Eşimin sürekli beni denetlemesi

Sevgili Sesss_s, yazdıklarına can-ı gönülden katılıyorum. Senin anlattığın açıdan bakılırsa çok haklısın.
Lakin...
Hanımkızımız da biraz manipüle etmiş olayı,
bakın aşağıya kendi yazdığı listeyi alalım,
her gün yazmıyor bir çoğunda....

haftada bir buzdolabı içini boşaltır silerim (hepimizin yaptığı gibi. kim haftada bir buzdolabını silmiyor ki??)
1,5-2 hafta da bir
camlarımı mutlaka silerim (e normal?)
Hergun
elektrik süpürgesi açarım (genel tozlanma için, e evet?)
Hergun
klozet çamaşır suyuyla yıkanır (e bir zahmet :) )
Hafta da bir banyo komple duvarlarla beraber yıkanır (etrafa yapışan kıl tüy için doğal olarak :) )
Balkon hergun yıkanır(1. Kat evim tozlanıyor) (hadi buna fuzuli diyebiliriz bak ama 6. maddede daha ilk )
Hergun toz alınır(komodinler, TV dolabı, aynalar camlar vs) (e yani aynaya parmak değiyor vs )
Hergun 3 çeşit
yemek artı tatlı yapılır (buradaki bir çok kişinin ev düzeni gibi... herhalde oturup tost yenmeyecek yeni evli çiftin evinde )
Mutfağımı her yemek yaptıktan sonra mutfak dolapları uzerine bi yağçöz döküp gezdiririm (e doğal olarak... yemek yapmışsın, bi zahmet)
Haftada 3-4 makine çamaşır atarım kurutup ütülerim (yani ortalama iki-üç günde bir'e tekabül ediyor... hepimizin yaptığı gibi??)

Ben burada gerçekten hanımkızımız anlamadığım için değil tam tersi onu rahatlatmak için söylüyorum. İşlerin dağılımına bakarsanız frekans olarak gayet normaller...

Abartılarak ve manipüle edilerek anlatılırsa hepimiz "hurraaaa... pis adam! 20.000'den aşağı olmaazzzz" gibi tepkiler veriyoruz da :) gerçekten mantıklı mı, bir oturup düşünelim?

Evdesin yahu ev-de-sin! Haftada 3 makine çamaşır at, 2 haftada bir buzdolabını -pis değilsen- sil... O senin de evin... Sanki kocaya hizmet etmek gibi anlaşılınca ben ayıplıyorum açıkçası, yalan yok. Orası se-nin e-vin! Senin! Evin! Yahu...

Neyse, siz anladınız beni bence :) öpüyorum konu sahibini de...
Bunları her gün yaparsanız evet delilik, ama siz zaten frekansları kendiniz yazmışsınız.
Tem-bel-lik yooook!

Hah! Ben de onu diyorum... Olayın işte temizlikle alakası yok... Eşi kaba ise, zaten kabadır. Ona değil temizlik dünyayı ayaklarına sersen o yine kaba olacak. Ama bu kadarcık temizliğe "bu adam daha ne istiyor" denilirse orada da bir mantık hatası doğuyor sanki :)

Bak üstteki mesajımda durumu açıkladım. Detaylar çok önemli hayatta. Konu sahibi yaptığı işleri çok gibi algılıyor.
Ama değil.
Sorunun kaynağı o değil.
Sorunun kaynağı eşi ve uslubu.
Ama işte... Olay o zaman halı altına süpürür gibi oluyor...
"- Ne kadar çok temizlik? Hurraaa! Boşan... Hurraaa! Kendisine uşak tutsun"

Sonra da burada bir sürü günlük ev düzeni, yeni hanımkızlarımız tarafından çok gibi algılanıyor ve olay başka boyuta çekiliyor.

Uzun yazdım ama konu temizlik değil. Temizlik yaranmak için yapılmaz. Orası onun olduğu kadar sizin de eviniz.

Ha, eşiniz kaba ise (bu arada ben başka birinin eşine ayı diyemem, orası kendi bileceği iştir, size tenzih ederek söylüyorum, size değil sözüm) o zaman onu ya konuşarak halledin ya da gerçekten iletişim tarzınız tutmuyorsa ve buna hazırsanız ayrılma kararı verin.

Konu sahibinin esi belli ki hasta. Beyin sahibi olan hic bir insan corabini giyerken bazanin altini kontrol etmez. Ha ediyorsa da dediginiz gibi hayat musterek,buyursun kendisi yapsin.

Konu sahibinin esi belli ki hasta. Beyin sahibi olan hic bir insan corabini giyerken bazanin altini kontrol etmez. Ha ediyorsa da dediginiz gibi hayat musterek,buyursun kendisi yapsin.

Kesinlikle. Başka bir sorun olmalı... Ya aralarında bizim bilmediğimiz söze dökül(e)meyen bir başka konu var ya da eşinin zihin yapısında bambaşka bir problem. O da dışavurumunu bu şekilde yapıyor.

Benim eşimde haftasonları yapar ama yardım amaçlı değil bak böyle ev süpürülür gördün mü falan diye yAni benim yaptığımı beğenmediği için yapar

Herseyden once tedavi olmali.

Ben olsam yapmazdım. Yaptığımı beğenmezse kendisi yapsın. Ya da ben beceremedim sen yardımcı olur musun der ona yaptırırdım.

Sana tavsiyem iş bul çalış. Ev işleri ortak olsun. Sen de onunkini beğenme. O da seninkini geçinip gidin.

Ya da son çare kendi yolunu çiz...

Siz anlamadınız konuyu her halde , bunları yaptığı halde eşi hala baskı yapıyormuş.

Bir evin temizliği başka , evin temizliği üzerinden psikolojik baskı çok başka.

Kızlar eşimin mesleğini maaşını sormuşsunuz eşim bir gıda firmasında müdür, 4 bin lira maaşı var, ailesine açıkcası çok gitmedik ama gördüğüm kadarıyla kafayı kıracak bi temizlik takıntıları yok ama eşim annesin de bütün iç çamaşırlarına kadar utulediğini falan söyler ben gündüz 2 kez bulundum kv evinde, hobi olarak kıyafet diker kendine eltime görümceme falan ondan kaynaklı her yer iplik kalıntılarıydı, eşim konusunda da kendi de yapar mesela banyo yapacaktır bakar banyo hoşuna gitmediyse önce fırçalar oraları sonra yıkanır, ya da bi sigara içmeye balkona çıkar orayı süpürür oyle çıkar, yemek konusunda da eşim demiyor illa 3 çeşit olsun diye ben yapıyorum, Ben yaparım gene sorun değil de eşimin gözünde sanki hala pis muamelesi görüyorum yAni bariz söylemiyor ama sanki oyle hissediyorum buna bozuluyorum

Siz anlamadınız konuyu her halde , bunları yaptığı halde eşi hala baskı yapıyormuş.

Bir evin temizliği başka , evin temizliği üzerinden psikolojik baskı çok başka.

Yo tam tersi anladım ve o yüzden de sorun başka diyorum... Benim takıldığım nokta hanımkızımızın bir "gerçeği" görmesini engelleyecek "20.000'den aşağı olmaz / uşak tutsun / bu kadar işe ölünür" gibi konuyu çarpıtan yorumlar... Siz bunu anlamadınız sanırım... İsterseniz bir daha okuyun

Ben yaptığım işlerden şikayetçi değilim çalışmadığım surece de yaparım sonuçta bu evde ben de yaşıyorum tabiki temiz olmasını isterim hani bi eve gittiğimizde evin hanımı çalışıyorsa önümüze 2 çeşit koysa ya neden yordun kendini çalışıyorsun zAten deyip hoşgörüruz ama çalışmıyorsa evin hanımı 4 çeşit koysa ay az mı sanki falan deriz bu da oyle bir şey sanırım çalışmıyorsa kadın tabiki eviyle daha çok haşır neşir olmalı kendince bir duzen oluşturmalı, ben de oluşturdum kendimce bir duzen ama mesela bugün nasılsa elektrik süpürgesi açılacak bunu biliyor olmasına rağmen sabah hazırlanırken eşimin bunu dile getiriyor olmasına kızıyorum biliyor zAten o demese de açılacak o süpürge, evi süpürünce sanki o dedi diye süpürüyorum oyle algılanıyor uyuz oluyorum bu duruma

Çamaşır makinesi çalıştırma maddesini tutturuyorum sadece.
Kk kıstasına göre pisim, evli mutlu çocuklu bir pis.
Bugün hava güzel çocukları parka getirdim, akşama doğru eve gider tek çeşit yemeğimi yaparım.

Herkesin normali farklı elbette ama bu yazılanlar çok beya, hele ki 2 kişi için.

Ev isinden anliyorlarmis gibi, sürekli burnunu sokan erkekerden nefret ederim. Begenmiorsa kendi yapsin. Sizin sinir olup daha cok yaptiginizi anlamis ve sizi bu sekilde kullaniyor. Buna izin vermeyin.

L Lavanta13 tamamen iyi niyetinizi kullanıyor sevgili eşiniz. Size akıl verecek değilim ama ben olsam bir süre hiçbirşey! Yemek dahil yapmaz, ona da söylerdim, bu şekilde eleştirmeye ve konuşmaya devam ederse kılımı kıpırdatmayacağımı..
çok pis olanlar gibi, temizlikte de aşırı takıntılı olanlar psikolojik açıdan rahatsızlar ve bunu normalmiş görüp karşı tarafa baskı yapıyorlar. Asla kabul etmeyin, sonu gelmeyecek, memnun olmayacak. Bu sorun çözülmeden de aman diyim hamile kalmayın.
Tüm bu işler bitmez ama siz tükenirsiniz..

A bak ona ben de sinir olurum... ben onu ilk evlendiğimde şöyle bertaraf etmiştim... tersine çevirmiştim durumu :) hemen daha o söylemeden "hmm bugün işten eve gelince yerleri bir güzel alırım... sonra da silerim. Bi de tezgahları aldım mı... mis" gibi kafa sesi ile konuşuyormuşum gibi yapardım... o da bir zaman sonra şunu demeye başladı "ah çok yorulma, dur sen tozu aldıktan sonra ben de evi silerim"

Şimdi bana yüklenenler olacak "bak gördün mü senin eşin de..." diye... Gerek yok çünkü ben buna izin vermem. Siz de vermeyin. Kadın dediğin biraz da işini bilecek, biraz da işi kendine göre düzenleyecek. Bir istisna var bu durumda, bazı erkekler gerçekten gelişime kapalı ve iletişimi kıt oluyor. Onlarla değil 5 sene 50 sene geçse de anlaşamazsınız, evriltemezsiniz. Bu durumda en iyisi -eğer maddi gücün ve dayacanak gücün var ise- yolları ayırmak. Ama önce şartları koymak, evin hanımı nasıl olunur'a cevap bulmak ve her işin her hareketin arkasında kapı durmak gerekiyor bir müddet. Yani deneyeceksin, bakacaksın, çözüm arayacaksın.

Maalesef ki, yuva... kolay kurulmuyor... kolay da bozulmamalı.
Ve bir evin hanımı çok da mıymıy olmamalı.
Orası sizing ana-baba eviniz değil, sizin -size ifade eden- en özerk alanınız.
Kendine saygınız var ise önce çözüm yollarına bakın.
Olmuyorsa karar alın.
Ama önce deneyin.

Bir de butun bunlari kadinin gorevi zannedip ustlenmek mantik disi. Hepsini ben yapacagim e kocam ne ise yarayacak? Sadece sevismelik mi bu adam? Hic o kadar kendimi paralayamam haftada bir cam silecem diye dotu basi usutemem valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…