Eşimin öfkesi ve benim sindirilmişliğim. yardım edin

ya çok merak ediyorum sizde bu kadar hakaret eden adamla aynı yatağa nasıl giriyosunuz? ben hkaret filan işitmedim ama gerçekten kırıldığım bi tartışma olunca yüzüne bakasım gelmiyor adamın. siz hala sevişip çocuk yapma planı kurabiliyorsunuz? insan kapasitesinin üstü var heralde sizde. bu kadar olaya taş olsa ben boşancam der.

kendince sevdiğini söylüyo.. sevdiğine çok inanarak evlendim o kadar değiştiki zamanla o değer veren insanın yerine bambaşka biri geldi sinirli kendiyle kıyaslayan kendini beğenmiş... ne zaman neye kızıp neye kabalaşacağını öngörmekte imkansız ... terapi alması gerektiğini düşünmüyo malesef kendini dosdoğru olan görüyo,
hatta en son bi kavgamızda bana sen çok yanlış bi evliliğin çocuğusun annenle baban birbirlerinin götünün içine kadar paylaşıyo olabilir ama normali bu değil sülalenizde bizim yaşlarımızda evli mutlu olan bi çift varmı dedi 2 kuzenım yeni boşandılar.. yani haklı olmak beni sindirmek için ne koz varsa kullanıyo yada daha vahimi gerçekten böyle düşünüyo,
oysa ne önemi var onun tüm ailesinde boşanan yok belki hoş bakılmıyo ama mutlularmı acaba yada onuda geçtim biz evliyiz işte bak nası bi evliliğimiz var . yani beni inandırmaya çalıştığı şey benden iyi olduğu benim doğru kriter olamayacağım ve ailemin sülalemin yetiştirilme tarzımın yanlış olduğu vs....

tedavi olmaz... ben kendime nasıl gelip toparlanacağim

çok haklısınız...
bugunku kavgada birde haklıymış gibi lanet olsun her seninle uyandığım güne gebersemde kurtulsam dedi.
onu sinirlendirdim diye bana kızdı yine öfkesinden bile ben sorumluyum ve bana söylediği lafların hiç bi önemi yok.
çocuğada böyle davranma ihtimali var. hatta aptallık yapsa senin yüzünden aptal bile diyebilir bana sinirlenip. bana iq yetersiz aptalsın falan demişliği çok çünkü.

Tabi hayat sizin, kimse burada size bir seçeneği dayatamaz, ama size yaptığını çocuğunuza da yaparsa, o zaman ciddi bir hakka girmiş olursunuz bence.

İstediği kadar sevsin lafta, ruhunuzda açtığı yaraları kapatamaz ki. Bir süre sonra dediklerine siz de inanmaya başlar, kendinizi sorgularsınız zaten. Adam resmen içindeki çöplüğü, size boşaltıyor.

Niye denemedim diye aklınız da kalacaksa, psikiyatriyi deneyin bence. Düzelmezse ve aynı bu dozda söylemlerle yaşamaya devam edersiniz, siz de hastalanırsınız eninde sonunda.

Ne yapacağınıza karar vermek sizin bileceğiniz bir iş.
Benim bu yazdıklarınızdan anladığım şu;
Eşiniz psikolojik olarak kesinlikle sağlıklı değil,
bu nedenle sevgi ve evlilik kavramlarını da sağlıklı değerlendirmesi beklenemez.
Adam sağlıklı düşünemiyor zaten.
Onu değiştirebilir misiniz?
Mümkün değil.
Törpüleyebilir misiniz?
Kendisi de sağlıklı düşünemediğini kabul eder ve törpülenmek isterse bu KISMEN mümkün olabilir.

Kendinize sormanız gereken sorular şunlar;
1-Aşağılanarak,eşimden hakaret ve küfür duyarak yaşamak ve bu sözde evliliği devam ettirmek istiyor muyum?
2-İstiyorsam eşimle mücadele etmeye,
uzun ve zor bir sürece hazır mıyım?
3-Hazırsam buna değer mi?
4-Değer diyorsam ve uğraşacaksam bile bu evlilik iki kişiyle mi devam etmeli?
Yoksa bu adam çoçuğumuza sağlıklı ve rol model babalık yapabilir mi?
Lütfen iyi düşünün.
Ailenizle ve yakın çevrenizle,dostlarınızla istişare edin.

Keşke bu hakaretler ilk olduğunda tepkinizi gösterseydiniz. Onu terk edip, rest çekseydiniz belki bu duruma gelmezdi.
Siz tepki vermedikçe eşiniz bu durumu normalleştirmiş ve sizi sindirmiş.
Normalde aşkım canım demesinin hiç bir önemi yok, bu yaptıklarından sonra. Hepsi de boş.
Bu saatten sonra umarım size daha fazla hakaret etmesine, sizi ve ailenizi aşağılamasına ve değersizleştirmesine izin vermezsiniz.

2 sene önce büyük bir tartışma sonrası eşim boşanıcaz diye diretmişti bende o zaman evden ayrıldım 2 hafta sonra aradı barışmak istediğini beni sevdiğini vs söyledi. o zaman ona saygılı olmasını ve düşündüğüm herşeyi söyledim o zamanda ama sende şunları şunları yap demişti hala esas sorunun bunlar olduğunu kabul etmedi hala güçlü duruşundaydı barışmak isterken bile. ondan bu aşamada bi işe yarayacağını sanmıyorum..
haklısınız çocuğu öyle görmeye asla dayanamam . aileme bile laf ettiğinde kendimden çok üzülüyorum çocuk çok yaralar..

kendimi aptal değersiz hissettiriyo onu takip etmem gerektiğini hissetmemi sağlamaya çalışıyo ve başarıyoda kendimde onu terkedecek gücü bulmaya zorlanıyorum.

Değişmez.. asla değişmez .. maddi özgürlüğünüz olabilir muhtemelen isteseniz, o yüzden yolunuza bakmanızı tavsiye ederim..
tedavi bile görse sürekli ilaç kullanmak zorunda olacaktır , çocuk yokken kaç kurtar kendini .. böyle sağlıksız bir insanın yanında çocuk yetiştirmek ne kadar mantıklı olabilir ki..

Bu çok insanı aşağı çeken bir olay.ben kendimi tanımaz hale gelmiştim gözümüm feri sönmüştü. Çok sabırlı bi insandım sen de sabirlisin bence ama o sabir sonradan bitiyor ve içine kapanık depresif bi hale geliyorsun

siz ayrıldınız sanırım?
yaşadıklarınızla çok benzer. eşimde bana ailen seni hizmetçi enayi gibi görüyo vs diye doldurmaya çalışıyo bence çünkü ailemin bana direk yaptığı bişeyde yok benden bi beklentileri yok.. işte bakın bende yazarken emin olamıyorum o kadar sindirilmişim demekki.

Arkadaşlar konu sahibine bu hakaretileri nasıl sineye çekip adamı defetmediğini soruyorsunuz ya,ben bu tip ilişkileri çok gördüğüm için şaşırmıyorum.
Sağlıksız ilişkide,psikolojik olarak sağlıksız olan taraf bir müddet sonra normalde sağlıklı olan tarafın da psikolojisini,algı ve düşüncelerini bozar.
Aşağılanma ve hakarete sistematik olarak maruz kalmak bir müddet sonra kişinin duyarlılığını zedeler.
İlişki sürdükçe,aşağılanan taraf kendini sorgulamaya hatta suçlamaya başlar.
Ben sinirlendirdim,hakettim aslında,
eşim özünde iyi biri sinirlenince istemeden böyle davranıyor vb.
Kısacası bu bir kısır döngü.
Konu sahibi bu muameleye ilk uğradığında tepki verip rest çekmeliydi.
Bu saatten sonra adamı hatalı olduğuna ikna etmek mümkün değil.
Konu sahibinin ayrılırsa pişman olma korkusu üzerinde ayrıca çalışmak lazım.
Kısacası biz başka bir farkındalık boyutundayız,
konu sahibi başka,eşi ise apayrı bir alemde, bunun farkında olmamız lazım.

haklısınız.
gerçek sevgi, evlilik nasıl olmalı bilmediğim için bizde severek evlendiğimiz için hep o günleri düşünerek anlamaya çalışarak evli kaldım.. malesef değer görmüyorum

Ben boşanmaktan yana degilim her zaman önce mücadele . Oturun konuşun ama bence sizi dinlemicek ben farklı kişilere de bunu onerdim burda konusamiyorsaniz mektup yazın . Ama suçlayıcı bı mektup olmasın daha ılımlı zamanında ondan nasıl etkilendiginizi onu sevme nedenlerinizden bahsedin. Şuan ne kadar yıprandığınızı yazın hangi davranışlarının sizi böyle düşünmeye sevk ettiğini yazın ama sen böylesin şöylesin vs demeyin. Su davranışın bana şunları şunları hissettiriyor. Şu davranışın beni çok üzüyor yıpratıyo vs gibi. Kendinizde de hata olduğunu ve bu evliliği mutlu bı evlilige dönüştürmek istediğinizi söyleyerek evlilik terapistine gitmek istediğinizi söyleyin buna kendinizin ihtiyacı olduğunu belirtin.
Baktınız olmadı bi süre ayrı yaşayın ama en onemlisi kararlı davranmak ayrılık kararını verme aşamasına geldiğinizde bunu ona söylerken asla göz yaşı çaresizlik üzüntü vs olmamalı yüzünüzde çünkü bu insanlar zaten karşısındakini öyle gördüğü için yıpratır . Ayrılık kararından sonra hiç bi şekilde tepki vermeyin hatta mutlu olmasaniz bile mutlu gorunun gezin tozun gülümseyin yeni hobiler edinin sizin dirilisiniz onu çaresizliğe sokucak . Ergen yöntemi falan diye düşünmeyin insan psikolojisi bu

zaman içerisinde kanıksadım malesef, eşimin kendi öfke problemi olarak gördüm bi süre. ama tüm lafları duyan yutan benim.

saygıyı nasıl kazanabilirim veya siz olsanız ne yaparsınız... teşekkürler

Saygi kazanmak mi? Ben olsam ne yapardim soyleyim mi, bundan sonraki ilk kufurunde ana avrat söve söve buldugum en sert cisimle girişirdim. Saka falan degil baya ciddiyim.
Hala saygi kazanmaktan bahsediyorsunuz sinirden tansiyonum firladi benim burada.

aynen öyle, boşanmakta çok daha zor olur çocukla..
inanmaya başladım malesef kendimi çok sorguladım suçladım ben napıyorum neden hakediyorum aptalmıyım diye...

eşim tedavi görmez zaman kaybı para kaybı olarak düşünüyo ve ihtiyacım yok diyo. ben terapi alıorum arada eşimden gizli..

terbiyesiz öküz. eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır sözünün canlı örneği resmen. bütün konularınn eşinle ilgili daha ne kadar çekmeyi düşünüyosun. bide çocuk yapma planların var cehennem yaşamak içinmi

çok teşekkür ederim..

eşim malesef tedaviye yanaşmıyor.
işinde üst düzey başarılı bir insandır kendisi. hemde sürekli olarak farklı insanlar müşterilerle işi var nasıl oluyo bu kadar rahatsız olan bi insan bu denli başarılı olabilir anlayamıyorum.

ailemle detaylı paylaşmasamda sorunlar olduğunu görüyolar ve bana destek oluyolar her iki türlüde.. detay bilen arkadaşlarım ise bunun evlilik ve sevgi olmadığını söylüyorlar..

tabiki kimse evin içine şahit değil. yaşadığım sadece küfür hakaret değil iyi günlerimizde var. ayrılmamıda o günler zorlaştırıyo zaten.. ümitlendiriyo beni..

Evet ayrıldık başka sorunlarımızda vardı onun annesi v.s.
Beni direk ailemden vurmaya çalışırdı sen anca bana bağırırsın ailenin yanında eziksin hizmetçi gibisin derdi.halbuki ailem bana bu yaşıma kadar hakaret etmemiş aşağılamamış insanlar yani o öyle görmek istiyordu.ben bu yaşıma kadar isitmedigim lafları ondan duydum hep.emin olamama duygusunu bende çok yaşadım kendimden şüphe ettiğim zamanlar oldu. Fiziksel şiddet yoktu evine karşı sorumluluğunu yerine getirirdi içki, dışarı hayatı yoktu baktığın zaman sorun yok gibi dursada işin aslı çok farklıydı çünkü bu durum başlı başına bi sorun çünkü psikolojik şiddete maruz kalıyorsun bunun adini koyman bile zaman alıyor.kendinden şüphe etme kardeşim bastırılan hakarete uğrayan sensin.esimde bama kapasiten düşük oturup iki kelime konuşamıyoruz derdi daha neler neler...diyelim ki çok iyiyiz ağzımdan bilmeden bi laf çıksa 1000 tane duyardim

bende içime kapandım özellikle buraya taşındıktan sonra ve işi bıraktıktan sonra... yüzüm gülmez oldu bi uykuda gibiyim bitsede gitsek gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…