• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sürekli beni denetlemesi

ay hepsınu okumaya dayanamadım Allah sana sabır versın... Esın tedavı olmalı bence her dedıgını yapma bastan nasıl alısırsa oyle gıder, guya benımkıde tıtızdı bısey syledıgınde burası senınde evın al sen yap dıye dıye susturdum sımdı hıc karısmaz. ama senınkı baska bır byutta artık o hasta bence

okurken daraldım bu ne ya:kusmuk:
eşinize yerleri değiştirelim o zaman sen ev erkekliği yap ben de çalışıp para getireyim deyin bakalım:bicak: anladığım kadarıyla annesi çok şımartmış böyle de olmaz ama
sizinki de can
bu arada siz böyle anlatınca kendimi pis hissettim ya :KK11:

Senin günlük temizlik dediğin benim için en erken haftalık o da yaptığım gün bırak yemek yapmayı çayımı bile dolduracak halim kalmıyor.

Yazık canınıza ya. Insanların takımtıları eşinizde olsa kendisine aittir. Çok takıyorsa geçsin temizlesin. Hem direktif ver, hem kontrol et, üstüne 3 çeşit yemek ve tatlı. En az 4 saat susmadan konuşur burnundan getirirdim valla.

Burda bir üye yazmıştı
Eşi ilk evlendiği zamanlar atletlerinin bile ütülü olmasını istermiş
Tabi kadın yapmamış.Adam da işe giderken yıkanmış ama ütülenmeyi bekleyen gömlek yığınının içinden bir tane seçip "bunu ütüler misin" moduna girmiş :KK45:

Siz bu yuzden mi okudunuz? Aileniz onca emek verdi? Hayata hizmetcilik yapmak icin gelmedim diyorsaniz esinize uygun dille anlatin, gerci anlattim anlamdi diyorsunuz yorumlarinizdan da asla sizi begenmeyen birini goruyorum temizlik anlaminda yapmayin o zaman. Temizlik bir ihtiyac ama amac degil yazik gunlerinize gencliginize!

Eski kiracımız başka bir şehirden evlenip gelmişti binamıza.Eşi sizin eşiniz gibi hergün aynı şeyleri yaptırırdı.kızcağız 6 ayda eridi gitti.Sonra çocuk yaptı ve bu takıntılar 3 kat arttı.Bebekleri evdeki aşırı deterjan kokularından astım bronşit oldu ve sürekli kusmalara başladı.Evin her yeri kusmuk oluyordu.Adam dahada takıntılı oldu.Herşeyin mükemmel olması gerekiyordu onun için.komşum artık iş yapamaz hale geldiğinde bu sefer dayak başladı.kaçkere elinden aldık.4 sene sonra taşındılar.Son duyduğuma göre akıl hastanesinde yatmış ve tedavi olmuş.son durumunu bilmiyorum.Demem o ki yol yakınken çocukta yokken ayrıl..

Omrumu bunlarla curutemem ya. Okurken omrumden 10 sene gitti. Kapi bi ay tozlu kaliversin.
Utu hic yapmadim, cam hic silmedim. Silmem de. Eskiden camasirlar elde yikandigi icin mikrobu ısı ile kirmak adına ic camasirlari utulenirmis, artik oyle bi sorun yok. Ayrica donu kim goruyor ki, zaten her gun degistiriyorsun oda ütüsüz oluversin.

Zaten disarda binlerce kez ellenmis kapi koluna, sifona dokunuyoruz. Bir gun supurulmemis evde otursak ne kaybedecegiz?

Esiniz ciddi anlamda rahatsiz. Tedavi önerisi sunsaniz, nasil bir tepki verir?

Yaptım desem de ki yapsam bile oluyor kadınız yere bi saç telim düşüyor onu bulup getiriyor bak ne buldum diye, kendimi bana o kadar yetersiz hissettiriyor ki
Öff ayrıl sende, içim şişti. Adam eziyor seni psikolojik olarak itip kakıyor.

Gelince kendi yapar evet ama suratı beş karış olur çekilmez bir hal alır, ona göre evdeyim ya ondan yapmam gerekiyormuş gibi geliyor, ilk yıl şehre alışana kadar çalışmama ikimizin ortak kararıydı şimdi ise keşke hiç zaman kaybetmeseydim diyorum çünkü alıştı bi kere bu düzene her ne kadar beğenmese de çalışınca doğal olarak bu kadarını yapamayacağım o zaman daha kötü olacak hem işte hem evde canım çıkacak :KK43:
Hala canım çıkacak diyorsun, yapacaksın yani. E hizmetçi misin? Evde çalış işte çalış. Yani acımıyorum böylelerine açıkçası. Devam hadi kocan kızacak bi süpürge aç

merhaba hanımlar, 9 aylık evliyim aynı eve girmeden anlaşılmıyormuş diyenlerdenim, eşimin temizlikle ilgili bir takıntısı var size bundan bahsetmek fikrinizi almak istedim, 28 yaşındayım evlenmeden önce 5 yıl özel okullarda öğretmenlik yaptım devlete atanamadım, evlenince şehir değişikliğinden dolayı bu yıl evdeydım ilk kez bu kadar uzun süreli ev hanımı oldum, kızlar eşimle problemimiz şu aslında eşim mükemmelliyetçi temizlik ve duzen konusunda, ben de Yen'i Yen'i ev hanımlığına adapte olmaya çalışıyorum evet eksiklerim olabilir ama o kadar da kötü değilimdir, eşim herşey aynı anda mükemmel olsun istiyor yani camlar da temiz olmalı duvarlarda halılarda banyoda mutfakta buzdolabıda, mesela bugün camları silmişimdir yarında yerleri silerimi eşim kabullenmiyor ama sonu yok nasıl anlatsam bilmiyorum ütü de aynı gün olsun toz da alınsın 3 çeşit yemek de hazır olsun, ama bu her gün olsun yani hergun cam silsem daha dün sildin demez, kendimi parçalamışımdır o gün hepsini yapmışımdır ama bi kusur arar mesela çorabını giyiyor gibi yapıp baza altına bakar bak burası kalmış der, ya da balkonu sabah yıkamışımdır akşama kadar tozlanabilir gerçeği eşime uygun bir gerçek değil ona göre bir bahanedir akşam gelir burayı yıkadın mı der yıkadım derim olmamış ben yıkayayım der sonra da oyle olmaz böyle yıkanır bak gördün mü der, ya da gün içinde bana yapacağım işlerin direktifini verir gibi 'bugün beyaz çamaşırları yıkarsın' der eşimin çoraplarına kadar ütülerim atlet boxer, ama gelir şeklini beğenmez, yani velhasıl evi süpürsem neden silmedin der, silsem neden kapıları da silmedin der, kapıları da silsem neden banyoyu yıkamadın der, banyoyu yıkasam balkonu neden yıkamadın der, onu yapsam diğerini diğerini, şunu da soyliyim gerçekten pis biri olduğumu düşünmüyorum heleki eşim böyle takıntılıyken bu mümkün bile değil ama gerçekten az mı yaptığım işler haftada bir buzdolabı içini boşaltır silerim
1,5-2 hafta da bir camlarımı mutlaka silerim
Hergun elektrik süpürgesi açarım
Hergun klozet çamaşır suyuyla yıkanır
Hafta da bir banyo komple duvarlarla beraber yıkanır
Balkon hergun yıkanır(1. Kat evim tozlanıyor)
Hergun toz alınır(komodinler, TV dolabı, aynalar camlar vs)
Hergun 3 çeşit yemek artı tatlı yapılır
Mutfağımı her yemek yaptıktan sonra mutfak dolapları uzerine bi yağçöz döküp gezdiririm
Haftada 3-4 makine çamaşır atarım kurutup ütülerim
Ben daha fazlasına yetişemiyorum eşim geldiğinde çok yoruldum diyemiyorum ne yaptın ki sanki diyor :KK43:
Gene iyi katlanmışsınız bencedr

Eşinizin hayatı nasıl yani evlenmeden önce ailesiyle olan ilişkisi nasıldı ?
Benim anneannem de böyleydi. Sürekli olarak iş yapılmasını beklerdi aşırı titizdi. Yardım etmeye çalıştığımda izin vermezdi ettiğimde beğenmez etmediğimde de konuşurdu hiçbir şey yapmıyor tüm gün oturuyor gibisinden. İşin kötüsü teyzemler de onu haklı bulup bana kızarlardı. 10 yaşındayken yazın tv izledim ev işi yapmadım diye azar işitirdim.
Tam da bu sene “acaba okb mi var” diye sorgularken geçirdiği bir cinnet sırasında dedemle yaşadığı şeyleri öğrendim :( böyle bir şey olabilir :(

Annem sürekli evi sterilize eder. Temizleme bile değil, bildigin sterilize ediyor. Bir gün eve yavru kedi girdi diye evin her yerini çamaşır suyuyla silmiş. Kedi de kapıdan giriyor , bakıyor annemi görünce geri kaçıyor, bu kadar. Sonuç olarak annem sürekli hasta, eklemleri gitti, kas ağrılarından duramıyor, astim alerji herşey var, sürekli enfeksiyon geciriyor. Habire antibiyotik kullanıyor, bu sefer barsak bakterilerinin de öldürdüğü için daha beter hasta oluyor. Ben anlatamıyorum kaç yıldır.
Benim evde kediler var, haftada bir büyük temizlik yaparim. Kediler yüzünden perdeler, yatak çarşafları(haftasonu bizimle yatıyorlar) , koltuk minderini yıkıyorum. 2 kişiye haftada 4-5 defa çamaşır makinesi kullanıyorum ama kedi olduğu için. Kurutucu var, sorun olmuyor. Kasımda kar başladı ,hala dışarısı karlı, bugün -9 derece. Böyle bir yerde günde 2 km. yürüyerek işe gidiyorum ve sadece 1 kere hastala( üşütmüşüm) Bu kadar temizlikle kendinizi hasta edersiniz. Şehirdeki steril evlerde yaşayan insanlar köyde hayvanlarla yaşayan insanlardan daha çok hasta oluyor. Doğanın kendi tozu, mikrobu, kiri deterjan kalıntısından çok daha az zararlı.

Annem sürekli evi sterilize eder. Temizleme bile değil, bildigin sterilize ediyor. Bir gün eve yavru kedi girdi diye evin her yerini çamaşır suyuyla silmiş. Kedi de kapıdan giriyor , bakıyor annemi görünce geri kaçıyor, bu kadar. Sonuç olarak annem sürekli hasta, eklemleri gitti, kas ağrılarından duramıyor, astim alerji herşey var, sürekli enfeksiyon geciriyor. Habire antibiyotik kullanıyor, bu sefer barsak bakterilerinin de öldürdüğü için daha beter hasta oluyor. Ben anlatamıyorum kaç yıldır.
Benim evde kediler var, haftada bir büyük temizlik yaparim. Kediler yüzünden perdeler, yatak çarşafları(haftasonu bizimle yatıyorlar) , koltuk minderini yıkıyorum. 2 kişiye haftada 4-5 defa çamaşır makinesi kullanıyorum ama kedi olduğu için. Kurutucu var, sorun olmuyor. Kasımda kar başladı ,hala dışarısı karlı, bugün -9 derece. Böyle bir yerde günde 2 km. yürüyerek işe gidiyorum ve sadece 1 kere hastala( üşütmüşüm) Bu kadar temizlikle kendinizi hasta edersiniz. Şehirdeki steril evlerde yaşayan insanlar köyde hayvanlarla yaşayan insanlardan daha çok hasta oluyor. Doğanın kendi tozu, mikrobu, kiri deterjan kalıntısından çok daha az zararlı.
Aynen öyle. Şuan alerjinin artma sebebi bu aşırı hijyen tutumu. Temiz olmak yeterli titizlik hastalık bence de. Zaten o çamaşır suyu zararlı bakterileri öldürebilecek güçte değil. Bütün yararlı bakterileri öldürdüğü için de vücut evdeki zararlı bakterilerle savaşmak zorunda kalıyor. Yani bu ne demek. Vücut herşeye alerjen gözüyle bakıp tepki gösterdiği için eşittir alerji demek. Abartmayalım. Ve aşırı kimyasaldan uzak duralım. Sirke ve suyun temizleyemeyegi şey yok bana göre.

Lütfen klozetinizi hergün çamaşırsuyu ile yıkamayın rahim kanseri olursunuz o çamaşırsuyu suyla geçmiyor uzun zaman klozette kalıyor bir de hergün döküyormuşsunuz off off sakın
Hanımlar deterjanları hayatımızdan olabildiğince çıkaralım reklamlarla büyüdük ama aslında durum çok vahim sağlık değil zehir saçıyorlar gidin hastanelere rahim kanserinden bahar alerjilerinden geçilmiyor
Kanalizasyonda mı çalışıyoruz aşırı bir steril etme güdüsü pompalanıyor insanlara
Hele o yağ çözücüleri sakın solumayın atın evlerinizden şunları
Benim iki kedim var bir tanesi sokak kedisi leş gibi geliyor eve sadece sirke kullanıyoruö yerleri silerken senelerdir bir kere bile hasta olmadık
Asıl o kimyasallar grip yapıyormuş vücut tepki veriyor haliyle geçende prof bir bey anlatıyordu
Lütfen araştırın ekolojik yaşam deterjanların hormonlara etkisi satış stratejileri gibi başlıklardan
Okuduklarınıza inanamayacaksınız !!!

Allah yardımcın olsun Ama bu olaya bir dur demeniz lazım böyle şey olurmu acil tedavi olmalı eşiniz
Ayrıca asla sizi üzmek kırmak gibi bir niyetim yok ama tanıdığım birinden bahsedeceğim
Eşi tıpkı sizin eşiniz gibiydi ve kızda öğretmendi çalışmasına izin vermedi eve kapattı anlattıklarınızın birebir aynısını yaşadı kadın evde işle güçle uğraşırken kendisi dışarıda yeni birini buldu ve bu kızcağız kucağında çocukla kapı dışarı
Sakın beni yanlış anlamayın lütfen başınıza gelir diye demiyorum ama böyle hayat çekilmez biran önce önünüze bakın

Evlilik bütün gün temizlik yapmak 3çeşit yemek yapmaktan ibaret olmamalı. bu şekilde kendinizi çok çabuk tüketirsiniz. siz de insansınız. Ayrıca kötü ev hanımıyım işleri yapamıyorum diye kesinlikle düşünmeyin. Bir ev hanımının yapacağı işleri fazlasıyla yapıyorsunuz. İnsan makine değil ki her işe yetişşin. hem yemekler tam olsun, hem evin her yeri temiz olsun. Böyle bir dünya zaten yok.

Back