• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sürekli beni denetlemesi

Benim yorumum bu sekilde valla,elbette begenmek zorunda degilsiniz. Komsuma kapidan aidat toplamak icin ugradim mecburen. İlk defa o da. Zorla iceri davet etti mecburen girdim. Yoksa komsuluk yaptigimdan degil. Kimsenin evine gitmem zaten. Hic alingan da degilimdir ,soylediklerimi neden uzerinize alindiniz ki?
Ayrica sizin yorumlarinizdaki hecelemeleri gordum,sizin eviniz yahuuuu demeler de bulundugundan, ozelestiri oklarinizi lutfen kendinize dogrultunuz. İyi gunler :KK66:

Elbette ki yöneltirim... :) Yalnız bir konuda heceleme ile yazmak bir yazım tekniğidir. Büyük harfle yazmak bağırmaktır mesela. Öyle yazmış olsam haklısınız. Heceleme / Uzatma ise vurguya istinaden Türkçe'de (coşku, heyecan gibi duyguları yansıtan günlük konuşma dili yazımını betimleyen metinlerde) yapılır. Dilerseniz; bu konuda beslenmek isterseniz eğer, bununla ilgili TDK örnekleri veya yazarlardan güncel örnekleri özelden paylaşabilirim. Bunu da polemik yaratmak için söylemiyorum, ihtisas alanım bu yönle ilişkili. :)

Bu arada konunun menzilinden uzaklaştırdıysak sevgili darkmore darkmore ve kendim adına L Lavanta13 'den özür dilerim. :)
Artık esas konuya dönebiliriz. :)

Benim çevremde yok , böyle sosyal medyada duymaktan gına geldi.

Aman iyi o zaman :) dedim bir an nasıl bir çevre var da dolaplara saldırıyorlar :) sevindim sizin adınıza... sosyal medya maalesef öyle... herkes atıp tutuyor işte :)

Elbette ki yöneltirim... :) Yalnız bir konuda heceleme ile yazmak bir yazım tekniğidir. Büyük harfle yazmak bağırmaktır mesela. Öyle yazmış olsam haklısınız. Heceleme / Uzatma ise vurguya istinaden Türkçe'de (coşku, heyecan gibi duyguları yansıtan günlük konuşma dili yazımını betimleyen metinlerde) yapılır. Dilerseniz; bu konuda beslenmek isterseniz eğer, bununla ilgili TDK örnekleri veya yazarlardan güncel örnekleri özelden paylaşabilirim. Bunu da polemik yaratmak için söylemiyorum, ihtisas alanım bu yönle ilişkili. :)

Bu arada konunun menzilinden uzaklaştırdıysak sevgili darkmore darkmore ve kendim adına L Lavanta13 'den özür dilerim. :)
Artık esas konuya dönebiliriz. :)
;) sagolun,ben dersleri yeteri kadar iyi calismistim vakti zamaninda. İhtisas alaninizda size basarilar dilerim.
Ama burada uslup tartismak icin bana yazdiginiz mesaj uzerine soyledim hos olmadigini. Ki hos degil zaten.

Hecelemeleri ve coskulari burada yazmasaniz da duz yazi kullansaniz biz uyeler gayet net anlayabiliyoruz.

Benim yazdiklarimi neden uzerinize alindiniz anlamadim ama, zaten hic bir sekilde sizi hedef de almamistim. Ama zahmet etmis fikrinizi paylasmissiniz. Okumak isteyenler olur,faydalanirlar

Evet evet kesinlikle unide tanıştık 5 yıl evlenmeden önce ilişkimiz vardı uzak oturuyorduk birbirimize ayda bir falan görüşüyorduk ama oyle cafe koşelerinde tanımaya benzemiyormuş, eşimin beni gerçekten sevdiğini düşünüyorum garip ama Tutku'yla bağlı bana

Tutkuyla bağlı olmak nasıl oluyor ?

Yemin ederim okurken ben yoruldum. Sen gayet normalsin yalnız eşin hasta. Kendini hasta bir adamı memnun etmek için uğraşıp hasta edeceğine, obsesif olan eşinle konuşup onu normalleşmek için bir uzmanla görüşmeye ikna etsen iyi olur.

Benim abim de bekarken titizlik konusunda bizi yıldırırdi evde ama şu konuyu okuyunca adam gayet normalmis biz dağınıkmisiz herhalde dedim.

Severek mi evlenmiştiniz?

erkekler daha güçlü ama tüm ev sorumluluğu kadınlara yükleniyor.tam bir saçmalık .eğer evin tüm yükünü çekecek güçte birisi varsa o da erkeklerdir.kadınlara hem narin deyip hem de bu iş yükünü yüklemek saçmalığın daniskası!

Bence esiniz tedavi olmli. İyi ki benim basimda yok boylesi. Ay iki haftaya bir cam mi silinir. Sizinki de can.

Hecelemeleri ve coskulari burada yazmasaniz da duz yazi kullansaniz biz uyeler gayet net anlayabiliyoruz.

peki :)

Sanırım "siz üyeler" ve "ben" iki ayrı grubuz... Ve siz de tüm üyeler adına konuşuyorsunuz.
Bunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu :)

peki :)

Sanırım "siz üyeler" ve "ben" iki ayrı grubuz... Ve siz de tüm üyeler adına konuşuyorsunuz.
Bunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu :)
Aslinda su sekilde, siz bir yorum yapinca yorumcu oluyorsunuz ya,biz okuyanlar da uyeler oluyoruz. Ben onu kastetmistim. Hecelemeseniz de uyeler anlarlar. Anlamayan varsa zaten size alinti yapip sorar,ben oyle dusunmustum. Ama sizin fikriniz baskaysa. Paylasin elbette, yararlaniriz her turlu ;)
Tanistigimiz iyi oldu bu vesileyle.

Kocanız çok başarılı ve sabırlı bi hizmetçi bulmuş kendine. Yapmayın da kıymet bıksın biraz.
Resmen şiddet görüyorsunuz, tedavi olsun bi zahmet

Çamaşır makinesi çalıştırma maddesini tutturuyorum sadece.
Kk kıstasına göre pisim, evli mutlu çocuklu bir pis.
Bugün hava güzel çocukları parka getirdim, akşama doğru eve gider tek çeşit yemeğimi yaparım.

Herkesin normali farklı elbette ama bu yazılanlar çok beya, hele ki 2 kişi için.

Bana da çok fazla geldi.

Ben şubatta evlendim.
Evin camını bayramdan önce sildim.
Çünkü okula gidip geliyorum sinavlarim vs oluyor.
Benimde yetişe.edigim şeyler oluyor.

Bisey eksik kalsa önceden eşim kızardı lafını yapardı ama artık yapmıyor niye çünkü umursayamaya ve aksatmamaya başladım.

Yoruluyorum zaten çok fazla.
Hafta bir veya iki kez toz süpürge.
Haftada bir tuvalet ağır deterjanlarla.
Uç makina çamaşır.
Camları kışın silmiyorum çerçevesini siliyorum.
Balkona cikacaksam siliyorum yıkıyorum.
Her toz alışımda kapıları da silerim. Banyo tuvalet kapısına kadar.

Bulaşiktan sonra
Mutfak dolaplarının iz olan kısmını silerım.

Ütüyü hergun yaparım.

Mecburen böyle idare ediyoruz.

1 ay okul tatile girdi yapmadigim şey kalmadı .
Ama malesef düzeni devam ettiremiyorum.
Pasaklı miyim.
Olmak istemiyorum evim düzgün duruyor ama yeterli değil.

Aslinda su sekilde, siz bir yorum yapinca yorumcu oluyorsunuz ya,biz okuyanlar da uyeler oluyoruz. Ben onu kastetmistim. Hecelemeseniz de uyeler anlarlar. Anlamayan varsa zaten size alinti yapip sorar,ben oyle dusunmustum. Ama sizin fikriniz baskaysa. Paylasin elbette, yararlaniriz her turlu :KK66:
Tanistigimiz iyi oldu bu vesileyle.

Çok teşekkür ederim açıklama için... Ben de memnun oldum :KK54:

Konuyu şöyle bir tekrar okudum da resmen belim ağırdı. Sanki işleri ben yapmışım gibi.
Ama eşiniz gerçekten hasta ve tedavi olması gerekiyor. Tabakları renklerine göre ayırıyor demişsiniz, bu bile gösteriyor nasıl hasta olduğunu.
Kendisine tedavi olması gerektiğini söyleyin, bu hayat böyle devam etmez ki.

Bana da çok fazla geldi.

Ben şubatta evlendim.
Evin camını bayramdan önce sildim.
Çünkü okula gidip geliyorum sinavlarim vs oluyor.
Benimde yetişe.edigim şeyler oluyor.

Bisey eksik kalsa önceden eşim kızardı lafını yapardı ama artık yapmıyor niye çünkü umursayamaya ve aksatmamaya başladım.

Yoruluyorum zaten çok fazla.
Hafta bir veya iki kez toz süpürge.
Haftada bir tuvalet ağır deterjanlarla.
Uç makina çamaşır.
Camları kışın silmiyorum çerçevesini siliyorum.
Balkona cikacaksam siliyorum yıkıyorum.
Her toz alışımda kapıları da silerim. Banyo tuvalet kapısına kadar.

Bulaşiktan sonra
Mutfak dolaplarının iz olan kısmını silerım.

Ütüyü hergun yaparım.

Mecburen böyle idare ediyoruz.

1 ay okul tatile girdi yapmadigim şey kalmadı .
Ama malesef düzeni devam ettiremiyorum.
Pasaklı miyim.
Olmak istemiyorum evim düzgün duruyor ama yeterli değil.

Ay ben size yorum yapmayayım taşlanırım:)

Ben yetişemiyorum değil bilinçli olarak gereksiz gördüğüm işleri yapmıyorum. Hiçbir güç bana kışın kullanmadığım başkonu yıkatamaz, ya da ertesi gün yağmurda batacak camları sildiremez. Birisi çorapları ütüle dese öyle anlamsız anlamsız bakarım, hayal bile edemiyorum neden ve nasıl çorap ütülenir.

Ağır temizlik ürünleri kullanılması gereken işleri de eşim yapar bizde. Astımım var, hiç bir şey sağlığımdan önemli değil. Bu tarz rahatsızlığı olmayan kendine yaptığı kötülüğü fark edemiyor olabilir ama o soluduğunuz şeylet ciğerlerinize zarar veriyor hanımlar.

Ay ben size yorum yapmayayım taşlanırım:)

Ben yetişemiyorum değil bilinçli olarak gereksiz gördüğüm işleri yapmıyorum. Hiçbir güç bana kışın kullanmadığım başkonu yıkatamaz, ya da ertesi gün yağmurda batacak camları sildiremez. Birisi çorapları ütüle dese öyle anlamsız anlamsız bakarım, hayal bile edemiyorum neden ve nasıl çorap ütülenir.

Ağır temizlik ürünleri kullanılması gereken işleri de eşim yapar bizde. Astımım var, hiç bir şey sağlığımdan önemli değil. Bu tarz rahatsızlığı olmayan kendine yaptığı kötülüğü fark edemiyor olabilir ama o soluduğunuz şeylet ciğerlerinize zarar veriyor hanımlar.

Aynen canım
Ama bizde eşim sigara içiyor sık balkona çıkıyor.
Çorap vs ütülemem bende

Bende eisme dokturtuyorum bebeğe zarar gelmesin diye

Aynen canım
Ama bizde eşim sigara içiyor sık balkona çıkıyor.
Çorap vs ütülemem bende

Bende eisme dokturtuyorum bebeğe zarar gelmesin diye

Evet kesinlikle hamileyken uzak kalmaya çalış.
Sağlıcakla alın inş kucağınıza.

Balkon kullanılıyorsa evin içi sıklığında temizlenir bizde de yazın falan, ama kış hiç kullanmayız.

Annem evini her gün camasir suyuyla temizler, acayip titiz, evde bir tane toz goremezsiniz, sürekli evim çok pis diye ağlar. Sonuç olarak enfeksiyondan kurtuluyor, sürekli idrar yolu, boğaz , dis, barsak enfeksiyonu çekiyor. Biri iyileşmeden diğeri başlıyor. O kadar korunmacı olmaya gerek yok

OKB, psikolojik rahatsızlıkların kanseridir derler. Bu yaştan sonra değişeceğini zannetmiyorum. Bir akrabamızda da değişik takıntılar vardı. Kendimi bildim bileli de öyle neredeyse 20 yıl olmuş. Ben olsam ise derhal boşanmak yerine ya beklentisini düşürmek için ona evi en rezil hallerde bırakıp normal halime şükretmesini sağlardım ya da birazcık iş paylaşımından ona da payını verirdim. Bir pazar günü eline süpürge, toz bezi verip "bugün de sen yap bakalım o kadar kolaysa" derdim.

Esim ev temizligi konusunda mukemmeliyetci demissin de bildigin psikolojik hasta. Tedavi olmasi konusunda konustunuz mu? Yoksa boyle yasamayi kendine reva goruyor musun?Yalniz bunun is hayatina donmesi var,hamileligi var,hastaligi var,cocuklu ev hayati var...Muthis sabirlisin ben olsam coktan hadi be ordan demistim

Sevgili Sesss_s, yazdıklarına can-ı gönülden katılıyorum. Senin anlattığın açıdan bakılırsa çok haklısın.
Lakin...
Hanımkızımız da biraz manipüle etmiş olayı,
bakın aşağıya kendi yazdığı listeyi alalım,
her gün yazmıyor bir çoğunda....

haftada bir buzdolabı içini boşaltır silerim (hepimizin yaptığı gibi. kim haftada bir buzdolabını silmiyor ki??)
1,5-2 hafta da bir
camlarımı mutlaka silerim (e normal?)
Hergun
elektrik süpürgesi açarım (genel tozlanma için, e evet?)
Hergun
klozet çamaşır suyuyla yıkanır (e bir zahmet :) )
Hafta da bir banyo komple duvarlarla beraber yıkanır (etrafa yapışan kıl tüy için doğal olarak :) )
Balkon hergun yıkanır(1. Kat evim tozlanıyor) (hadi buna fuzuli diyebiliriz bak ama 6. maddede daha ilk :KK70: )
Hergun toz alınır(komodinler, TV dolabı, aynalar camlar vs) (e yani :KK70: aynaya parmak değiyor vs )
Hergun 3 çeşit
yemek artı tatlı yapılır (buradaki bir çok kişinin ev düzeni gibi... herhalde oturup tost yenmeyecek yeni evli çiftin evinde :KK66: )
Mutfağımı her yemek yaptıktan sonra mutfak dolapları uzerine bi yağçöz döküp gezdiririm (e doğal olarak... yemek yapmışsın, bi zahmet)
Haftada 3-4 makine çamaşır atarım kurutup ütülerim (yani ortalama iki-üç günde bir'e tekabül ediyor... hepimizin yaptığı gibi??)

Ben burada gerçekten hanımkızımız anlamadığım için değil tam tersi onu rahatlatmak için söylüyorum. İşlerin dağılımına bakarsanız frekans olarak gayet normaller...

Abartılarak ve manipüle edilerek anlatılırsa hepimiz "hurraaaa... pis adam! 20.000'den aşağı olmaazzzz" gibi tepkiler veriyoruz da :) gerçekten mantıklı mı, bir oturup düşünelim?

Evdesin yahu ev-de-sin! Haftada 3 makine çamaşır at, 2 haftada bir buzdolabını -pis değilsen- sil... O senin de evin... Sanki kocaya hizmet etmek gibi anlaşılınca ben ayıplıyorum açıkçası, yalan yok. Orası se-nin e-vin! Senin! Evin! Yahu...

Neyse, siz anladınız beni bence :) öpüyorum konu sahibini de...
Bunları her gün yaparsanız evet delilik, ama siz zaten frekansları kendiniz yazmışsınız.
Tem-bel-lik yooook! :KK66:
Arkadaşım,şaka mısın sen ya. Seninki çalışkanlık mı sanıyorsun yani? Sen de hem okb hem de başkalarını memnun etme hastalığı mevcut. Ayrıca 20.000 alan adam, KK'da gezenle mi evlenir demişsin .Bu sitede kariyer sahibi, kişisel gelişimine yatırım yapan, en az bir yabancı dil bilen bir çok kadın mevcut. Herkes senin gibi ömrünü elinde süpürgeyle geçirmiyor.

Son düzenleme:
Back