- 25 Şubat 2022
- 1.264
- 1.346
- 63
- 25
- Konu Sahibi Gecekusum999
Öyle ne yazık ki hayırlısı inşallah..Küçük de büyüğü örnek alıyor heralde zilli Bizi de gelişmelerden haberdar et.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öyle ne yazık ki hayırlısı inşallah..Küçük de büyüğü örnek alıyor heralde zilli Bizi de gelişmelerden haberdar et.
Maşallah ne güzel :) benim babam da öyle ve benim ailemde de herkes kendi çayını kendisi alır..Kv deyim. Eşim de yok üstelik.
Az önce kp çayımı doldurdu. Arz ederim efenim.
Valla kimse benden bi şey istemiyor köye ya da akrabalarıma gittiğimde ama kuzenlerimden her zaman emir kipiyle isterler. Cevap aslında çok basit.Kızlar eşimin kardeşleri ortaokul öğrencileri anlayacağınız yaşları küçük biri kız biri erkek.Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..Çay kültürleri çok yoğun bardakları küçük çayı ocakta kaynar ve hızlı içerler ciddi anlamda çay peşinde koşturur nadiren otururdum.Ara sıra kayınbabam kızım sen otur diye küçük görümceme çay getir derdi.Çocuklara çay koymaktan gocunmam ama herkesin çayı dururken bardakların bitirip benim onlara çay dökmemi beklemeleri sinirimi bozuyor.Kv kb köye gittiler eşim çocukları alıp gelmiş.Karınları açmış vs vs bugüne kadar evimde çok kaldılar her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi..ki kıymet bilmediklerini anlayınca çocukları da kabul etmek istemiyorum.Anlayacağınız artık bu durum zoruma gitmeye başladı.Eşime kızdım anası babası düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ise gittiğinde sen değil ben bakıcılık yapacağım çocuklara onların bir anne babası var düşünsünler bı zahmet dedim en sonunda.Laf da söyleyemiyorum çocuklara kayinvalidemgil hemen durumu büyütüyorlar vay efendim sen çay dökmedine getirirler meseleyi.Eşime söyledim ben yengem bana çay dökse utanırım hemde abim buna müsade etmez kalk kendi çayını al diye bana kızardı diyorum.Eşimde haklısın sana saygı duymaları gerekir diyor fakat icraat 0 asla kardeşlerine laf söylemiyor.Bu durumla ilgili tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar benimde abilerim var eşlerinden de asla hizmet beklemedim o yaştayken de dahil..
Maşallah ne güzel :) benim babam da öyle ve benim ailemde de herkes kendi çayını kendisi alır..
Siz nasil boyle oldunuz peki? Ben niyeyse ailede ona buna hizmet ettirilmeyen bir kadinin birden bire evlenince "ben gelinim hizmet etmeliyim" kafasina giremeyecegimi dusunurum hep.
Babam benden bir bardak su istemezdi, ha istese getirirdim ama kendi gider alirdi hep. Getiriyorsam da icimden gelirdi veya yardimci olurdum.
Millete hizmet ettirilmeden buyutuldum ve evliyim ben şimdi, nasil elalemin insanlarinin ayagina zirt pirt çay gotureyim bu şekilde bir ailede yetişip mumkun değil yapmam, yapmad
Benim en büyük hatam bu zaten başlarda kendi ailemin yerine koyardım içimden gelerek yapardım ama.karsimdaki Kendi ailem değilmiş herkesin yaşadığı hayat aynı değil maalesef..Siz nasil boyle oldunuz peki? Ben niyeyse ailede ona buna hizmet ettirilmeyen bir kadinin birden bire evlenince "ben gelinim hizmet etmeliyim" kafasina giremeyecegimi dusunurum hep.
Babam benden bir bardak su istemezdi, ha istese getirirdim ama kendi gider alirdi hep. Getiriyorsam da icimden gelirdi veya yardimci olurdum.
Millete hizmet ettirilmeden buyutuldum ve evliyim ben şimdi, nasil elalemin insanlarinin ayagina zirt pirt çay gotureyim bu şekilde bir ailede yetişip mumkun değil yapmam, yapmadim da.
Siz de onlara bakmayın beklesin dursunlar, ne kadar terbiyesizler. Büyüyünce burada bahsedilen görümceleri,kayınları da geçerler bu gidişle. Hatta ben olsam onlar bardakları tak diye koyduktan sonra alıp makineye koymuştum bile.Gözüme bile bakmıyorlar ne rica etmesi bardağı tak diye koyup bekliyorlar hatta bı gün kizmişligim var ağzınız yok mu istediğinizi söyleyin madem diye
Çayı bittiğinde kalkıp doldurmayacaksın hatta kendi bardağınızı uzatıp hadi tatlım çaylarımızı tazele diyeceksinÇocukları hedef almadım hata zaten anne babasında fakat ciddi olarak söylüyorum ben bunu kayınvalide veya kayinbabama söyleyemem sebebi ise ben evlerini supurmedim diye bunu boşanma sebebi yapmalarıydı.Yol arıyorum çocuklarla bu ilişkiyi nasıl düzeltebilirim diye..
Valla evlendiginiz kültür bu . Haaa ben olsam " kalk kendin al" derim. Eli ayağı tutan herkes kendi çayını kendi alsın. Yaşlı olur amenna. Valla abim eşiyle bize geldi ben de bi şeyler yapıyorum . Eşi kalktı başka bir iş yapmaya başladı anneme yardım etmek istemiş sağ olsun. Abim bana kalk yengene yardım et dedi. Ben de " çok istiyorsan sen yardım edebilirsin" dedim. Kimsenin sizi korumasını beklemeyin kocaman insanların kendimizi koruyabiliriz ve siz sınırlarınızı korursaniz çok az insan aşma cesaretini gösterirKızlar eşimin kardeşleri ortaokul öğrencileri anlayacağınız yaşları küçük biri kız biri erkek.Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..Çay kültürleri çok yoğun bardakları küçük çayı ocakta kaynar ve hızlı içerler ciddi anlamda çay peşinde koşturur nadiren otururdum.Ara sıra kayınbabam kızım sen otur diye küçük görümceme çay getir derdi.Çocuklara çay koymaktan gocunmam ama herkesin çayı dururken bardakların bitirip benim onlara çay dökmemi beklemeleri sinirimi bozuyor.Kv kb köye gittiler eşim çocukları alıp gelmiş.Karınları açmış vs vs bugüne kadar evimde çok kaldılar her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi..ki kıymet bilmediklerini anlayınca çocukları da kabul etmek istemiyorum.Anlayacağınız artık bu durum zoruma gitmeye başladı.Eşime kızdım anası babası düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ise gittiğinde sen değil ben bakıcılık yapacağım çocuklara onların bir anne babası var düşünsünler bı zahmet dedim en sonunda.Laf da söyleyemiyorum çocuklara kayinvalidemgil hemen durumu büyütüyorlar vay efendim sen çay dökmedine getirirler meseleyi.Eşime söyledim ben yengem bana çay dökse utanırım hemde abim buna müsade etmez kalk kendi çayını al diye bana kızardı diyorum.Eşimde haklısın sana saygı duymaları gerekir diyor fakat icraat 0 asla kardeşlerine laf söylemiyor.Bu durumla ilgili tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar benimde abilerim var eşlerinden de asla hizmet beklemedim o yaştayken de dahil..
Eşinizden yardım isteyin o da çay işinde yardımcı olursa muhtemelen oğullarına kiyamazlar kalkıp alırlar çaylarınıKızlar aile danışmanım bu şekilde tavsiye etti maalesef köy kafasına sahip insanlar olduğu için..O da sadece yediğimi içtiğimi kaldırmak o kadar.Bu çay meselesini aşamıyorum sadece..
Bunlar hep ataerkillik maalesef.bir kurtulamadık ülkecek.yeter artık ya yeter. Çok sinir bozucu.neden bir de kız kardeşler konu olmazken gelinler konu oluyor.vee neden damatlar söz konusu bile olmuyor bu konularda.tamam çocuk işleri kadınlara daha fazla bakıyor, her erkeğe de çocuk emanet edilmez.doğamızı inkar edemeyiz ama ev işlerinin kadın olmakla hiçbir ilgisi yok.Kızlar eşimin kardeşleri ortaokul öğrencileri anlayacağınız yaşları küçük biri kız biri erkek.Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..Çay kültürleri çok yoğun bardakları küçük çayı ocakta kaynar ve hızlı içerler ciddi anlamda çay peşinde koşturur nadiren otururdum.Ara sıra kayınbabam kızım sen otur diye küçük görümceme çay getir derdi.Çocuklara çay koymaktan gocunmam ama herkesin çayı dururken bardakların bitirip benim onlara çay dökmemi beklemeleri sinirimi bozuyor.Kv kb köye gittiler eşim çocukları alıp gelmiş.Karınları açmış vs vs bugüne kadar evimde çok kaldılar her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi..ki kıymet bilmediklerini anlayınca çocukları da kabul etmek istemiyorum.Anlayacağınız artık bu durum zoruma gitmeye başladı.Eşime kızdım anası babası düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ise gittiğinde sen değil ben bakıcılık yapacağım çocuklara onların bir anne babası var düşünsünler bı zahmet dedim en sonunda.Laf da söyleyemiyorum çocuklara kayinvalidemgil hemen durumu büyütüyorlar vay efendim sen çay dökmedine getirirler meseleyi.Eşime söyledim ben yengem bana çay dökse utanırım hemde abim buna müsade etmez kalk kendi çayını al diye bana kızardı diyorum.Eşimde haklısın sana saygı duymaları gerekir diyor fakat icraat 0 asla kardeşlerine laf söylemiyor.Bu durumla ilgili tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar benimde abilerim var eşlerinden de asla hizmet beklemedim o yaştayken de dahil..
Yapmayın. Zorla mı yaptırıyorlar?
Köy şehirli kafasıyla ilgisi var şimdi.köylüleri koruyacağım diye gerek yok.Bizde köylüyüz bizim kafamız hiç öyle değil
Bunun köylü şehirli kafasıyla ne alakası var
Ailenin terbiyesi gelin hizmet edicek onlarda keyif sürücek
gereksiz adetler boş şeyler hepsi bu
Siz yapmayın ortaokul talebesine lafinizi geçirin
Büyüklere saygı kalkın işinizi yapın den bana da bir çay koyun den