eşimin komşunun küçük kızının tuhaf hareketlerine müsade etmesi

Pedofili ulkenin çok gündeminde olduğu için hocalarımızla çok tartıştığımız bir konu .
Öncelikle bir insan gerçekten pedofili mi onu anlamak durumundayız . Sadece çocuk bana karşı çıkamaz diye yapılan vakalar mevcut burda ana tema çocuktan cinsel haz almak degil .
Bize gelen elbette hic kimse yok , bende onu anlatıyorum nasil olabilir ki . Peki gelmezlerse biz bu insanları nasıl saptarız .
Gelmeliler ki saptayalim , gelmeleri için yolda çözümde bu kadar yakalım edelim olaylarını ortadan kaldırmaktır . Eğer kaldırırsak ve bu insanlar özgürce ben pedofilik hisler besliyorum (davranjs değil his) diyebilirse o zaman bu insanları hem kontrol altında tutar streslerini azaltiriz(Bu da herhangi bir saldırı ihtimalini azaltır) hemde cinsel hayat olayını hayatlarından çıkarma konusunda ikna edebiliriz.

Zor olabilir ama şiddetle çözüm olsaydı iranda ya da idamın olduğu herhangi bir yerde suç oranı değişmez mıydı? Degismiyor , değişmeyecek .
Bu insanlar hapishanelerde sisleneceklerini bilmiyorlar mi biliyorlar buna rağmen yapıyorlar. Bunun için çözümün şiddet olmadığını yaşayarak görüyoruz .
Çözüm arıyorum/arıyoruz. Intikam hislerinin peşine takılıp nefret duymak doğal ama cozumcul degil

Narsistik Kişilik Bozukluğundaki yorumlarınız bir, bununla beraber iki etti.Belki benim görmediğim ama ne kadar toplum/birey güvenliği ve huzuruna ters yapılaşma varsa onları da savunmuşsuzdur.
Anladık tıp okuyorsunuz (bkz.tıp okuyorum,hukuk okuyorum),bunun verdiği “bilirkişi” olma hevesi yanılsamasıyla yargı dağıtıyorsunuz.Fakat marjinal görünmek için bu kadar kasmayın,anonimsiniz.Bu şekilde ilgi çekemezsiniz.

pedofil duyarını da gördüm ya sosyal medyada, gözü açık gitmem.

Niye böyle sıkıntılı bir çocuğu kendi çocuğunuzun yanına yaklaştırıyorsunuz. Eşinizden önce çocuğunuz için endişelenin. Eve almayın olsun bitsin. Eşiniz de çocuk diye ses etmemiştir. “Pedofili değilse eğer”. Çünkü siz adama pedofili imasında bulunmuşsunuz. Biz buradan bilemeyiz. Siz ve kendisi bilir bunu.

Türkiye'de herhangi bir pedofili psikolojik tedavi görmedi diyebilir miyiz? Ve belki de aslında psikolojik bir tedavisi yok zira yurtdışı tedavilerine baktığımızda pedofiliye erkeklik hormonunu baskılayan ilaçlar verilerek tedavi edilmeye çalışılıyor ve iyileşmesi umuluyor, umuluyor diyorum bu söz bana ait değil, bizzat pedofililer üzerinde çalışmaları olan Dr. Paul Fedoroff'un sözü.

Ayrıca Dr. James Cantor diyor ki: ''Bu insanlar çocuklara karşı koruyucu ve besleyici içgüdülerle değil de, cinsel içgüdüleri tarafından yönlendiriliyor gibi'
'Pedofili, cinsel bir yönelim. Yani bu doğuştan gelen dürtülerle ilgili bir durum ve bunun sonradan değiştirilmesi mümkün değil, tıpkı diğer cinsel yönelimlerde olduğu gibi''

Tabii bu sözler ve Sn. Cantor'ın araştırmaları bilim insanları tarafından tartışılıyor, dediğim gibi bazı şeyler vardır ki bazen onu açıklamak için bilim bile yeterli gelmeyebilir, yanlış bir cümle oldu gerçi, şöyle düzelteyim bilim her gün kendini yeniler, geliştirir, günceller, bugünkü bilimsel doneler açıklamaya çalıştığımız şeylerde eksik noktalar kalabilir, belki ileride kadavralardan aldıkları beyinler üzerinde detaylı inceleme yapan bilim insanları eksik kalan noktaları da açıklamayı başarabilecek ama şu an siz ben hepimiz bilebildiğimiz kadarına hakimiz, bilmediklerimiz var ve bilim ucu bucağı olmayan bir alan, 200 yıl öncenin bilimsel gerçekleriyle bugünküler farklı, dünya öküzün boynuzunda, yuvarlak, elips derken bilim gelişti gelişecek, bu sebeple bilimle ilgili kesin sonuç budur diyerek net çizgiler çekemiyoruz.

Eşiniz sapık olsa bunu gözünüzün içine baka baka mı yapar sizce? O sapıklar sinsi oluyor hiç belli etmiyor.
Eşinize böyle itham da bulunmanız çok kırıcı, affedilemez. Asıl eşinizin yerinde ben olsam sizin yüzünüze bakmak istemem.
Ayrıca çok seviyorsanız o komşunuzu madem, ne yapın edin çocuğu doktora götürmeye ikna edin.

Ben nefret duyuyorum ve en acı şekilde de cezalarını bulmalarını istiyorum gebersinler pislikler insan hakkı falan umrumda değil bu konuda
Hissediyorsa bunu bir yerde eyleme dökemeyeceğini bilemeyiz ki bence fırsatını bulursa mutlaka eyleme döker
Adam bir buçuk yaşındaki çocuğa aşığım demiş gülüşünden etkileniyorum demiş onlar çocukları çocuk olarak görmüyor maalesef bize göre çocuk onlara göre değil

Mune burası akademik bilgilerin ve bilimsel bakış açısının baz alındığı ve tartışıldığı bir platform değil,
bu konuda size katılıyorum.
Kaldı ki çocuklarımız sözkonusu olunca duyguları gözardı edemeyiz,etmemeliyiz.

Pedofili içeren duyguların 'normal' olduğunu savunanlara katılmıyorum.
İlla bilimsel kanıt isteniyorsa buyrun:
DSM yani psikoloji biliminin anayasasının kriterlerine göre pedofili 'anormal-patolojik' durumlar listesindedir.
Bir olgunun bazı çevreler tarafından 'hastalık' kabul edilmiyor oluşu onun normal ve/veya toplum tarafından kabul edilebilir olduğunu göstermez.
Adının hastalık olmaması durumu normalleştirmez.
Eğilimse de sapıkça ve anormal bir eğilim olarak kabul edilmeli ve bu tip insanlar bazı batı ülkelerinde olduğu gibi topluma afişe edilmeli ki insanlar çocuklarını uzak tutabilsinler.
Aksi halde servis şoförü, antrenör, öğretmen, gönüllü hizmet personeli vb çocuklarla birlikte olabilecekleri meslekleri kendilerine paravan yapıp,çocuklarımıza zarar vermelerini engellemek mümkün değil.

Hanımlar,
çok yazdım çizdim ben kaçacağım ama sizden son kez rica ediyorum konu çok hassas, birbirinize ithamlarda bulunmaktan kaçının, üsluplara dikkat edin, polemiğe girmeyin ve lütfen herkes çocukları düşünerek daha naif yazmaya gayret etsin ne olur.

Konuya yorum yazmayı unutmuşum ya diğer mesajlara bakarken
Konu sahibi çocuğu evine almayabilirsin ama eşinin pedofili olabileceğini ima etmişsin adama resmen o da anladığım aşırı büyük tepki göstermemiş
Bence komşu çocuğu istismara uğramış olabilir daha Salı günü bunla ilgili seminer aldık yaşından beklenmeyecek şekilde cinsel kelimeler kullanma ve hareketler yapma istismara uğramanın göstergesi diyordu konu bence basit bir kıskançlıktan ötesi çok çok derin

Peki bu insanlar bi çocuğa taciz vs ye bulunmadan nasıl saptanacak ?
Bu konuda bir çözümünüz var mı?

Evet. Her cumlenize katiliyorum. Onlari sapik olarak yaftalarsak nasil tedavi ederiz dusuncesi de hastalikli bir dusuncedir bana göre.

Ağzınıza sağlık. Neler duydum bu konuyla ilgili. Babası değiştrmezmiş asla böyşe şey olmazmış.iki kızım var babaları herşeyleriyle ilgilenir. Çok terbiyesiz biriyim

Peki bu insanlar bi çocuğa taciz vs ye bulunmadan nasıl saptanacak ?
Bu konuda bir çözümünüz var mı?
İnsanlar karsidan karsiya gecerken araba carpiyor sonra oraya trafik isigi konuyor. İlla olmesi lazimdi cunku. Sizinki de o hesap. Devlet resmi gazetede suc degildir desin sapiklar cocuklara saldirsin sonra onlari yakalasin. Ama onlar desin ki bu suc degil. Devlet suc gormuyor... bu mudur?

Hanımefendi beni lütfen muhatap almayın

o pislikler de emin olun gidip tedavi olsam diye yanip tutusuyordur.

Hangi anneye verseniz ligme ligme eder. Dusunmek bile istemiyorum. Delirttiler anneleri delirttiler. Biz yavrumuza 1 igne yapilsa aglamamak icin kendimizi zor tutuyoruz. Annelik baska bir sey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…