• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sürekli beni denetlemesi

Her gun 3 cesit yemek ne ya? Zikkim yesin ole koca.. valla ben mi cok sertim bilmiyorum ama.. bu sekilde yasamak nedir ya? Resmen kole gibisin.. adamin corabini bile utulemek ne? Az yesinde.., hah ole iste.. istersin yaparsin ayri konu ama birde onca seyi yapip begeni almamak...bence birsey yapma esin yapsin oh

merhaba hanımlar, 9 aylık evliyim aynı eve girmeden anlaşılmıyormuş diyenlerdenim, eşimin temizlikle ilgili bir takıntısı var size bundan bahsetmek fikrinizi almak istedim, 28 yaşındayım evlenmeden önce 5 yıl özel okullarda öğretmenlik yaptım devlete atanamadım, evlenince şehir değişikliğinden dolayı bu yıl evdeydım ilk kez bu kadar uzun süreli ev hanımı oldum, kızlar eşimle problemimiz şu aslında eşim mükemmelliyetçi temizlik ve duzen konusunda, ben de Yen'i Yen'i ev hanımlığına adapte olmaya çalışıyorum evet eksiklerim olabilir ama o kadar da kötü değilimdir, eşim herşey aynı anda mükemmel olsun istiyor yani camlar da temiz olmalı duvarlarda halılarda banyoda mutfakta buzdolabıda, mesela bugün camları silmişimdir yarında yerleri silerimi eşim kabullenmiyor ama sonu yok nasıl anlatsam bilmiyorum ütü de aynı gün olsun toz da alınsın 3 çeşit yemek de hazır olsun, ama bu her gün olsun yani hergun cam silsem daha dün sildin demez, kendimi parçalamışımdır o gün hepsini yapmışımdır ama bi kusur arar mesela çorabını giyiyor gibi yapıp baza altına bakar bak burası kalmış der, ya da balkonu sabah yıkamışımdır akşama kadar tozlanabilir gerçeği eşime uygun bir gerçek değil ona göre bir bahanedir akşam gelir burayı yıkadın mı der yıkadım derim olmamış ben yıkayayım der sonra da oyle olmaz böyle yıkanır bak gördün mü der, ya da gün içinde bana yapacağım işlerin direktifini verir gibi 'bugün beyaz çamaşırları yıkarsın' der eşimin çoraplarına kadar ütülerim atlet boxer, ama gelir şeklini beğenmez, yani velhasıl evi süpürsem neden silmedin der, silsem neden kapıları da silmedin der, kapıları da silsem neden banyoyu yıkamadın der, banyoyu yıkasam balkonu neden yıkamadın der, onu yapsam diğerini diğerini, şunu da soyliyim gerçekten pis biri olduğumu düşünmüyorum heleki eşim böyle takıntılıyken bu mümkün bile değil ama gerçekten az mı yaptığım işler haftada bir buzdolabı içini boşaltır silerim
1,5-2 hafta da bir camlarımı mutlaka silerim
Hergun elektrik süpürgesi açarım
Hergun klozet çamaşır suyuyla yıkanır
Hafta da bir banyo komple duvarlarla beraber yıkanır
Balkon hergun yıkanır(1. Kat evim tozlanıyor)
Hergun toz alınır(komodinler, TV dolabı, aynalar camlar vs)
Hergun 3 çeşit yemek artı tatlı yapılır
Mutfağımı her yemek yaptıktan sonra mutfak dolapları uzerine bi yağçöz döküp gezdiririm
Haftada 3-4 makine çamaşır atarım kurutup ütülerim
Ben daha fazlasına yetişemiyorum eşim geldiğinde çok yoruldum diyemiyorum ne yaptın ki sanki diyor :KK43:

Madem temiz olsun istiyor alsin eline bir bez biraz da o temizlesin

Ben okurken yoruldum. Siz bu kadar şeyden sonra yoruldum bile diyemiyorsunuz . Ciddi bir sorun bence bu durum. İstediğiniz kadarini yapın sadece kalanini da beğenmediği taraflari da eşiniz tamamlasin. Gerektiği gibi konuşun eşinizle derim.

Minikkurbaaa merakımdan soruyorum, çamaşır suyunun rahim kanseri yapma yönündeki tetikleyeciliğini anlatan bilimsel bir makale var mıdır? Rahim kanseri genelde hormonal sebeplerden oluşur algısı vardır. Şimdi sen böyle kararlı yazınca merak ettim, tam olarak nasıl bir mekanizma ilerliyor süreç olarak?

https://www.cancerwa.asn.au/resources/cancermyths/chlorine-cancer-myth/

http://www.cancer.ca/fr-ca/cancer-information/cancer-type/uterine/uterine-cancer/?region=on

https://www.cancer.be/les-cancers-types-de-cancers-liste-z-cancer-du-col-de-lut-rus/examens

Her gun 3 cesit yemek ne ya? Zikkim yesin ole koca.. valla ben mi cok sertim bilmiyorum ama.. bu sekilde yasamak nedir ya? Resmen kole gibisin.. adamin corabini bile utulemek ne? Az yesinde.., hah ole iste.. istersin yaparsin ayri konu ama birde onca seyi yapip begeni almamak...bence birsey yapma esin yapsin oh
Yo aynen öyle sertlik falan değil bu hoc 3 çeşit yemek yapmadım desem şimdi 2 çocuklu olduk ta çorba ekliyorum yanına o bile her zaman değil bir sebze bir dr yanına az pilav yada makarna yada ne varsa ıste salata yoğurt 3 çeşit mümkün değil yemek yazık oluyor onca artan yemeğe

Uc cesit yemek yapmam yemeye gelmedik bu dunyaya gecende pirasa yemegi yaptim herkese birer tabak yemek.yogurt bir de isirgan oyu salatasi da ekledim.sebze yemeginin yanina pilav makarna arada yaparim.kizim icin corba yaparim arada o kadar.

minikkurbaaa minikkurbaaa şimdi tüm linkleri okudum yalnız belirgin bir şekilde çamaşır suyu ilişkisine dair bir scientific thesis koyan bir içeriğe sahip değil hiçbiri. Ben mi kaçırdım acaba yoksa linkler mi yanlış :/ Konuyu çok merak ettiğimden soruyorum, özel ilgi alanım çünkü bilimsel tezler ve bitki alanında da monographları okumak.

İlk linkte daha çok çamaşır suyu da dahil olmak üzere genel olarak klordan bahsedilmiş ama detaylarda da en aşağıdaki genel açıklamada da içme suyundaki klorun veya yüzme havuzlarının kansere neden olabileceği efsanesi için bir kanıt olmadığı sadece klor ve klor gazı solunum problerime yol açabileceği ve yüksek klor konsantrasyonlarının da birçok sağlık sorununa yol açabileceği özetlenmiş ve yine içme suyundaki aktif klor dezenfeksiyon yan ürünlerinin yani DBPlerin
kanser riski ile ilişkili olabileceğine dair sınırlı çok küçük kanıtlar olduğundan dem vurulmuş.

Diğer linklerde ise yine genel rahim ağzı kanseri bilgileri verilmekte. Bu arada hepsi çok değerli bilgiler ama senin paylaşmış olduğun bilgi neticesinde ben birebir bu hipotezin kanıtlandığı bilimsel içerikli bir kaynak rica etmiştim. Tam olarak bunu okuduğun kaynağı bizimle paylaşırsan harika olacak :KK200:

Çokkk teşekkürler :KK200:

Rica ederim ingilizce ve özellikle de fransızcayı tıp terminolojisiyle bilmeniz şaşırtıcı bir şekilde beni sevindirdi
sizinle kadınlar kulübü aracılığıyla yaptığımız bilimsel çalışma yöntemleri kaynak tarama kaynakçaların yetkinliği! gibi derinlemesine araştırılması gereken ve insan sağlığı adına ispatlanması gereken her ne varsa bundan olumlu yönde etkilenecek
Aslında ilk mesajınızda soru sorarken cevabı kendiniz vermişsiniz rahim kanserine hormonlar sebep oluyor demişsiniz hormonların bozulmasına sebep olan dış uyaranlar neler?
En basitinden size şöyle söyleyeyim diş macunundaki florür bile bir deterjan türevidir ve hormonlara etkisi var düşünün ağzımızın içine bile deterjan sokuyoruz ve hormonlarımızdan normal seyir bekliyoruz
Kimyasaldan olabildiğince uzak duralım hanımlar tabi inanmayan! arzu eden çamaşırsuyuna bile oturabilir saygı duyarım

Rica ederim ingilizce ve özellikle de fransızcayı tıp terminolojisiyle bilmeniz şaşırtıcı bir şekilde beni sevindirdi
sizinle kadınlar kulübü aracılığıyla yaptığımız bilimsel çalışma yöntemleri kaynak tarama kaynakçaların yetkinliği! gibi derinlemesine araştırılması gereken ve insan sağlığı adına ispatlanması gereken her ne varsa bundan olumlu yönde etkilenecek
Aslında ilk mesajınızda soru sorarken cevabı kendiniz vermişsiniz rahim kanserine hormonlar sebep oluyor demişsiniz hormonların bozulmasına sebep olan dış uyaranlar neler?
En basitinden size şöyle söyleyeyim diş macunundaki florür bile bir deterjan türevidir ve hormonlara etkisi var düşünün ağzımızın içine bile deterjan sokuyoruz ve hormonlarımızdan normal seyir bekliyoruz
Kimyasaldan olabildiğince uzak duralım hanımlar tabi inanmayan! arzu eden çamaşırsuyuna bile oturabilir saygı duyarım

Çok teşekkür ederim güzel sözlerinize... Ama ben de utandım şimdi yazdıklarınızı okuyunca... Belirttiğiniz kadar donanımlı değilim, estağfurullah O:) ama elden geldiğince bilgilerimizi dinamik tutuyoruz. Liseden Fransızca, İngilizcem ve Almancam var. Şu anda da İspanyolca gelişiyor. Bakalım :KK68: Bir de Arapça öğrenmiştim ama çokkk zor bir dil maalesef, üzerine düşülmeyince çabuk unutuluyor :KK43: vahid, ifnan, selase, erbaa tadında kalakaldık orada :) Tıp konusuna gelince de uzman değilim elbette ama bir çok bilgiyi hurafe inanış olarak değil de dediğim gibi tezlerden veya bitki konusu ise monograflardan okumayı alışkanlık haline getirdim. Bu konuda maalesef Türkçe kaynaklar çok yetersiz. O nedenle de kulaktan dolma bilgiler havada uçuşuyor :KK43: önerilerimizi, bilgilerimizi, temele dayandırarak paylaşmak o yüzden bu kadar önemli. Desteğiniz için de ayrıca teşekkürler. Güncel link var ise muhakkak paylaşın ama :) Sevgiler.

Bir minik not, yazmayı unutmuşum :) yardıma ihtiyaç olunan her konuda ben de destek vermek isterim tabii ki :KK28: "sizinle kadınlar kulübü aracılığıyla yaptığımız bilimsel çalışma yöntemleri kaynak tarama kaynakçaların yetkinliği! gibi derinlemesine araştırılması gereken ve insan sağlığı adına ispatlanması gereken her ne varsa bundan olumlu yönde etkilenecek" dediğiniz için hemen belirteyim istedim :)

bir minik de soru; "kadınlar kulübü aracılığıyla yaptığımız bilimsel çalışma yöntemleri"ni okuyunca aklıma gelmişti, sormayı unutmuşum. Hangi konu altında forumda bu çalışmalar. Ben denk gelmedim sanırım. Çalıştay gibi bir süreciniz mi var? O konuda da bilgi alabilirsem şahane olacak.

Son düzenleme:
Bu enerji nerden geliyor nasil yetisiyosunuz tüm bunlara hayret

Benim esimde butun gun evdesin nasil yorulursun demisti bi hafta ictigim su bardagini bile kaldırmadım simdi laf edemiyor tavsiye ederim

Ben yaptığım işlerden şikayetçi değilim çalışmadığım surece de yaparım sonuçta bu evde ben de yaşıyorum tabiki temiz olmasını isterim hani bi eve gittiğimizde evin hanımı çalışıyorsa önümüze 2 çeşit koysa ya neden yordun kendini çalışıyorsun zAten deyip hoşgörüruz ama çalışmıyorsa evin hanımı 4 çeşit koysa ay az mı sanki falan deriz bu da oyle bir şey sanırım çalışmıyorsa kadın tabiki eviyle daha çok haşır neşir olmalı kendince bir duzen oluşturmalı, ben de oluşturdum kendimce bir duzen ama mesela bugün nasılsa elektrik süpürgesi açılacak bunu biliyor olmasına rağmen sabah hazırlanırken eşimin bunu dile getiriyor olmasına kızıyorum biliyor zAten o demese de açılacak o süpürge, evi süpürünce sanki o dedi diye süpürüyorum oyle algılanıyor uyuz oluyorum bu duruma

Nasıl sikayetçi degilsin ? Konu da geçen işleri her gün her gün yapmaktan memnun musun yani ?
Seni tek rahatsız eden şey,yapacaklarını söylemesi mi ?

merhaba hanımlar, 9 aylık evliyim aynı eve girmeden anlaşılmıyormuş diyenlerdenim, eşimin temizlikle ilgili bir takıntısı var size bundan bahsetmek fikrinizi almak istedim, 28 yaşındayım evlenmeden önce 5 yıl özel okullarda öğretmenlik yaptım devlete atanamadım, evlenince şehir değişikliğinden dolayı bu yıl evdeydım ilk kez bu kadar uzun süreli ev hanımı oldum, kızlar eşimle problemimiz şu aslında eşim mükemmelliyetçi temizlik ve duzen konusunda, ben de Yen'i Yen'i ev hanımlığına adapte olmaya çalışıyorum evet eksiklerim olabilir ama o kadar da kötü değilimdir, eşim herşey aynı anda mükemmel olsun istiyor yani camlar da temiz olmalı duvarlarda halılarda banyoda mutfakta buzdolabıda, mesela bugün camları silmişimdir yarında yerleri silerimi eşim kabullenmiyor ama sonu yok nasıl anlatsam bilmiyorum ütü de aynı gün olsun toz da alınsın 3 çeşit yemek de hazır olsun, ama bu her gün olsun yani hergun cam silsem daha dün sildin demez, kendimi parçalamışımdır o gün hepsini yapmışımdır ama bi kusur arar mesela çorabını giyiyor gibi yapıp baza altına bakar bak burası kalmış der, ya da balkonu sabah yıkamışımdır akşama kadar tozlanabilir gerçeği eşime uygun bir gerçek değil ona göre bir bahanedir akşam gelir burayı yıkadın mı der yıkadım derim olmamış ben yıkayayım der sonra da oyle olmaz böyle yıkanır bak gördün mü der, ya da gün içinde bana yapacağım işlerin direktifini verir gibi 'bugün beyaz çamaşırları yıkarsın' der eşimin çoraplarına kadar ütülerim atlet boxer, ama gelir şeklini beğenmez, yani velhasıl evi süpürsem neden silmedin der, silsem neden kapıları da silmedin der, kapıları da silsem neden banyoyu yıkamadın der, banyoyu yıkasam balkonu neden yıkamadın der, onu yapsam diğerini diğerini, şunu da soyliyim gerçekten pis biri olduğumu düşünmüyorum heleki eşim böyle takıntılıyken bu mümkün bile değil ama gerçekten az mı yaptığım işler haftada bir buzdolabı içini boşaltır silerim
Mutfağımı her yemek yaptıktan sonra mutfak dolapları uzerine bi yağçöz döküp gezdiririm
Ben daha fazlasına yetişemiyorum eşim geldiğinde çok yoruldum diyemiyorum ne yaptın ki sanki diyor :KK43:

çözüm basit kendisi yapsın beğenmediği yerleri
ben bukadar temizlik yapsam ölürüm yorgunluktan
evi zor süpürüyom valla :)

Kocan Az yesin kendine hizmetçi tutsun.sende biran önce iş bul.
Boyle giderse Bı sure sonra psikolojin bozulacak

Pardon da az yesin de temizlikçi tutsun.Tamam evi temiz pak tutarsınız o ayrı ama evlilik ev temizliği demek değildir.Siz baya hergün kendinizi harap ediyorsunuz.Bırakın madem taıntılıysa kendi yapsın

ayy bu ne be az yesinde bi uşak tutsun kendine okurken fenalık geldi içime bide ne yaptın diyormuş.allah sabır versin size eşinizde tedavi olsun bence.istediği herşeyide yapmayı bırakın çorap ütülemekte neymiş.

Çok teşekkür ederim güzel sözlerinize... Ama ben de utandım şimdi yazdıklarınızı okuyunca... Belirttiğiniz kadar donanımlı değilim, estağfurullah O:) ama elden geldiğince bilgilerimizi dinamik tutuyoruz. Liseden Fransızca, İngilizcem ve Almancam var. Şu anda da İspanyolca gelişiyor. Bakalım :KK68: Bir de Arapça öğrenmiştim ama çokkk zor bir dil maalesef, üzerine düşülmeyince çabuk unutuluyor :KK43: vahid, ifnan, selase, erbaa tadında kalakaldık orada :) Tıp konusuna gelince de uzman değilim elbette ama bir çok bilgiyi hurafe inanış olarak değil de dediğim gibi tezlerden veya bitki konusu ise monograflardan okumayı alışkanlık haline getirdim. Bu konuda maalesef Türkçe kaynaklar çok yetersiz. O nedenle de kulaktan dolma bilgiler havada uçuşuyor :KK43: önerilerimizi, bilgilerimizi, temele dayandırarak paylaşmak o yüzden bu kadar önemli. Desteğiniz için de ayrıca teşekkürler. Güncel link var ise muhakkak paylaşın ama :) Sevgiler.

Bir minik not, yazmayı unutmuşum :) yardıma ihtiyaç olunan her konuda ben de destek vermek isterim tabii ki :KK28: "sizinle kadınlar kulübü aracılığıyla yaptığımız bilimsel çalışma yöntemleri kaynak tarama kaynakçaların yetkinliği! gibi derinlemesine araştırılması gereken ve insan sağlığı adına ispatlanması gereken her ne varsa bundan olumlu yönde etkilenecek" dediğiniz için hemen belirteyim istedim :)

bir minik de soru; "kadınlar kulübü aracılığıyla yaptığımız bilimsel çalışma yöntemleri"ni okuyunca aklıma gelmişti, sormayı unutmuşum. Hangi konu altında forumda bu çalışmalar. Ben denk gelmedim sanırım. Çalıştay gibi bir süreciniz mi var? O konuda da bilgi alabilirsem şahane olacak.

minikkurbaaa minikkurbaaa bu mesajımı görebildiniz mi? Konuyu okuyanlar arasında gördüm sizi mesajımdan sonra birkaç kezz ama cevap alamadım, meraklardayım şu kadınlar kulübü aracılığıyla yaptığınız bilimsel çalışma yöntemleri konusunda :KK24:
çok faydalı ve güzel bir çalışma olsa gerek :KK36:

Back