How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Eşimin kardeşlerine çay doldurmak..

He aynen elime yapıştı nerden biliyorsun evlerimizin arası 5 dakika kayınvalidemn çocukları alıp kalmaya geldiği bile çok oldu Kendi akrabaları kızıyordu artık gitme gelinin evine diye hatta evlenmeden önce eşimin başkasını boş odamıza koydular çocuklar gelince yatarlar diye.. :)
Bazasını

Çok merak ettim içtikten sonra yenge doldurur musunuz diyorlar? Yani bakmayın boş olduğunu bile görmeyin ne olacak ki annelerine mi şikayet edecekler yengem 2. Bardaktan sonra çay koymadı diyip 😲
Gözüme bile bakmıyorlar ne rica etmesi bardağı tak diye koyup bekliyorlar hatta bı gün kizmişligim var ağzınız yok mu istediğinizi söyleyin madem diye

Doğrusu zaten abisinin yapması olurdu ama böyle bir ailede böyle bir kültürle büyümüş birinin eşine yardım edeceğini düşünmüyorum. Velev ki ediyor bunu kardeşlerinin, kök ailesinin yanında yapmaz. Aman sonra oğlumuz iş yapıyor diye laf ederler kesin

Bahsettiğiniz çocuk gözümde canlandı aman Allah düşmanımın başına bile vermesin. Gerçekten bazı çocuklar çok itici oluyor, çocuğun da annesi iyi cinnet geçirmeden dayanmış. Çocuk tam evlat olsa sevilmez dediklerindenmiş
Tam olarak bu eşim kendi ailesinin yanında yardım etmez evde tek basimayken yada kendi ailemin yanında yardım eder.

gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla.

Kendiniz de göreviniz olarak goruyorsunuz ki zaten ne zorunuza gidiyor.
Hiç "gelin benim hizmet yapmaliyim" diye aklimdan geçmedi bunca senedir.
Gelin olunca kayin aileye neden hizmet edeyim? Aslinda o aileyle ayni kafadasiniz biraz ondan oluyor.

Bu süpürme olayı nasıl sonuçlandı ? Şimdi düzenli kayınvalidenizin evini mi süpürüyorsunuz ?
Mum altında ısınan çaydanlık altları var koyun masaya öyle servis yapın madem.

He aynen elime yapıştı nerden biliyorsun evlerimizin arası 5 dakika kayınvalidemn çocukları alıp kalmaya geldiği bile çok oldu Kendi akrabaları kızıyordu artık gitme gelinin evine diye hatta evlenmeden önce eşimin başkasını boş odamıza koydular çocuklar gelince yatarlar diye.. :)
Bir şey sorcam siz bu adamla niye evlendiniz?

Bu süpürme olayı nasıl sonuçlandı ? Şimdi düzenli kayınvalidenizin evini mi süpürüyorsunuz ?
Mum altında ısınan çaydanlık altları var koyun masaya öyle servis yapın madem.
Hiçbir şekilde hiçbir işlerini yapmadım o süpürge mevsuzundan sonra :) sadece dediğim gibi yediğimi içtiğimi kaldırıyorum çay servisi o kadar.

O da sizi seviyorsa bu işe bir dur desin ya ben okurken bilendim o bacaksız görümcenle kaynanana
Küçük görümcem deme sebebim büyüğünden evlendim evleneli çekmiş olmam o meseleyi hiç anlatmıyorum bile anlatsam çıkamayız burdan hahshdh :) sevgi olmasa yürümezdi bu evlilik zaten bugün eşimle görüştük hak verdi bana bir daha müsade etmeyeceğim böyle bir duruma dedi hadi bakalım gorucez :D

Gözüme bile bakmıyorlar ne rica etmesi bardağı tak diye koyup bekliyorlar hatta bı gün kizmişligim var ağzınız yok mu istediğinizi söyleyin madem diye
Beklesinler görmeyin ağzınız yok mu isteğinizi söyleyin demeniz bile onlara hizmeti normalleştirmeniz demek yapmayın Allah aşkına görmeyin bırakın kalsın öyle bardakları hatta yerinizde olsam onlar geldiğinde çocuklar çay içmez kansızlık yapar derdim 🤭

Kızlar eşimin kardeşleri ortaokul öğrencileri anlayacağınız yaşları küçük biri kız biri erkek.Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..Çay kültürleri çok yoğun bardakları küçük çayı ocakta kaynar ve hızlı içerler ciddi anlamda çay peşinde koşturur nadiren otururdum.Ara sıra kayınbabam kızım sen otur diye küçük görümceme çay getir derdi.Çocuklara çay koymaktan gocunmam ama herkesin çayı dururken bardakların bitirip benim onlara çay dökmemi beklemeleri sinirimi bozuyor.Kv kb köye gittiler eşim çocukları alıp gelmiş.Karınları açmış vs vs bugüne kadar evimde çok kaldılar her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi..ki kıymet bilmediklerini anlayınca çocukları da kabul etmek istemiyorum.Anlayacağınız artık bu durum zoruma gitmeye başladı.Eşime kızdım anası babası düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ise gittiğinde sen değil ben bakıcılık yapacağım çocuklara onların bir anne babası var düşünsünler bı zahmet dedim en sonunda.Laf da söyleyemiyorum çocuklara kayinvalidemgil hemen durumu büyütüyorlar vay efendim sen çay dökmedine getirirler meseleyi.Eşime söyledim ben yengem bana çay dökse utanırım hemde abim buna müsade etmez kalk kendi çayını al diye bana kızardı diyorum.Eşimde haklısın sana saygı duymaları gerekir diyor fakat icraat 0 asla kardeşlerine laf söylemiyor.Bu durumla ilgili tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar benimde abilerim var eşlerinden de asla hizmet beklemedim o yaştayken de dahil..
Hay şu eşlere de onların kardeşlerine de ailelerine de ya… şu konuları okumaktan yıldım hoş çevremdekiler de farklı değil ya. Bizim toplum mu beceremiyor şu evlilik olayını, kadınlar olarak bizde de kabahat vardır muhtemelen de bu konu da konı olmasın artk ya 🥲

Yaprak Dökümü’nde bi sahne vardı, Fikret (evin büyük kızı) bi misafirin önünden çay bardağını alıyordu o sıra Ferhunde (evin gelini) de “Fikretçim banada doldurur musun?” diye kendi bardağını uzatınca Fikret “Sende bana yardım etmek ister misin Ferhunde?” diye gelini bozuyordu 🤣🤣🤣
Çaylar bitince hemen doldurmak için kalkmayın sizde. Kayınvalidekide iyi cesaret iki çocuğu evde bırakıp gidiyor..Evde ağırlamak istemiyorsanız yemek yapıp gönderebilirsiniz.

Esinizi sabah ise yollarken cocuklari pesine takiyorsunuzz,artik bindirir otobuse ailelerine mi yollar,kendi mi bakar ona kalmis.Ben cocuk bakacaksm kendim dogururum derim.Caydan daha onemli sorunlariniz var.Nezaman gelecek bu cocuklarin anasi babasi?

Küçük görümcem deme sebebim büyüğünden evlendim evleneli çekmiş olmam o meseleyi hiç anlatmıyorum bile anlatsam çıkamayız burdan hahshdh :) sevgi olmasa yürümezdi bu evlilik zaten bugün eşimle görüştük hak verdi bana bir daha müsade etmeyeceğim böyle bir duruma dedi hadi bakalım gorucez :KK70:
Küçük de büyüğü örnek alıyor heralde zilli🙄 Bizi de gelişmelerden haberdar et.

Esinizi sabah ise yollarken cocuklari pesine takiyorsunuzz,artik bindirir otobuse ailelerine mi yollar,kendi mi bakar ona kalmis.Ben cocuk bakacaksm kendim dogururum derim.Caydan daha onemli sorunlariniz var.Nezaman gelecek bu cocuklarin anasi babasi?
Annesi 1 hafta felan gelmez babası bugün gelir gittiler zaten evlerine

Back