Anladım. Genelde insanların ilk zamanlarki halleri yanıltıcı oluyor. O an gerçekti sahteydi bilemeyiz. Ancak şu anki halinin asıl kendisi olduğu ve şu an sizi seviyor gibi görünmediği aşikar. Ben her zaman büyük bir aşkla başlayan, daha başında çok sevdiği sanılan ilişkileri tehlikeli bulurum. Bu şekilde başlayan ilişkilerim hep 2-3 ay muhteşemdi, 3. ay bitti. Şimdiki ilişkimde ilmek ilmek örüp karşılıklı emeklerle zamanla üzerine katarak ilerledik mesela. Benim tek uzun ilişkim de bu sayede oldu.
Evlenince değişti sözüne ben pek inanmıyorum. Siz evlenmeden önce görememişsiniz. Yeterince birlikte vakit geçiremediniz belki. Sizinle vakit geçirmek yerine bekar gibi arkadaşlarıyla takılması rahatsız edici. Ve bence sadece "evimin düzeni olsun, yemeğim yapılsın, çamaşırım yıkansın, canım istediğinde sevişeyim, çocuk sahibi olabileyim" düşüncesiyle evlendiğinin kanıtı. Elbette ki insanlar yoğunluktan fırsat bulamayıp birbirlerine zamanla vakit ayıramamaya başlar. Ancak arkadaşlarıyla oturacak gezecek, onlarla vakit geçirecek zamanı yaratabiliyorsa sizin için de yaratmalı. İnsan sevdiğiyle vakit geçirmek ister. Kaliteli zaman geçirmese bile onun yanında olmak ister. Sadece aynı odada bulunmak bile mutlu eder, enerjisini yükseltir. Siz maaşını ödemeyip üzerine para aldığı bir hizmetçi, cocuguna bakıcılısınız o evde daha cok. Hayat arkadaşı değilsiniz, ev arkadaşı bile değilsiniz. Biz ev arkadaşlarımızla filmler izler sohbetler edip sabahlardık.