How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Eşimin kardeşlerine çay doldurmak..

Kızlar eşimin kardeşleri ortaokul öğrencileri anlayacağınız yaşları küçük biri kız biri erkek.Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..Çay kültürleri çok yoğun bardakları küçük çayı ocakta kaynar ve hızlı içerler ciddi anlamda çay peşinde koşturur nadiren otururdum.Ara sıra kayınbabam kızım sen otur diye küçük görümceme çay getir derdi.Çocuklara çay koymaktan gocunmam ama herkesin çayı dururken bardakların bitirip benim onlara çay dökmemi beklemeleri sinirimi bozuyor.Kv kb köye gittiler eşim çocukları alıp gelmiş.Karınları açmış vs vs bugüne kadar evimde çok kaldılar her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi..ki kıymet bilmediklerini anlayınca çocukları da kabul etmek istemiyorum.Anlayacağınız artık bu durum zoruma gitmeye başladı.Eşime kızdım anası babası düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ise gittiğinde sen değil ben bakıcılık yapacağım çocuklara onların bir anne babası var düşünsünler bı zahmet dedim en sonunda.Laf da söyleyemiyorum çocuklara kayinvalidemgil hemen durumu büyütüyorlar vay efendim sen çay dökmedine getirirler meseleyi.Eşime söyledim ben yengem bana çay dökse utanırım hemde abim buna müsade etmez kalk kendi çayını al diye bana kızardı diyorum.Eşimde haklısın sana saygı duymaları gerekir diyor fakat icraat 0 asla kardeşlerine laf söylemiyor.Bu durumla ilgili tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar benimde abilerim var eşlerinden de asla hizmet beklemedim o yaştayken de dahil..
Gencler cay demledim içmek isteyen alsın deyin. Kocaman çocuklar kendileri alabilirler

Allah’tan çocuklara çay doldurmaktan gocunmuyormuşsunuz bir de gocunsanız ne yapardınız acaba merak ettim. Şimdi şöyle ki gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum demişsiniz siz kabullenmişsiniz bu durumu zaten. Onlar kabullenince neden ağrınıza gidiyor? Gelinsiniz diye kimseye hizmet etmek zorunda değilsiniz. Siz görev görürseniz onlar da görev görür ama iki küçük çocuk var ortada. Siz abinizin evinde daha farklı davranıyor olabilirsiniz o yaş gubundayken ama siz bambaşka bir insansınız, bambaşka bir ailede yetiştiniz. Dünya üzerinde tek tip insan yok, herkes farklı birbirinden. Daha ortaokul çağındaki çocuğun ‘küçük görümce’ görülmesi, doldurulan çaya laf edilmesi bana çok ilginç geldi. Sizin evinize misafir gelmişler emanet çocuk yarın bir gün çaydanlığı dökse üstüne Allah korusun, en başta sizin buna müsaade etmemeniz lazım

Çocukları hedef almadım hata zaten anne babasında fakat ciddi olarak söylüyorum ben bunu kayınvalide veya kayinbabama söyleyemem sebebi ise ben evlerini supurmedim diye bunu boşanma sebebi yapmalarıydı.Yol arıyorum çocuklarla bu ilişkiyi nasıl düzeltebilirim diye..
Sizinle evli olan eşiniz, kayınvalideyle kayınpeder değil, evlerini süpürmediniz diye boşanma konusunu açacak cüreti buluyorlarsa bunun kabahatlisi de eşiniz.

Anlaşılan o ki siz eş ailesiyle yaşadığınız sorunlara kayınvalide kayınpederi kızdırmadan, çay koymuyorsun, çocuklara bakmıyorsun, evi süpürmüyorsun diye suçlayıp boşatırız seni deme noktasına getirmeyecek bir çözüm arıyorsunuz ama üzgünüm bunun en etkili yolu hiçbir işlerini yapmamak.

Sizin asıl sorununuz eşiniz, annesi babası evi süpürmüyorsunuz diye boşanmayı dillerine doladıklarında size ne oluyor diyemeyen bir eşe sahipsiniz, ki zaten eşiniz anne babasının ağzına baktığı için kimseye bir şey diyemiyor, size haklısın deyip geçiyor, ocaktan direkt kaynar çay içme müptelasıysalar abileri koysun çaylarını, onu da teklif edemezsiniz değil mi ?

Çünkü erkek iş yapmaz, gelin herkese hizmet eder kültüründeki bir ailenin oğluyla evlisiniz maalesef.

Son düzenleme:
benim evim degil ben niye hizmet ediyorum niye denmiyor o ortamlarda ya. cildiriyorum bu sacmaliklara cidden.

Daha ortaokul çağındaki çocuğun ‘küçük görümce’ görülmesi, doldurulan çaya laf edilmesi bana çok ilginç geldi. Sizin evinize misafir gelmişler emanet çocuk yarın bir gün çaydanlığı dökse üstüne Allah korusun, en başta sizin buna müsaade etmemeniz lazım
Ocaktaki çaydanlığı elbette çocuklar kaldırıp çay koymasın, abileri ne güne duruyor?
Yalnız bazı aileler çocuklarını öyle bir kültürle büyütüyor ki küçük görümce bile az kalır küçük kaynana oluyorlar, dedemlerin komşusunun bir kız torunu vardı, bizde altını pek severler 9 yaşındaki çocuğun kollarına takmışlar altın bilezikleri mahallede komşu gezmeleri yaptırıyorlar, yetişkin kadın gibi takıp takıştırıp öyle de giydiriyorlardı, çocuk mahallenin tüm gelinlerinin dedikodularını dinleye dinleye feci bir şey olmuştu, 70 yaşındaki kadınlarla annesini çekiştirir, milletin gelinlerini çekiştirir, sonra onun lafını buna, bunun lafını ona taşır ortalığı birbirine katardı, halasıyla babaannesi öyle bir büyüttüler ki annesine pabuç gibi laflar ediyor kadını yerin dibine sokuyordu, o gelinmiş babasının ailesine gelin gelmiş yapacakmış işi ne’ymiş.
Konu sahibesinin görümcesi de böyle bir çocuk olabilir.

Bence amma buyutmussunuz ben ortaokula giderken daha 12 yasinda cay koymuyordum daha o senlerde yavas tavas basladim .12 13 yas cok buyuk degil alt tarafi cocuk uzatirlarsa bardaklarini koyarsiniz .fazla takmissiniz .sofrdaa herkese kouyorsunuzda 2 kucuk cocugun bardagini uzatinca mi taktiniz .aile kucuk diye caydanliga yaklastir.iyor olabilir.benim nanem yaklastirmazdi icinde kaynarsu var agir dokersin diye .her yerde cayimi belki 13 14 yasima kadar baskasi koydu .buyutmeyin

12 yaş daha küçük ya. Kendi evinizde ocaktaki çayı alıp dökse, Allah korusun bir yerlerine gelse yazık günah. Çok zor geliyorsa büyük çay bardağı+ çaydanlığın masaya gelmesi kurtarıcı olur 😬

Sürekli öyle söylüyorum gel al götür içeri.Bunu ben yapayım şunu sen yap vs vs ..
Eee yapıyormuş çocuklar. Bir de yaşları kaç? Yani evinize misafir gelmişler biraz ilgilenseniz ne olur sanki.

Teşekkür etmeyi öğrenmemişler demek ki siz öğretin ne var

Genç kiz dediğiniz kaç yaşında ? Ondan destek alın iş paylaşımı yapın. Ayrıca eşinizde size yardım edebilir. Çay servislerini o yapsın.

Ćocuklara ayar olmayı bırakıp tatlı dilli olursanız herkese her şeyi yaptırabilirsiniz.

Hayatı ne kendinize ne çevrenizdekilere zorlaştırmayın.

Kızlar eşimin kardeşleri ortaokul öğrencileri anlayacağınız yaşları küçük biri kız biri erkek.Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..Çay kültürleri çok yoğun bardakları küçük çayı ocakta kaynar ve hızlı içerler ciddi anlamda çay peşinde koşturur nadiren otururdum.Ara sıra kayınbabam kızım sen otur diye küçük görümceme çay getir derdi.Çocuklara çay koymaktan gocunmam ama herkesin çayı dururken bardakların bitirip benim onlara çay dökmemi beklemeleri sinirimi bozuyor.Kv kb köye gittiler eşim çocukları alıp gelmiş.Karınları açmış vs vs bugüne kadar evimde çok kaldılar her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi..ki kıymet bilmediklerini anlayınca çocukları da kabul etmek istemiyorum.Anlayacağınız artık bu durum zoruma gitmeye başladı.Eşime kızdım anası babası düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ise gittiğinde sen değil ben bakıcılık yapacağım çocuklara onların bir anne babası var düşünsünler bı zahmet dedim en sonunda.Laf da söyleyemiyorum çocuklara kayinvalidemgil hemen durumu büyütüyorlar vay efendim sen çay dökmedine getirirler meseleyi.Eşime söyledim ben yengem bana çay dökse utanırım hemde abim buna müsade etmez kalk kendi çayını al diye bana kızardı diyorum.Eşimde haklısın sana saygı duymaları gerekir diyor fakat icraat 0 asla kardeşlerine laf söylemiyor.Bu durumla ilgili tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar benimde abilerim var eşlerinden de asla hizmet beklemedim o yaştayken de dahil..
Suç sizde en baştan koymadığınız sınırı şimdi koymaya çalışıyorsunuz çünkü cici gelin olacağım diye hep susup sonra da bunun kimse için bir şey ifade etmediğini görünce dank etti kafanıza..

Ocaktaki çaydanlığı elbette çocuklar kaldırıp çay koymasın, abileri ne güne duruyor?
Yalnız bazı aileler çocuklarını öyle bir kültürle büyütüyor ki küçük görümce bile az kalır küçük kaynana oluyorlar, dedemlerin komşusunun bir kız torunu vardı, bizde altını pek severler 9 yaşındaki çocuğun kollarına takmışlar altın bilezikleri mahallede komşu gezmeleri yaptırıyorlar, yetişkin kadın gibi takıp takıştırıp öyle de giydiriyorlardı, çocuk mahallenin tüm gelinlerinin dedikodularını dinleye dinleye feci bir şey olmuştu, 70 yaşındaki kadınlarla annesini çekiştirir, milletin gelinlerini çekiştirir, sonra onun lafını buna, bunun lafını ona taşır ortalığı birbirine katardı, halasıyla babaannesi öyle bir büyüttüler ki annesine pabuç gibi laflar ediyor kadını yerin dibine sokuyordu, o gelinmiş babasının ailesine gelin gelmiş yapacakmış işi ne’ymiş.
Konu sahibesinin görümcesi de böyle bir çocuk olabilir.

Doğrusu zaten abisinin yapması olurdu ama böyle bir ailede böyle bir kültürle büyümüş birinin eşine yardım edeceğini düşünmüyorum. Velev ki ediyor bunu kardeşlerinin, kök ailesinin yanında yapmaz. Aman sonra oğlumuz iş yapıyor diye laf ederler kesin

Bahsettiğiniz çocuk gözümde canlandı aman Allah düşmanımın başına bile vermesin. Gerçekten bazı çocuklar çok itici oluyor, çocuğun da annesi iyi cinnet geçirmeden dayanmış. Çocuk tam evlat olsa sevilmez dediklerindenmiş

Çocukları hedef almadım hata zaten anne babasında fakat ciddi olarak söylüyorum ben bunu kayınvalide veya kayinbabama söyleyemem sebebi ise ben evlerini supurmedim diye bunu boşanma sebebi yapmalarıydı.Yol arıyorum çocuklarla bu ilişkiyi nasıl düzeltebilirim diye..
Kayınvalidenin evini süpürmedim diye beni boşacak koca lütfen boşasın sanki tek erkek o havaya bak. Sizde kafa yapınızı değiştirin bu kadar edilgen olmayın.
İstemediğin hiç bir şeyi yapmayın. Küçücük çocuklara hizmet etmeyin söyleyin canım hadi bana çay koy bakalım diyeceksiniz tatlı dille.

Elinizemi yapıştı sürekli beraber oturmuyosunuz gidince bir kaç bardak çay doldurmuşsunuz nolmuş kıyametmi koptu evinizde kalıyolar ama arkasından dedikodu yapıyosunuz
He aynen elime yapıştı nerden biliyorsun evlerimizin arası 5 dakika kayınvalidemn çocukları alıp kalmaya geldiği bile çok oldu Kendi akrabaları kızıyordu artık gitme gelinin evine diye hatta evlenmeden önce eşimin başkasını boş odamıza koydular çocuklar gelince yatarlar diye.. :)

Back