- 1 Haziran 2019
- 2.148
- 7.466
- 32
Pedofili ulkenin çok gündeminde olduğu için hocalarımızla çok tartıştığımız bir konu .Pedofiliye bilimsel bir açıklama yapmaya çalışıyorsunuz, bilimsel yaklaşıma duygu katılmaz, bir vaka vardır o vakayla ilgili bulgulara bakılır ve teşhis konup açıklaması yapılır, ben sizi anlıyorum ama sizde buradaki kadınları anlamalısınız, her olaya yalnızca akademik bakış açısıyla yaklaşamazsınız, burada bilimsel açıklanabilen konular olur, bir kadının neden hamile kalamadığına tıbbi bir açıklama yapılabilir veya kanser bilimsel olarak açıklanabilir ama söz konusu çocukların istismara uğramasıysa hiçbir bilimsel açıklama burada bebekleri için endişe eden, istismara uğramış çocukların haberini okuyup onları çocuklarıyla özdeşleştirerek üzülmüş gözyaşı dökmüş, o çocuklar için dua etmiş annelerin içindeki üzüntü ve öfkeyi tatmin edemez zira anneler konuya duygusal bakar, bilim bilim insanlarının işidir, buradaki kadınlarsa bildikleri en güzel şeyi yapıyor, annelik yapıyor ve bebeklerini korumak istiyorlar, haklılar.
Ayrıca gerçekten merak ediyorum sanırım henüz okuyorsunuz, bu konuda bir araştırmanız oldu mu bilmiyorum, sizce gerçekten kaç pedofili bu eğilimi, hastalığı, sapkınlığı artık bilimsel adı her neyse onun için doktora başvuruyor? Kaç pedofili toplumun bakış açısına duyduğu korku yüzünden aman ben doktora gitmeyeyim diyor?
Sizin kadar bilemem elbette ama şahsi görüşümdür bence zaten bu hallerinden zevk alıyorlar, bunun kötü olduğunu biliyorlar ama doktora gitmiyorlar, onun yerine minicik çocuklara dilediklerini yapmayı kendilerine hak görüyorlar, beyin karmaşık bir organdır ve bence yine kişisel fikrimdir pedofili olanların her yaptığı bilimle de açıklanamaz zira insan duygularını ve gerçek düşüncelerini gizlemeyi başarabilen bir canlıdır, bu sebepledir ki bazı dürtülerini aileleri hatta eşleri bile yıllarca anlayamaz.
Öncelikle bir insan gerçekten pedofili mi onu anlamak durumundayız . Sadece çocuk bana karşı çıkamaz diye yapılan vakalar mevcut burda ana tema çocuktan cinsel haz almak degil .
Bize gelen elbette hic kimse yok , bende onu anlatıyorum nasil olabilir ki . Peki gelmezlerse biz bu insanları nasıl saptarız .
Gelmeliler ki saptayalim , gelmeleri için yolda çözümde bu kadar yakalım edelim olaylarını ortadan kaldırmaktır . Eğer kaldırırsak ve bu insanlar özgürce ben pedofilik hisler besliyorum (davranjs değil his) diyebilirse o zaman bu insanları hem kontrol altında tutar streslerini azaltiriz(Bu da herhangi bir saldırı ihtimalini azaltır) hemde cinsel hayat olayını hayatlarından çıkarma konusunda ikna edebiliriz.
Zor olabilir ama şiddetle çözüm olsaydı iranda ya da idamın olduğu herhangi bir yerde suç oranı değişmez mıydı? Degismiyor , değişmeyecek .
Bu insanlar hapishanelerde sisleneceklerini bilmiyorlar mi biliyorlar buna rağmen yapıyorlar. Bunun için çözümün şiddet olmadığını yaşayarak görüyoruz .
Çözüm arıyorum/arıyoruz. Intikam hislerinin peşine takılıp nefret duymak doğal ama cozumcul degil