- 26 Mayıs 2018
- 8.189
- 38.698
- 51
Bilim çevrelerinin bulamadığı çözümü benim gibi sıradan bir eğitimciden beklemek bence yüksek bir beklenti.Peki bu insanlar bi çocuğa taciz vs ye bulunmadan nasıl saptanacak ?
Bu konuda bir çözümünüz var mı?
Işte benim onerim önleyici bir şey sunuyor.Bilim çevrelerinin bulamadığı çözümü benim gibi sıradan bir eğitimciden beklemek bence yüksek bir beklenti.
Ben bu insanların;
''ben normal değilim,gidip psikiyatristen yardım isteyeyim de iyileşeyim'' düşüncesine kapılacaklarını ve tedavi olmak isteyeceklerini düşünmüyorum.
Bu konuda sizin kadar iyimser değilim.
Adı üstünde patolojik vaka bunlar.
Bununla birlikte sağlık bakanlığının fiziksel hastalıkları oluşmadan önlemeye yönelik tarama faaliyetleri keşke ruhsal hastalıklar/bozukluklar için de yapılabilse.
Geçen aile hekimimiz, 50 yaşını geçtiği için eşimden gaita numunesi benden de mamografi istedi.
Kanseri erken teşhise yönelik güzel uygulamalar bunlar.
Ruh sağlığı alanında yapılabilir mi?
Ne derece başarılı olur?
Bunun cevabı bende değil ne yazık ki.
Bu ne saçma cümleler insan içine karisiyor mu boyle insanlar dünya cok kirlendi çok..Ya herkes neye şaşırıyor hic mi duymadiniz bezine sürterek orgazm olan bebekler var allah askina ya. 10 yasinda bi kiz hamile bile kaliyor neye sasiriyosunuzrahim bile gelismis olabiliyor yani 10 yillik klitorisi mi bilmeyecek.
Hastalık değil or.. cocuklugudur.. hastalara hakaret olur..Pedofili hastalıktır.
Ben sizi anladım bununla birlikte bu fikrinizi çok uygulanabilir bulmuyorum.Işte benim onerim önleyici bir şey sunuyor.
Ruh hastalıkları degil Ama cinsel eğilimler zaten doğuştan bellidir .
Insanın kendisi bunu bilir (doğduğu an degil Ama cinsel şeyler hissettigi an ) yani bizim bu konuları öğrenebileceğimiz yegane kaynak insanın kendisidir .
Bu yüzden çözümü o insanın bunu söylemesine bagliyorum . Sizin fikirlerinize değer veriyorum zaten anlamışsınızdır beğenilerimden, bu yüzden sizden alıntılama yaptım . Çünkü sonuçta hepimizin amacı bu olayların bitmesidir.
Iyi günler diliyorum.
Siz bu konuda çok iyisiniz, dilerim bir gün sizin kadar güzel dilli olabilirim .Ben sizi anladım bununla birlikte bu fikrinizi çok uygulanabilir bulmuyorum.
Anormal duygular içindeki insanları ne anlamak,ne duygularını çözümlemek ne de iyileştirmek düşündüğünüz kadar kolay bir iş değil.
Kaldı ki psikolojik sorunlarda kişinin kendine dair farkındalığı ve iyileşme isteği olması çok önemli.
Genç bir doktor adayı olarak meseleye daha mesleki ve idealist duygularla yaklaşmanızı da anlıyorum bununla birlikte her sosyo-kültürel yapıdan ve farklı düşünce yapısından kadınların bulunduğu bir platformda fikirlerimizi aktarırken muhataplarımızın duygularını da hesaba katmak durumundayız.
Hanımefendi inancınız ile alakalı değil bu işler .Yesyess madem doğuştan olan bi durumsa illaki belli olmaz mı çocukluk çağında? Mesela çocukla yakından ilgilenen kişilerin anlayacağı bir anormallik oluşmuyor mu hiç ?
(Ben bu tür sapkınlıkların doğuştan olduğuna kesinlikle inanmıyorum, orası ayrı.)
Hanımefendi inancınız ile alakalı değil bu işler .
Cinsel eğilimler (eşcinsellik pedofili vs vs ) doğuştan geliyor bizimle . Anne karnında 3 4 . Ayda oluştuğu tahmin ediliyor (net bilgi degil )
Zaten çocuğu ile ilişkisi olan ailelelr bunu farkediyor . Lgbt bireylerinin bir cogunun ailesi bunu çocukluktan fark edip değiştirmeye çalışıyor ama olmuyor .
Siz nasıl eforsuz bir şekilde erkeklerden hoşlanıyorsanız (tahmin) onlarda bu şekilde işte farklı şeylerden hoşlanıyorlar.
Bu net kanıtlı bir şey .
O konuda bir bilgim yok . Bilsem iyi olurdu ama hic o tarz bir makaleye rastlamadim .Peki pedofili nasıl farkedilebilir bir çocukta?
Tabii çünkü insan eğilimlerinden, dürtülerinden kolayca vazgeçer, tedavi olma yoluna gider eğer suç olarak bakılmazsa, tabii. Aslında eğilimi yüzünden suçlu hissediyor duyarlı kişiler hepsi ama doktor tarafından yargılanmamak için tedavi olamıyor. Suç olmaktan çıkarmalıyız o yüzden o zaman hepsi gider tedavi olur.Profilinin tek çözümü insanların onları sapık diye yaftalamasinin kalkması ile olur .
Bi insan istem dışı böyle bir eğilime sahip ama gidip bunu doktoruyla bile konuşmaz bile çünkü daha doktordan eleştirilmeye baslar .
Biz bu "hisleri " suç olmaktan çıkarırsak bu inanalar o kadar kolay yardım alabilirler ve yardım sonucu dediginiz gibi cinsel hayat sonlanması olabilir .
Ama yargılama aşağılama oldukça saklanıyorlar sonra bir yerde patlayıp bi çocuğa zarar veriyorlar .
Hanımefendi inancınız ile alakalı değil bu işler .
Cinsel eğilimler (eşcinsellik pedofili vs vs ) doğuştan geliyor bizimle . Anne karnında 3 4 . Ayda oluştuğu tahmin ediliyor (net bilgi degil )
Zaten çocuğu ile ilişkisi olan ailelelr bunu farkediyor . Lgbt bireylerinin bir cogunun ailesi bunu çocukluktan fark edip değiştirmeye çalışıyor ama olmuyor .
Siz nasıl eforsuz bir şekilde erkeklerden hoşlanıyorsanız (tahmin) onlarda bu şekilde işte farklı şeylerden hoşlanıyorlar.
Bu net kanıtlı bir şey .
Asla kıyaslamıyorum .Lgbt ile pedofiliyi ayni kefeye koyup ikisine de cinsel yönelim derken unutmayin ki eşcinsellik tip literatüründe kabul edilmis bir hastalik değilken, pedofili tedavisi olmayan agir bir psikiyatrik hastalik olarak kabul ediliyor, simdilik bilinen tek cozumu halk icinde hadim dedigimiz cinsel isteği baskilayan ya da tamamen yok eden cozumler.
İkisini kiyaslamak bile escinseller icin buyuk cok buyuk saygisizlik.
Naifsiniz. Bu konuda suçluluk duyup tedavi olacak duyarlılıkta olan insan bir çocuğa zarar vermek pahasına eyleme zaten geçmez. İnsanlar kötü, insanlar bencil. Anlamadınız mı bunu hala? Yani suç algısı ortadan kalkarsa sadece adi insanların ekmeğine yağ sürülür, cesaret ve eylemleri artar. Ya madem ayıp ya da suç gözüyle bakılmıyor o zaman gidip tedavi olayım demez yani kimse. Hayal dünyasında yaşıyorsunuz, saf bir insansınız.Bana yazdılar mune, banlanmadan umarım bunu yetiştiririm .
Çocukken sitematik bir şekilde bugün bile rüyalarıma giren cinsel tacizler yaşadım . Bunu başka bir konuda daha yazdığım için ikinci kez dile getiriyorum .
Empati yapmadan yazmamın nedeni ise şudur;
Bunların önune geçmenin yolu aynen dediğim gibi doktor takibi alabilmektir . Yoksa zayen bu insanlar saptanamaz . Doktor takibini de şu onları çöp gibi yakalım ortamında nasıl verebiliriz insanlara .
Davranışı degil hissi suçlamayalım dedim .
Benim bir dini inancım yok ama benim bildiğim dinlerde dahi allah kulunu hissettikleri ile degil eylemleri ile suçlar .
Biz yaşadık hepsi olsun tarzı intikam fikirlerinin kimseye bir faydası yok olsa zaten hapishanede o insanlara neler yapılıyor hepimiz biliyoruz .
Çözüm doktor yardımıdır . Ancak bu şekilde belki cinsel hayat sonlanması için hasta isteği olur .
Açıklamak istedim.
O konuda bir bilgim yok . Bilsem iyi olurdu ama hic o tarz bir makaleye rastlamadim .
Ayrıca turkiyedeki çoğu çocuğa cinsel taciz vakasında pedofili olduğuna inanmıyorum
Bu insanlar çocuk onlara ses çıkaramaz diye bunu yapiyolar eğilimleri bu yönde diye değil .
Bunun ayırımı iyi yapmalıyız .
Ekstra olarak bazı cinsel yönelimler hayvanlarda da mevcut mesela eşcinsellik .
Doğada fazlasıyla yaygın .
Hayvanların zihinsel bir tercih ya da toplumsal bir etkilenme vs yönü olmadığı için doğaları böyle diyoruz . Insanlar icinde gecerli olan budur .
:)O konuda Bilginiz yok...
Birine zarar vermeden nereden bileceğiz bu insanları diyordunuz? Çözüm öneriniz süper.
Sizin ve meslektaşlarınızın en önemli konusu bu olmalı değil miydi?
Eğer doğuştansa bir şekilde işaret verir, daha o kişi birine zarar vermeden önüne geçilebilir belki.
Pedofilinin doğuştan oldugunu düşünüyorsunuz, fakat çocukluk çağında belirti verir mi vermez mi bilmiyorsunuz, bir de "bizim işimizi bize mi öğretiyorsunuz" diye insanlara çıkışıyorsunuz.