Kayınvalidenizin amacı ne olursa olsun mesafe koymak istemeniz sizi kötü biri yapmaz.İnsanız ve herkesle yakın olmak zorunda değiliz.Bence isteğiniz gayet doğal ama yönteminiz yanlış.Mesela siz yatarken aradı 2 kez diyorsunuz sonra eve geldi… Mesafe koymuş biri olarak tüyoları veriyorum;
1-Aradığında açmayın bir süre sonra geri arayın ama mutlaka bir süre sonra asla hemen değil ya da 2.aramada cvp verme değil
2-Konuşurken hep bir işiniz ve aceleniz olsun
3-Bunlar yoksa hasta olun ondan dem vurun
4-Mesafe koymak istediğiniz kişi aramadığı sürece asla aramayın
5-Anahtar olayını derhal çözün-çilingir 5 dk da halleder değiştiriverin büyük bir olaymış gibi değil eşinize de spontane gelişmiş bir olay olarak lanse edin.Eline yeni anahtarı tutuşturuverin(oldu bittiye getirmek bazen herkes için en iyisidir)
6-yeni anahtardı değişimdi kimseye de bahsetmeyin.Sorar ya da farkederse şaşkın bakın zaten ne olması gerekiyordu ki anlamadım deyin?Emin olun utanacaktır
7-Sınır koymak istiyorsanız önce sınırlarınızı belirleyin mesela mutfak sizin dağınıklık sizin can sizin keyif sizin… Bunlar sınırlarınız ise o geldi diye birşey toparlamayın… İnanın bunu yaptınız diye özel ya da önemli olmayacaksınız (Titiz insanların büyük derdidir bu-emin olun bir halta yaramıyor)
8-arkadaş ilişkilerinizden çok söz etmeyin aile ilişkilerinizden olduğu gibi değil olmasını istediğiniz şekilde bahsedin(Annem şu şu konuda bana asla yorum yapmaz gibi)
9-Eşinize onun yanında ölçülü olun çoğu insan gereğinden fazla yakınmış gibi yaparak hata yapıyor.Siz ölçülü davranırsanız çabalayan taraf eşinizin gibi görünür.Öyle olunca da parmağında oynatan siz olursunuz bu böyle
10-Bu cümlem diğerlerinden daha da sevimsiz belki ama gerçek şu ki;Paralarını ne kadar yerseniz o kadar üzerinize titreyecekler… Bu kural çok yakın dost arkadaş dışında herkes için geçerli.
Sevgiler ve bol şans