esimin kariyer planlari beni cileden cikarmak uzere...

ayyy benmkıde karıyer meraklısı henuz evlenmedk ama yuksek lısans yurtdısı bana fenalık gelıo smdıden :)) cok haklısın canm ama o da oyle mutlu oluyor ıste

Bir insan evlendiğinde evliliğin birtakım sorumlulukları olduğunun bilincinde olmalı. Sen eşine kariyerinden vazgeç demiyorsun anladığım kadarıyla abartma bize de vakit ayır derdindesin ve haklısın. 7 ay eğitim nedir yahu?

Eşin hırslı bir insan, ya ona uyacak eğitim vs... de eşlik edeceksin ki bu senin kariyerinden götürür yada eşinin kariyer hırsına gem vuracaksınız konuşup. Böyle çok zor gerçekten.

Bende aynı durumdayım. İş iş iş bizim refahımız için ben napim beraber harcayamadığımız parayı ekstra spor var, resim çizme var...... aslında sanslısın esin yemek yapıyo, elinden geldigince ilgileniyo. Bizde bulduğumuz her anı beraber geçirmeye calışıyoruz, öğlen beni alıyo kahve içiyoruz bişeyler yiyoruz. Yani durumu olabildiğince kurtarmaya güzelleştiemeye çalışıyoruz. Artık bende kendi planlarını yapıyorum akşamları arkadaşlarım hep bekar zaten öyle hallettik yinede baska çözüm bulursan haberdar et:)

Kardesim gemide,komsumuz kaptan ve cocuklari var. Onlar napsin peki diyor? Iyi de ben para,pul isteseydim 15bin maas isteseydim o meslekte birini bulurdum. Yanyana olup,derdimi anlatamadiktan sonra napiyim parayi,isi gucu..

O dediklerini de dusundum. Ama orta yolu yokmu bunun? Esim diyorki bu sinavlari bitirmek zorundayim,baska sansim yok,ben cok mu merakliyim saatlerce calismaya diyor. Tamam hakli ama senin icin de soyle yapayim demiyor.. buna uymaluyiz,mecburuz,sen cok ilgi bekliyorsun diyor. Oysaki kuyruk gibi pesindede degilim. : (

Herkesin kariyer plani belli ben onun kadar azimli ve hirsli degilim. Hersey kariyerden ibaret degil. Huzur ve mutluluktan yanayim, sevdiklerim yanimda olsun, kendimi gecindirecek maasim olsun, mudur olmayayim ama mdr yrd olabilmeliyim.. daire grup baskani olmaliyim diye bi dusuncem yok. Ama esim yerimde olsa onu hedeler
Sanirim bu yondeki mizacimiz uyusmuyor onla. Onun bu tavri ve cok hirsli olusu bana gereksiz geliyor, ona da birer kademe atlamak basit geliyor. Insan surekli kendini gelistirmeli mantiginda. Ben de zaten iyisin, daha da yukselecegine inaniyorum ama bu sekilde yaparak da evlililgimiz tehlikede farkinda misin diyorum? Verdigi tek cevap haklisin ama beni boyle idare et,herseyi bizim icin yapiyorum diyor.

Hayat bosa geciyor ama...

Biz de o da yok,islerimiz ck uzak birbirine.. haftaici surekli ders calissa haftasonu 1gun yine gec yatip ders calisiyor. Herkes kendi hayatini yasasa hersey daha guzel olacak sanirim

Ya bir plan yapip haftasonunu komple bana ayiracak,gezecegiz vs.. ya da onu oyle kabul edecegim ya da o biraz kendi hirsina gem vuracak...

Tesekkur ederim guzel dusuncelerin icin. Ben bankaciyim. Oldukca stresliyim,ayaklarda yolculuk cekiyorum birde ewdeki bu durumlar.. Cocuk durumunda 1.5yila kadar izin alabiliyorum. Saniyorum 5yil icinde isi biraksam(esimde YMMM sinavini kazanmis olur) ben evle ilgilensem daha rahat gorusup,sorunumuz azalir diye dusunuyorum.. ama bir eşe guvenip istifa edersem ve yari yolda kalirsam,ayrilirsak.. hayatimizin garantisi mi var diye dusunmeden de edemiyorum..

Ona yarim gun calisan ogretmen lazimmis bence, hem yemek temizlik yapan ewi gecindiren ..hem de ewe erken geldigi icin onun saatlerinde ona vakit ayirabilen..

Bizde bi uyusmazlik var ama hadi hayirlisi

Ayni meslek grubunda olanlar birbirini daha iyi anliyor
Keske bende mufettis olsaymisim,yada kendi meslegimden biriyle evlenseymisim..
Akademisyenleri,doktorari da merak ederim hep esleri napiyor acaba evde,nasil idare ediyorlar diye..
Isimde yorucu oldugu icin haftaici yemek yapmaya birakin yemeye bile halim kalmiyor. Haftasonu temizlik,utu,bulasikla geciyor. Aksaminda film falan izlemeye calisiyoruz. Sonra uykum geliyor 10 da. O da tekrar derse devam ediyor bazen.

Bu durumda ikimizde kendimize gore hakliyiz,bunu ikimizde biliyoruz. Saniyorum artik ne yapip duzeltebiliriz diye konusmaliyiz, plan olmali ve ona uymaliyiz..

ciddi bi uyumsuzluk göremedim, kişisel istekler konusunda her evde olabilecek bi uyumsuzluk.

Hangi bankada, ne mevkidesin bilmedim ama YMMM sonrası daha yakın, daha ufak bi şube olabilir gibi. Eğer merkezde değilsen.

30 gun banka stajı yaptım yıllar önce az bişey bilirim.

Beklentileinizi dusurun ve siz de ugrasacaginiz hobiler edinin:) sureci arlatmakta yardimci olabilir.

Yarısını okudum :)
Benim eşimde yoğun çalışıyor çocukların herşeyi bende dır dır etme safasını geçtim sanırım artık önemsememe kısmındayım
Bazen kaldıramayacağım seviyeye geliyor bağırıp çağırıyorum sinirim geçene kadar erken gelmeye gayret ediyor sonra yine aynı döngü
Zor bir hayat seni bekliyor bizimki eve gelmiyor seninki geliyormuş gelmemesi daha mı iyi bilmiyorum enazından yiyip gelince daha çok seviniyorum bir de onun yemeğini düşünmüyorum diye
Zor bir hayat sıkıntılı boğucu yorucu ama artık kabullendim yanlız yaşıyorum çocuklarımla

Sanirim ben de ondan sıkılinca oyle olacak,kendi haline birakip arkadaslarimla vakit gecirecegim
Insan kabullenmek de istemiyor ama alismaktan baska da care yok sanirim.. saat 2 olmus,hala ders calisiyor suan
Adamin isi bu..

Canım evet çok uzun yazmışsın ama konunun özünü anladım sana şunu söyleyim ki ders olmasa başka bişeye saracak emin ol benimki de önce yüksek lisans dedi tamamen ona odaklandı hop hevesi geçti dükkan açıcam dedi 3 ayda ömrümden 3 sene götürdü onda battı memuriyetinde yükselmek için derslere sardı bi ara vucut çalışıyordu evet bu bile bahanesi oldu yani konu önemli değil benle ilgilenmesin ne olursa olsun. Hakaret yok küfür yok şiddet yok ve ilgi yok. Ben çaresiz kaldım umarım sen bi çözüm bulursun. Gün geçtikçe soğuyor ve uzaklaşıyorum ben. Çocuk bizde de olmuyor bazen günün birinde ayrılacağımıza o kadar inanıyorum ki Rabbim belki de bu yüzden vermiyor diye düşünüyorum.... Yaşamayan anlamaz ben ruhum yetim kaldı diyorum beni en iyi anlatan bu

Canım bu plan işi çok mantıklı gerçekten! Yorumları kendime yazılmış gibi okuyorum ben ben de deneyeceğim bu plan işini. Beklentilerimi azaltmayı denedim bi ay tartışma çıkmadı ihmal konusunda bi ay sonra ben patladım çok fena hem de beklentileri azaltmak kişiliğinin dışına çıkmaktan başka bişey değil yapılamıyor. Kendini sıkıp sıkıp patlamaya yarıyor sadece.

Ayni dert bendede var. Eşim mba yapmaya başladı . Sürekli ders çalışıyor. Sadece akşam yemeklerinde beraber olabiliyoruz. Sonrasında odasına kapanıp ders çalışıyır. Banada çocuklarla ilgilenip sıkıntıdan patlamak kalıyor (bende sürekli dırdır edip söyleniyorum. Eşimin durumunada üzülüyorum. Bu yaştan sonra ders çalşıyor. Bizim için didiniyor farkındayım ama hayatta geçip gidiyor. Yalnızlıktan bunalıyorum. Sana tavsiyem çocuk yapma şimdilik. Eşin çalışıyorsa sana yardım edemez bebek konusunda.daha çok bunalırsın.

Seni cok iyi anliyorum,

genel yorumlara baktigimda iki secenek var. Ilgi alaka konusunda ısrar edersem ki esim bana uyamacagi icin tek cikis yolu bosanmak.
boyle evlilik yurumez, benim esimde ayni boyleydi ilgisizliginden bunalip bosandim,hayatta yapayalnizdim diyenler var.

Ya da onu boyle kabul et, adamin hayati bu,beklentini dusur, evinle cocugunla ilgilen,kendi arkadaslarinla vakit gecir, esinden ilgi bekleme cunku sen uzulursun diyenler var..
Bunu yapabilmekte zor,omrumun sonuna kadar idare etmek, sonunda yipranmak...

Bir kadin niye evlenir ki ilgi,alaka,sevgi gosterisi olmayacaksa,beraber uyuyamayacaksa,uzun sohbetler olamayacaksa, esiyle cocuguyla birlikte gezemeyecekse..

Evliligin anlami nerde? Ya da evlilik nedir?
Benim evlilik beklentim; rutin sekilde ise gidip gelip evime geldigimde esimle cocugumla kaliteli zaman gecirebilmek,onlara vakit ayirabilmekti...

Kayinvalidemle mi konussam? anne ben cok bunaldim,evlilikten hicbirsey anlamadim. Boyle devam ederse ya bosanacagiz ya da omrumun sonuna kadar dort duvar arasinda ilgisizlikten curuyup gidecegim... cikis yolu ne,napiyim sence desem?
Oglunu aramazsam,telefonunu acmazsam falan okdr uzuluyor ki tartistinuz mi noldu diye,biz koltukta uyurken cocuklarim benim diye bizi optu ve gitti.. ogluna cok deger veriyor,sanirim 7 yil once abisi vefat edip tek cocuga dustugu icin..
Ona anlatsam sikayet mi olur? Ama cok da caresizim..
Durumu kabullenmek cok zor, severken bosanmak ayri bir zor.. 5yıldır bekluyorum azimle ,nerde mutlu son? Esim diyorki 7yıl daha bekle, istedigim basamaga cikayim söz veriyorum sana artik hic ayrilmak yok,gezer tozariz,degisik yerlere tatile gideriz diyor... peki 7 yıl ben ne olacagimm?

Siz neden senin işine yakın bir yere taşınmıyorsunuz?
Böylelikle daha az yolculuk yaparsınız.
Benim de işim gereği sürekli yani neredeyse hayatım boyunca ders çalışmam gerekiyor. Ama başka odaya kapanmıyorum. Eşimin Yanındayken çalışıyorum. O da kulaklık takıp film falan izliyor. Hani en azından yanyana oluyoruz.

4_5 ay kayinvaledemlerle ayni evde kaliyoruz. Sonra onlar memleketlerine gidiyor. Kışın burdalar sadece. Geri kalan sure zarfinda da annem gelir yanima. O sekilde idare ederiz diyoruz..

Cocugumuz zaten olmuyor, benden kaynakli oldugu dusunulerek buyuk bir tartisma yasadik. Dr a gittim ve esimden kaynakli sorun oldugunu ogrendik.. o yuzden riske atmak da istemiyorum. Ozlenen ve beklenen bebek olacagi icin tum gunumu o alir, esim aklima bile gelmez diye dusunuyrm.. ha hastalik vs durumunda esim zaten ilgilenir, cocuklari da cok sever. cocugu o istedigi icin ugras veriyoruz zaten.

Esime cok bunaldim derslerinden,ilgisizliginden diyorum. Nolacak bu halimiz diyorum?
Ama arkadaslarima da soruyorum esiniz bisey demiyor mu bizim ki cok bunaldi artik diye.. yooo abi bizimkiler bizi anliyor, ne zorlukla calistigimizi goruyorlar bize nasil baski yapabilir ki demisler.. 35 yasinda,cocugu olan arkim bile hala kurum sinawlari icin ders calisiyor, mudur kac yil esinden ayri kaldi haftasonlari gidebiliyordu ailesinin yanina, yan komsu kaptan 6_7 ay esi yok, kardesin de oyle.. en yakin erkek ark imin esi tus icin hazirlandi hergun 2 bucuk saat yol gidiyordu sehirdisina,cocugu vardi.. peki onlar napsin,onlar niye bosanmiyor, o kadinlarin,adamin canı yok mu peki diyor? Nerden biliyorsunki mutlu olduklarini,kimse oyle bir hayati kabul etmez dedim?
Ayrica benim cevremdekilerde esleriyle birlikte gayet gezip,resim koyuyorlar ordayiz burdayiz diye dedim. Benm cevremdekiler de mutlu bi biz degiliz degiliz, sana gore de tek dır dır eden benim zaten dedim...

Bir müfettiş olarak sana söylüyorum ki bu daha iyi günlerin.

Ben mesela yılın 10-11 ayı şehir dışındayıM. Ha ben bekar olduğum için kendim turne istiyorum ama farketmez, kendim istemesem de görev varsa verilir turne.

Evli olupta bu nedenle boşanan hiç bi müfettiş duymadım. Çoğu eşi çalışmıyorsa onu da götürüyor yanında, yada haftasonları evine dönerek idare ettiriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…