Eşimin misafirleri

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Arkadaşlar biliyorum benim derdim ufacık ama kafama takıldı. Paylaşmak istiyorum. Bu arada memleketten döndüm sonunda evimdeyim. Misafirim de var annanem memleketten benimle beraber geldi.

Eşim zaman zaman bana danışmadan eve misafir davet ediyor. Ev müsait mi, misafir ağırlayabilecek durumda mıyım düşünmeden. Elbette burası onun da evi arkadaşları elbette gelecek. Ama çağırdığı kişiler çoğunlukla bekar. Hani evli arkadaşlarını davet etse eşleriyle gelseler başım üstüne... Misafiri geldiği zaman erkek erkeğe muhabbet ediyorlar yani. Eşim yanlarında oturabileceğimi söylüyor ama beni pek açmadığı için kaçıyorum salondan odaya. Hayır ne işim var adamı tanımam etmem hayatımda ilk defa görücem bana ne yani o ortamda oturmak istemiyorum.. Şimdi karnım da burnumda. Zaten bir tek salonumuz var vaktimiz orada geçiyor oturma odamızla salon bir. Uzun süre oturamıyorum ayaklarımı uzatmam gerekiyor uzanıyorum vs ama misafiri gelince buz gibi odaya kaçmak zorunda kalıyorum.
İki oldu üç oldu seslenmedim bu duruma evidir misafir çağırmak hakkı diyerekten. Dün işten geldi kapıyı açtım baktım kulağında telefon yine birini davet ediyor. Konuşmayı duyuyorum adam diyor ki hamile eşin var rahatsız etmeyeyim dışarıda buluşalım. Ama benim şapşik koca gözünün içine ters ters baktığım halde ısrarla davet etti. Neyse telefonu kapattı. Bana sordun mu misafir isteyip istemediğimi dedim. Burası benim de evim misafir çağırırken izin mi alıcam dedi. Bu mu senin misafirperverliğin dedi. Evet izin alacaksın senin karın hamile zaten sırtının belinin ağrısından duramıyor yeri geliyor uzanmak zorunda kalıyor dedim. Annaneme ayıp olmasın diye odaya geçtik tartışmaya orada devam ettik. Kaldı ki senin evinde zaten bir misafir var onun rahatını düşünmeden nasıl çağırırsın ayıp oluyor çağırdığın kişiler eşleriyle gelse başım üstüne ama elin adamıyla biz oturup ne konuşacaz şimdi dedim. Hem de Annanem salonda yatıp kalkıyor ve genelde erken yatar misafir yüzünden uykusuz kalacaktı. Genelde eşimin bekar arkadaşları geldi mi gitmek bilmez eşim de saat 12 bile olsa otur erken der. Eşime bunu anlatamadım ne var sanki rahatsız olursanız gerekirse mutfakta otururuz zaten bilgisayarda işimiz var keyfimden çağırmadım dedi. Ama haksız mıyım ya sıkıldım yani. Benle kıyasladı kendini. Ben bayan arkadaşlarımı çağırırken kendisinden mi izin alıyormuşum cart curt... Evet benim bayan arkadaşlarım zaman zaman geliyor ama eşim evde olmadığı zaman geliyorlar... Dün net bir şekilde bana danışmadan bir daha misafir çağırmamasını söyledim. Artık çağırmaz bundan eminim. Ama haksızlık mı ettim diye düşündürüyor beni dünden beri biraz morali bozuk yansıtmamaya çalışsa da farkındayım. Kızdım epey yani. Kocamın bekar arkadaşlarını ağırlamak zorunda mıyım? Hiç değilse bana haber vermeli yanii... Müsait misin çağırayım mı demeli. Haksız mıyım? Yumuşamalı mıyım bu konuda? Yoksa bu konudaki fikrimi sabit mi tutmalıyım?

Geç bile kalmışsınız. Bu tepkiyi evlenir evlenmez verecektiniz. Sakın geri adım atmayın çünkü çocuk olunca hiç bir işe vaktiniz kalmayacak.çocuğa mı bakacaksınız,eşinizin keyfi olsun diye misafir mi ağırlayacaksınız. Otoriter olun artık

Sonuna kadar haklisin bence.Ne isleri var gece 12 ye kadar bekar erkeklerin.Bi de sana sormuyor belki ev daginik bi de evde misafir var
Ya şimdi çok şükür eşimin dengesiz insanlarla işi olmaz kendisi gibi çevresi de düzgündür boş insanları getirmez eve. Okumuş işinde gücünde olgun ve saygılı insanlar hepsi ve hiçbir ayıplarını görmedim. Ama bekarlar sonuçta. Ben de sürekli kaldıramam bu durumu yani bir olur iki olur bari danış çağırırken. Yoksa ben yine karşı çıkmıyorum misafir çağırmasına. Gelen adamlar boş adamlar değiller bazılarıyla ben bile arkadaş oldum. Ama abartmamak tadında bırakmak gerek. Sanırım ben çok yüz verdim kocaya bu konuda. Baştan uyarsaydım keşke ama biraz da kendi düşünsün istedim. Baktım düşünemiyor ben de çıkardım baklayı. İnşallah tekrarı olmaz.

burası benim evim diye bişey yok.orası ikinizin evi, yalnız yaşamıyo. plan yaparken sana sormak zorunda, bunu anlasın.haksız falan değilsin

Cok duzgun insanlar olabilir ama zirt birt size sormadan cagirmasi yalnis ya bi de ben rahatsiz olurum sahsen icerde oturmaya ayrica cok duzgunde olsa bekar birisinin surekli gelmesini istemem.Ayda bir olabilir tabi sonucta bizde arkadaslarimizi cagiriyoruz.Bence iyi yapmissin artik dikkat eder.

Kesinlikle haklısın canım oneymiş öyle evli barklı adam eve bekar arkadaşını çapırıyor.Allah korusun yan gözle bile baksa ne olacak birde hamileymişsin senin rahatına bakmanlazım elinden gwlsiğince dinlenmen strese girmemenlazım.

Benim eşim bekar arkadaşlarını asla eve sokmaz elinden geldiğince evli arkadaşlarıyla konuşur , olması gerekende bu.

Eşini uyarman iyi olmuş kesinlikle bu konuda taviz verme dopum yaptığında ne olacak lohusalığında pijamalarla evde yatıcaksın arkadaşlarını getirir mazallah.

Yüz verme çok doğru yapmışsın

Belki de pişman olduğu için üzgündür. Çünkü dün o tartışmadan sonra arkadaşını eve getirmedi dışarıda görüştüler. Haklı olduğunu düşünse tam zıttını yapardı. Hatasını anladı sanırım. Ama üzüldüm yani keşke bu tartışmayı yaşamak yerine kendisi baştan düşünseydi.

Bence uzulmeyin erkekler ince dusunemiyor bazen uyarmak gerekir.Allahtan esiniz anlamis yaptigi hatayi.

Bence biraz haksızsın. Gerekirse evin her yerini ısıt ve arkadaşları gelsin. Bir iki kişi gelse kıyamet kopmaz ya. 15 günde bir diye sınırlama koyabilirsin belki. Bir de haber verme şartıyla getirebilir.

Yok valla doğruyu yaptın bekar adamın ne işi var öyle zırt pırt , erkeklerin kafa basmıyor bazen cidden ya

Hem evli erkek eve gelince karısıyla ilgilensin kardeşim hemde kadın hamile yani :) evin ergeni gibi arkadaş çağırılmaZ bana saçma geliyor

Yok canım o kadarını yapmazdı herhalde. Kıskançtır çünkü. Lohusalığımda evde pijamayla dolaşırken eve erkek getirmez yani. Perde açıkken bile kılık kıyafetime bakar dikkat eder dekolte birşey varsa perdeyi kapattırır ya da müsait bir şeyler giydirtir. Daha önce benim durumumu görmeden eve misafir davet etmedi. Sadece davet ederken bana danışmıyor. Genelde misafir çağırırken evde yanımdadır. Üstüm başım ev müsait mi görmeden davet etmez. Etse bile şu saatte gel der misafirin geleceği saate kadar ev müsait değilse bile toparlar. Üstüm başım müsait değilse kendine çeki düzen ver diye uyarır.

Zaten çağırdığı kişiler yan gözle bakacak insanlar değil çok şükür başları yerden kalkmıyor utanıyorlar daha gözümün içine baktıklarını görmedim. Bir bardak çay bile istemezler çay servisini kocam yapar bana yaptırtmaz. Zaten gelen kişilerin sayısı belli 3 arkadaşını eve davet ediyor sadece. Diğerlerini eve davet etmez. Ama ben yine de erkek ortamında oturup kalkmayı sevmiyorum yan gözle bakmasalar bile ne işim var. Hiç değilse bu kişileri çağırmadan önce bana danışsın ki ben de plan yapayım bir bayan arkadaşıma, dayım gile yengem gile kaçayım evde rahat etsinler.

Vallahi ben eşimi arkadaşlarıyla evde tek bırakmam sık sıkda buluşmasını istemem ne olursa olsun o evli bir erkek elbette arkadaşı olucak ama bu devamlı buluşmalar felan olmaz.

Fazla bir aorun yokmuş o zaman canım sormaya başlar otadan sorun kalkar o zaman

Bence biraz haksızsın. Gerekirse evin her yerini ısıt ve arkadaşları gelsin. Bir iki kişi gelse kıyamet kopmaz ya. 15 günde bir diye sınırlama koyabilirsin belki. Bir de haber verme şartıyla getirebilir.
Ben zaten misafir çağırmasından ziyade bana danışmadan çağırmasına kızıyorum. Yazımda da vurguladım evidir elbette eşi dostu gelecek. Ama davet etmeden önce bana bir haber verse hiç değilse... Hem de zırt pırt gelip gece 12 lere kadar oturmaya hakları yok. Belki yakacak gazım yok? Evi ısıtamıyorum? Oradan tüm evi ısıt gerekirse diyerek akıl vermek kolay ama bunun teferruatı var. Tv yok bir şey yok yatak odasına mı tıkılacağım hak mı bu yani

Gayette haklısın gece yarısına kadar misafir ağırlamak zorunda değilsin.erkekler genelde öyle bekar arkadaşlarını ikide bir çağırmazlar zaten senin eşin biraz anlayışsız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…