilgili birşey alırdım
Günlük ayakkabıya ihtiyacım vardı demişsiniz ya bunu eşinize söylediniz mi mesela ssöylemekisini
İhtiyaçlarınızı önceden çıtlatın tavsiye ederim
Bu ayakkabım da hiç rahat değil önümüzdeki aylarda yeni bi ayakkabı alsam iyi olur gibi
Parayı sahiplenin kazanmasını da harcamasını da birikimini de sahiplenin bizolmak için buna ihtiyaç var

Ben yerinde olsam gider kendime bir iş bulurdum. Sonrada anlaşılan sen bana para kıyamıyorsun harcayacağım parayı kendim kazanırım, kimseye ihtiyacım yok derdim. Gider markette çalışır yine de ondan bi şey istemezdim.

Bence senin tutumun biraz yanlış arkadaşım. Aldığı pastayı bile belirtirken memnuniyetsizligin belli. Küçük bir pasta almış ne bekliyordun ki çok katlı falan mi. Tamam yeni evlisin haliyle böyle jestler vs bekliyorsun hepimiz bekleriz ama bunlar olanaklar dahilinde. Emin ol o pastayı düşünüp almayanlar bile var. Nisan zamanı ve de almadılar falan demissin bunu o zaman belirtmeliydin şimdi bunları biriktirip öne sürme sonuçta bunu sorun etmemissin. Bazen insanları olduğu gibi kabul etmek lazım. 50 liralık ayakkabıyı almak için kocani beklemeseydin keşke illaki bu adam sana harçlık vs ihtiyaçların için para veriyordur. Bu şekilde karsilayabilitsin. Eğer yok onuda vermiyorsa zaten sorunun ayakkabidan daha büyük demektir.

E hediye için götürüyor da 50 liralık ayakkabı onu fakir mi yapıyor anlamadım valla.Herhalde dügünlük ayakkabı alacaksınız diye ayakkabı Alman'ı istememiştir.Degişik biri.

Valla bizim elimize bi sey kalmadigi halde esim sevgililer gününü bile atlamadi. Doğum günü bu ya. Yeter ki istesin. 50 lira ne ki? 4 paket sigara parası. Gönlü yokmuş bence eşinin ki sen de para var diyorsun.

acaba siz orda şöyle birşeyler dediniz mi?? kardeşimin düğünü içinde alırım, senin kardeşinin ki içinde alıcam falan diye. çünkü konu nerden nereye geldi. tek çalışan için gayet zor olur bu kadar masraf. bak ben kendim de çalışıyorum ama art arda 3 ayakkabı alamam yani. düğün için aldığım bir ayakkabıyı gündelik de giyebileceğim olanlardan seçerim. hatta gelin ayakkabım bile sandaletti.

Bence çok alınmayın zaten siz surat asınca al demiş size. Ayrıca avm lerde günlük bile olsa 50 tl ye ayakkabı bulmak zor orada ki mağazalar çok alelade mağazalar olmuyor hem kendiniz diyorsunuz daha düğünler için ayakkabı kıyafet bakıcam diye. Durum sıkışıksa demiş olabilir pastanızı alıp gelmiş unutmamış bu da bir şey yani bunun için surat asıp tavır almak bence gereksiz. Çok masraf olacak sonuçta. Siz de daha düğün için de ayakkabı bakıcam dediyseniz vazgeçmiş olabilir çünkü onu konusu açılmış gibi oraya geçiş yaptığınıza göre.

Hem altın falan da takacaksınız iki tarafa. Eee iki düğünde de aynı kıyafeti giyemezsin ayrı kıyafet alacaksın. Düğününüzde kıyafet istememiş olmana konu nereden geldi onu da anlamadım bu ara biraz dikkat eder, sonra istediğinizi alırsınız. Çalışmayı düşünseniz böylece eşinize bağlı kalmazsınız.

hiçbirşey almadık ama kardeşine bilezik alacak

Tabii ki kardeşi bilezik alacak sizde kardeşinize alacaksınızdır. Düğün bu yani..

ediyorum zaten eve gelince pastayida kesmedim zaten en ufak boyundan almış evde kitap okuyup ders çalıştım. Ama ben onun doğum gününde gerçekten mutlu olması için herşeyi yapmıştım ve oldu da

Pardon da zaten iki kişiniz ne yapacaktı iki katlı pasta mı alacaktı? ağzınınız tatlansın yeter önemli olan hatırlanmak bu hediye olaylarına ne çok anlam yüklüyorsunuz. Bence sizin kendinizin demesi lazımdı hayatım pasta almışsın yeter zaten bu ay iki düğün arka arkaya çok masrafımız olacak onları alırız sonra hediyemi alırsın diyebilirdiniz yeni evlisiniz borcunuz da vardır yani. Neyden mutlu olmadınız anlamadım bir ayakkabı almadı diye mi gerçekten.

Adam almayacak olsa sizi götürmezdi ama siz düğüne de ayakkabı kıyafet baktıysanız gitmişken, o da o zaman günlük ayakkabıyı almayalım şimdilik demiş yani gerçekten mutlu olmanız buna mı bağlı bununla mı ölçüyorsunuz değerinizi. Hatırlamış düşünmüş olması bile güzel.

Arkadaşlar merhaba, dün benim doğumgünümdu. Eşim eve gelirken küçük bir pasta almış onu verdi. Doğum günümü tebrik etti. Hediyede bulamadığını söyledi birlikte avm ye gidelim sen sec dedi. Daha sonra birlikte avm ye gittik ben ayakkabı falan baktım. Bu arada 2 hafta sonra falan kardeşi evlenecek sonraki hafta da benim kardeşim onun için de kıyafet ve ayakkabı almam lazim benim. Ben günlük ayakkabı almak isteyince bu ay çok acildik olmaz falan dedi. Bi anda vazgeçti bana ayakkabı almaktan. Nasıl olsa düğün için kendime bisiler alacağım diye sanırım. Benim de çok zoruma gitti kendi kolumdan tutup sana hediye alacağım diye getirdi kendisi vazgeçiyor. Sonra ben üzülünce hadi alalım falan dedi ama kabul etmedim. Bu arada ben yeni evliyim nişanlılık ve evlilikte öyle kıyafet vs alınmadı bana. Eşime karşı tavrım nasıl olmalı acaip derecede kırıldım ve üzüldüm gururum zedelendi.
Mesele hediye meselesi değil, pastasını düşünüp almış. Düşüncesiz diyemeyiz. Fakat AVM lere kadar götürüp birden bire hediye almaktan vazgeçmesi çok tuhaf dediğin gibi. Burda esas mesele senin çalışmıyor olman. Yani senin tüm ihtiyaçlarını birlikte sağlamanız gerekiyor, sen söylemeden onun sorması lazım, yoksa bir ömür her seferinde şu lazım bu lazım dersen kırılırsın, gücenirsin, yıpranırsın. Olmazsa aylık bir tutar belirleyin, senin için ayırsın, alacaklarını hiç ona sorup danışmak zorunda kalma bence. Daha evliliğin ilk başlarında maddiyat yüzünden mağdur edilmen hoş olmamış. İmkanın varsa az maaşlı da olsa bir işe gir, eşin evin tüm masraflarını karşılasın, sen de kendin gönlüne göre alışverişini yap, üstünü öte berini al o zaman karışamaz. Şu anki halinizle biraz laf edecek gibi duruyor eşin, henüz evliliğin başındasın... eşinin huyunu pek beğenmedim, inşallah ilerde sıkıntı yaşamazsın.

pastanın küçük olduğunu soylediginizden sonra fikrim çok değişti neden hatirlandiginiz ve dusunuldugunuz için sevinmek yerine nankörlük ve doyumsuzluk yapıyorsunuz

Back